Kaka gratuit

De fapt, şeicul nu vrea să cumpere un fotbalist, ci notorietatea

De ce a pus cineva peste 100 de milioane de euro pe capul lui Ricardo Izecson dos Santos Leite? Pare simplu. Nefiind vorba de cap ci de picioare, şi anume de picioarele lui Kaka, lucrurile se aşază în logica achiziţiei de  valori. Asta, după ce fosta logică a capturii de tablouri, palate şi lingouri a trecut, odată cu pasiunea publicului, în fotbal. Oare? Zidane a costat de două ori şi ceva mai puţin, deşi a trecut de la Juve la Real. Kaka ar trebui să plece de la Milan şi să remorcheze Mancehster City, de la patru puncte de retrogradare pînă în finala Ligii Campionilor. Serios?      

Manchester City e, dintotdeana, jumătatea nereuşită din perechea de gemeni urbani, de tipul Atletico-Real, Everton-Liverpool, Espanyol-Barca. Adevăratul brand global e Manchester United. Atunci, poate că autorul ofertei vrea să transforme City în United. Posibil. I-ar mai trebui un antrenor de forţa lui Ferguson, ceea ce se poate rezolva în următorii 50 pînă la 100 de ani. Deasemenea, un lot de superclasă, ceea ce se poate rezolva cu următoarele cîteva sute de milioane. Sau poate nu?

Roman Abramovici poate da relaţii. Abramovici a lansat experimentul Chelsea, a cumpărat un serai şi a obţinut un brand. Acum, emisarii lui Abramovici umblă cu brandul, la vînzare, prin Golf. Cineva din Dubai şi un membru al familiei regale saudite ar fi interesaţi. Abramovici vinde tocmai pentru că a obţinut un brand. Nu un mit, nu o tradiţie, nu un triumf memorabil. Toate aceste splendori rămîn cu încăpăţînare legate de Manchester United, Juve, Real, Bayern. Istoria fotbalului ascultă de altceva.

Ce caută cineva care oferă peste100 de milioane pe Kaka? Exact ce a căutat şi Abramovici. Brandul. Nu gloria echipei, ci notorietatea globală a ego-ului. Miliardar de nichel şi gaz rămas în Rusia, la afaceri ruseşti, Abramovici ar fi fost un anonim pentru restul lumii. Asta e insupuortabil, în prezenţa unei averi fără limite. Asta urmăreşte şi Mansour bin Zayed al-Nahyan, şeic din Abu Dhabi. Avere 15 miliarde. Nevoie de notorietate nelimitată. Cîţiva ani de megatransferuri la City vor fi deajuns. Toată lumea va auzi de şeic, aşa cum toată lumea îl cunoaşte şi reunoaşte, astăzi, pe Abramovici. Asta costă peste 100 de milioane. Kaka e gratuit.

6 comments ↓

# 6 date'n porumb on 22.01.09 at 3:00 pm

..asta e din puţul gândirii, adânc, adânc de tot..
Conform (i)logicii tale Paşcani trebuia să investească în “U” nu în CFR (care n’avea nici tradiţie, nici palmares,…nimic)
Cu “gândirea” ta măruntă nu-ţi poţi imagina, desigur, că la nivelul la care au ajuns aceşti oameni îşi pot permite un pariu cu ei înşişi.
Pur şi simplu vor să demonstreze că pot reuşi acolo unde alţii nici nu îndrăznesc să viseze, să cucerească un “Everest” de pildă…

# 5 sportsaga.ro on 22.01.09 at 1:12 am

Abramovici e usor de pronuntat. Dar cum iti faci imagine ca fiind Mansour bin Zayed Al Nahyan?
Sa inteleg ca te-ai scremut tot articolul ca sa pricepem noi ca pe ala il intereseaza doar brand-ul?
si eu care credeam ca seicu’ e patriot si vrea sa ridice City-ul din anonimatul acestor vremuri.

# 4 Sandokan-USA on 21.01.09 at 10:50 pm

Mai trebuie vreo inca 5-6 superjucatori la Man City ca sa emita ceva pretentii. In ultimii ani a tot cumparat cate unul-doi jucatori valorosi, dar rezultatele nu au aparut. Robinho se zbate de unul singur. Si m-i se pare exagerat pretul pentru Kaka mai ales ca nu are un dribling excelent. Imi aduc aminte de putine meciuri decise de Kaka. Cu tot cu Kaka in teren AC Milan scartaie la fiecare meci.
Eu garantez ca seicul asta o sa planga dupa bani. Abramovici incearca sa vanda Chelsea cat se mai poate ca deja echipa joaca tzurca. Fara o infuzie masiva de capital pentru noi transferuri (si bani nu sunt acum) actualul lot nu are nici o sansa la campionat sau Liga Campionilor. Chelsea o sa revina la statutul de echipa de locurile 3-4-5.

# 3 explorish on 21.01.09 at 9:52 pm

interesant e ca s-ar putea sa se intample ce nu credea nimeni: abramovici sa iasa pe profit cu investitia in chelsea. si sa fie singurul profit care ii va ramane :))).

# 2 marius1984 on 21.01.09 at 6:14 pm

Acelasi lucru a facut Berbecali cu Steaua !!!

# 1 Brady on 21.01.09 at 5:35 pm

ce frumos… Felicitari! :)
extrem, extrem de corect.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.