Note informative

În replică la atîtea stenograme, de ce nu aş fi şi eu telegrafic?

În replică la specialul GSP din ziarul de joi, cu “cifrul valizei” şi cifrele acelor sume şi intervenţii şi înjurături din stenogramele analizate de confraţii Gafiuc şi Petrişor, îmi permit salubra plăcere de a transmite - concis şi aproape telegrafic - cîteva note informative fără iluzii de rating:

Văzut Hoffenheim - Leverkusen, 1-4, înfrîngere de proporţii a liderului, scor la care Bayer-ul se omora pentru un 5-1, iar revelaţia Bundesligii se zbuciuma ca pentru un 4-4.

Văzut Hertha Berlin-Bayern Munchen, 2-1, întrebîndu-mă dacă pe Hertha a eliminat-o pe vremuri Rapidul (şi unde e Rapidul azi?), plus acest nume adorabil de Maximilian Nicu, singurul român (lîngă Chivu), pe locul 1 într-un campionat de primă mărime;

Auzitvăzut pe Dănuţ Lupu întrebîndu-ne: “Păi, cine vine din străinătate în România dacă e jucător bun?”, răspunzîndu-şi că se întorc clar românii care nu au reuşit afară, plus această problemă: ce poate să mai vîndă Copos?

Auzitvăzut (renunţînd la Arsenal-Cardiff) pe Belodedici, “puştiul Stelei ‘86″, ton sobru, modestie naturală, decenţă în privire şi vorbă, scenă formidabilă: cum s-au “antrenat” ei pentru primirea la Ceauşescu, pe care mînă să i-o întindă şi cu care să ţină paharul cu şampanie, plus ideea că fotbalul s-a schimbat foarte mult, e mai rapid şi mai rău;

Văzut Manchester United-Fulham 3-0, splendoarea de şut marca Paul Scholes, pentru 1-0, plus strigătul spontan din studio: “Bravo, bătrîne!”;

Nevăzut pînă la capăt nici un meci din pregătirile turceşti, fiindcă etc., etc., etc.;

Audiovăzut că “Dinamo ia titlul în etapa a 32-a”, “Steaua peste 4 ani se va bate cu cei mai mari”, Lăcătuş nu mai are nici un obiectiv, plus strigătul din Aviatorilor: “Stenogramele astea sînt ale mele, sînt talentul meu”, plus preşedintele Ligii: “Nimeni nu a cîştigat din fotbal!” şi pe de trei: “Şi atunci de ce se bagă atîţia?” şi pe de nouă: “Din pasiune!”

Mai informez şi mă autodenunţ - de două zile, mă bate acest gînd desfrînat: Lăcătuş e din nou în conflict cu palatul, pentru că socoteşte premierea “o nebunie”… Ceva mai grav nu se poate! Să n-o fi spus? Să fi glumit?

10 comments ↓

# 10 marian on 21.02.09 at 12:44 am

DOMNULE COSASU, PACAT CA SUNTETI SINGUR …

# 9 durden on 20.02.09 at 8:39 pm

superb articolul!pacat ca n-o sa inteleaga prea multa lume ideea…

# 8 adi on 20.02.09 at 5:54 pm

felicitari

# 7 da-te'n porumb on 20.02.09 at 3:44 pm

Citit.
Plăcut.

# 6 dan on 20.02.09 at 2:48 pm

Da d-le Cosasu, si eu vreau sa vad meciuri din campionatele unde se joaca fotbal si sa nu mai vad toata ziua circ la TV care se practica pe ** si pe gsptv

# 5 ba(la)nel on 20.02.09 at 1:48 pm

sa va dea Dumnezeu sanatate, maestre…ca sa nu murim inghititi de becalisme…

# 4 oldrimsix on 20.02.09 at 11:18 am

cititor cu o anume experienta, format la scoala unor cronici de trei secunde, ma intreb, naiv, ce enigma lingvistica se ascunde in sintagma “(un) lacatus e din nou in conflict cu (un) palat”. astept raspunsul nu in provincie, ci intr-un ghetto: drumul taberei.

# 3 romeo on 20.02.09 at 11:12 am

sa auzim numai de bine

# 2 gicu on 20.02.09 at 4:29 am

Sanatate, maestre!

# 1 Ch1va5 on 20.02.09 at 4:19 am

Chapeau maestre.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.