Noi, aceştia, previzibili……

O poziţie incomodă să mergi cu fruntea sus şi cu ochii în pămînt

Fireşte că nu-i uşor să vii de la Euro cu fruntea sus şi cu ochii în pămînt, totuşi, chiar în această poziţie incomodă, întreb: dacă Piţi şi ai lui au jucat exasperant de previzibil, noi, aceştia, nu le sîntem pe măsură, la fel de previzibili? Care noi, aceştia? Ei, care? Se ştiu de o viaţă, dinainte de inventarea temporizării. Cei care, după război, au deşteptăciunea mai dezvoltată decît vitejia. Cei care au spus sus şi tare că nu facem nici un punct şi acum sînt scandalizaţi că am făcut două - amîndouă netrebnice. Cei care după meciul cu Franţa au zis că aşa şi numai aşa trebuia jucat - fără scrupule - şi acum urlă că de ce nu am bătut Franţa. Cei la fel de vehemenţi în miştouri cît şi în incompetenţă. Cei numiţi perfect de Vali Moraru: “Prizonierii ultimei imagini”. Repet: toată această dezlănţuire nu a fost previzibilă? Adaug imediat că nu am aproape nimic împotriva ei, dacă toţi aceştia ar recunoaşte mai întîi pe toate computerele că nu au ieşit cu miile în pieţe să-i ceară, înainte de Euro, lui Piţurcă să renunţe la stilul lui morbid fără de care nu s-ar fi adunat, tot acolo, sperînd că o “să-l minţim” şi pe Van Basten.

Personal, nu sînt bulversat, ci doar mîhnit. Mîhnit pentru că am avut dreptate cînd am întrebat - din timp, aici - ce vom face la 1-0 pentru noi sau la 0-1, acestea părîndu-mi-se problemele majore. Am văzut ce-am făcut: la 1-0 cu Italia, imediat 1-1, eroare mai gravă decît ratarea penaltyului. În meciul cu Olanda, la 0-1 pentru Italia dincolo, a fost şi mai clară neputinţa crasă de a răsturna nefavorabilul. Echipa asta nu o are printre calităţile ei indiscutabile pe aceea supremă: dezinvoltura în performanţă. Ea e încrîncenată într-o disciplină tactică lipsită de exuberanţă. Ea nu poate bate pe oricine, dar poate scoate un meci nul în faţa oricui. Nu e chiar un rahat, dar nici o mare brînză.

Încît imprevizibile pentru mine rămîn frumoasa răcnire a imnului naţional. Galeria română - cu humorul acela al familiei Mutu, Muta şi Mutulică - şi mai ales dimineaţa asta în care caut, între mîhnire şi luciditate, să-mi explic de ce România nu s-a calificat în dauna Franţei şi a Italiei la un European de fotbal. Incredibilă dimineaţă!

42 comments ↓

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 42 Luci E. on 23.06.08 at 10:29 am

E bine ca Romania a iesit. Probabil ca asa se vor gandi romanii si la lucruri mai importante decat la fotbal. Cum ar fi de exemplu lucrurile spirituale. Dar desigur ca nu gasesti niciodata timp pentru Dumnezeu, insa intotdeauna e timp pentru fotbal sau alte lucruri nesemnificative ca acesta. Ia aminte si cauta Adevarul.

# 41 David on 21.06.08 at 7:38 pm

Propun ca noul antrenor al nationalei sa fie @Vlad, am vazut o analiza pertinenta si supercalificata. Antrenori secunzi Tolontan si Vochin.
Eu cred, d-le Radu, ca aveti dreptate. Daca eram finalisti, ii huiduiam la sfarsit pt ca n-au batut in finala. Avem exact rezultatele si desfasurarea actiunii pe care le meritam: o echipa care face ce poate si o natiune de cunoscatori care vrea capul lui Motoc…
Aceste evenimente grabesc plecarea mea din tara…

