Stela, ai grijă!

După ce s-a retras din gimnastică din cauza unei accidentări, Steliana Nistor acuză Federaţia
Iat-o! Tocmai a ieşit din incubatorul de la Deva, dezorientată si orbită de libertatea de afară. Bine ai venit în lumea noastră, a hienelor, suntem aici, ne frecăm mîinile la miros de sînge proaspăt. Haide, Stela, vino, povesteşte-ne viaţa, iar noi o vom acoperi de noroi; vino să te plîngi cum  o alintă Forminte doar pe Izbaşa, iar mai departe avem noi grijă, vino să ne spui cum nu te-a ajutat Federaţia să comentezi şi tu la Naţionale, iar noi o să te compătimim ca sa rîdem apoi pe înfundate de nerozia asta; spune-ne despre necroza ta , ca noi să observăm mai tîrziu cu cinism că şi Georgeta Andrunache are aşa ceva, dar într-o formă mai severă, şi nu se tot plînge atîta; spune-ne cum e să rătăceşti fără nici o grijă pe străzile Sibiului, iar noi o să remarcăm  că nu e nici o scofală să te plimbi  cînd sînt atîtea de făcut; povesteşte-ne despre accidentările tale, de infiltraţiile fără de care nu ai fi putut să concurezi la Beijing şi  vom zîmbi maliţios: şi Izbaşa a avut glezna ruptă, şi Drăgoi tibia fisurată, şi, în fond, ce facem aşa un caz din toate astea, doar sportivul trebuie să sufere, că de-aia cîştigă saci de bani, subiectul următor, ia să vedem,  cine s-a mai cuplat cu…

Într-o Românie mult prea mică pentru ambiţiile “Monichii”, o tînăra de 19 ani îşi strigă frustrarea şi  neîmplinirile. Fără să aibă  anvergura Nadiei sau Laviniei, Steliana Nistor a fost pînă ieri cea mai completă gimnastă a generaţiei sale şi are azi naivitatea să creada în dreptul de a fi sinceră. Intenţia ei de a da în judecată Federatia e înduioşător de ridicolă şi vine din gelozie, sfaturi proaste  şi neadaptare la viaţa reală

De fapt, aici e problema. După ce se retrag, după ce ies din sistemul închis antrenament-odihnă-hrană-concurs, sportivii noştri seamănă cu deţinuţii proaspăt eliberaţi. Au nevoie de cineva care să-i ia de mînă şi să-i înveţe regulile crude ale lumii în care vor trăi de-acum încolo. Stela, ai grijă! Tot ce spui va fi folosit împotriva ta.

12 comments ↓

# 12 rsss on 14.03.09 at 5:42 pm

Adi asta e GUSTUL ei.O fi cazut la vreun antrenament in cap.Se mai intampla

# 11 sahdesah on 14.03.09 at 4:12 pm

Nu cred. Din potriva, eu cred ca cei de la federatie, babalicii lui peste, trebe sa lase liber scaunul pe care si-au instalat nepotii unor tineri care chiar au facut ceva pentru federatie. In viatsa nu conteaza meschinii si nu trebe sa ne ferim de ei, dar daca Nistor are ceva de spus, chiar si intr-o curte de judecata,a tunci sa o faca cum trebuie, si gaseasca un sponsor sa ii plateasca un avocat ca lumea si sa scapam odata de rapcigunile de la virful societatii rominesti! Bravo Nistor, iar dumneata d-le Gradinescu,a r trebui sa iti mai slefuiesti modul de a gindi, sa nu mai ai prejudecati, si sa lasi oamenii sa vorbseaca si sa-si spuna off-ul, nu conteaza ca cuiva ii va cade scaunul Mai bine!

# 10 raul on 14.03.09 at 4:10 pm

Felicitari D-lui. E. Gradinescu pt.comentariile sale. Cel mai bun comentator alaturi de B. Cosmescu.

# 9 boris on 14.03.09 at 2:46 pm

grea gramatic asta ,nu cumva il cheama Gradinescu?

# 8 io on 14.03.09 at 2:39 pm

Interesant, doar ca “cea mai completa” e un fault la adresa gramaticii romane. Nu-i asa domnule Gradinescu?

# 7 altul on 14.03.09 at 1:19 pm

Ca de obicei , dl Gradinescu pune punctul pe ” i ” . Gimnastica romaneasca a fost distrusa din interior . E cea mai sigura metoda de reusita manipularea maselor .

# 6 valix on 14.03.09 at 1:12 pm

vreau sa-l felicit pe Emil , unul dintre cei mai buni comentatori tv , pe care il ascult mereu cu placere . vad ca a reusit un articol extraordinar , unul dintre cele mai bune citite in ultimul timp .
iti multumesc in numele cititorilor decenti pentru ca incerci sa te ( si sa ne ) feresti de mizeriile si dejectiile care fac mereu rating in ultimul timp . din pacate chiar si gsp-ul a ajuns plin de asa ceva , rar mai vezi cate un articol sau un comentariu pur legat despre sport .

# 5 dap on 14.03.09 at 12:36 pm

Stela, baga bine la cap articolul asta. Ia-l ca pe un avertisment si gandeste de 10 ori inainte de-a vorbi odata, indiferent de frustrarile tale, nu merita sa cazi in capcana ziaristilor abrutizati.

# 4 ala on 14.03.09 at 12:21 pm

tot respectul pentru steliana nistor,gimnastica nu a fost niciodata destul de apreciata nici de public,nici de federatie

# 3 dan on 14.03.09 at 11:23 am

Asta este ROMANIA…nu am stiut niciodata sa ne respectam valorile, ni le-au respectat altii. Sa dai federatia in judecata? Hmmmm……sa fi prea naiv sa crezi ca poti castiga, ca doar e ROMANIA!!!!!

# 2 sorin on 14.03.09 at 2:56 am

Daca toate gimnastele de la NADIA COMANECI incoace ar fi dat in judecata FRG. unde am fi ajuns, la o tara fara nici o gandire asupra realitati doar la faptul ca ar fi mai bine sa ma fac gimnast(a) doar pentru a da in judecata federatia pentru faptul ca toata copilaria sportiviilor sa rezumat la faptul “antrenament-odihnă-hrană-concurs”,si tot cel care te duce de mana la sala de sport tot el te indruma in alegerile gresite .imi pare rau ca se ajunge aici .Oricum tot respectul cuvenit Dl. EMIL GRADINESCU

# 1 adi on 14.03.09 at 2:36 am

Fata aceasta imi este indiferenta de cand a declarat ca daca castiga o medalie de aur la Beijing ar dori ca nustiuce manelist sa-i dedice o melodie!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.