S-a vorbit cu statul de drept

Fotbalul e acel lucru pe care îl discută oamenii de stat şi îl judecă instituţiile mari

Federaţia afişează o linişte suverană. Mai exact: o nesimţire solidă, instituţională. Pinalti are alegeri şi asta a consumat capacitatea de observaţie a lui Mircea Sandu: servieta de la Cluj nu se vede de la Piatra Neamţ. A! Federaţia a cerut o informare de la DNA. E, deja, un mic act de titanism. Îmi vine să urlu, fulgerător, în direcţia FRF: ‘Puneţi mîna şi înfiinţaţi o comisie care să analizeze oportunitatea organizării unei subcomisii care să raporteze Departamentelor FRF, înainte ca acestea să formuleze un proiect de recomandare către propriile Comisii, în pregătirea unui preaviz pe baza căruia Federaţia să stabilească dacă va lua sau nu poziţie faţă de dreptul său legal de a lua poziţie!’. Scurt pe doi pe firul în patru!

FRF aşteaptă. Tot călătorind prin culisele FIFA şi tăifăsuind cu oamenii noştri de fotbal trecuţi prin defilări DNA, Mircea Sandu, care nu e băiat prost şi de vreo cîţiva ani face acordul, a învăţat ceva: aşteaptă, domnule, să se lăbărţeze statul de drept. Mai întîi oboseşte publicul, apoi se plictisesc ziarele, apoi vine Euro, pe urmă se pronunţă Justiţia şi gata! Mai clar: ştiaţi că Justiţia s-a pronunţat, săptămîna asta, în cazul Iacubov? A durat trei ani şi ceva, dar acum e clar: omul e curat ca lacrima. Vă mai aduceţi aminte de ce a fost acuzat Iacubov şi de ce ar trebui să vă indignaţi? Aţi uitat. Ei, vedeţi? Ăsta e statul de drept şi pe el îl aşteaptă încrezător FRF.

E foarte bine că Sandu şi FRF tratează direct cu noţiunile mari: justiţie, stat, anchetă. Asta dovedeşte că FRF nu e o instituţie sportivă, ci o putere în stat care discută de la egal la egal cu celelalte puteri în stat. Pînă şi faptul că Olteanu Bogdan,  care conduce în Parlament operaţiunea de imunizare a demnitarilor, s-a declarat scîrbit de proasta calitate a unor Becali şi Borcea, spune ceva despre importanţa fotbalului nostru. Aici nu ne jucăm! Fotbalul e acel lucru pe care îl discută oamenii de stat şi îl judecă instituţiile mari. Federaţia s-ar face de rîs, uitîndu-se în propriile regulamente sportive şi dictînd suspendarea lui Becali pe perioada anchetei. Aici vorbim de chestii mari! În joc e soarta ţării, mă-nţelegi? Nu e de joacă! De-aia s-a vorbit şi cu statul de drept. A spus că vine şi acum îl aşteptăm.   

55 comments ↓

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 55 LUPULICA on 21.05.08 at 12:54 pm

citesc articolele ungureanului, de pe vremea cand, apareau in viata studenteasca…si atunci erau super si acum sunt tari…dar problema e, ca pe blogul sau, intra tot felul de muraturi de tranzitie, care strica aerul cu***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) verbale…..

# 54 anti tru on 21.05.08 at 11:40 am

Bai tru sa-ti bag pe gat numai cuvinte cu limbaj necivilizat , ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 53 tt on 20.05.08 at 7:13 pm

tru do bi to cule statul de drept este ala al iubitilor tai din vest nu-i asa?pai nu mai sint ei civilizatii aia care le stiu pe toate si in plus tot ce fac este si bine?si ce propui tu atunci?

# 52 Lereter on 20.05.08 at 6:55 pm

Cind vezi cum reactioneaza unii la un articol extrem de riguros,extrem de exact,extrem de direct,ramai la parerea ca Romania e o tara frumoasa,dar pacat ca este prea populata,si ca e pacat ca democratia (un om=un vot )a fost luata in seama.”Unde esti tu Tepes-Doamne…….?”

# 51 montezuma on 20.05.08 at 9:24 am

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 50 Radu on 20.05.08 at 8:24 am

Mi-e clar, mesajul anterior asteapta moderarea, de fapt va fi cenzurat.

# 49 Radu on 20.05.08 at 8:23 am

TRU, ar fi trebuit sa cauti “statul de drept” cand guvernantii ne-au facut de ras arestand “protestatarii anti-NATO”! Cu asta am ramas dupa summit, crezi ca opiniei publice din occident ii pasa de concluziile politico-militare? Nu, aia stiu ca in Romania nu exista stat de drept, ca nu exista dreptul la opinie, ca habeas corpus este ceva necunoscut. Aaa, stai in Anglia… pai, stai degeaba, taticu… faci precum ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) de Decebal Radulescu care se lua de un avocat ca avusese indrazneala sa spuna despre clientul lui ca e nevinovat. Da parca si tu ziceai ca ai fost***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)cand erai mic si apolitic… d’aia aveti caracterele astea ipocrite, odata ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)i, gata, sunteti marcati pentru toata viata.

# 48 ioan plischi on 20.05.08 at 6:38 am

pentru gabi: felicitari!