# 40 Valeriu. on 21.06.08 at 7:15 pm

Selectia subiectiva -multi jucatori de talie mica in criza de forma sau de valoare.Am scris numeroase e-mailuri cu
Alba ca Zapada si cei 7 pitici.Nu este cazul ca prin vorbe
mestesugite sa ascundem un mare esec(maniera romaneasca de analiza).Selectionerul ca si unii functionari din federatie vor trebui sanctionati aspru pentru a preintampina alte esecuri.Daca performanta este pre-
miata,contra performanta celor vinovati trebuie amendata. Si nu incercati diversiunea sa ne faceti vinovati pe noi suporterii nationalei care nu primim
nici-un fel de bani pentru pasiunea noastra.
Prof. Al. Mangu.

# 39 Fahne Roman on 21.06.08 at 2:16 pm

Ma incumet sa va spun cateva din ideile trezite de tabletele dv. V-am vazut live la Cinemateca din Magheru,drept care 2-3ani am vizionat 5 filme pe sapt. plus premierele din oras.V-am urmarit asiduu cronica sportiva si as putea spune ca sunt un fan al lui MON oncle RC.In ultima vreme ziarul de sport preferat e cel la care scrieti.Nu pot spune decat ca rar gandesc altfel decat dv.Imi este un pic jena din acest motiv.Acum a fost intrebarea sublima,dar fara raspuns la nationala noastra:dar la 0-1 ce facem? Olanda,cu sacii in caruta, nu a fortat,dar sa-si dea un autogol…intra in cea mai negativa lumina a istoriei fotbalului.As face totusi un pronostic:semifinala OLANDA-ITALIA : 2.Cu respect!

# 38 DaNIS on 21.06.08 at 1:04 am

Stimati domni!
de ce trebuie sa dam in tricolori ca nu au putut? in antrenor, in presedinti de federatie?
Haideti sa privim altfel problema!
inainte de meci prin cotidienele sportive aparusera variante peste variante de calificare, ca daca batem , ca daca bat ei, ca bat ceilalti, ca nu stiu ce… presa era mai preocupata de faptul ca o sa iesim cu coada intre picioare dupa meciul cu Olanda in timp ce franta si iltalia termina meciul 0-0, asadar va propun sa facem altfel de tam-tam: DE CE O BAGAT-O PIRLO SI DE ROSSI IN POARTA FRANCEZIILOR? - haideti sa ne certam cu Domenech asta, ca nu a stiut sa joace la 0-0 cum stim noi! ca in acest fel nu mai scriam astazi pe forum nu-i asa? :)
Avem o problema! nu stim de ce sa ne ferim, nu ne stim gestiona, atat in sportul rege cat si in afara lui(excludem jmecheriile la care sintem campioni)

# 37 tevez on 21.06.08 at 12:58 am

l-am certat pe boloni, acum vedem ce mare dreptate avea

# 36 Marius on 20.06.08 at 11:12 pm

“Nu e chiar un ***, dar nici o mare brînză” :)) Teribil de amuzanta fraza! :))

# 35 Geo on 20.06.08 at 10:19 pm

MIORITA LA EURO 2008

Pe-un picior de plai
Unde habar n-ai
Iata vin cu tot
La aeroport
Jucatori - vedete
Cu cercei si plete
Ghiuluri, celulare
Si cu girofare

Se vor îmbarca
Cu toti vor pleca
Spre un campionat
De toti asteptat
Cam de vreo opt ani
Sperante si bani,
Ni s-a împlinit
Pohta ce-am pohtit

Ne-au aruncat sortii
Într-o grupa a mortii,
Cu dârzi olandezi,
Cu cocosi francezi
Si italieni
Iuti si cam vicleni.

Cu toti am crezut
De la început,
Biata Miorita
Va fi chisalita,
Vom fi niste miei
În groapa cu lei,
Cu toti ne gândeam
Si ne planuiam
De la început
Nu-i nimic pierdut,
Sa jucam frumos
Si spectaculos,
Orice gol marcat
Sau punct câstigat
Va fi pretuit
Si sarbatorit…

Umpluti de emotii,
Am înfruntat sortii
Jucând primul meci
C-o echipa - terci,
De cocosi francezi
Ce ai nostri iezi
De se-nvârtosau,
Sigur o bateau.

