Purtătorii de faptă

Iertare, domnule Iancu, pentru Ionuţ Lupescu! L-a luat gura pe dinainte.

Titlul acestui articol e prin relaţie cu job-ul de purtător de cuvînt.

Domnul investitor Iancu, de exemplu, e atît de excesiv şi de acuzator, în mai toate vorbirile dumisale publice, încît nu văd ce purtător de cuvînt ar putea să-i poarte virulenţele şi mîniile. Galeria ultras a Timişoarei a devenit purtătoarea de faptă a domnului Iancu. Cele cîteva bande de ultraşi, ieşite hotărît la lupta de tribună şi de stradă, îndeosebi în ultimii ani, au luat îndemn şi curaj de la patron. Patronii de la Dinamo şi-au permis o mulţime de răbufniri vindicative, sfidînd îndatoririle şi mijloacele Ministerului Public, iar fanii ultras ai lui Dinamo s-au obrăznicit, ştiind că aşa cum patronii nu păţesc nimic, pentru  tupeul lor belicos şi jignitor, nici ei nu vor de suferit. Au devastat stadioane şi trenuri, au călcat cu hoarda şi la drumul mare nişte benzinării şi magazine, au instituţionalizat lozinci rasiste, au fost subiecţi de întruniri parlamentare şi de legi contra huliganismului. Hoardele din Timişoara, care au nenorocit stadionul din Tîrgu Jiu, au o dublă motivaţie: precedentele Dinamo, Steaua şi Rapid, dar şi imunitatea la legi şi la bunul simţ, pe care şi-a asigurat-o, prin mijloace specifice, patronul Iancu. Cît timp turbulentul patron al Timişoarei îşi permite să facă albie de porci Federaţia şi Liga, în condiţia de veşnic nedreptăţit, tribunele de scandalagii îi vor susţine cauza prin fapte penale.

Dar cauza cauzelor trebuie căutată nu în neputinţele Justiţiei şi ale Ministerului cu ambîţ la Dinamo, ci în sfielile FRF-ului şi ale Ligii. L-am văzut pe Ionuţ Lupescu livid şi înfricoşat de ideea că ar putea greşi, condamnînd marea golăneală timişoreană de la Tîrgu Jiu, că l-ar putea supăra pe omul de la care-i vine căruţa cu bani. Stiţi ce a spus purtătorul de cuvînt al lui Mircea Sandu că a fost  înfruntarea din tribune şi din stradă din finala Cupei? A zis că e niţel în afara legii.

Aţi auzit, domnule Iancu? Niţel. Adică puţintel. A fost niţeluş exagerat. Vă roagă domnul Lupescu, vă rog şi eu, noi toţi vă rugăm, ziariştii, ţara şi chiar premierul Boc care a urmărit calm şi echidistant politic spectacolul pe care l-aţi dat împreună cu echipele dumneavoastră de asalt, să nu fiţi foarte supărat pentru curajul nebun al domnului Lupescu. Stiţi doar că e obligat să spună ceva, acolo, nişte vorbe de clacă în locul domnului Mircea Sandu. Altfel, sănătate şi mersi pentru generozitate! Vă aşteptăm cu ultraşii dumneavostră de protocol să reprezentaţi cu cinste, chiar dacă încă foarte supăraţi, România în Europa!

2 comments ↓

# 2 adidas on 28.06.09 at 12:49 pm

foarte corec

# 1 Mircea O on 15.06.09 at 11:17 am

Nu sint un fan al dlui octavian, dar aici vorbeste la obiect si concis. Placut.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.