Mortul care ne dă viaţă

Iată miracolul! Chiar dacă s-a terminat campionatul, trăim!

E un moment de mare bucurie. Pentru toţi şi pentru tonţi. Unii au cîştigat şi sărbătoresc pe garduri, alţii au cîştigat, dacă vor vrea, uriaşe învăţături de minte. Dar mai ales noi, popor-covor, avem cadoul maxim pe care ni-l puteam dori, vestea enormă, aşteptată de atîta şi atîta vreme: s-a terminat ! Da, iubiţi prieteni, fraţi întru hipnoză, anarhişti şi securişti ai fotbalului, aruncători de pietre şi de sacoşe, s-a terminat! Campionatul e mort şi îngropat, s-a dus, e amintire, şi nici măcar atît, e uitare. Trebuie să ne dea pace, să ne lase să existăm dincolo de coşmarurile lui. E ca o pată urîtă rămasă în drum, ca o zeghe de care te dezbraci şi apoi te înfiori de propria libertate. Dar să ne ţinem firea. Acest mort are pînă la urmă un merit, vorba lui Dinu, incontestabil : ne dă exemplul cel rău şi ne goneşte spre ceea ce înseamnă sport. Sport adevărat. Vă mai aduceţi aminte ce e acela sport?

îFotbal, da, ce surpriza! Fotbalul de la Euro, privit cu dispreţ de ligacampionezi, acela cu ţări şi culori, cu inima care tresaltă la imn, chestie imaterială şi complet ne-materială în sensul teancurilor legate cu elastic. Zilele în care românii se vor deştepta cot la cot cu Marseilleza şi cu Italia celestă. Serile în care ne vom întreba, buimaci, dacă nu cumva o pasă decisivă la adversar nu e semn de blat. Căci Liga Întîi ne va elibera, dar nu ne curăţa de tot răul pe care ni l-a făcut. Sîntem convalescenţi şi abia acum, după un an de internare, începem să dăm cu nasul de aerul proaspăt al zgurii de la Roland Garros sau de minunata lavandă şi munţii superb indiferenţi din Bucla cea Mare. Vom vedea la lucru, minune!, o specie pe cale de dispariţie în mintea noastră, sportivul lăsat singur, fără 40 de body-guarzi, faţă în faţă cu adversarii. N-o să mai auzim cum ne fac ungurii pe din dos şi n-o să mai vedem cum noii învingători joacă tontoroiul pe meritele istorie ale adversarilor. Feţele DNA-le ne vor mai bîntui, dar vom învăţa să facem din noapte zi nu ca să auzim urletele tardive ale mutanţilor televizuali nevrozînd cvartale întregi, ci ca să prindem din China rîvna gimnastelor, feţele frumos chinuite ale canotoarelor sau strigătul plăieş al Luminiţei Huţupan, un om simplu care face istorie paralel cu vieţile noastre setate de butoanele unor clovni. Va fi un an gros. Ne va durea şi ne va înălţa, va fi cu înjurături, fericiri şi lacrimi. Bun venit în lumea reală!

îAşa că să-l lăsăm să plece, adio, călătorie sprîncenată! Cu avînt proletar ne vine să-i dedicăm o odă, ca pe vremea lui Nea Nicu. O, dă-l…!

35 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 35 CuFuRelu' Famagusta on 15.05.08 at 7:50 am

@ steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata :

Ai uitat sa-ti iei RUDOTELUL, prietene ;-)

# 34 adi coto on 14.05.08 at 7:44 pm

Mortul a murit,traiasca mortul!!!

# 33 io on 14.05.08 at 6:17 pm

nice, very nice

# 32 Tudor(gt) on 14.05.08 at 2:16 pm

Da , bine zice @mihai , daca ma uit la ciclism(am mai spus-o , dar celuilat Radu Banciu) m-a uit datorita voua , stiti sa faceti dintr-un sport “somnolent” un sport de urmarit , imi place-ti la nebunie , dar numai exagerati cu franceza lui Banciu !:):):)

# 31 cla on 14.05.08 at 1:04 pm

da si eu adormeam de amiazi pe turul frantei, dar nu de plictiseala, ci pt ca se creea o atmosfera placuta. ai dreptate, acum avem pauza, pana prin septembrie vom avea sportul adevarat la tv

# 30 mihai on 13.05.08 at 11:09 pm

foarte frumos zis. pana la marea bucla avem turul italiei, am avut onoarea sa ascult iarasi un comentriu superb din partea voastra. ani de-a randul pe comentariile voastre adormeam de pranz…sa stii ca nu e un lucru rau, nu as putea sa stau sa ma uit 4 ore…dar e atat de delicat si linistitor comentriul vostru…felicitari

# 29 dorin fr on 13.05.08 at 5:31 pm

Mie mi-a placut tare mult ce ai scris…
Poate pentru unii, care vin sa te jigneasca, ai scris tampenii ( da’ daca ma uit atent, toti sunt fotbalisti, lol).
Daca nu scrii direct “ala sau alalat e tampit”, nu esti ziarist… Ca noi cititori de sport din romania n-au auzit de nea Vanea, si n-au citit o presa sportiva pe care acum au s-o trateze de “comunista”!
Cre’ ca pentru ei articolul tau ar fi fost ceva de genul :
” bine ca s-a terminat si campionatu’ asta, cu toti ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)de clujeni si bucuresteni si***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)i aia de dinamovisti d-au dat titlu’ la ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)i, ca acum putem sa vedem si noi sport adevarat!”
Tre’ sa la spui si tu ca a fost un joc de cuvinte cu “desteptatul romanilor cot la cot cu marseilleza sau Italia celesta ( astia care inujrati, sunt imnurile unor tari, da nu vi le zic, num’asa sa va tin in suspens pana la Euro! :p). Tre’ sa le mai spui ca Lumininta Hutupan e cel mai bun portar de handbal din lume, ca si canotoarele sunt frumoase( mai ales in plin efort, fetele astea chiar se bat pentru Romania), nu doar gagica lu’ Chivu , ca Roland Garros nu e varu’ lu’ Ronald Mc.Donald ci e poate cel mai frumos turneu de tenis din lume, ca Marea Bucla nu e nici Marea buca, nici vreu bucla de-al Nicoletei sau Andreei…

