Scump doamnă, scump!

Iată de ce nu se mai duc românii la vot!

Sînt convins că doamna ministru Monica Iacob Ridzi îl crede pe distinsul nostru preşedinte si totodată puternicul ei protector cînd ne avertizează ca sîntem în recesiune. Am toate motivele să cred că titlul de doctor în ştiinţe inginereşti îi oferă suficiente date ca să înţeleagă ce înseamnă cuvîntul “recesiune”. Pentru orice eventualitate: recesiune e atunci cînd nu mai sînt bani şi oamenii cheltuiesc mai puţin. A se nota cazul celor două firme care au cîştigat purcoiul de bani de la MTS, dar stau la grămadă în acelasi apartament, că le iese mai ieftin la întreţinere.

Să lăsăm deoparte modul dubios în care a fost încredintat “cel mai mare eveniment sportiv sau de tineret din ultimii 20 de ani” unor firme obscure, istoria ne va dovedi cîndva dacă Iacobescu şi Nica au fost sau nu  propagandişti de partid.  Apropo de “anvergura evenimentului”, meciul de retragere al lui Hagi a scos în stradă cam tot atîţia tineri, fără să fie nevoie de nici un fel de japcă guvernamentală.

Am vrea să ignorăm deocamdată şi suspiciunile legate de felul în care s-au cheltuit aceşti bani, deşi ne vine greu. Cu 75 de mii de euro îţi faci o casă cu etaj, nu un podium amărît din scînduri. Va fi treaba Curţii de Conturi să ne lămurească. Acum, sau mai probabil, într-o legislatură viitoare, cu o altă majoritate parlamentară.

Să lăsăm pe seama CNA şi DNA să demonstreze complicitatea televiziunilor sensibilizate de fondurile electorale.  Să facem abstracţie, pentru moment , de  ipoteza  unei implicări de nivel şi mai înalt în toată afacerea.

Dar, ca plăitori de impozite,  nu putem accepta sub nici o formă ca în vremuri de criză un ministru să susţină că nu îl interesează costurile. Doamna ministru face parte dintr-un guvern care luptă împotriva recesiunii şi se presupune că ar trebui să-i respecte strategia. Or, cineva care afirmă repetat: “Costurile nu sînt problema mea” nu poate conduce nici macar un butic în Valea Jiului, darmite un minister cu o asemenea expunere.

Cam asta ar fi esenţa problemei, cel puţin pînă acum, doamna ministru, indiferent de anchetele interne pe care le promiteţi. Este remarcabilă capacitatea dumneavoastra de a de devia discuţia în zone convenabile şi de a servi la întrebări concrete răspunsuri de genul: “alţii au cheltuit mai mult” si  “luaţi-vă de cei în vîrstă din PSD, nu de mine! ” Asta dovedeşte că aveţi tehnică şi tupeu de politician. Din păcate, acel tupeu care ne provoacă silă şi ne face să stăm acasă de alegeri.  De aceea, în numele a măcar 100 de mii de tineri şi mai puţin tineri buzunăriţi de oameni politici ca dumneavoastră, vă cer, doamna ministru, cu toată politeţea forfetară de care mai sînt în stare: plecaţi!

34 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 34 adidas on 28.06.09 at 12:42 pm

si sa nu uitam ca gica hagi a donat toti acei bani

# 33 Gabriel POPESCU on 22.06.09 at 4:50 pm

Sa plece, insa impreuna cu seful domniei sale, dl BOC.

# 32 miruna on 22.06.09 at 10:24 am

eu nu inteleg cum de aceasta doamna nu si-a dat inca demisia. Dau dovada toti de o nesimtire fara margini. Credeam ca Nastase este varful nesimtirii, dar vad ca-l concureaza doamna ministra. Doar asa are tangenta Doamna cu Sportul…prin concursul de atingere a varfului nesimtirii.

# 31 Costi on 22.06.09 at 9:38 am

Vaitativa, asa va trebuie daca ati votat pe cine nu merita, v-au placut promisiunile si minciunile care le-ati inghitit ca pe prajituri si copiii isi dadeau seama de basmele lor electorale, acum macar sa va vina mintea la cap si sa votati pe cei care nu promit marea cu sarea.

# 30 Mano on 22.06.09 at 8:55 am

Excelent Emil, ca de obicei. Ai spus esenta.