Dar am remizat
C-un zero barat
Într-un meci închis
De mare plictis…

Apoi a urmat,
Meciul asteptat,
Mare tevatura
Cu echipa azura,
Ce fusese încinsa,
Umilita, învinsa,
De niste batavi
Aprigi rau si bravi.

Dumnezeu din cer
Si c-un tusier
Mult ne-au ajutat,
Gol le-au anulat,
Si-un italian
Putin cam plavan,
S-a cam bâlbâit,
Direct l-a servit
Pe al nostru Mutu,
Care a dat cu sutu’
Le-a bagat-o în plasa
Si mortul în casa.

Dar nu a tinut
Decât un minut,
Ca ne-au egalat
Dintr-un gol ciudat,
Caci un brav fundas
Zis Gabi Tamas,
Da pe lânga minge
Si meciul se-ncinge.

Nenea flueras
Cu capul golas,
Ne face cadou
Ca la anul nou,
Un pinalti mare
De calificare,
Numa’ gol sa dai,
Ca noroc tot ai…

Intra iar în scena,
Vedeta eterna
Tot Mutu suteaza
Si normal, rateaza!
În toata splendoarea
Si calificarea…

Acum olandezii
Au batut francezii,
Facând cu ei bors
Zeama de cocos.

Bietii nostri iezi
Spun la olandezi
S-o lase mai moale,
Capul nu-i mai doare
Sunt calificati
Si-ar fi câstigati,
Meciul lor sa-l dea,
Atunci ar scapa
De italieni
Care sunt vicleni,
Sarmanii francezi
Vad doar stele verzi,
Sunt împrastiati,
Descalificati.

În al treilea joc,
Nu mai era loc
Sa se speculeze,
Sa se parieze,
Miorita laie
Iese la bataie,
Ca e favorita
De lume iubita,
Temutii batavi
Nu mai sunt chiar bravi,
Vor sa se conserve
Au bagat rezerve,
Sunt buni de batut
De la început.

Joaca relaxat,
Rateaza distrat,
Ai nostri stresati
Cad ca secerati,
Cu fundul pe jos
Si joaca fricos.

Dica parca doarme,
Mutu are toane,
Contra are treaba
Tot cade prin iarba,
Banel tot alearga
Mingea s-o culeaga,
Si face marcaj
La kilometraj,
Iar bietul Piturca
E satul de turca,
Schimba disperat
Dar s-a terminat!

Meciul s-a sfârsit,
Rau ne-au umilit,
Jucând cu rezerve
Iar noi cu conserve.

Vor veni în tara,
Pentru a câta oara?
Spunând raspicat:
IARASI AM RATAT!

# 34 radu on 20.06.08 at 10:15 pm

Am citit si articolul si comentariile si va spun sincer: sant total aiurit. Poate eu gresesc dar in toata lumea asta si in sport si in afaceri conteaza REZULTATELE. Ori din acest punct de vedere aventura Romaniei este un mare esec. ne tot invartim in jurul degetului, ca nu aveam nici o sansa, ca Piti ne-a calificat samd. domnilor trezitiva. Scuze gasesc doar cei slabi si prosti. cei tari stiu ce au de facut si fac. Piturca insa nu stie ce sa faca. PUNCT. Nu este un antrenor care sa puna pe picioare o echipa si gata. In orice tara normala dupa un esec dar mai ales o comportare lamentabila ca cea de acum un om de bun simt si PROFESIONIST si-ar fi dat demisia. Iar federatia ar fi avut imediat un nou antrenor care sa aiba ocazia sa incerce ceva, sa face acea adunare de jucatori sa joace fotbal cu capul sus, cu mandrie si dorinta. Nu speriati si timorati. Business is business. Piturca a ratat lamentabil si trebuie sa plece. Nu este singurul antrenor de valoare din Romania. Iar daca nu avem pe altcineva atunci hai sa cautam si noi un olandez ca rusii. singurul antrenor cu adevarat international pe care l-a avut Romania a fost Covaci care a facut ce a facut cu Ajax. Deci hai sa ne apucam de treaba.

