Cinste nouă, ziariştilor!

Nimeni nu ne-a onorat cît domnul Uhrin jr.

Pentru mine (mă înţelegi?) cea mai valabilă idee a ultimelor zile n-a fost aceea cînd ăla l-a făcut de pe ălălalt bou, nici cînd unu’ a zis că el nu e prostituată, nici groaznic de vesela ameninţare: “O să vedeţi voi ce imprevizibil e fotbalul!”, cu atît mai puţin fraza de teribilă inconştienţă: “Avem un campionat supercorect!”. Pentru mine, super, mai consistentă decît o masă de prînz la 100 de cocoşi, mai bogată în consecinţe decît noua strategie a lui “1-0 poartă în casă” şi mai ameţitoare decît prima repriză a lui Dinamo cu Craiova, cînd turcaleţii jucau mult mai retrogradabil decît UTA, pentru mine a fost şi rămîne fraza juniorului Uhrin, după acel 1-3 cu oltenii napolitani: “Dacă aş fi ziarist, aş scrie numai de rău de Timişoara!”. Niciodată un antrenor, după un eşec al propriei echipe, nu a declarat o asemenea minunăţie de idee şi asta unde?, în ţara - tot de la Uhrin citare, după 1-1 în Ghencea - în care au loc cele mai multe suspiciuni ca nicăieri altundeva pe lume! Nimeni nu mi-a dat mie, ziaristului, o astfel de cinstire: un antrenor să dorească a-mi lua locul şi pixul! Nici nu ştiu ce să fac cu ea, în imediat, de încîntătoare ce este.

Totuşi, dacă mă mai gîndesc o clipă, nu l-aş asculta 100%, adică nu aş vorbi numai de rău Timişoara; aş scrie mai întîi şi întîi despre această Craioviţă care întoarce, în deplasare, un 0-1 şi găseşte puterea să se ducă pînă la 3-1, punîndu-l în evidenţă pe un băiat de care privirea mi s-a lipit de cîtăva vreme, dar nu m-am decis să-l laud, ca să nu i se urce la cap şi nici eu să nu mă înşel: Costea. Dintre toţi tinerii interni, el îmi apare - verificîndu-l şi cu Dinamo! - drept cel mai hărăzit; e deja la acel nivel care nu îngăduie înfumurarea decît ca o nenorocire prea omenească. În ce priveşte Timişoara, mă gîndesc la ce poate face Uhrin pentru ca jocul echipei să nu semene cu patronul ei, domnul Iancu; căci tot ce e mai important azi în fotbalul nostru este ca echipele cît de cît valabile să nu se exprime fotbalistic, pe teren, ca patronii lor la telecrîşme: Steaua (mă înţelegi?) să fie mai cultă în joc decît vocabularul finanţatorului ei; Rapidul (mă înţelegi?) să fie pe teren cît mai departe de logica domnului Copos; Dinamo, în iarbă, să nu se compare cu grozăveala ştabilor ei din lojă; Craiova (mă înţelegi?) să nu-mi amintească de tot ce e mititel în om; CFR Cluj să domine altfel decît cu hazul domnului Mureşan. Poli (mă înţelegi?) ar fi cazul să nu se mai dea mare ca domnul Iancu, că nu e nici permanent virgină ca dînsul, că nu e… Mă înţelegi? De ce tot repet vorba asta? Da’ ăla de ce o tot repetă?

În ce priveşte Liga Campionilor, nici una din semifinale, oricît de imprevizibilă, nu mi-a scos din minte sfertul Liverpool-Arsenal. Aia să fi fost finala?

19 comments ↓

# 19 victor L on 28.04.08 at 7:10 pm

dle Cosasu, Ronie s-a detronat singur. A fost formidabil tipul.

# 18 bogdan on 27.04.08 at 5:02 pm

Dle. Cosasu…..ati consumat bauturi alcoolice ?

# 17 STAR on 27.04.08 at 2:18 am

DA’ MAI EXISTA ZIARISTI? sunt numai TONOMATE !!!

# 16 loren on 26.04.08 at 10:48 pm

ba iubesc mahalaua

# 15 h on 26.04.08 at 7:28 pm

manager league
online multiplayer football management

peste 30.000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. vei fi ajutat la tot pasul de cate ori ai nevoie (ghidul utilizatorului, manualul, faq, quick start guide, ghid despre tactici, …….., si in special forumurile, unde sunt online o multime de manageri la orice ora).

managerleague.com?ref=79165

se apropie returul campionatului. grabeste-te si fii managerul echipei favorite!!!

manager league
online multiplayer football management

peste 30.000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. vei fi ajutat la tot pasul de cate ori ai nevoie (ghidul utilizatorului, manualul, faq, quick start guide, ghid despre tactici, …….., si in special forumurile, unde sunt online o multime de manageri la orice ora).

managerleague.com?ref=79165

se apropie returul campionatului. grabeste-te si fii managerul echipei favorite!!!

manager league
online multiplayer football management

peste 30.000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. vei fi ajutat la tot pasul de cate ori ai nevoie (ghidul utilizatorului, manualul, faq, quick start guide, ghid despre tactici, …….., si in special forumurile, unde sunt online o multime de manageri la orice ora).

managerleague.com?ref=79165

se apropie returul campionatului. grabeste-te si fii managerul echipei favorite!!!

