Sînt şi nu sînt un tăntălău!

Întrebări cu capul bătucit de “acest final nebun de campionat”

Cu permisiunea dvs, am voie azi dimineaţă să pun cîteva întrebări strict rezonabile, după o noapte întreagă în care capul mi-a fost bumbăcit cu expresia “un final nebun de campionat”? Deci:

1. E voie să mi se frîngă pixul pentru bara din Giuleşti, aceea din ultima secundă a ultimului minut, şi să întreb imediat dar de ce a fost 0-2 la pauză pentru Rapiduleţul veşnic drag?

2. E slobod să cer un amendament ca la celebra idee cu “speranţa moare ultima”, să se adauge imediat: “…dar tot ea învie prima”?, conform ultimelor calcule care, după un 1-0 cu Lituania, perfect logic, ne dau şanse de calificare crescute de la 0,63 la 1,40?

3. Mi se permite să fiu de acord fie şi cu cele mai obscure mişculaţii numai ca Mediaşul să rămînă între granzii mititeilor miticişti?

4. Pot spera ca Dan Petrescu să nu se supere cînd resping cu tot humorul disponibil ideea că aş fi fost şi eu un tăntălău - ca el şi ai lui - cînd m-am bucurat aici săptămîna trecută pentru cucerirea titlului? Va pricepe că-i socoteam campioni indiferent de orice manipulări?

5. Mi se îngăduie să mă asum ca un tăntălău conştient atunci cînd  - în jungla care este - încă mă uit şi aplec urechea la ce spun barosanii?

6. Poate fi luată în consideraţie de către şefii televiziunilor sportive ruga mea incomensurabilă ca în viitorul campionat să se reducă drastic, la un minut sau nici măcar la un minut, intervenţiile elefantine ale patronilor? Dacă tot vrem să jucăm ca-n Europa, atunci să transmitem ca acolo, unde Laporta şi Moratti apar pe post cît Bucşaru, adică infinit mai puţin decît Messi sau Zlatan.

7. L-aţi văzut şi auzit pe Soderling ce a spus şi cu cîtă voioşie, după finala de la Roland Gaross în care fusese spulberat, fără problemele pe care Federer le-a avut cu Haas şi Del Potro? M-ai bătut de zece ori, a 11-a oară n-o să mai ţină!

8. Puteţi răspunde la frumoasa întrebare a comentatorului nostru: “Din ce-s făcuţi suedezii?”.

9. În problema celui mai bun tenismen din toate timpurile, mi se acceptă să rămîn la aprecierea lui Agassi: “Federer e cel mai bun jucător din cîţi am întîlnit”?

10. În fine, cum de vă puteţi bucura de măreţia acestui campionat nebun, cînd tot în acest an Progesul a dispărut din fotbalul românesc?

11 comments ↓

# 11 adidas on 28.06.09 at 12:54 pm

pai o sa apara un zambon,stai linistit

# 10 Radu B. on 12.06.09 at 1:05 pm

Deci acum este posibil să înfiinţăm o echipă Progresul Bucureşti (adică nu e nici un Zambon care să ne ceară bani pe palmares)?!

# 9 mormolok6 on 12.06.09 at 11:24 am

Coane, te citesc din cand in cand, imi place cum scrii si mai presus de toate pentru ca, mi se parea mie ca te ai lecuit de excesele pe care le are orice maimuta din jurnalism. Imi ziceam ,uite in sfarsit o oaza de normalitate, fara injuraturi, partizanat fatis, sau ****** intre ochi. Si ma pune **** sa vad la blogroll ca il gazduiesti pe Ciutacu, creatura care a reusit sa-si transforme numele de familie in injuratura. Nu-s fan Basescu, mi se falfaie de politica si sub cuvant de onoare ca nu am tatuaj cu Boc, insa aparitia aia mi se pare ca nu are absolut nimic de-aface cu un jurnalist. Iar ca si caracter uman, nu-ti trebuie masterat in psihologie sa-l citesti. Dezamagitor, coane…la blogroll?
Adica recomandat de matale.
Si uite asa mi s-a mai dus *****’ un reper din presa scrisa…

# 8 victor L on 12.06.09 at 9:40 am

Sanatate, dle Cosasu.
Intrebarea mea e alta: cum***** a putut rata campiontul Poli Timisoara? Si pentru cit de bine a jucat in ultimul timp, prevad ca va pierde si Cupa.

# 7 bhuttu on 12.06.09 at 9:39 am

Maestre, nu aveti nevoie de permisiunea noastra! :)

# 6 ciupi on 12.06.09 at 7:16 am

1. acea bara a consemnat victoria coposului asupra rapidistilor din lumea-ntreaga 2 speranta moare numai la 100%, fiindca devine certitudine 3 gazul este viitorul omenirii sarace 4 credeti ca tantalai exista numai “in deal”? 5. ce ne-am face fara umor? 6 adica sa dispara televiziunea cu totul? 7 optimismul fara frontiere 8 suedezii nu-s facuti; se nasc 9 de-o mie de ori da, desi nu pot sa-l inghit 10 consolarea: vine si giulestiul acolo in curind.

# 5 adrian on 12.06.09 at 6:55 am

Punctul 1 este esenta. Restul sint detalii…

# 4 gicu on 12.06.09 at 6:10 am

Sanatate, maestre!

# 3 justme on 11.06.09 at 5:21 pm

Punctul 6 mi se pare de bun simt.Aseara atat GSP TV-ul cat si colegii lor din trustul MediaPro in timpul decernarii trofeului echipei campioane ii aveau in direct pe Turcu respectiv Becali.Daca nici in acel moment nu se pot acorda 10 minute campioanei atunci cand?E trist…
Atata timp cat acesti conducatori de doi bani iau fata celor de pe teren orice comparatie cu Europa,orice intrebare gen “De ce suntem atat de jos?”,”De ce nu contam pe plan european?” devine puerila.Presa sportiva trebuie sa aiba in vedere actul sportiv in sine,nu profitul.Sa lasam acesti conducatori sa se balacareasca pe post doar de dragul audientei,al banilor e total neprofesionist,se ajunge la situatii jenante,de prost gust, de genul celor vazute de toti iubitorii fotbalului aseara.Trebuie facut ceva din acest punct de vedere.In rest,s-auzim numai de bine!

# 2 explorish on 11.06.09 at 3:07 pm

pentru ca, domnule cosasu, cu toata tristetea, dar progresul n-a disparut (ce…apocaliptic suna sintagma) din vina noastra.
in rest, da.

# 1 OAIDA on 11.06.09 at 2:28 pm

Multumim d-le Cosasu pentru toate gandurile, intrebarile, afirmatiile din acest articol ca si din multe altele anterioare si, imi doresc din inima, multe, multe altele, viitoare.
Sunteti singurul care, la 40 de zile (!) de la desfiintarea Progresului ne-ati alinat dorul, suferinta !

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.