Decarul de rezervă

Costea trebuie să joace la naţională cu propriile sale încălţări, nu cu ale Briliantului
Azi nu vreau să arăt pe nimeni cu degetul, oricum toţi avem cîte o părere despre toţi şi toate, şi parcă în ultima vreme am început să gîndim mai ieftin si mai vulgar  în lumea asta mai asediată ca niciodată de produse mass-media  tot mai ieftine şi vulgare. Stop! Azi nu vreau să acuz, azi nu am deget arătător, ca Florin Costea, pe care Ilie Balaci îl vede alături de Mutu în atacul naţionalei. Îmi pare rău că pasa de gol a lui Cociş n-a ajuns la Costea, olteanul avea nevoie de ea mai mult decît Marica, iar la ora asta poate că nu eram la fel de dibaci în cititul de pe buze. Sînt de acord, Costea are loc lîngă Mutu, mai ales că o spune un jucător pe care l-am divinizat. Sînt de acord pentru că nu cred că există jucători incompatibili.  Păstrînd proporţiile, si Anelka joacă lîngă Drogba, si Henry a jucat  lîngă Trezeguet,  fotbaliştii de clasă se adaptează.

Da, Costea poate juca lîngă Mutu, dar cu o condiţie: Mutu să fie pe teren. Să lăsam deoparte motivele Briliantului, să lăsăm deoparte pierderile comerciale ale  Federaţiei (dacă pe Ionuţ Lupescu nu îl interesează că n-au fost spectatori la meci, de ce să fim noi supăraţi) şi să reflectam un pic la ideea lui Balaci. E usor de înţeles de unde vine: în ultima vreme Craiova n-a prea mai avut jucători la naţională, cu exceptiile numite Pleşan, Dorel Stoica sau Rada, prezenţe mai degrabă de conjunctureă. Iar Costea e marele pariu al lui Mititelu.

Cred că ştiţi povestea: cînd l-a luat de la Rîmnicu-Vîlcea şi a aflat că una din condiţii e să îl cumpere şi pe Mihai Costea, a plătit fără să clipească: “Daca avea zece fraţi, pe toţi îi cumpăram!” Acum investiţia e pe cale să producă. Dar Mititelu din Booveni, mîndru că şi-a sfidat originile care îl îndreptăţeau să rămînă la coada vacii, sau să care  prune cu Dacia, mîndru că acum e bogat şi e cel mai cunoscut locuitor al Craiovei, mai sfidează o dată: nu mai vrea intermediari cînd o fi să înceapă sezonul de vînzări. Costea va pleca în străinătate de la Universitatea şi nu de la vreo echipă din Bucureşti. Sînt de acord şi cu asta. E normal aşa: investiţia ta, profitul tău şi doar al tău.  Acum totul depinde de Costea, fie lîngă Mutu sau doar în ghetele lui Mutu, pentru că sînt sigur ca vorbele lui Balaci şi nu numai ale lui, îl lasă rece pe Piţurcă.

15 comments ↓

# 15 Emil Gradinescu on 15.02.09 at 7:36 am

@Ionnis: Rada era la Craiova cind a jucat contra Italiei, la Ancona, in toamna lui 2003, si contra Georgiei in februarie 2004.

# 14 cata on 14.02.09 at 5:07 pm

chiar daca echipa mea de suflet e universitatea craiova , o sa incerc sa fiu obiectiv ! bun, in primul rand costea e clar fotbalist ,dar ma deranjeaza toata tevatura asta cu “briliantul” ! la noi toti sunt brilianti ,toti sunt numarul 1 pana cand incepe efectiv jocul ! costea ar trebui lasat sa joace in primul rand fara niciun fel de asocieri …inca ceva : chiar daca a slabit ritmul in timpul jocului cu croatia ,dupa substituire romania nu a mai aratat la fel ( bine s-au facut mai multe schimbari , dar impresia mea , nu numai, asta a fost ) !
acum o intrebare : de ce ai parasit emil tvr ? tocmai cand obtinusera drepturile ucl si aveau nevoie de profesionisti….! o parere personala : e un pas inapoi pentru tine “transferul” facut !
numai bine !

# 13 ionnis on 14.02.09 at 3:02 pm

rada nu a fost chemqt niciodata la nationala atunci cand juca la craiova….

