Să-l lăsăm în pace pe Piţi

Un pronostic sigur: orice va fi, ne vom întoarce la campionat

Nu cred că păcătuiesc grav dacă în ajunul meciului terifiant cu Serbia, mă voi reţine de la consideraţii tactico-strategice şi nu-mi voi da cu părerea în problema problemelor: atacăm cu disperare sau cu inteligenţă. Numai orgolioşii nepedepsiţi îşi pot oferi atîta importanţă încît să creadă că la doar o zi de ce va fi Piţi se va răzgîndi. Să-l lăsăm în pace. Avem timp berechet să-i urlăm după meci: “Eu ce ţi-am spus? De ce nu m-ai ascultat?”, sau invers. Prefer să mă concentrez pe campionat, căci la el ne vom întoarce, orice se va întîmpla sîmbătă şi miercuri. Îmi place să cred că acesta e cel mai sigur şi vesel pronostic pentru meciul de mîine.

Sfîrşitul săptămînii trecute ne-a fericit cu două meciuri mult peste media mediocrităţii noastre, în care se înscriu patru granzi autohtoni: CFR Cluj, Steaua, Timişoara şi, cu voia dumneavoastră, fruntaşa Dinamo. Toate patru se poate spune că joacă - în cel mai bun caz - banal. Două echipe sînt, categoric, altceva: Rapidul şi Craiova. După 4-0 cu Oţelul, (scor prea sever!) mi-am spus ca Petre Grigoraş că Giuleştina asta e cea mai bună din ţară, ba mai mult: am avut vreo două-trei clipe de entuziasm pueril, cînd - manipulat şi de gestul lui Lazăr* - mi-a trecut prin minte că, dacă nu ia titlul, Rapidul are totuşi un fotbal de campioană, a României desigur, dar de campioană. După care, recunosc de asemenea, mi-am adus aminte de pronosticul unui super fan rapidist, poreclit şi “Banca de date”, care mi-a zis-o foarte clar şi lucid, numărînd pe degete: “0-0 la Cluj, 4-0 acum, mai mult de 3 meciuri bune la rînd Rapidul nu ştie…”. “Păi, o bateţi pe Dinamo şi sînteţi în grafic…”. “Banca de date” mi-a surîs melancolic, cum nici o bancă nu o face.

A doua zi m-am revizuit: Craiova făcea şi ea al doilea meci consecutiv de certă calitate, după acel 3-0 cu Farul, însă cu cine? Cu campioana noastră, acest CFR Cluj de care nu ştii ce să mai crezi… Totuşi, CFR nu e Farul şi are pretenţii ceva mai mari decît Oţelul. Dezinvoltura băieţilor ţine de aceea a echipelor care, la 2-0 în minutul 7, nu se opresc, nu îngheaţă mingea, nu trec la plictiseală. Cîte avem de-astea aici, pe la noi? E adevărat că îl aştept pe Florin Costea la alt nivel, pentru a ne da seama pînă unde poate să zburde; dar, pînă atunci, acceptaţi-mi-l pe Wobay ca pe cel mai bun stranier din ţară, precum am spus-o în ancheta de anul trecut.

*Au fost necesare trei zile ca să i se aducă în Gazetă un elogiu consistent şi lui Teo Crăciunescu, pentru curajul său. Felicitări confratelui Cătălin Tolontan!

10 comments ↓

# 10 grig on 27.03.09 at 5:00 pm

Alt comentariu de mare maestru.

# 9 romeo on 27.03.09 at 1:51 pm

importany e sa castigam cu serbia

# 8 DORIN on 27.03.09 at 9:23 am

ma bucur pt.ca si domnia voastra l-a remarcat pe wobay si sper ca ce vad eu sa fie gresit ,dar cred ca este un pic de raceala intre el si costea(ambii).Sint fan STIINTA si ma tem de asta.Domnia voastra a observat asta sau e numai o senzatie gresita?

# 7 lol on 27.03.09 at 8:14 am

“Terifiant” e un cuvant mult prea grav pentru un meci cu Serbia de azi.

Apoi, Piti va ataca cum stie el mai bine, cu 10 oameni in aparare, deci in domeniul asta chiar n-avem ce sa-l invatam, metoda e patentata.

In sfarsit, in returul asta, Rapid are 4 rezultate pozitive (poate fotbalul aratat cu Farul sa nu fi fost entuziasmant, deci sa rupa povestea inceputa la Bistrita).

# 6 kappa on 27.03.09 at 6:44 am

L-am vazut si pe taica-sau lui Teo arbitrand. Pot sa spun ca marele Craciunescu gresea si el cand arbitra in campionatul intern, dar pe vremea aia nu exista “Recursul Etapei” asa ca nu-l putea lua nimeni la intrebari. Dar indiferent cum arbitra, avea reputatie de arbitru corect. Era preocupat sa arbitreze corect si inclinatia asta pentru adevar (arbitrul e ca un judecator, acolo in teren) i-a transmis-o fiului si asta l-a salvat. Adica pentru Teo a fost mai important sa se stabileasca adevarul decat parea lui personala.

Indiferent ce zice acuma Porumboiu sau Teo dupa meci - ca se putea da penalti, pentru mine e clar ca nu a fost. Bourceanu i-a ghicit lui Lazar intentia de a patrunde in careu si a fost mai rapid, i-a luat fata si l-a deposedat. Faza de curtea scolii care trebuie analizata cu bun simt, nu cu microscopul.

# 5 sorin on 27.03.09 at 6:18 am

Sa ne traiesti nea Cosasule!
O placere sa va citim!
Asa am spus si eu: sa-l lase pe Piti in pace;de fapt, sa-l lase sa-si termine treaba la nationala, sa termine aceasta campanie de calificare. Abia la sfarsitul acesteia vedem daca ne callificam sau nu si, deci, proceda in consecinta!
Lui Piti ii se trage din vara de la CE! Daca Mutu nu rata penalty-ul cu Italia,azi Piti era cel mai bun antrenor si tinea Nasul cu dintii de el. Cum Mutu nu a marcat…restul il stiti.
Sper sa fim si noi odata cu capul pe umeri sa sa asteptam pana la finalul campaniei de callificare.

# 4 Che Guevara on 27.03.09 at 6:06 am

Wobay este prea bun fata de toti cei care joaca in campionatul Romaniei. Daca nu era selctionat deja in echipa nationala a tarii sale acum nu am mai fi vorbit de naturalizarea lui Max Nicu ci de cea a lui Wobay.

# 3 ion on 27.03.09 at 3:04 am

Va doresc multa sanatate Domnule Cosasu!!!

# 2 gicu on 27.03.09 at 2:41 am

Sanatate, maestre!

# 1 kazimir on 26.03.09 at 8:34 pm

il lasam pe pitzi in pace,important e sa nu-l lase nasu`

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.