# 29 mesterul on 21.06.09 at 6:58 pm

pleaca si lasa-na in pace

# 28 xxx on 20.06.09 at 5:03 pm

demisia incompetentei. nu se mai poate. demsiia demsiia demsiia demsiia demisa demsia emsia demsia demsiasia demsisia demsisia demisisa demsisia desmsisis demisisa demsisa demsisi demsisia demisia demisia demisia demisia acestei pdliste slute care isi bate joc de impozitele si taxele platite de amraatii cu salarii de 4-500 ron si care fac foamea ca acesti nenorociti sa aiba ce sparge in smenarrile lor. basinescu e tartorul si trebuie dat jos

# 27 marin on 20.06.09 at 4:04 pm

ba ce va mai plangeti, voi i-ati votat, voi ati legalizat actul de guvernare, prin votul vostru!!!! In toamna eu stiu ce am sa votez!!!!

# 26 Makoo on 20.06.09 at 3:06 pm

@ardeleanu’: omule, eu nu te inteleg pe tine si nici pe cei care gandesc ca tine, in general. Eu sunt ploiestean, am locuit si in Bucuresti vreo 8 ani. Tu chiar crezi ca noi, astia de “dincolo”, suntem problema voastra? E adevarat, la Bucuresti se iau deciziile prin care dispar banii nostri, dar numai pentru ca Bucurestiul este capitala tarii! Acolo se strang hotii din toata tara, sub numele de parlamentari/guvernanti etc. Asta e problema. Si crezi ca, daca aici se vorbeste in institutii romana, ne intelegem mai bine cu “doamnele” de prin birouri? Se uita la noi de parc-am vorbi ungureste si ne dau cu flit la fel cum patiti si voi acolo. Solutia nu e divizarea. Solutia e sa devenim din ce in ce mai uniti, astfel incat sa scapam de hoti, indiferent de care ar fi ei: de-ai “vostri” sau de-ai “nostri”. Eu ma vad pe mine roman, nu “roman de la sud”, asa cum nici pe tine nu te vad “roman de dincolo”. Crezi ca daca Parlamentul si Guvernul aveau sediul la Cluj, furau mai putin?
Ontopic: Ridzi e o nesimtita printre multi altii. Cel mai grav e ca ne-am obisnuit cu ei.

# 25 GentleGiant on 20.06.09 at 2:39 pm

Efectul pe termen lung al acestei celei de-a 3756-a tepe guvernamentale nu este teapa insasi, ci faptul ca ne induce tuturor si mai tare lehamitea de-a mai merge la vot. Mai nou, iata, politicienii tineri ne cer sa-i lasam sa-si faca si ei de cap, eventual sa fie atacati politicienii in virsta. Sint la fel de hamesiti si ei, si hameseala au invatat-o de la cei pe care acum ii vad atacati. Acesta este un motiv de pesimism istoric. Din situatia asta o sa iesim la pastele cailor trecute fix.

# 24 shampang on 20.06.09 at 1:41 pm

dna-ul si curtea de conturi sunt incurcati cu becali si cu altii care au incercat sa-i ia la bascalie pe la TV. Si pt. cei curiosi de “firmele mari ” ale familiei Ridzi , au niste magazine alimentare de cartier in valea jiului ,cu lucratori platiti la nivel minim pe economie ,”buticuri cu detoate” , binenteles ca nu au construit ei nimic , au luat fostele spatii comerciale de pe vremea lu` ceasusecu , parintii lor fiind inainte de `89 printre cei care conduceau comertul prin zona . de la parinti a “invatat” ca cea mai buna afacere e sa lucrezi la “stat”

# 23 soso on 20.06.09 at 1:15 pm

Domnilor nu conteaza de unde suntem,ardeleni,olteni sau moldoveni.Pentru ca oricare dintre cei care ajung in parlament fura de sting,indiferent din ce zona a tarii este.
Dar ce a facut gloaba asta de ministru este o sfidare a bunului simt si o batjocura la adresa poporului roman ,platitor de taxe peste taxe.
Este aberant sa dai pe un podetz din placi de lemn 75000 euro.Chiar ne crede prosti si crede ca noi nu stim cat costa o coala de placaj si cateva scanduri ?
Daca ar mai avea un dram de mandrie in ea ar trebui sa demisioneze si sa se ascunda intr-o pestera sa nu mai auda nimeni de ea.

# 22 ndelarue on 20.06.09 at 11:13 am

Avem un ministru de finante care ne cerea intr-o emisiune televizata ca noi, poporul, sa fim intelegatori cu ei, guvernul, ca sunt nevoiti sa inaspreasca fiscalitatea in Romania. Trebuie mai multi bani la buget, acesta era motivul. Si mai zicea ca ce firma este aia care nu poate da bugetului macar 500 de euro statului. Mai bine sa se inchida.
Iar pe doamna minstru Ridzi nu o intereseaza cat s-a cheltuit…
Sunt curios ce salariu are un angajat din firma doamnei ministru, adica bani privati.