# 33 vlad on 20.06.08 at 9:55 pm

D-le Cosasu, Piturca nu este antrenor de nationala si va demostrez negru pe alb, de ce sustin asta:

Piturca a dat semne de incompetenta in foarte multe instante:

1. In calificari, eu unul, n-am vazut nicio o idee de joc. Ne-am calificat dintr-un amestec de noroc (conjunctura favorbaila) si ghinion al altora, (bulgarii in criza de antrenori, nesansa albanezilor in meciul cu noi de la Tirana, conjunctura favorabila pt noi ca Olanda se afla in plin proces de refacere, etc.)

2. Inconsecvent propriilor principii. Selectia a facut-o pe baza de interese de grup si nu nationale. A ingorat jucatori de la Ajax, (pe motiv c asunt rezerve) dar a adus la nationala rezerve de la Steaua. Verii Becali au avut o puternica influenta la nationala. Lotul a fost format din jucatorii care se afla sub contract cu Steaua, sau sunt impresariati de firma fratilor Becali. Gigi si Giovani Becali au avut impreuna in nationala Romaniei nu mai putin de 19 jucatori!

3. La turneu, a adoptat o tactica falimentara inca de la prima confruntare. Este stiut faptul ca aparandu-te supranumeric, te expui unei uzuri fizice si psihice fenomenale… care te va eroda foarte rapid. N-a contat asta. El nu si-a propus altceva decat sa “tina piept” adversarelor cu orice pret. A sacrificat totul pe ideea asta.

Tactica apararii supraglomerate nu cere niste veleitati extraordinare unui antrenor. Puteau s-o aplice jucatorii insisi, chiar si fara el. N-a avut capacitatea sa inteleaga ca Franta, in acel moment era la pamant; orbit de “istoria” ei, Piturca a abordat o Franta imaginara (o Franta vicecampiona) , nicidecum Franta care i se asezase in fata, Franta cea reala. Apoi, n-a inteles ca executarea penalty-ului din meciul cu Italia, nu trebuia atribuita de un jucator afectat psihic; Piturca n-a inteles de fapt nimic din ce se intampla in jurul lui, toata aceasta perioada…

4. N-a stiut cum sa foloseasca “materia prima” de care a dispus cu adevarat, in modul cel mai eficient posibil. In loc sa aduca mijlocasi de meserie ,(la inchidere dar si creativi ca Tibi Ghioane, Cernat, Alin Stoica - el trebuia recuperat, nu Nicolita sau Petre- va inivit sa dati un search pe youtube si cautati “Alin stoica” sau “Lucian Sanmartean” sau chiar Mitea, Keseru , sa vedeti clasa de jucatori de un talent deosebit - asta ca sa nu mai spuneti ca n-avea cu cine sa faca echipa ), deci, in loc sa aduca mijlocasi de meserie, antrenorul nostru a transformat doi fundasi excelenti, Chivu si Radoi, in niste mijlocasi mediocrii ,daca nu chiar submediocrii -sa fie acolo, “de facut fata”! Doar varfuri si portari mai aveau de jucat baietasii astia, ca in rest, ii facuse Piturca “buni” la toate;

5. A sustinut ca in meciul cu Olanda le-a cerut jucatorilor sa se apere pana in minutul 75, dupa care sa iasa la atac. Aceasta afirmatie, il desfiinteaza complet si iata de ce :

a. In primul rand ca in conditia in care ne aflam, trebuia atacat din primul moment. El nu a dat nici cel mai mic semn ca intentioaneaza asa ceva;

b. Apoi, desi a aflat repede ca Italia conduce, a continuat sa se apere. Ba mai mult, a cerut jucatorilor in mod expres sa faca acest lucru pana in minutul 75. Oare chiar a crezut ca poate sa invinga o echipa ca Olanda in 15 minute? Daca da, atunci sa-mi fie cu ierare…dar ceva e putred in Danemarca!

