Ieri la Timişoara, azi în toată ţara

Unii, cînd cumpără o Universitate, se socotesc din oficiu academicieni

L-am ascultat, la una din emisiunile lui Horia Ivanovici, pe veşnicul supărat Marian Iancu, numărîndu-i, ca la o slujbă de decimare rituală, pe cei care ar fi avut un cîştig din depunctarea şi din necazurile cu UEFA ale Timişoarei. Marian Iancu l-a ridicat la gradul de mareşal al maşinaţiunilor pe însuşi Mircea Sandu. Acesta ar fi fost, pasămite, plătit în 2005, cu bani frumoşi şi cu martori urîţi, de Marian Iancu pentru protecţie. Altfel spus, cu tradiţionala taxă mafiotă de omagiere a naşului şi de statuare a condiţiei de fin.

Cum se ştie, în mafie orice denunţ e şi un autodenunţ, iar un act de curaj seamănă perfect cu o mărturisire de prostie. Din modul patetic în care Marian Iancu îşi proclama slăbiciunile ca pe nişte virtuţi, realiza oricine cît de jos pot coborî, la ananghie, înălţaţii cei mari ai fotbalului. Jos de tot. De fapt, în nevoia sa de victimizare, Marian Iancu se mărturisea, cu un glas de apostol al inocenţei şi onestităţii, cît de nepriceput fusese şi încă mai e într-ale fotbalului de table şi de celular. Nepriceput, ca orice bogătaş care la cumpărarea unei universităţi se crede şi cel mai deştept dintre profesori.

Doctorand prin tragere la sorţi în materie de tranzacţii şi finanţe - pînă la ce nivel, ne va spune DNA-ul - Marian Iancu e un modest felcer de mahala în clinica relaţiilor interumane. Nu zbiară, nu se zborşeşte, ca grobianul nostru cioban, cu palat, la instituţiile statului, nu înjură ziariştii ca barbugii şi nu face caz de puterile sale de vechil de echipă, dar în dedesubturile minţii sale Marian Iancu dospeşte aceleaşi convingeri de ales definitiv al soartei, de exceptat de la cele simple şi fireşti în societate. Ce-i la Timişoara, a fost de fapt în toată ţara. La Timişoara, un escroc a plătit româneşte, cu cîţiva arginţi, nişte lichele locale, ca să-i poată şantaja mai apoi pînă în curte la UEFA pe fraierii îndulciţi la proprietatea şi la pedigriul clubului.

Rar mi-a fost dat să aud o voce mai spăşită şi totodată mai plină de sine, ca vocea de televiziune a lui Marian Iancu. Ce ascunde în fapt acest glas de heruvim naţional ne-o pot spune însă Uhrin, jucătorii îndelung neplătiţi ai Timişoarei şi administratorii oraşului, hărţuiţi de ani buni cu pretenţiile de păstor al tuturor adevărurilor de Marian Iancu. Domnul Iancu tînjeşte de fapt să-şi facă duşmani de elită între tigri şi lei, dar e mîncat de viu de şobolani. Cam pe aici e cauza cauzelor la Timişoara, la diferenţa dintre junglă şi gaura de mîrtani. 

27 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 27 Stelistul on 30.12.08 at 10:29 am

Cineva spunea ca Iancu face tot ce ii sta in putinta ca Poli sa nu iasa campioana. Sincer nu am crezut la inceput. Acum cand am vazut pe cine a pus antrenor e sigur ca nu se doreste performanta inalta.

# 26 serv on 29.12.08 at 10:30 pm

“Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul. … ”

Reguli de discriminare pozitiva? Sau tiranie de presa? Orice semidoct poate sa scrie cate dejectii doreste despre conducerea unui club, dar nu poate sa i se raspunda cu aceeasi masura. Asta nu poate decit sa sublinieze o data in plus cat de jos a coborit presa, un tonomat in care semidoctii cu cascaval baga cate o fisa si obtin urgent un articol impotriva echipelor de care le este frica sau a persoanelor care incalca “omerta” de sub pulpana Nasului. Pacat de leul risipit, pacat de copacii consumati pentru hartia mazgalita de un asemenea articol.

# 25 marius on 29.12.08 at 4:15 pm

asa e!!

# 24 sena on 29.12.08 at 4:00 pm

..ai uitat sa specifici ca peste cateva zile il pupa, la o alta emisiune, undeva pe ,oricum,gainarul primului deceniu al mileniului3 ,m.sandu,aducandu-i elogii nemaivazute si nemaintalnite,ridicandu-l deasupra oricaror comisii si comitete,facandu-l mai imun ca un zeu.Cred ca la unii patroni le miroase tot timpul gura a oua clocite.

