Mai mult, ce naiba vreţi?

Echipa naţională există doar pentru a bifa obligaţii decorative. Postul lui Piţi e la adăpost

Se discută mult despre naţională, federaţie, despre comploturile anilor ’90 şi visele de grandoare post-factum ale lui M.Cozma. Se discută cu poftă, dar nimeni nu reuşeşte efortul ocular minim care i-ar permite să remarce locul gol din locul naţionalei. În cele din urmă sau înainte de toate, naţionala României a devenit o prezenţă strict nominală. Problema nu e că naţionala joacă bine sau rău. Problema e că naţionala există doar spre a bifa obligaţii decorative. Aidoma drapelului de stat, na?ionala se arborează şi nu contează. Atîta vreme cît există 11 rînduri de echipament şi sîntem stat independent, vom avea şi naţională şi drapel. Restul merge de la sine, adică nu e o problemă de voinţă, mîndrie sau, Doamne fereşte!, efort instituţional.

Vulgaritatea micşorează. Toat? vorbăria despre Iord?nescu, Sandu şi Cozma transformă naţionala în egalul personajelor mizere care stau la sfat tabloid. Asta face din naţională un obiect mic şi transmisibil, nu o putere şi în nici un caz o noţiune respectabilă. Dacă a fost odată jucată la zaruri, de ce n-ar fi şi a mea sau a ta sau a cui o vrea? Nu e treaba ziariştilor să pun? antrenori, dar e treaba ziariştilor să observe că federaţia trebuie să aibă în minte numai şi numai această problemă. Filozofia asociaţiei private condus? de Mircea Sandu nu are nici o legătură cu obsesia centrală a oricărei federaţii. Pentru Sandu şi asociaţii totul e bine: avem sau nu avem antrenor la naţională? Avem! Atunci, care e problema?

Problema e că degradarea continuă. Antrenorul naţionalei declar? „obiectiv” că nu avem cum să ne calificăm la Mondiale, vorbind despre propria echip? aşa cum ar vorbi la marginea unui accident: am văzut, n-a acordat prioritate şi a intrat în stîlp! În timp ce Piţurcă îşi desfăşoară autismul profesional, cealaltă criză, criza care nu rabdă, concediază tot felul de oameni fără vină. Postul lui Piţurcă rămîne la adăpost: de randament, de criză, de cea mai mică urmă de bun simţ. Şi el, şi Federaţia vor supravieţui în termenii pe care şi-i doresc.

 Asta explică de ce instituţiile noastre (naţionala, presa, justiţia) n-au nici o şansă. Nu interesează. Avem presă, avem naţională, avem justiţie. Mai mult, ce naiba vreţi?

11 comments ↓

# 11 Bogdan on 29.01.09 at 8:42 pm

TRU, esti zero atat in domeniul politicii cat si in domeniul sportiv.

# 10 sportsaga.ro on 29.01.09 at 12:47 pm

Piturca nu a aratat mare lucru. Starea de la nationala si de la Fedratie e perpetuata de ceva ani incoace. De ce abia acum te-ai trezit?
Nationala e o rampa de lansare nu o obligatie. Si asta nu e numai la noi. Me enerveaza la culme faptul ca iti dai niste talente de mare ziarist in viata.

# 9 ovidium on 29.01.09 at 12:20 pm

Girl, interrupted ai perfecta dreptate dar sa nu uitam ca nu orice sistem care functioneaza intr-o parte merge si in cealalta. Asa cum spune nime.n.lume noi suntem o natzie aparte, speciala, atat de oropsita incat pana si chestia asta cu scandal in presa = demisie ( in cel mai cool caz) sau concediere in cazul descris nu functioneaza si stii de ce?… pt ca suntem **** ( spunea cineva de poetzi?) si asta se aplica si la cei care scriu articolul in presa. Deci cum poti sa crezi articolul respectiv? Sa presupunem prin absurd ca exista o persoana decenta in tara asta si aia esti tu. Ce ai face? Demisia?

# 8 Dragos on 29.01.09 at 11:15 am

Corect ! Bravo maestre ! Pitzi sa se duca dre q ! Sa vina Dinu, Enei, Petrescu !

# 7 nimeni altu on 29.01.09 at 10:37 am

Comunismu’ a murit,da’ spiritu’ a ramas in tara/ Ne indreptam cu pasi mari spre o parodie nationala
Versuri apartinand celor de la Parazitii,dar cum legea privind drepturile de autor s-a dus ****,nu cred ca ma asteapta vreo citatie acasa

# 6 JuVe on 29.01.09 at 10:12 am

True. :) Spiritul nationalei a murit!!! Lasa ca organizam finala Cupei Europa in 2012!!! Cei e la federatie si-au facut treaba, isi merita salariul pentru urmatorii 20 de ani. Calificari la Mondiale??? Blasfemie!!! Nu mai vin valori din urma??? Nu-i din vina lor! Pur si simplu talentul ne-a parasit. Nu-i din cauza ca investitiie in juniori si-n centre de pregatire s-au transformat in investitii in conturile angajatilor federatiei. Trebuie schimbat ceva!!! Pana nu-i prea tarziu… Dar Gica Popescu nu mai vrea sa se implice… :(((

# 5 jos_cenzura on 29.01.09 at 10:01 am

cand a declarat piturca asa ceva???

# 4 nime.n.lume on 29.01.09 at 8:49 am

Ia mai lasa-ne dom’le in pace!
Ne toti predici ca avem o problema sistemica, ca nimic nu merge ca lumea. Ce vorbesti? Pai ce, la altii toate merge ca lumea?
Noi cel putin avem scuze, pai nu? Iete aci: dacii, romanii, migratorii, turcii, fanariotii, ungurii, rusii, nemtii, americanii, italienii, elvetienii, indienii, coreenii, prostii, desteptii, hotii, politistii, parlamentarii, guvernantii, presedintii, regii, sindicalistii, patronii, intelectualii, doctorii, profesorii, soferii, ziaristii, stiristii, si pot sa va mai scot la scuze pana iesiti la pensie.
Toate si toti au fost, sant si, va promit eu, vor fi impotriva noastra.
Deci dl TRU, nu ne mai spuneti ca trebuie sa ne schimbam, caci nu ajuta. Nu v-ati dat seama inca?
Pentru noi situatia e clara: noi santem, in general, buni asa cum santem. Ceilalti sa se schimbe. Cum care ceilalti? Pai vreti sa o iau de la inceput, cu dacii si romanii?
Ia mai citeste odata lista de scuze! E clar acuma? Ei sa se schimbe, nu noi!

# 3 Chat Noir on 29.01.09 at 6:42 am

E adevarat, cu oameni ca dumneavoastra presa nu are nici o sansa !

# 2 girl, interrupted on 29.01.09 at 3:26 am

Dupa aparitia stenogramelor, Piturca trebuia demis pe loc. Alte discutii sunt de prisos. Chiar nu mai conteaza ce facem mai departe, atata timp cat acest individ ramane selectioner. In orice tara din lume, daca presedintele federatiei citea ce apare astazi in ziarul “Adevarul”, il zbura pe acesta urgent. Sa ne aducem aminte ca steaua este singura echipa de la noi care i-a sustinut permanent si neconditionat pe acesti doi **** din fruntea fotbalului romanesc, mitica si nasul. Legati-va cu ei la cap, bai suporteri ****, ca noi ne-am cam saturat

# 1 Mircea Popescu on 29.01.09 at 2:10 am

Am avut si noi un lucru bun si l-am stricat si pe ala. Daca asa suntem noi, poeti ? Ce vreti ?

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.