Cuminţel ca un şoricel beat

Din întrebările la zi: vă place Giggs? Dar Messi?

La 40 şi ceva de zile distanţă de meciul realmente decisiv cu Serbia, a discuta foarte serios despre acest 1-2 cu Croaţia mi se pare o extravaganţă. Cînd Piţurcă ne spune că a cîştigat echipa mai norocoasă, că am luat goluri ca în curtea şcolii, dar am arătat că putem învinge pe oricine - ce să mai zici? Numai preşul Ligii îi poate sta alături în semeţie - atunci cînd a declarat, cu privirea isteaţă foc, că îi batem pe croaţi şi fără Mutu, şi fără Chivu. De la calificarea noastră cu toate cele 5 echipe în Cupa UEFA, oracolul nu a mai avut o asemenea viziune. Îmi propun să stau cuminţel şi să-mi interzic orice curiozităţi (de pildă: în care curte a şcolii Lobonţ ar fi ieşit atît de stupid din poartă ca la primul lor gol…). De asemenea, să renunţ la memorie şi să nu întreb insistent pentru a cîta oară după un 1-0 (faza într-adevăr inteligentă) se face imediat 1-1 şi după aceea, mă înţelegi?, ciuciu (cuvînt absent din toate stenogramele).

Prefer să fiu neserios şi - dacă tot putem bate pe oricine - întreb ca în filme: vă place Giggs? Cameramanii au stat pe el minute întregi după ce a făcut 1-0 cu West Ham, întorcîndu-i cum a vrut pe ăi doi de lîngă el şi, cînd toţi îi aşteptau centrarea, a găsit un şut cu dreptul lui la fel de bun ca stîngul, la 35 de ani… Mi se permite să cred că ştie ceva mai mult fotbal decît Cristinel Ronaldo? În aceeaşi ordine de idei, întreb: vă place cum a rîs Robinho de Pirlo şi Zambrotta, întristîndu-l pe Buffon, pentru un 2-0 brazilian 100%? Şi, ţinînd-o tot aşa, ca la cinema: vă place Messi? Cu trei francezi în spate, dar sub ochii lui Maradona, primadonul marchează uluitor şi obligă un stradion întreg să treacă de la Marseilleza la un “Ole! Ole!” încîntat de jocul unor argentinieni pe care dacă îi trezeşti şi noaptea se găsesc imediat din două pase şi un zvîc. Mai mult sau mai puţin amicale, noapţile astea de marţi şi miercuri, cu victoriile identice la 2-0 ale Argentinei şi Braziliei, pe terenuri europene, mă înţelegi?, asupra a două campioane mondiale, ar trebui să ne facă mai prudenţi, cît mai prudenţi în clipele acelea de trufie fără haz, cînd ne gîndim pe cine să mai batem prin lume, ca şoricelul beat care strigă: “Să vină pisica!”.

Hai, gata cu gluma! Dacă exista un scor serios în dimineaţa de ieri, acesta este cel al amicalului România-Slovenia, 1-3, la tineret, după ce băieţii - cu Ochiroşii, cu Bicfalvi, cu Gîngioveanu ş.a., ş.a. , au fost conduşi pînă în minutul 80 cu 3-0. Astea sînt pregătirile pentru preliminariile lui Euro 2011, unde am căzut în cea mai amicală grupă, iar primul meci, cu Andorra, e tot pe 28.03.09, cînd dăm cu Serbia la maturi. Muşcă-ţi limba, rupe-ţi pixul!

10 comments ↓

# 10 je on 15.02.09 at 10:05 pm

A remarcat cineva cit timp sta linkul la articolele domnului Radu Cosasu pe prima pagina gsp.ro ?

Si e vorba de cele mai bune articole care apar pe gsp.

# 9 Arkan on 13.02.09 at 3:02 pm

Valeu, maestre, scrisei gresit comentariul. Evident stilul lui Nea Radu e inconfundabil.
Ii dadeam totusi nota de trecere lu Nea Tudor Octavian la articolul sau.

# 8 Arkan on 13.02.09 at 3:00 pm

Asha Nea tudorika, baga, ca le zici bine. Iti sta mai bine pe tonul asta zambitor decat cu incrancenarea de acu juma de an.

# 7 Stelistul on 13.02.09 at 11:11 am

Frumos articol !

# 6 bogdan on 13.02.09 at 9:49 am

excelent!super articolul maestre!
la mai multe!:)

# 5 gicu on 13.02.09 at 5:04 am

Sanatate, maestre!

# 4 roach on 13.02.09 at 5:03 am

Bineinteles ca Ryan stie mai mult fotbal decat Cristian. Cati ani are cel din urma? 24? Pai atatia ani de fotbal are galezul :)

PS: Nu e nimic serios la meciul Tineretului. Gangioveanu, dupa golul “de onoare” (din 11m!) zice (serios??) ca telul lui e sa dea gol si…. Andorrei!!! Nu sa joace la Barcelona. Sa dea gol Andorrei. Ne asteapta un viitor stralucitor.

# 3 d(r)ac_impielitzat on 13.02.09 at 4:47 am

m-a distrat la culme articolul! :)
si io cand am vazut ce a declarat piturca m-a umflat rasul! deh, romanul s-a nascut poet, parca asa spune o vorba veche.

apropos de giggs, respect!
messi, best player in the world right now.
ronaldinho, si-a revenit si el, frumos!

hai romania!

# 2 Brady on 12.02.09 at 9:25 pm

cam asa… Imi place si Giggs, dar si Messi :)

# 1 sportsaga.ro on 12.02.09 at 7:52 pm

Excelent!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.