Regula cercului să se închidă

Normal ar fi ca toată media noastră să se simtă scuipată de Ioan Becali    

În cazul lui Ioan Becali, dar şi al altor sforari cu bani din fotbal, care scuipă pe meseria noastră, problema nu e dacă, problema e cînd. Presa le-a dat atîta apă la moară, încît era de aşteptat ca ei să socotească şi presa tot un bun de- al lor. Nu m-aş grăbi să-i numesc mîrlani sau mitocani, pe investitorii şi pe oficialii care-i jignesc pe ziarişti, deoarece cîţiva din aceştia sînt în stare să meargă mult mai departe. O declar public: de cîţiva mi-e frică de moarte, fiindcă îi ştiu în stare de orice. Pot tocmi cuţitari să mă înjunghie în plină stradă sau pot chiar ei să dea cu bîta.

Cît timp Becalii au fost subiect de presă, dar nu şI de DNA, s-au simţit apăraţi tocmai prin acest fapt, că erau subiect de presă. Că marele public judeca aşa: Nu vedeţI, domnule, ce puternici sînt?!  Toată presa e pe ei şi totuşi nu păţesc nimic! Pe alde Becali, publicitatea cu care i-a ţinut în prim planul zilei toată media noastră i-a făcut să se creadă invulnerabili. Acum, cînd mare parte din media e ofensivă, se simt trădaţi.

Ioan Becali devine violent doar cînd e vorba de banii lui. Dacă în discuţie intră caracterul ori chestiunile fotbalului, omul se controlează. Numai să nu ai păreri despre banii săi. Cum a văzut toată lumea, în emisiunea lui Terzian, fratele Becali e fiară, n-are mamă, n-ar tată, nu ţine cont că se dă în stambă în faţa unei ţări întregi, scuipă, e vulgar şi sare la gîtul jurnalistului.  Omul a fost decent cît timp dialogul a ocolit relaţia  cu DNA-ul. Cînd a venit vorba de anchetă, a explodat.

Cercul s-a închis odată cu spectacolul dat de Ioan Becali, pentru că presa şi televiziunea au mizat prea mult pe postura de subiecţi care aduc rating  Becalilor. În ce mă priveşte, nu cunosc situaţie mai jenantă, mai umilitoare pentru condiţia de ziarist, decît aşteptatul cu gloata la palat, ca să iasă Gigi şi să-i miluiască pe aşteptători cu nişte fraze la mişto. Că Gigi a făcut, că Giovani a zis, că aşa şi pe dincolo, n-a fost jurnal sportiv de seară la TVR 1, în care să nu le vedem rîsul trufaş şi să nu le ascultăm banalităţile. Sînt şi gazetari care  pupă mîini neplătiţi, doar din plăcerea pupatului, doar ca să fie mîngîiaţi pe creştet de latifundiari.

În viaţă, domnii mei, totul se plăteşte. Că necazul a căzut pe capul lui Terzian, e o întîmplare. Normal ar fi ca presa şi televiziunile să-i ocolească hotărît pe toţi cei care au jignit presa. Normal ar fi ca toţi ziariştii şi să fie solidari cu Terzian. Să se simtă scuipaţi şi înjuraţi de Ioan Becali. Numai că unii confraţi le sunt datori Becalilor şi or să meargă mai departe cu linguşeala şi cu ştirile de genul “a zis” şi “a cumpărat”. Ce ruşine! Abia de aici încolo începe cercul ruşinii. Iar el nu se închide niciodată.

77 comments ↓

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 77 noica on 18.02.09 at 10:48 am

Bravo Nea Tudorika. Le ziseshi bine. mai adaug eu ca cei din presa isi merita pe deplin scuipatii. Din fericire pentru ei, onoarea si profesionalismul nu mai sunt demult o virtute in Romania, asa ca vor face in continuare bani si rating fara a le pasa de mizeria morala in care constient se afla.
Bine ca am avut un Ioan Chirila si avem un Radu Cosasu(sanatate maestre) caci altfel ne-am scarbi de tot de tagma ziaristilor.
Radu Naum, poti duce crucea morala a celor doi monstri sacri?
Unde ati ajuns dle Ioanitoaia din copilul de suflet al lui Nea Vanea?

# 76 ardeleanu on 17.02.09 at 8:44 pm

era timpul sa-i desfiinteze presa pe principiul: “Eu te-am facut, eu te omor”.