# 12 dar on 14.02.09 at 1:01 pm

costea are aproape 24 de ani (si vorbim de un atacant nu de un fundas, acolo unde varsta joaca un rol important). pana la varsta asta cu ce se poate lauda? meciuri impotriva unor echipe mari nu a jucat, meciuri europene nu are, la tineret nu stiu daca are 3 partide. pana la varsta asta Mutu avea peste 50 de goluri in serie A.
Iar de la un numar 10 (ia vedeti cine purtat de-a lungul timpului acest numar la nationala) se asteapta mult mai mult…mult mai mult decat un sut, o pasa si 2-3 combinatii in 45 de minute (ca in repriza a doua gafaia).

# 11 Marius on 14.02.09 at 12:39 pm

Inca ceva,revezi meciul si constata,daca-ti permite “situatia” sau “mentorul”,ca s-a jucat tendentios fata de Florin Costea.El a fost altruist,ceilalti nu,fata de el.Nu sustin ca este un supertalent,dar joaca mult mai bine decat puteti voi comenta.

# 10 radu on 14.02.09 at 12:39 pm

si eu as incerca cu Mutu in stanga si Costea in dreapta intr-un 4-3-3 cu Mutu-Marica-Costea

# 9 Marius on 14.02.09 at 12:33 pm

Emile,taci si “……mai sari de 2-3 ori peste minge,ca Marica….” cum il laudati voi miercuri.Admiteti ca toti fotbalistii convocati cu statut de rezerva,indiferent ca au jucat un minut sau mai multe,s-a vazut clar ca sint mai talentati si au jucat mai bine,mai limpede decit ceilalti.Ilie,stii de care Ilie zic,observa corect situatia.Voi nu.Treaba voastra de ce.Dar tocmai din aceste motive,sinteti complici la acest joc impotent al echipei nationale.

# 8 Decebal on 14.02.09 at 12:19 pm

Domne, foarte decent si corect comentariul, felicitari. Costea trebuie sa-si gaseasca propriul drum, dar are clasa de jucator mare.

# 7 ionescu gigi on 14.02.09 at 11:14 am

Noi ,cei tinem cu CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI speram ca Florin COSTEA a confirme incderea ce i se acorda de conducerea clubului, a suporterilor si chiar a selectionerului, iar prin atitudinea constructiva pecare speram sa o abordeze sa-l determine pe acesta din urma ,oricine ar fi, sa convoace mai multi jucatori de la Univ. Craiova,pentru ca se merita

# 6 Cristinel on 14.02.09 at 11:12 am

Sunt si eu de acord cu parerea asta dom`le Gradinescu, perfecta dreptate; numai ca selectioner e un pokerist care nu stiu daca va incerca sa joace pe mana mai multor decari (mai degraba asi) sau se va multumi in continuare cu o mana mai mica (septari, optari); vedea-vom; respecte

# 5 CALINESCU on 14.02.09 at 10:27 am

IMPRESIA PE CARE O LASA COSTEA DE LA UN TIMP INCOACE, E CA BAIATUL ASTA POATE INSA SE MENAJEAZA PENTRU MECIUL URMATOR !!!!!!!!!!
REFERITOR LA REZERVA BRILIANTULUI ,ACEASTA SE POATE ALEGE INTRE MITEA SI AD CRISTEA !!!

# 4 roby on 14.02.09 at 4:20 am

asa este emil…ar trebuii incercata varianta asta…pana la urma in cazul unui esec nu ar fi prima nereusita la echipa nationala…piti se pricepe la pariuri,asa ca sunt de parere ca va juca pana la ultima carte…

# 3 Che Guevara on 14.02.09 at 3:23 am

In Romania nu mai joaca nici un fotbalist de talia lui Florin Costea.

# 2 grig on 14.02.09 at 2:06 am

Costea e clar ca are sclipire,peste stersii Nicolita,F.Petre, O Petre,etc.
Ce e rau ca Mititelu sau Porumboiu vor sa-si controleze jucatorii pe care ii au in proprietate?

# 1 sportsaga.ro on 13.02.09 at 5:41 pm

Costea este foarte talentat. Dar dacă “vedetismul” i se va urca la cap va rămâne doar la statul de promisiune şi atât.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.