Astea-s motivele care imi vin cel mia clar in minte in acest moment si pentru care eu unul conisder ca avem nevoie urgenta de alt antrenor.

Pentru a schimba mentalitatea si a juca si noi fotbal adevarat si pentru a deveni capabili sa aliniem si noi o echipa cu fundasi, mijlocasi si atacanti bine definiti, avem nevoie de un antenor strain. Germa sau olandez. Altii nu ne vor ajuta. In tara nu exista decat unul care ar putea misca lucrurile spre directia buna: DAN PETRESCU. Sa n-aud de Lucescu (oricare ar fi ei), Dinu, Iordanescu, Rednic, Andone , Lacatus sau altii ca ei. Niciunul dintre ei nu au calitatea necesara schimbarii stilului de joc defensiv si mai ales, a imprimarii unei mentalitati de invingatori. Dan Petrescu este singurul! Dixit! Am postat asta si pe blogul d-nei/rei Andries si o voi face si pe cel al d-lui Ioanitoaia, daca-mi va permite, fireste!

D-le Cosasu, multumesc pentru spatiu! Numai bine!

# 32 veres stefan on 20.06.08 at 8:02 pm

Mesaj Catre Selectioner

Felicitari, d-le Piturca!
Nu va sunt fan.Taciturn, posomorat, chiar ciufut. Dar trebuie sa recunosc ca mi-ati depasit asteptarile. Care erau un zero absolut. Desi mai mult decat anost, raman la parerea ca ati ales tactica potrivita pentru meciul cu Franta. Putea fi rau si demoralizant. Cu Italia a fost altceva, ati trimis catre casa o emotie suculenta si imbietoare ca berea din fata suporterilor. Meciul cu Olanda a fost pur si simplu horror. Nu pentru ca nu ne-am calificat mai departe, nu pentru ca ne-a batut Olanda B. Pentru neputinta si pentru lipsa unei partituri - sau a interpretarii ei - pentru un segment dintrun meci, segment ce presupunea presiune pe adversar si avalansa pornita spre poarta adversa.
Felicitari, d-le Piturca! Multi dintre noi, sunt convins, nu ne asteptam sa ne intalnim cu emotia la acest Campionat European. Ati trezit in noi ceva, acel ceva special care leaga nationala de suporterii ei.
In virtutea lucrurilor de mai sus, va cerem insa sa ne calificati en-fanfare la Mondialul din 2010. Va cerem sa bateti acasa tot, va cerem un punct in Franta, si minim unul in Serbia. Va cerem victorii pe linie in Austria, Lituania si I-le Feroe. Va vrem puternici si concentrati. Va vrem favoriti. Va vrem agresivi si, macar pe teren propriu, nefiind important numele adversarului, va vrem vulcanici.

Ne-ati invatat la acest European sa nu plecam capul, indiferent de rezonanta CV-ului echipei intalnite. Va cerem acum sa ne-nvatati sa-l tinem doar sus, semet, sa fim curajosi si increzatori.

Felicitari, d-le Piturca!
Felicitari, tricolori!

# 31 danSteaua on 20.06.08 at 7:47 pm

Daca francezii, englezii si italienii ar avea dreptul sa fie furiosi pe jucatorii lor pentru ca ei pot spune « V-am pus totul la dispozitie : bani multi, terenuri perfecte si un sistem de sanatate de inalta clasa », noi, romanii, nu avem acest « alibi », noi doar cerem fara sa oferim ceva, in schimb. De aceea spun ca jucatorii si antrenorii nationalei trebuie sa fie tratati ca niste eroi, ei depasind cu mult conditia fotbalului romanesc actual. Maestre, sa auzim numai de bine !

