Căpuşe, şantajişti, samsari, fini şi naşi

Pentru mîrlănie, golănie, lăcomie, caractere infecte şi neamuri proaste, nicio societate nu clădeşte puşcării
   
Ştirea care spune că transferul luiTamaş la Celtic nu s-a mai realizat din cauza înmulţirii intermediarilor şi a pretenţiilor băneşti ale acestora explică toate scandalurile momentului. Tot mai mulţi escroci, samsari, fini, naşi, cuscri, veri, nepoţi, funcţionari ai Ligii şi ai FRF şi chiar curve de ale fotbaliştilor reclamă drepturile lor asupra jucătorilor, asta însemnînd drepturi asupra campionatului şi drepturi la banii fotbalului. Înmulţindu-se banii, s-au înmulţit şi căpuşele. Iar cum banii fotbalului sunt greu de fiscalizat, DNA-ul, parchetele, poliţia economică şi toate celelalte instituţii ale statului, care ar avea motive să se sesizeze la circulaţia banilor negri, privesc la balul mafiot exact ca şi noi, publicul.  Nimeni n-a cîştigat un război cu banii murdari. Cine porneşte o luptă cu banii murdari ai fotbalului se murdăreşte repede şi chiar dac-o cîştigă va fi aşa de rănit şi de maculat, încît nimeni nu se va uita la el ca la un învingător.

De aceea  şi cu riscul de a-mi pune toată presa în cap, spun că scandalul nu e nici în grădina neamurilor Becali, nici în curtea lui Mircea Sandu şi a lui Dragomir. Ei fac ce au mai făcut şi ce au fost îngăduiţi să facă dintotdeauna. În ce-i priveşte, defectul e la moravuri şi la caractere. Ei şi-au făcut din problemele de caracter arme şi renume. Numai că în jurul mesei unde joacă ei pokerul cel mare, nu cu fise, ci cu transferuri, comisioane, şantaje şi combinaţii internaţionale, s-au adunat peste noapte zeci, dacă nu cumva sute de ţuţări şi de aşteptători. N-ai cum să le dai peste mînă la toţi, nu poţi să-i împiedici să nu le facă semne pe sub masă rivalilor, sunt prea mulţi, ca să mai poţi să-i dai afară pe toţi. Şi tot mai vin, ca musca la rahat.

Scandalurile bricheta, valiza sau cum s-or mai numi cele care stau să se nască - vagonul, TIR-ul, yachtul, mitraliera - sunt consecinţa înmulţirii inşilor care trag sforile ca să intre la masă. Cînd UEFA dă 10 milioane de euro pentru o simplă participare în grupele Ligii, s-a terminat cu fair play-ul şi cu regulile. Taher nu s-a aşezat la joc ca să piardă la neamul Becali ce a adunat prostind şi cumpărînd toate guvernările din România, atît din cea comunistă, cît şi din acelea democratice şi de piaţă. Dacă e totuşi şi un lucru care să ne consoleze, e apariţia peştelui mare, care o să-i înghită pe cei mici. Pînă şi Copos a tăcut, de cînd a început să-şi dea cu părerea Taher.

Va trebui să ne deprindem cu gîndul că avem două campionate, cel de al doilea condiţionîndu-l pe primul. Un campionat la vedere şi altul subteran. Ce deosebeşte campionatele paralele româneşti de celelelalte e că la noi şi campionatul subteran e tot la vedere. ajuns. Pentru mîrlănie, lăcomie, golănie, caractere infecte şi pentru neamuri proaste nici o societate nu clădeşte puşcării. 

Fotbalul e fereastra prin care se vede România, iar tot ce ar îndrăzni un guvern, în momentul de faţă, e să o schimbe cu alta de termopan.

16 comments ↓

# 16 q on 01.08.08 at 1:05 am

Articol de nota 10. Excelent domnule Octavian, toata stima mea!