# 47 gabi on 19.05.08 at 7:09 pm

andrei, cat te platesc***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 46 andrei on 19.05.08 at 2:18 pm

GSP cat mai permiteti pechinezului asta sa tot vomeze pe aici? Chiar va lasati pacaliti de aceasta lichea vopsita, care pupa dosuri la greu cand e ceva de ros si in rest scuipa venin peste tot ce inseamna romanesc? Un frustrat de doi lei, dispretuit si in Ro si in Anglia, o pocitanie rea si fara bun simt! Dati-l afara pe pechinez! Sa scrie pe peretii de la metrou, ca asta e nivelul lui!

# 45 rapidb on 18.05.08 at 5:46 pm

“Daca copos” … (dedicatie pt “licheaua in tranzitie” cotidianul.ro/gabriel_liiceanu_din_nou_despre_lichele-45627.html)

# 44 rapidb on 18.05.08 at 5:20 pm

@dj thror, am fost la meciul de la Cluj, jucatorii au lasat-o mai moale sau cum spuneti voi au stat “capra” , insa dupa cazul “bricheta” nu pot decat sa ii felicit!
Dupa arbitrajele din acest retur, si alte metode prin care ati castigat o multime de meciuri, sunt multumit ca o echipa din Ardeal(eu fiind ardelean) a castigat campionatul!

Prin modul vostru jalnic de a desconsidera competitia sportiva si spiritul de fair-play, v-ati atras antipatia multor suporteri in ultimii 4 ani! (asta ca sa nu mai vorbim de ce a fost in perioada comunista)

Faptul ca il pupati ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) pe cioban va aduce multe deservicii, spre bucuria noastra a celorlalti suporteri!

Daca copos a adus multe deservicii spiritului Rapidului, jiji face un mare bine sportului romanesc, readuce in atentia opiniei publice practici invechite folosite de clonele comuniste!

# 43 dj thror on 18.05.08 at 5:05 pm

@rapidb

Astea-s argumente la tine ? Esti injectat cu o supradoza de infantilism frustratic de Giulesti,singurul dealtfel cunoscut in aria complexatilor din fotbalul autohton…Daca e sa vorbim de furturi…mai bine spune cum ati furat voi sloganul Legione Granata de la AC Torino si nu v-a intrebat inca nimeni de sanatate…Moralistilor !

PS.Si ca sa fim si mai lamuriti poate ne spui cum a stat rapidul capra la Cluj asta asa dincolo de moralitatea voastra autoproclamata.

# 42 rapidb on 18.05.08 at 5:03 pm

@finlandez… toata lumea cunoaste ce inseamna sistemul judiciar in Romania:
romanialibera.ro/a124693/pastrarea-judec-torilor-din-sistemul-comunist-ngreuneaz-reforma.html

# 41 Finlandez mituit de Andries on 18.05.08 at 4:55 pm

TRU = tonomat***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) basescian! ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)
Baiatul asta care se uita in stanga si in dreapta simultan???, ne spunea cum o sa faca Anglia ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) de la Londra, nu ne mai da ma tu lectii, cand nu stai in Romania! stai dracu acolo si uita de tara asta! Ne e rusine de***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)fugari ca asta care dau lectii! ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 40 rapidb on 18.05.08 at 4:54 pm

Faptul ca nu intelegeti un articol pertinet cu privire la modul in care se misca lucrurile in tara asta, demonstreaza urmatoarele:
- sunteti rau intentionati, insarcinati cu diversiunea pe bloguri
- sunteti suporteri indoctrinati de propaganda stalinista, “cine nu e cu noi e impotriva noastra”
- sunteti la nivelul stimabilului “care este” Vanghelie
- sau nu suportati oamenii care spun niste adevaruri

O sa va fac eu un rezumat usor de inteles:
- federatia are obligatia regulamentara sa inceapa propria investigatie, un prim pas ar fi infintarea unei comisii de ancheta
- se pot chema anumite persoane sa dea cu subsemnatul pe la comisie (Gigel Coman, Goga, Dobos , Sponte … ), pt judecata sportiva sunt suficiente anumite dovezi
- sandel nu are nici un interes in aplicarea regulamentului (doar nu o sa uite cum l-a ajutat prietenul jiji cand avea nevoie de voturi), sa nu uitam ca anul viitor sunt alegeri in frf
- zicala “bate fierul cat e cald”, nu se aplica in tara noastra, asemeni cazului Iacubov acest caz o sa se piarda intr-un nor gros de praf… pt un verdict pe linie civila o sa asteptam cativa ani

Se cunoaste miza importanta, din punct de vedere financiar, a unei prezente in LC, o depunctare a stoaiei facuta inainte de termen, poate creea indigestie puternica ciobanului!

Domnii “care este” au inteles?

# 39 Ovidiu Miron on 18.05.08 at 4:54 pm

In Polonia nu s-a asteptat interventia statului :) .

# 38 t.r.u.catule on 18.05.08 at 4:19 pm

eşti o făcătură de ziarist ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat). Gândeşte-te că, de exemplu, Marean Vanghelie, care este primar, este Eminescu pe lângă tine, ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 37 coconut on 18.05.08 at 1:38 pm

articol***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)…intortocheat shi fara noima, probabil vrea sa zica ceva despre justitia romana care lungeste procese… nici aici nu are dreptate…oricat ai fii impotriva oricui tr sa mergi dupa lege fie buna fie rea shi cat dureaza atat dureaza nu ai ce sa faci
concluzia mea:
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 36 rapid in B on 18.05.08 at 12:26 pm

ce graq scrie asta aici niste fraze intortocheate si fara noima;”lăbărţeze”-foloseste ma draq cuvinte mai elevate scriitor de doi lei ce esti ;ai vazut ca la carti nu ai succes ca esti varza si te-ai infipt si tu la cascavalul motanului

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.