# 30 k on 20.06.08 at 7:34 pm

3 meciuri=7 suturi pe poarta, 2 minute de bucurie (1 dupa golul lui mutu, 1 inainte de penalty).

astea-s momentele frumoase din cele 270 minute de europene pe care le-am asteptat 8 ani.

altadata nu mai astept nimic. nu o sa uit ani buni de acum inainte la meciurile nationalei, pt ca nu merita.

# 29 danSteaua on 20.06.08 at 7:33 pm

Maestre,

Ma gandeam sa dau vina pe cultura romaneasca/balcanica, dar am ceva retineri din cauza Angliei, care n-a putut sa-si ascutle imnul la Euro 08, din cauza Olandei de la Constanta, chestia cu ploaia si vantul nu tine pentru ca ei joaca mai mult ca noi pe ploaie si vant, din cauza Cehiei, castigatoare la nivel de nationala a unei cupe a Europei, in fata careia am castigat fara drept de apel, 2-0, din cauza Turciei, care a revenit fantastic de la 0-2, cu Cehia si, nu in ultimul rand, din cauza Italiei, al carei catenacio a adus patru cupe mondiale in cizma. In final, cred ca trebuie sa tratam fotbalul ca pe un sport si sa-l jucam cu bucurie si daruire pentru ca asta ne-ar face invingatori in fiecare meci, indiferent de scorul final al partidei. « Frumosul joc » il numesc brazilienii si au perfecta dreptate. Iubesc acest joc !

PS Romania a jucat cu gandul calificarii, altfel nu le-ar fi pasat si ar fi jucat pentru impresie artistica. Macar pentru asta ar trebui sa le aratam mai mult respect « nationalilor » si sa intelegem ca ei, jucatorii si antrenorii, au dus Romania mult mai sus decat nivelul « la zi » al fotbalului romanesc. Au muncit enorm, puteau sa plece in vacanta, si eu le multumesc pentru efort si pentru momentele frumoase pe care mi le-au daruit. Felicitari, echipei nationale de fotbal a Romaniei !

# 28 camouflage on 20.06.08 at 7:26 pm

am facut un punct chinuit cu o franta ingenunchiata de propria-i neputinta.
am mai luat unul cu o italie arbitrata de parca ar fi jucat contra ceahlaului lu’ pinalti.
1+1=2. gata, ajunge!
hai acasa, sa dam cu tifla celor care au spus ca vom veni inapoi cu mana goala.

# 27 Dragos on 20.06.08 at 5:45 pm

Problema dumneavoastra majora este ca ati ales un punct de vedere la fel de confuz si lipsit de finalitate ca jocul nationalei. Mai aveti un pic si ne spuneti ca este vina suporterilor romani cei critici ca Romania nu a atacat nici in ceasul al XII-lea, cand nu mai avea nimic de pierdut. Daca exista scuza pentru adoptarea unei tactici ultradefensive atunci aceasta scuza o poate reprezenta obiectului jocului respectiv. In contextul in care Franta a jucat slab si ineficient oare nu trebuia recalculat obiectivul? Oare nu era bine sa incercam sa marcam? Oare scopul final al fotbalului nu este sa marchezi? Oare Olanda, cu selectionata B si cu o atitudine lipsita de vlaga, nu era un adversar de batut daca cineva ar fi incercat sa-i dea gol? Chiar asa d-le Cosasu? Suntem oare toti viteji care se arata dupa razboi? Poate om fi noi suporterii astia netrebnici dar oare si Viorel Moldovan este un netrebnic care se arata viteaza dupa razboi. Eu sincer mi-l amintesc altfel din partidele in care chiar incerca / si culmea, reusea/ sa marcheze impotriva unor adversari de renume. Cand o sa va argumentati pozitia, in loc sa adoptati atitudinea unei fetei mari deranjate de vederea unui barbat gol - una care miroase a ipocrzizie, atunci va mai credem..Pana atunci ..articol jenant..

# 26 ginistu on 20.06.08 at 4:22 pm

Excelent articol. Reflecta intru totul realitatea din “Romania de dupa Euro”; mai ales cea din presa romaneasca.