# 23 un cititor on 29.12.08 at 2:24 pm

in sfarsit un articol bun…..dar nu putem sa fim geniali zilnic, nu?

# 22 zsigodya on 29.12.08 at 1:34 pm

Am uitat sa specific, pentru cine doreste sa exemplifice in imagini, jucatorilor SI ANTRENORILOR, cu un joc-scoala, acea prima jumatate de ora a lui “U” la Timisoara este exemplul perfect.
Desi simpatiile mele merg catre C.F.R. Cluj, iar mizerabilii aceia din galeria lui “U” care sunt acum acuzati au facut de ras un oras mentionat de 1100 de ani si o traditie fotbalistica de 87 de ani, totusi nu pot nega ceea ce a facut atunci antrenorul Meszaros dintr-o echipa de anonimi (vezi si rezultatul lui “U” din prima etapa de retur 2008 de la Bukale, cand ciobanul “a omis putin” ca trebuie sa aranjeze meciul cu ultima clasata…).
Rasplata pentru profesionistul Meszaros: jurnalistii il ignora cu desavarsire, fiindca stau concentrati la coada unui Peseiro… iar sefii de cluburi din campionatul intern umbla dupa mok_a_sini…

# 21 zsigodya on 29.12.08 at 1:13 pm

Privitor la profilul “spasit” de patron in fotbal al lui Iancu de Ferentari, pe care o buna parte din media se incapataneaza prosteste sa-l numeasca “Iancu de Timisoara”, si legat de cele mentionate de dumneata in articolul de mai sus, timp de luni de zile nu am vazut pe nimeni sa se intrebe ce s-a intamplat, de exemplu, la meciul “Poli” (pe atunci…) Timisoara-”U” Cluj, din primavara 2008.
“U” a inceput meciul in stil de echipa de Champions League, si timp de 30 de minute echipa lui Iancu nici macar nu a vazut mingea.
Apoi, CA PRIN MINUNE (…noi, toti, stim ca-n fotbalul romanesc “minunile” se numesc altfel…), din minutul 31-32, “U” a cazut fizic, tehnic, tactic, etc. Cred ca meciul s-a terminat 3-0 pentru echipa lui Iancu.
Oare ce s-o fi intamplat ? Mai ales ca seful lui “U” era Dobos, cel care i-a vandut lui Iancu Fulgeru Bragadiru, zisa “Poli AEK”…

# 20 gogu on 29.12.08 at 1:12 pm

Bine scris,”apasat”,uneori chiar prea”apasat”!
Judecand,insa,dupa comportamentul celui din “fruntea” clubului timisorean,este corect si concret limbajul folosit.
Ca intotdeauna se vor gasi oameni ce vor fi pro si contra si asta in functie de “barca”in care se vor afla sau isi vor da cu parerea in necunostinta de cauza.
In concluzie,pot spune ca acest articol,ca si alte observatii si nemultumiri,vor trece neobservate sau vor starni furia celor avizati cu repercursiuni asupra autorului articolului.
Asa este in Romania:”cainii latra,ursul trece!”,nepasator,as spune eu!

# 19 violetheart on 29.12.08 at 12:59 pm

intotdeauna adevarul este greu de crezut!Iancu nu este o maicuta de la manastire si nici fotbalul romanesc si nici macar cel european nu este un joc intre sfintii din rai.Cu toate prostiile pe care le debiteaza d-l Tudor ,acest om,pe numele sau MARIAN IANCU,a facut ce a facut si a adus TIMISOARA si echipa fanion a banatului ,pe primul loc,daca respectam jocul de pe teren.Acest loc se pare ca il deranjeaza pe d-l Tudor **

# 18 Istetu on 29.12.08 at 12:26 pm

halal patron de echipa-furam de la noi si ducem la altii-probabil hipopotamului antifonat ii era frica ca poli sa nu fii luat campionatul-si-a batut joc de unul dintre cei mai buni antrenori care au calcat si antrenat pe pamint romanesc,chiar sfidind pe toata lumea,nedind nici un fel de explicatie-cine se crede?a actionat ca un adevarat stapin al unei echipe de gladiatori,totul la cheremul lui,ceilalti care dau bani,si nu putini:primaria,consiliul judetean-ce pazesc,si ei sunt la cheremul umflatului,de ce nu au reactionat-nici acum nu se cunoaste motivul demiterii,unde ne aflam in ce jungla?si mai vrem performanta-declarativ-unde este spiritul sportiv de fair play,transparenta,si alte valori,care ar trebuii sa ne calauzeasca in relatiile interumane-dar de ce spun asta,ca asta nu-i om-pacat de un oras ca timisoara ca a intrat pe astfel de miini.