# 21 ionut on 20.06.09 at 10:35 am

Adevarata problema nu este ca s-a intamplat acest lucru ci ca acesta este deja , de multi ani, un obicei , o regula!!S-a intamplat in timpul PDSR-ului , Conventiei , PSD-ului, PNL -ului , si acum PDL - ului , ( ca de fapt ei sunt la putere acum).Acestea fiind faptele mai crede cineva ca putem schimba ceva mergand cat mai multi la vot?Nu am face decat sa dam si mai multa incredere si forta (morala e adevarat ca de alta nu au nevoie)acestei clase politice! Priviti listele celor care candideaza si nominalizati o persoana care ar fi putut , printr-un vot ,,responsabil,, sa castige si sa ne dea o speranta ca ar putea schimba lucrurile! UNA!DRAMA ACESTEI TARI ESTE CA NICI MACAR PRIN VOT NU SE MAI POATE SCHIMBA NIMIC!! AU PUS MANA PE TOT SISTEMUL!! Democratia este mimata , de fapt conduce tot un sigur partid care-si roteste cadrele!!!!

# 20 romanu de peste munti on 20.06.09 at 10:28 am

Până în anul 2007, Monica Iacob Ridzi a fost deputat de Hunedoara în Parlamentul României.

A fost pe rând vicepreşedinte al Comisiei pentru Integrare Europeană şi al Comisiei pentru Afaceri Europene, în Parlament.

La începutul acestui an a fost aleasă preşedintele organizaţiei de tineret a PD-L. Este licenţiată în ştiiţe economice la Universitatea din Petroşani şi în ştiinţe juridice la Universitatea din Alba Iulia.

Doctoratul în ştiinţe inginereşti şi l-a luat anul trecut, tot la Universitatea din Petroşani.

Monica Iacob Ridzi este născută în 1977 la Petroşani, este căsătorită şi vorbeşte două limbi străine.

SI DUPA CUM BINE SE VEDE , II ARDELEANCA DE A VOASTRA . LUATI-VI-O INAPOI :)

# 19 romanu de peste munti on 20.06.09 at 10:22 am

Ardelene ,corect , voi aveti hotii vostri , gen Atilla Verestoy , mult mai versati .Sa-i stapanaiti sanatosi , oricum niciodata n-ati avut coloana vertebrala in fata ungurilor .

# 18 luci on 20.06.09 at 10:10 am

Li se rupe de noi ! LA TOTI !

# 17 Ardeleanu' on 20.06.09 at 7:12 am

Poi,fratilor…in mediile mele vorbim tot mai des de despartirea Ardealului de restul.Mai bine vorbim ungureste decat sa continue batjocora Bucurestiului la adresa Ardealului.Stiti ce a facut politica din romanul din Ardeal?A facut un discriminat in propria tara !Ardeleanul tre’ sa stie ungureste ca altfel ii bai !Asa e legea…nu avem acces la institutiile publice ale statului daca nu stim ungureste.Acestea fiind datele,ne-am zis ca,daca tot tre sa le cunostem limba,hai sa facem o mica Elvetie,cel putin tot ce facem e al NOSTRU !
Ce spuneti de scenariul asta?Nu ar fe de mirare ca in conditiile astea,intr-o zi sa fie realitate !Zi buna din Ardeal,romanii mei !

# 16 Shutz de Buzunare on 20.06.09 at 5:09 am

Si eu bag mana la buzunare,din asta traiesc sper ca se stie,dar niciodata nu iau mai mult decat sa traiesc de la o zi la alta.Doamna ia o data cat toti confratii mei din tara intr-un an.Este chiar o sfidare a meseriei sa faci asa ceva

# 15 Iulian on 20.06.09 at 3:16 am

Cum sa zici cu fala in lume ca esti roman, cand tu esti condus de asemenea personaje ?
Nepasarea poporului de propria-i existenta(subxistenta defapt) e cel mai mare atu al politicienilor.
Credeti ca lor le pasa de prezenta la vot ? de buget ? de PIB ? de export ? de economie ? ca sa nu mai zic de romanul de rand pe care il cumpara cu 1 kg de zahar , o paine si 1 L de ulei, 1 vot pt o masa copioasa (paine cu ulei si cu zahar).
Asta e Romania pe care o meritati !!!
Bun articol, felicitari GSP !!!

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.