Rădoi şi normalitatea

Să nu devenim din cauza lui Al Hilal - hilari

Adică de ce - citez - “ar fi senzaţional ca Mirel să dea cît mai multe goluri în Arabia Saudită!”? Aşa am auzit miercuri seară, urmărind al doilea meci al lui Rădoi, cu Al Ahli. Tot ce spuneau comentatorii bucureşteni ţinea de un entuziasm debordant, încît ne puteam întreba ce ar fi fost la gura lor dacă Rădoi ar fi debutat la Manchester, la Inter, şi i-ar fi driblat pe Gerrard sau pe Totti… Fiecare pas al lui, fiecare fentă aveau parte de o dicţie specială, cu două-trei semitonuri mai sus decît normalul. Tonul - cel care face muzica, aparţinea unui eveniment extraordinar, în sensul că “Rădoi face furori acolo”, că e un ambasador al fotbalului românesc etc, etc. Desigur că totul şi tonul se justificau prin fericitul său debut în acel “El Clasico” (cîte semne de întrebare să punem aici?) dintre Al Hilal şi Al Nasr. Oameni f. serioşi au apreciat meciul ca “unul de nivel foarte ridicat”, iar golul lui “tot aşa, senzaţional”; unii - şi mai lejeri în extaz - l-au văzut demn de capodoperele lui Ronaldinho şi i-au propus lui Mourinho să-şi muşte degetele fiindcă nu l-a luat pe Mirel la Inter. Cineva dintr-un palat aurit ar fi plîns de bucurie la acea execuţie, care - rămîne strict între noi… - nu ar fi fost prea posibilă într-un meci al Stelei cu Otopenii. Cel mai savuros comentariu la acel gol, frumos şi normal pentru clasa lui Rădoi, cred că îi aparţine lui Olăroiu: “Spune-mi şi mie cum ai ajuns atît de liber în careu…”. De aici, şi observaţia de bază la ce am văzut pînă acum de acolo. Marcajul om la om e atît de larg încît terenul pare prea mare şi jucătorii puţini, ei căutîndu-se cu pase mai tot timpul foarte lungi, urmate de intense buluceli în careu. E cu totul normal ca Mirel să strălucească printre ei. E cu totul normal să facă furori. Ar fi anormal să nu ne facă plăcere. După cum e cu totul uman să înţelegem motivele plecării lui într-un soccer fără fineţuri, dar cu multă finanţare; nu ar fi deloc senzaţional ca Rădoi să marcheze multe goluri acolo. Altceva ar fi senzaţional: să nu mai exagerăm! Ca să nu devenim din cauza lul Al Hilal - hilari, să nu mai exagerăm! E oare posibil la români?

Mai ales că un ciudat destin al programărilor face ca, după un meci de acolo, să vedem imediat un Everton - Arsenal, în care iar se egalează în minutul 93. Dacă există ceva senzaţional e cum de nu se plictisesc englezii ăştia să tot vadă meciuri bune, foarte bune şi excepţionale.

4 comments ↓

# 4 girl, interrupted on 01.02.09 at 3:41 am

Ati ajuns rau, domnule, daca tot comentati pe Al hilarii astia…. Nu aveti Boom acasa? Eu ii vad in fiecare saptamana pe Messi, Bojan, Dani Alves, Pato, Lavezzi, etc, fotbalul adevarat ma gandesc, iar dvs, in ultimele articole plangeti dupa doi fotbalisti mediocri, Radoi si Dica. Sincer, il vedeam pe Mirel mai degraba la Inter Gaz, decat pe San Siro, dar el a ales altceva. Eu raman la alde Barca, Real, Sevilla….. dvs la fotbalul arab si cel feminin in curand, nu? barem acolo mai gaseai o Ronaldinha, ceva frumos, la arabi ce ****sa gasesti

# 3 da-te'n porumb on 30.01.09 at 4:03 pm

Evident că Rădoi e fetişul Stelei. Au pus la asta umărul destui. Pe cei interesaţi să-i crească cota chiar îi înţeleg… Sunt ridicoli cei manipulaţi. Aceştia ar trebui să înţeleagă că obiectivul a fost atins şi ar fi cazul să se potolească. Elevul favorit din prima bancă, care tre’ să ia numai zece chiar şi atunci când o rasoleşte, a terminat şcoala. Rădoi nu are faţă nici de Inter nici de Manchester…etc, iar noi nu cred că ne dorim un fetiş naţional.
Cu stimă,

# 2 gicu on 30.01.09 at 6:32 am

Sanatate, maestre!

# 1 lol on 29.01.09 at 10:59 pm

Cred ca ar trebui sa fim recunoscatori ca Radoi nu s-a transferat insulele Feroe. Macar arabii au un campionat, nu o nationala de liber profesionisti.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.