# 15 vasco on 31.07.08 at 6:08 pm

Asa e d-le Tudor Octavian,aveti dreptate,fotbalul e reprezentarea in mic a societatii pe care stim noi romanii sa o edificam.E mai vizibil fiind urmarit de foarte multi,dar asa e in toate domeniile de activitate in minunata societate romaneasca.Sperante de schimbare am avut in 1989,intre timp ne-am lamurit ,nu se mai pot face schimbari,astia suntem.Daca ar veni Gica Popescu in locul “Nasului” la FRF am schimba pe dracul cu ma-sa!E promovat mereu de samsarii fotbalului,verii megalomanului retardat si de o presa “interesata”.Asa ca….

# 14 Florin Cutzitoi on 30.07.08 at 4:00 pm

Bravo maestre,bine scris!Dar cand te uiti in oglinda….?

# 13 Mike on 30.07.08 at 11:08 am

Excelent articol dle Tudor Octavian. Bine ca mai avem si unii jurnalisti pregatiti care pot spune lucrurilor pe nume fara sa le fie teama. De asemenea ar trebui ca viitorii jurnalisti sportivi sa fie atent selectionati, sa fie bine pregatiti, eventual din rindul fostilor sportivi, chiar si din rindul celor care au jucat pe la nivelul div. B, sau C, pt. ca sunt de multe ori mai pregatiti decit unii care stau degeaba de mai bine de 10-25 ani pe la TV sau radio, sau ziare si nu au invatat aproape nimic decit sa-si dea cu parerea despre ce tactica gresita a folosit Donadoni sau stiu eu care alt mare antrenor care si-a petrecut mai bine din jumate din viata pe terenurile de sport, nu in afara lor, in tribune dindu-si cu parerea despre ei. Am mai scris despre acest lucru dar observ cu stupoare ca apar din ce in ce mai multi jurnalisti pe la TV, din ce in ce mai tineri si neexperimentati. Cred ca n-au facut sport nici la orele de sport si nici in pauzele dintre ore. Ar trebui sa meditam mai mult si cu rost la acest lucru.

# 12 TAViX on 30.07.08 at 10:40 am

Domnule Octavian, excelent articolul. Din pacate asta este Romania, nu mai trebuie nici o explicatie in plus. Toata Europa trrage de noi sa scapam cat mai repede de acest canncer, dar dupa cum se vede, in loc sa se vindece, el mai mult se intensifica. Daca in fotbal care , vorba aia, este un sport devenit social, la vedere, corrupptia este la un asemenea nivel, si NIMENI nu ia nici o masura, ce pretentii sa avem de la oamenii din umbra, parlamentarii, deputtatzii si patronii imbogatiti peste noapte care sunt cu adevarat hootzii si pllaga Romaniei.
Cruntul adevar este domnule Octavian, ca pana si orrganele abilitate gen DNA, PNA, etc sunt corrupte si/sau conduse de incommpetenti, astfel nu se explica de ce de atatia ani nu s-au luat nici un fel de masuri asupra marilor excroci din Romania care au falimentat banci, institutii, echipe de fotbal, etc, fara sa fi patit absolut nimic, ci din contra si-au cel putin inzecit averile cu bani negrri si murrdari. Atat timp cat indivizi care si-au batut joc de popuulatie, fara sa fi patit absolut nimic gen Catarama, Vanntu, etc, sunt inca in libertate si prospera si mai mult pe zi ce trece, Romania nu va avea in veci nici o sansa de redresare atat econonica cat mai ales a imaginii in lume…

# 11 ofticosu on 30.07.08 at 8:21 am

foarte bine spus domnule TUDOR. In sfirsit cineva pune degetul pe rana.

# 10 ciobanski on 30.07.08 at 4:54 am

F. bun articolul d-le T. Octavian…

Problema este ca daca pune termopan guvernul…o sa se faca igrasie! Si pute rau de tot…

# 9 maragogype on 29.07.08 at 10:56 pm

Bine zis . Clar si raspicat .

