Hitzfeld e disponibil?

Nu există limite în ale perdanţilor. Oricînd poate fi şi mai rău

“Oricare antrenor ar fi fost demis după un asemenea dezastru”. Titlu banal într-o cascadă strălucitoare de articole în care biciuim cu artă şi competenţă. Bretonul, numărul de telefon, numărul de la maşină, pachetul de Davidoff, aerul ăsta de oltean dat naibii, care le ştie pe toate, antipatic şi consecvent, într-o Românie plină de binevoitori unsuroşi, gata să te vîndă cu prima ocazie, totul este recoltat, analizat şi diagnosticat într-o revărsare de talent şi expertiză care te lasă ameţit şi cu privirea în gol: Doamne, cînd o să reuşesc şi eu să scriu aşa?

Aşadar, ce e cu titlul ăla searbăd din deschidere? A apărut în Blick, a doua zi după  stupefiantul Elveţia-Luxemburg 1-2. Ţinta e un respectabil profesor de matematică, pe numele său Ottmar Hitzfeld, cel mai de succes antrenor german, venit în Elveţia să-şi strice blazonul. Dacă nu e crucea pe care Hitzfeld va trebui să o poarte pînă la sfîrşitul vieţii, atunci acest eşec uluitor ar trebui analizat măcar din perspectiva psiho-sociala, cu trimiteri metafizice şi voluptoase răsuciri de cuţit în rană. Mai ales că vine după un 2-2 la Ramat Gan cu Israelul, dupa 2-0 în minutul 73. Nimic din toate astea? Proverbiala lipsă de imaginaţie a elveţienilor.

Jose Couceiro demis. În sfîrşit!, oftează de uşurare Portugalia după ce Federaţia l-a dat afară pe antrenorul care aproape că a nenorocit naţionalele de tineret de 20 şi 21 de ani, ambele de mare talent, ambele eliminate din faza grupelor la Europenele şi Mondialele din 2007. Şutul in fund e atît de tare că Jose Couceiro  zboară 3056 de kilometri spre nord şi cade tocmai la Kaunas, spre a deveni noul Mesia al fotbalului lituanian. Detaliile se cunosc: elimină pe Glasgow Rangers, ultima finalistă  a Cupei UEFA, spulberă România şi Austria, iar acum pagina sa din Wikipedia e suprasolicitată. Ca să nu mai spunem că Portugalia a rămas cu Carlos Queiroz, învins acasă de Danemarca, după ce a avut 2-1 în minutul 86. E prima înfrîngere pe teren propriu a portughezilor din 1993 încoace. Ştiţi cine era antrenor atunci? Carlos Queiroz.

Eu inteleg din tot acest vîrtej al surprizelor că diavolul se uita la fotbal şi chiar ii place.

În concluzie, Piţurca trebuie să plece. Hitzfeld o fi liber?

5 comments ↓

# 5 Pariuri sportive on 14.09.08 at 2:59 pm

Da de ce nu afceti un referat sa vedem cati sunt de acord sa plece Piturca. Eu unul votez pentru. Desi mereu am fost contra cand se spunea ca antrenorul e de vina, de data aceasta e mai mult decat clara treaba.

# 4 Scorillo on 14.09.08 at 1:54 pm

toate paralele astea nu-si au rostul. degeaba incercati sa faceti comparatii intre noi si altii, pentru ca romanul este o specie aparte, fascinanta in dobitocia lui. doar in romania i se putea pune unui antrenor ca piturca o clauza de 1 milion de euro; asijderea si cu rednic. doar in romania daca esti prin cu fofarlica ingrosi din obraz si astepti ca lumea sa uite. sarim in aer cand ne fura arbitrii, insa ne ploconim la mircea sandu cu sar’na pentru arbitrajele la euro. eterna si fascinanta romanie sunt sigur ca mai are si alte surprize in program pe viitor. tare sunt curios ce o sa se intample dupa ce ne spulbera franta in mlastina din constanta.

# 3 Emil Gradinescu on 13.09.08 at 6:44 am

Lucian,asa e. E vorba de preliminariile CM.

# 2 Lucian on 13.09.08 at 3:17 am

Ultima infrangere dinaintea celei cu Danemarca dateaza din 1993?
Atunci Dorinel Munteanu ce-a facut cand a inscris prin ‘99 in minutul 92 al meciului, golul de 1 - 0 consfintind o nesperata victorie a Romaniei in Portugalia ?

Un mic update statistic :)

# 1 arda turan on 12.09.08 at 7:50 pm

quieroz se chinuie si el sa fie principal,dar tot la mos ferggie,se intoarce!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.