# 75 Brady on 16.02.09 at 5:48 pm

am citit articolul in gazeta de azi… foarte bun articolul. Finalul e genial :) si adeverat totodata… Dar “regulile sunt facut sa fie incalcate”, cam asta e principiul in Romania :)

# 74 daniel on 16.02.09 at 4:52 pm

gresita remarca domnule T.O.! imi pare rau, dar poate dvs urmariti stirile sportive numai la tvr1……..poate nu cititi gazeta sporturilor………poate nu cititi site-ul gsp si prosport si sport.ro………domnule, se intrec in a publica si etala pe micul ecran, in ziare si pe site, stiri cu si despre becali……….ati nominalizat tvr1 doar, probabil sa nu suparati confrati de la gsp si mediapro. atentie! o sa vina si randul lui becali gigi sa o infaptuiasca si el. de fapt, de cate ori nu a jignit el reporteri si reportarite si ia facut cum i-a venit la gura? a luat cineva masuri? l-a pedepsit media cumva? nu! culmea, tot ei se duc si se calca pe picioare cand sunt chemati la PALAT. nu vedeti cata persiflare, cata ignoranta si cata nesimtire din partea lui becali gigi, ca nu mai vine in studio, nu se mai deplaseaza la emisiuni, ci se duc televiziunile la PALAT ca sa fie in direct la cate o emisiune. asta stiti ce inseamna d-le tudor? goana dupa raiting, fuga dupa senzational, concurenta de a fii primul care arunca “bomba” la stiri, in exclusivitate. toate au un pret. iata asta-i pretul. se stia de mult comportamentul lui becali ion, (doar si dvs ati punctat iesirile si caracterul acestui………..om) si tot nu-nteleg cum de l-au mai chemat in emisiuni. domnilor! aduceti oameni de caracter, oameni cu bun simt, oameni civilizati, doameni cultivati dupa urma carora avem si noi ce invata. dacat sa mai vad clanul bacali la tv si in presa, mai bine lipsa.

# 73 ba(la)nel on 16.02.09 at 4:43 pm

presa i-a ridicat, presa sa se spele pe cap cu ei…dincolo de astea, un articol - din nou - foarte bun…

# 72 Vali Moraru » Blog Archive » De la altii on 16.02.09 at 3:32 pm

[…] sa-i citesc pe cei care chiar au ceva de spus, remarc doua articole foarte bune. Primul, cel al lui Tudor Octavian din gsp, este doar despre scuipatul lui Ioan Becali. E normal sa privim putin diferit toata problema: e […]

# 71 Razvanica on 16.02.09 at 3:27 pm

La TVR1??? Man, cred ca tu nu citesti ziarul in care scrii…

# 70 Adrian Deva on 16.02.09 at 3:08 pm

Ma intreb ce legatura are Marian Muntean cu ce vorbim noi aici .Am fost in galeria echipei Cetate “Mica Galerie dar inimoasa care a fost” si il cunosc destul de bine pe Domnul Marian Muntean in ceea ce il priveste handbalul .Cand a avut iesiri nervoase “nu le-a avut ca Ioan Becali” a avut mereu dreptate .Asa ca sa nu mai vorbim de el .El pe langa Ioan Becali are suflet si pune pasiune in ceea ce face .Si ca sa stii si tu pentru buna ta cunostinta ca e un om care lupta pentru binele handbalului Devean de cam multi ani , si chiar lupta .

# 69 savior on 16.02.09 at 3:03 pm

Fara indoiala ca ceea ce s-a intamplat nu are nici o scuza, insa folositi inca o data toata aceasta intamplare in avantajul vostru, al presei. Sunt curios insa de cate ori v-ati cerut scuze pentru toate stirile pe care le dati(ma refer la presa in general), fara documentare si care nu de putine ori, influenteaza destine. Nu ar trebui sa spuneti ceva si despre ele? Pozati de cele mai multe ori in victime insa niciodata sunteti atenti la faptul ca de prea multe ori, mai si gresiti. Din pacate “subiectii” sunt prea slabi ca sa-si dea seama de jocul in care intra, cel mai bine ar fi sa refuze dialogul, pentru ca oricum “fabricati” mult ori daca nu, cosmetizati foarte mult, nepasandu-va de reactii, urmari. In nici un caz nu-i iau apararea lu’ alde’ Becali insa toate se leaga, daca privesti in ansamblu.
Sunt foarte curios daca-mi va fi lasat comentariul, sa “treaca de bodyguarzi” si daca veti avea bunul simt sa-l cititi si sa raspundeti

# 68 EXPRESS on 16.02.09 at 2:10 pm

exista si la deva un marean . e bagat in handbal . marlania este insa aceeasi .

# 67 boris on 16.02.09 at 1:36 pm

domnule tudor octavian, aveti demnitatea / curajul sa va retrageti de la ziarele / posturile tv unde sunteti “coleg” cu alde becali, mitica & comp? asa, ca sa nu sara si pe dv din zoaiele distinsilor….