# 14 Muresan on 25.04.08 at 8:39 pm

E fabulos. Cosasu are talent de mult. El stie ca sunt multi tampiti pe lume care huidue tot timpul; ziaristi, fotbalisti, adversari, arbitri, conducatori, finantatori. Pe huliganii din tribunr nu-i ataca. Sunt in aceeas tagma de semioameni si semianimale feroce.

# 13 Cocrisel on 25.04.08 at 6:35 pm

Da, si la alte meciuri din campionatul englez va uitati? Sau din cele ale Italiei, Spaniei, Germaniei… Sa fim seriosi, pentru un meci bun pe trimestru, daca nu cumva pe an, pe cincinal, generalizam, tragem niste concluzii apocaliptice despre noi, romanii. Iar afacerile mari se fac afara, inclusiv la UEFA. Nu mai cititi gazetele, nu va mai uitati la teletampenii? Daca e sa ne autoflagelam ca suntem balcanici, ar trebui sa o facem fiindca suntem gainari comparativ cu aia. Hai, sictir la toti cosmopolitii astia de trei parale!

# 12 explorish on 25.04.08 at 5:37 pm

aia a fost finala. aia de pe anfield.

# 11 dana on 25.04.08 at 4:47 pm

se apropie 1 mai.
ti-e dor de Vama? arata-ne cum petreci si poti castiga o camera foto
comunitatea vamaiotilor organizeaza concurs pentru pasionatii de fotografie.
detalii pe www.dordevama.com

# 10 Popa on 25.04.08 at 1:42 pm

Cinste tie maestre!!!

# 9 Tiq on 25.04.08 at 1:20 pm

Într-adevăr maestre, nu putem compara meciurile de săptămâna aceasta din Ligă cu ce a fost în “dubla” Arsenal -Liverpool… dar cred că deja devenim prea pretenţioşi şi dorim să punem partidele pe acelaşi calapod cu cele două confruntări engleze.

Sărbători fericite!

# 8 hahaha on 25.04.08 at 12:16 pm

cinste voua ziaristilor?? ce gluma buna:))) mhuie multa multa mhuie voua ziaristilor

# 7 ceva extraordinar on 25.04.08 at 7:55 am

in sfarsit!
domnule cosasu, va rog frumos nu va mai jucati cu nervii nostri, cu bunavointa noastra… paraschivescu s-a dus, ne-ati ramas doar dumneavoastra, ma-ntelegi? deci va rog frumos, luati inapoi pixul de la dusan si scrieti mai des.. ori poate credeti ca vom desconsidera cumva articolele ddumneavostra doar pentru ca asteptarea le face mai dorite? nicidecum! cat despre finala, da, s-a jucat acoo, cel mai probabil. doar un ronaldinho in zile de gratie ne mai salveaza acum, dar asta am spus-o de parca in tabara cealalta speram la un cole cu yorke. e la fel de plauzibil. ferguson a ramas, in schimb, cu toate elogiile la adresa lui rijkaard, mie mi se pare ca acest antrenor a avut mereu o echipa excelenta, pe care a jucat-o prost. dar, de altfel si el a fost o “fiara” de-a lungul carierei, nu? mereu aceste vechi “fiare” , ca sa ma exprim nu prea subtil, castigatoare de champions league dar antrenand de parca locul lor n’ar fi acolo. si parca aceleasi probleme, la aceleasi culori, o schimbare gresita, o titularizare aiurea, un jucator pe alt post..
dar deja divaghez. multumesc pentru articol, domnule cosasu! sanatate si il asteptam pe urmatorul!

# 6 victor L on 25.04.08 at 7:03 am

Dupa dubla Arsenal- Liverpool, la campionatul nostru te uiti ca la un meci din curtea scolii.
Sanatate, dle Cosasu.

# 5 gicu on 25.04.08 at 6:46 am

Sanatate, maestre!

# 4 roach on 25.04.08 at 2:23 am

@cepanamea

La fel ca Liverpool-Milan?? A fost 4-4?? Am pierdut 2 goluri?? As dori si eu inregistrarea, sa le vad, in sfarsit…

# 3 Marius on 25.04.08 at 12:53 am

A mai fost un meci care merita mentionat… o adevarata ‘capodopera’ fotbalistica de pe plaiuri mioritice… Dinamo - Foresta 4-5, un mit ce nu poate fi spulberat de nimeni!

# 2 The Player on 25.04.08 at 12:46 am

@cepanamea:

E perfecta comparatia ta,dar numai in cazul in care semnezi asa cum ai facut tu: “cepanamea”.La asa nick-name,asa comparatie.Vezi ca urmeaza Rapid-Dinamo,poate gasesti un alt echivalent in Champions League,pe undeva.Hai ca pentru tine nu va fi greu :)

# 1 cepanamea on 25.04.08 at 12:19 am

Domnule, dumneata vrei sa ne comparam asa repede cu Cehia? Om fi noi in Europa, om avea noi baze americane aici, s-o fi plimbat Basescu cu Bush pe plaja la Neptun, dar hai sa ne vedem lungu’ nasului. Noi suntem balcanici, cu fotbalisti cu tot, dar si cu ziaristi. Si nici sfertu’ ala de care pomeniti, Arsenal - Liverpool sau invers, nu e pur englezesc, dar e drept, a fost fantastic. Dar si noi am avut un Dinamo - Stiinta 4 - 4, la fel ca in finala Champions League, din 2005, dintre Milan si Liverpool, hai ca e buna comparatia, nu-i asa?

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.