# 25 felix on 20.06.08 at 3:49 pm

Extraordinar de bine definiti eterna boala romaneasca “las-o ca’i bine sh’ashea” si cand nu mai e bine, vrem strugurii care in alta situtie, fiind prea sus, erau acrii…ei bine, cred ca intai trebuie sa stim cine suntem. Ca popor. Ce vrem sa fim? cei ce furam in Italia sau muncim ca robii pentru altii, sau urmasii lui Mihai si Stefan? Dupa logica cronologica, preferam ultimele trenduri. Acceptam sa fim ceea ce suntem doriti a fi de catre altii. Doar de dragul de a fi bagati in seama. Ba mai mult, nici nu facem nimic sa confirmam banuielile tuturor ca defapt, suntem alt aluat. Avem prea mult bun-simt sa venim, sa trantim usile, sa zicem Cine suntem, si sa luam ce vrem. Cu toate ca asa incearca toti…ma rog cei care inving. ca pierzi la un gol sau 10, tot infrangere e. Dar parca uneori e mai onorabil sa mori de tot, decat sa fugi ranit sin razboi si sa ramai olog pe viata. Din pacate Curajul nu se masoara in goluri…dar Domnule Piturca, se masoara in Dragoste!…si daca nu va intereseaza asta, atunci va zic ca si in numarul de bilete vandute. Bani care se intorc in parte in leafa Dvs.

# 24 marius on 20.06.08 at 3:24 pm

Domnilor cum vi se pare echipa aceasta: Ghionea, Chivu, rat, contra, dica, codrea, mutu, marica, cristea,nicolita(fl petre)?
Cum vi se pare echipa aceasta: tamas,ghionea, sapunaru,rat,contra,chivu,codrea, dica,mutu,marica
Aveam solutii cu Olanda? Eu as spune ca nu doar daca eram Germania. “Vom castiga campionatul european” declaratie Chivu, februarie 2008.Oare?Nici peste 20 de ani daca va mai exista fotbalul asa cum il stim noi azi.
Exercitiu de memorie:polonia bronz CM 1978, Bulgaria bronz CM 1994, Cehoslovacia CE , Iugoslavia CE,Grecia CE. Romania? Sfert finala 1994-generatie de aur cica. Stiti ce inseamna aur? Uitati-va in dictionar.
Am crezut ca se desteapta unii dar toata lumea e numai pe interesul propriu . Avem jucatori care sint titulari si talentati atat in liga, in liga inferioara cat si la nationala de tineret. “Cei care uita istoria sint condamnati sa o retraiasca”. Intinerirea echipei cu 5 jucatori de 22, 23 de ani, cresterea performantei echipelor de club prin crearea de pepiniere. Asta e viitorul. Generatia lui Chivu, Mutu au ratat ocazii pe care altii le-ar fi fructificat de zeci de ori. Asta e.Piturca, scuze e omul care ne-a dus la un turneu dupa enspe mii de ani.Tradarea este inadmisibila. Toata lumea vai de noi ca nu am jucat ofensiv. Si ce vreti acum sa emigram in Germania sa avem pragmatismul si organizarea de 52 de ani a lor, sau norocul Italiei care porneste greu si dezlantuie cattenaccio a lui Herrera? Sau poezia in joc a Olandei care e o mare nedreptatita a fotbalului? Ar fi trebuit ca olandezii sa dea in judecata fotbalul dupa generatia lui Neeskens, a lui Cruyff, a lui Berkamp. Cum o natiune care e sub nivelul marii sa poata avea succes in sportul numit fotbal? De ce *** nu vrem noi sa deschidem ochii si sa fim sinceri cu noi.

# 23 explorish on 20.06.08 at 1:46 pm

mi-a placut metafora cu ochii si fruntea. nu snt sigur daca nu cumva e cu fruntea in pamant si ochii in sus. aproape dati peste cap.
mâhnit e cel mai potrivit cuvânt. şi din tribună.

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.