# 66 florin on 16.02.09 at 1:19 pm

Domnule,va felicit!Sunteti singurul ziarist de la alt trust de presa care luati atitudine intr-un mod transant fata de grosolaniile clanului Becali.Acesti trei “malefici” ai fotbalului romanesc trebuiesc izolati,trebuiesc ignorati de toata breasla ziaristilor.
In ultimul timp,ziaristii care stau cu mana intinsa in fata palatului din Aleea Alexandru confunda Steaua cu Gigi Becali.Greseala!Steaua ar fi fost Steaua si fara Gigi Becali,dar acesta din urma nu ar fi fost nimic fara Steaua.Ar fi ramas un “nimeni” imbogatit dupa revolutie,care si-ar fi tocat averea in cazinouri.Oricum,daca va pleca de la Steaua,va ajunge in scurt timp sarac lipit deoarece nu are mintea necesara sa puna banii la treaba decat in afaceri imobiliare.Este mult prea vanitos sa asculte de altii.
Inca o data FELICITARI,domnule Tudor Octavian!

# 65 victor on 16.02.09 at 1:16 pm

Domnule Tudor Octavian am tot respectul pentru domnia voastra. Dar am si eu o nelamurire. Nu credeti ca sunt prea multi asa zisi specialisti in fotbal(celelalte sporturi nu exista pentru ei, nu aduc bacsisuri)? Nu credeti ca ar fi bine sa faceti o analiza si asupra acestora, privind atat pregatirea profesionala cat si moralitatea lor?
Cu stima.

# 64 VALI on 16.02.09 at 12:08 pm

felicitari ptr. articol,de foarte mult timp spun si scriu ca acesti mitocani,****,penali…clanul BECALI,COPOS,THAHER,BORCEA,IANCU etc.etc.nu au ce cauta in presa scrisa si pe micul ecran. in UNGARIA de mult acesti indivizi ar fi acolo unde merita, dupa gratii. trebe ignorati total,sper ca macar d-ul OCTAVIAN sa nu mai apara alaturi de acesti indivizi??? va multumesc.

# 63 Cristina on 16.02.09 at 11:53 am

Ati uitat de scuipatul lui Marian Iancu?

# 62 west on 16.02.09 at 11:15 am

Ma intreb cum mai poate fi mentinut acest personaj in “familia fotbalului”, asa cum cu mare drag se exprima Sandu Mircea. Din pacate, pentru majoritatea romanilor familia becalilor reprezinta un model in viata. In special un model comportamental.Acest Becali G. sau I., nu mai conteaza, ar trebui sa se simta rusinat cand se va intalni cu prietenii si “tovarasii” lui: Borcea, Turcu, Badea, Sandu, Dragomir, Prunea, Lupescu, etc. pentru iesirile lui. Credeti ca asa se intampla? Ei il vor felicita sau macar scuza pentru apucaturile lui. Vor continua colaborarea ca si cum nu s-a intamplat nimic. Din pacate, aceeasi reactie o vor avea si ziaristii, de fapt intreg poporul roman. Pentru ca tutuor li se pare normal ceea ce s-a intamplat. De fapt, chiar asa: s-au vazut altele si mai si.

# 61 nastyb0y on 16.02.09 at 6:02 am

Numai un brailean adevarat ar putea avea o asemenea pozitie. Ca de la “cutitar” la cutitar. Iar dumneavoastra sunteti brailean, domnule Tudor Octavian. S-ar putea sa fiti si adevarat .

# 60 cristyes on 16.02.09 at 3:21 am

aceasta familie de derbedei nutrebuie sa mai apara pe sticla niciodata!

# 59 passaris on 16.02.09 at 3:16 am

FELICITARI pt articol maestre, ca intotdeauna acid si la obiect, dar nu am inteles de ce e pomenit doar tvr1 din moment ce protv si antena incepeau si-si terminau emisiile de sport cu acesti ****…de cei de la fanatik nu mai vb ca se gudurau ca niste catelusi pe langa gigi…

# 58 sahdesah on 15.02.09 at 11:11 pm

D-le,

Atita timp cit in rominia nu se va face o coalitie a oamenilor cu morala care sa aibe si putere juridica, culturala, politica, si executiva, si care sa aibe in plin plan sa elimine rapcigunile si cancerul societatii rominesti si sa le priveze de libertate si exprimare, “domni” de-alde Becali (si compania, ca s-au adunat din pacate prea multi care au urmat exemple negative din societate) ne vor fura pina la adinci batrineti, nu conteaza cit vom munci.

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.