# 28 steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata on 13.05.08 at 3:45 pm

ZAB….,

Avand in vedere ca esti prea infatuat(a) dar si foarte limitat(a) , nu ma pot abtine sa nu-ti spun :

Multe frunze-s, dar putine
Rod in lume au sa poarte
Toate bat la poarta vietii,
Dar se scutur multe moarte !

Amin…..

# 27 steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata on 13.05.08 at 3:42 pm

ZAB…,

Dupa ce ai facut un compromis caricatural cu jegul, instantaneu ai facut un alt compromis rusinos cu stremeleagul , astfel incat te rog sa nu mai ragai pe blog , pt ca imprastii un puternic ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 26 steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata on 13.05.08 at 3:28 pm

ZAB…

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 25 steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata on 13.05.08 at 3:26 pm

ZAB…,

Teribila neputinta te zdruncina mai ologofrenule ZAB…si desi ai picioare scurte ca si mintea si capul tuguiat, facand parte din rasa canina soricar si dovedind ca esti ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat), incerci totusi sa-ti expui, faptele de vitejie pe blog ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)e, cuvinte fara noima….

# 24 zabriSkie on 13.05.08 at 3:25 pm

ps: salutari pt coada vacii care a invatat copy-paste (nu e o injuratura nici asta, ce ai mai auzit de copy-pastele matii pana acum?) din manualele de biologie de clasa a 7′a. te pomeni ca oi fi nostalgic:) sau acolo ti s’a terminat benzina si te’ai apucat de strung. moartea ta nu ne va da viata! doar sperante…hai gata, ca te’am retinut destul de la rumegat! adieu!

# 23 zabriSkie on 13.05.08 at 3:21 pm

bravo retrogradatule…mi’ai zis’o!!! efectiv am ramas fara cuvinte! cum stii tu sa te impui! e frumos in Bucuresti? mai veniti pe la noi? cat despre domnii de la gsp care baneaza “vad ca stii sa o dai cotita cand ti’o iei in freza” si “bou vagon” pe motiv ca e licentios va doresc o mare…,,,…asta ca sa nu mai aveti ce civiliza. sau imi trebuia licenta poetica? avem presa si adminii pe care ii meritam. vezi depunctatu, un mare domn si mare caracter. radu naum is still the man though. peace! out!

# 22 steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata on 13.05.08 at 3:19 pm

ZAB,

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 21 steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata on 13.05.08 at 3:09 pm

ZAB…,

Daca e vorba de freza , tu cu siguranta ai luat-o exact in punctul nefericit ZERO, cad mama ta te-a ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat), dupa

# 20 zabriSkie on 13.05.08 at 2:57 pm

aha…***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)D nici nu ma intereseaza asa de mult se steaua, cfr,dinamo, rapid atata timp cat la noi nu se joaca fotbal din dragoste de fotbal ci din ura de adversar. daca tie’ti face placere sa te uiti e treaba ta, nici nu ma mira de altfel. dar daca ai sange in instalatie scoate dracu un volum de poezii mainstream nu te mai da rotund pe bloguri sub protectia anonimatului. si ce teme elevate iti alegi, ca sa nu mai zic originale. io de asta m’am luat de tine ca esti ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)nu ca a luat x liga say y a pierdut’o…efectiv mi se rupe! ia mai zi tu de fetele alea ale tale…astept cu interes!

# 19 steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata on 13.05.08 at 2:48 pm

ZAB…,

In rest, revenind la steaua, LA SLABICIUNILE EI, acestea s-au vazut in fiecare meci. Mai cu seama la egalul u Timisoara, de la Bucuresti si in infrangerea in fata lui DINAMO, cand s-a vazut teatrul DE INALTA FACTURA al lui NEAGA, dar si lipsa de fair-play a milogului LOVIN…
…….mai ales ca HABI a chefuit inainte de derby si a jucat ca o cisma, ca de altfel toata echipa!

Si in acest context mai ZAB…, ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) iti pot spune aceleasi cuvinte ca si fotbalistului mentionat mai sus, figura asta o tine in Africa, pt ca in Europa , n-ai nici o sansa !!!…

# 18 steaua TREBUIE RETROGRADATA IN LIGA a II-a , nu depunctata on 13.05.08 at 2:42 pm

ZAB…,

Observ cu nedisimulata surprindere ca esti nervos….
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 17 zabriSkie on 13.05.08 at 2:35 pm

ps: vezi ca in timp ce’mi cautam inspiratie, am gasit’o***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) pe google…vesti proaste: ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 16 zabriSkie on 13.05.08 at 2:32 pm

zic…ca esti depasit. ca ai un lexic depasit si limtat. si ca te simti amenintat de propria’ti umbra. altfel nu te ofereai sa’mi demonstrezi cat esti de viril. sau sa-ti anunti palmaresul. sincer, nu cred ca ai prins prea multe femele la viata ta…eventual niste anofele in tabara la costinesti unde te trimiteau ai tai in speranta ca ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat). se pare ca esti un supravietuitor…deci da, ai un mare avantaj fata de mine…***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.