# 8 luter on 29.07.08 at 7:46 pm

din noi apar tembelii care au acasa PC.mai oameni buni ,citesti articolul si zici ce ai de zis .DAR DACA NU AI DE LA CEL DE SUS DARUL SA DISCERNI VORBELE SAU FAPTELE NU -TI MAI DA CU PAREREA CA TARANU PE SANT.ARTICOLUL ESTE OK SI LA OBIECT.AAAAAAAAA PROBABIL CEI CE SCRIU PE INVERS SUNT CEI CE ARUNCA TIGARA DIN MASINA SI FORTEAZA CULOAREA GALBENA A SEMAFORULUI INTRAND PE ROSU .

# 7 adrian on 28.07.08 at 10:57 pm

@zoltanul

Daca te intereseaza jocurile olimpice sfatul meu este sa renunti la ziarele de sport. Mult mai informative sint comunicatele oficiale ale Brigazii Anti-drog sau cele ale Narcotic Bureau..

# 6 GFM on 28.07.08 at 7:44 pm

Alo, Nea Tudorika, ideea e ok, inteleseram mesaju’, dar nu poti matale sa fii la fel de direct dar mai elegant?
Ia intreaba-l pe nea Radu Cosasu dak are timp fo cateva ore sa te invete cum e treaba asta.
Finalul dizgratios. Iar te iei de poporul roman nejustificat, prin paralelismul cu fotbalul.
Ia stai in fata oglinzii si scuipa-te, k faci parte din poporu’ roman. E, ai fo placere sado-maso?

# 5 zoltanul on 28.07.08 at 4:41 pm

Buna ziua, mult stimate domn Tudor Octavian!
Am si eu o rugaminte: doar pentru motivul ca, probabil, va perindati mai des prin birourile GSP, initiati o petitie prin care pe viitor primele 3 stiri sa nu fie cu ciobani, sa nu gasim un articolas despre campioana dupa ce ne-am rupt degetul pe scroll, sa ramana putintel spatiu si pentru Olimpiada aia de 2 bani. Altfel dupa cum ati scris in unul dintre articole, demnitatea scrisului dumneavoastra paleste in fata banilor GSP. In paranteza fie spus, imi este tot mai greu digerabil un meci de Liga I, de ziarele noastre de sport sunt satul si nu-mi ramane decat sa-l ascult pe paraliticul de Pelican cum comenteaza la RRA. As dori in incheiere sa-mi comunicati mie si probabil si altor cititori ce raspuns ati primit de la redactorul sef. Va multumesc.

# 4 G F on 28.07.08 at 2:46 pm

domnule Octavian, in afara de lehamitea pe care o revarsati in deja mult prea generosul gsp, ce mai ramane in urma dumneavoastra. o analiza cantitativa a textului dumneavoastra demonstreaza urmatoarele: 40 cuvinte cu conotatie negativa, intre care se regasesc si “razboi”, “mitraliera”. total cuvinte 519.
vreo initiativa?

# 3 www.500$ FREE fara Click on 28.07.08 at 12:14 pm

:) Cum banii sunt Ochiu’ Necuratului…si oamenii,sclavii banilor nu se va schimba nimic in tara asta…coruptia si banii murdari se gasesc in domenile si toate categoriile sociale.Asa k Necuratu’ va avea multi adepti :)

# 2 date'n porumb on 28.07.08 at 11:30 am

corect maestre !
S-ar părea că noul format al cupei UEFA îi va face să saliveze de poftă pe mulţi… şi atunci să te ţii
Cât depre fereastră, mă tem că nu s-a inventat termopanu’ care să-i închidă gura lu’ Gigi
chapeau !

# 1 date'n porumb on 28.07.08 at 11:29 am

corect maestre !
S-ar părea că noul format al cupei UEFA îi va face să saliveze de poftă pe mulţi… şi atunci să te ţii
Cât depre fereastră, mă tem că nu s-a inventat termopanu’ care să-i închidă cu gura lu’ Gigi
chapeau !

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.