Lungul nasului

Ce va face Lăcătuş după despărţirea de Steaua?

Este incorect politic să îl aperi pe Piţurcă, dar constatam ca e singurul  care s-a întors pe picioare din războiul cu Franţa. Pierderile sînt considerabile: 8 goluri primite în 3 meciuri, 2 înfrîngeri şi abandonul inevitabil al lui Lăcătuş. Cîştigul, derizoriu dar concret:remiza naţionalei care îşi cunoaşte lungul nasului. Povestea cu pasul înapoi făcut de jucători, fără voie de la selecţioner, e pentru naivi. Mult hulitul Piţurcă, blamat de toată naţiunea pentru realismul cu care a stors remiza,  ştia la fel de bine ca şi băieţii din teren că dacă te iei la fotbal cu francezii, eşti curăţat. Lupta cu o gorilă nu se termină cînd vrei tu, ci cînd vrea gorila.

  Ce vei face, Marius, în noua ipostază de “fost”? Mai întîi, cîteva zile de linişte, cele mai grele, în care vei medita  asupra condiţiei de statuie  şi noptile aferente, bîntuite de coşmaruri cu porumbei . Telefoane de consolare de la prieteni, poate şi de la Arthuro. Mesaje în genul ”oricine ar fi fost în locul tău, Marius, la fel păţea. Şi oricine va veni, la fel o să sfîrşească.”. Presa te va mai căuta cîteva zile, după care spotul de lumină se va muta pe alte personaje. Accese de nostalgie greu de suportat la marile meciuri ale toamnei:Dinamo, Rapid, Liga Campionilor.  Întreaba-i pe Ando şi pe Hagi cum au rezistat. Treptat, rana se va închide, iar tu vei înţelege că e sănătos să-şi ştii lungul nasului, chiar şi în vremuri în care tupeul e unitate de măsură universala. Vor veni ofertele, unele meschine, altele acceptabile, dar probabil niciuna de magia Stelei.

 S-ar putea să te caute Buzaul. Vezi că şi acolo e un antrenor în lojă, care şi-a trimis cei mai buni jucători, pe Tudose şi pe Claudiu Ionescu la echipa a doua, să joace la Cislău sau la Glodeanu Sărat, desi Gloria nu are decît un punct. Şi vine mîine în Ghencea.Sînt curios dacă te duci la meci.
      

3 comments ↓

# 3 explorish on 26.10.08 at 1:13 am

o, nu… sper ca nu la buzau…

# 2 Florin on 25.10.08 at 11:04 pm

nu cred ca merge in Ghencea :D

# 1 vdp on 24.10.08 at 2:15 pm

mi-a facut placere sa va citesc.
o zi buna.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.