# 17 corneliu on 29.12.08 at 12:24 pm

In sport si mai ales in fotbal sunt putini oamenii care baga bani in fotbal! Si voi ii vreti pe toti investitorii sa fie academicieni? Vecinii, rudele si investitorii nu-i alegi, ti da Dumnezeu! Vezi ce iti doresti ca se poate indeplini! Ma deranjeaza ca un recunoscut membru de partid al liberalilor, trebuie sa recunosc transparenta, isi da cu parea despre toti si despre toate numai in virtutea faptului ca are parul “vopsit” in alb, “semnalizeaza” spre Giulesti, are sange alb-rosu de “caine” si este anti Stelist convins ca asa “este moda si comanda politica”, nu, mon cher? Mass-media din Romania deschide ****vede care-i directia si incepe campania “comandata” in presa si televiziuni! N-am mai vazut atata unaminitate si pupincurism in mass-media de pe vremea lui Ceausescu! Macar unul sa scrie impotriva curentului, sa-l contrazica pe celalalt! Pe vremea lui Ceausescu zicea ceva Paunescu si arunca in el cu noroi “conu Barbu”, asa de… Gica-contra, la mishto! Iar noi “puneam botul si citem din scoarta in scoarta Flacara si Saptamana capitalei!O, tempora!

# 16 Alex on 29.12.08 at 10:21 am

Articol super!

# 15 eu on 29.12.08 at 9:35 am

d-le octavian fa-mi te rog o placere personala !!!mediteaza-l pe ala care se pricepe la cai,nu mult doar vreo 50 de ani, poate poate prinde si el ceva stil!!!!!cit costa nu ‘importa’ sa iasa bine mai ales pentru noi cititorii! “LA MULTI ANI CU SANATATE”si cu multe ’secventiale’ din culisele autohtone!

# 14 Nairobi Iborian on 29.12.08 at 6:56 am

Frumos scris mon cher.

# 13 Gabi TM on 29.12.08 at 3:00 am

Dl. Octavian te rog sa nu mai aduci vorbire despre lucrurile intimplate in ”89 in Timisoara pentru ca tu oricum habar nu ai,nu mai fa asocieri necuviincioase pentru ca e pacat.Din pacate in 16-18 Decembrie 2008 cand Timisoara plangea,restul tarii nu avea nici o treaba,doar din 22 cand vezi Doamne a inceput si la Miticesti revolutia au inceput toti sa se bata cu caramida in piept.Fa-te mic Tudore!

# 12 unu on 29.12.08 at 2:04 am

Cine pate sa ne spuna cum sunt proprietarii de club din tari cu fotbal dezvoltat… Sa ne faca o comparatie… Nu neaparat la iesirile lor televizate , daca au, ci la modul cum s-au imbogatit, la modul cum conduc clubul, etc…

# 11 Manolo (A.) on 29.12.08 at 12:24 am

Foarte corect! Un circar lipsit de bun simt, isi bate joc de un oras intreg (mai rau ca zambon, asta e mult mai pervers ca macaronarul)…
“Nepriceput, ca orice bogătaş care la cumpărarea unei universităţi se crede şi cel mai deştept dintre profesori.
“Doctorand prin tragere la sorţi în materie de tranzacţii şi finanţe - pînă la ce nivel, ne va spune DNA-ul - Marian Iancu e un modest felcer de mahala în clinica relaţiilor interumane “… :)

# 10 marcellus on 28.12.08 at 10:07 pm

Chapeau, mon cher!

# 9 preada on 28.12.08 at 9:51 pm

sunteti un domn al cuvintelor.

# 8 panadol on 28.12.08 at 9:08 pm

Domnule Tudor Octavian va felicit pentru modul frumos de asezare in pagina a aspectelor mentionate in articolul scris de dumneavoastra, insa din nefericire un procent important dintre ziaristii din ziua de azi au cu totul alt mod de abordare a subiectelor din viata sportiva romaneasca. Pentru majoritatea clovnul Iancu nu este decat un “subiect de zenzatie” scuturat de scame de multi jurnalisti, un mare salvator al fotbalului romanesc, un luptator corect pana la extrema pentru drepturile echipei pe care o pastoreste. Pacat ca lumea este atat de ipocrita si nu vor sa accepte imaginea reala atat de distorsionata. Toti stim, romanii cica ar forma un popor inteligent, ce hram poarta indivizi ca Iancu, Becali, Pascani (s-au cum s-o scrie) dar colegi de-ai dumneavoastra (majoritatea), in general, pentru senzatie si lipsa de subiecte i-au transformat si le-au creat o imagine de oameni de bine si “cetateni onorabili” deosebit de preocupati pentru destinele fotbalului romanesc. Ne imbatam cu apa rece domnilor, pe aceste scursuri nu le intereseaza nimic altceva decat propria imagine si propriul cascaval.
Ura si la gara.

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.