Hodoronc tronc,Taher!

Nu fac speculaţii xenofobe, ci numai faţă de străinul de fotbal, marele mahăr iordanian

Dacă s-ar fi făcut un sondaj de opinie, privitor la başcanii dispuşi să finanţeze o formaţie din Liga-ntîi, e foarte probabil ca numele lui Taher să fi figurat printre ultimele sau să nu fi fost citat deloc. Pentru mine, Taher nu e o persoană, o imagine cu suport în realitatea imediată, ci una din situaţiile confuze şi cu explozie întîrziată amorsate la sfîrşitul lui decembrie 1989. Un concept. O fantomă a globalizării. Un necaz naţional cu scadenţa în neant. Exact ca Zaher, ca Omar şi ca toate celelalte paranteze dubioase ale comerţului acoperit. E normal ca vizavi de fantome ca Taher, stînd mai degrabă pieziş în calea legilor, decît pe direcţia lor, să am mai degrabă sentimente, decît opinii. Mai bine zis sentimente, exotice. Ţin de soartă, mai mult decît de o guvernare. Nu se explică, nu se rezolvă, apar şi dispar la fel de misterios cum s-au ivit. Bunăoară, Hayssam. Eu sînt convins că Hayssam n-a fugit. Hayssam a fost alungat. Statul român s-a descotorisit de el şi tot aşa se va descotorisi de Zaher şi de Taher, cînd momentul politic şi regional va permite.

Ce l-o fi determinat pe discretul Taher să iasă în faţă şi să devină mai mult decît vulnerabil prin declaraţii ce nu se deosebesc prin nimic de ale celorlalţi dalmaţieni ai fotbalului-afacere? Să se fi decis, undeva, foarte sus, mai sus şi decît Summitul din aprilie, un liber la datul în stambă? Să se fi tulburat din nou apele în SIE, în DIE şi în na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie? În definitiv, cine e acest Taher care, iată, e şi îndreptăţit sufleteşte să-şi lege numele de Rapid, de vreme ce e proprietarul Griviţei Roşii, bastionul mişcărilor muncitoreşti interbelice? Sincer vorbind, nu m-aş fi mirat să aflu că Taher e şi proprietarul Muzeului Naţional de Artă. Sau al Arhivelor Statului. Mă întreb doar de ce acum?! Şi cu ce motivaţie. Stă omul în cea mai groasă penumbră optsprezece ani şi, deodată, hodoronc tronc, e sponsor şef la Rapid şi se repede să declare că deşi nu se pricepe la fotbal, o să verse milioane la tot poporul. Arabul generos care azvîrle cu milioanele! Mai arătaţi-mi unul şi devin pe loc fan Taher.

Vreau să fie limpede: nu fac speculaţii xenofobe, apropo de investitorii străinii în fotbal, ci numai apropo de străinul de fotbal, marele mahăr Taher. Pînă ce nu voi şti în clar, nu în falş, ce a învîrtit Taher în România, ce învîrte încă şi împreună cu cine din lumea politicii, nu mai sînt spectator al Rapidului. Al echipei lui Taher, care aşa şi ar trebui să se cheme: FC Taher.

56 comments ↓

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 56 piratul din wales on 23.04.08 at 11:11 am

ORICUM E MAI BINE DECIT CU BECALI CARE O SA VA CUMPERE PE TOTI.

# 55 Deleanu on 22.04.08 at 3:49 pm

Aluia de semneaza “Radu” si se adreseaza lu nen-su Tudor-de la distanta pari a fi prost, in realitate s-ar putea sa fii doar prost documentat. Sigur este ca esti caine de pripas, platit sa linga curul echipelor care chiar au fost infiintate de comunisti, adica Steaua si Dinamo. Mai multe n-are rost sa-ti spun, ca oricum nu-ntelegi.

# 54 Sire on 22.04.08 at 10:47 am

Iata ce-mi vine acum in gand: @’nalt ca Bradu, prost ca Radu@ :)) si ala chiar e prost :))

# 53 snickers on 22.04.08 at 2:03 am

@Radu de la nr 4…..”Infiintat de comunisti”…in anul 1923?!…arde-te-ar focul de prost…

# 52 Turbanele rosii on 21.04.08 at 7:16 pm

Dragilor care va da-ti in barci pe blog va avertizez:
Cind ve-ti vedea primele turbane circulind pe strazi, astepati-va sa- aveti in Parlament, Senat, Politie. De aici pina a “creste” moschei, a crea vre-o “zona independenta” a lor si a face legea nu este decit un pas.
Asa ca fara sa fim xenofobi, sa-i primim ca oaspeti pe termen scurt, dar sa-i dam afara sa se duca sa faca afaceri la ei acasa. Sa vina Europenii, nu arabii. Banii i-a facut furind masiv din Romania si aducind “bobonele” plus dataorita unor facilitati de genul: Unele tari arabe aveau datorii catre Romania in 1989 si atunci in loc de bani s-au facut “aranjamente” sa aduca “produse”: De exmplu cabluri din Egipt pt ca Egiptul avea o datorie colosala catre Romania lui Ceausescu sau alte “obiecte” din Iordania, Siria, etc. Acesti “arabi” milionari din Romania (gen Taher) a luat comisioane de zeci milioane de dolari ca sa fie platie o PARTE din acele datorii. La fel au luat si cei de la guvernarea de atunci.
Deci asa este; Taher este ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)la fel ca ceilati; macar aialati, chiar daca hoti, sunt de-ai nostri

# 51 chris on 21.04.08 at 4:40 pm

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

# 50 tyranosaurus rex on 21.04.08 at 9:56 am

Dle Octavian pare interesant articolul Dvs.,dar nu cred ca este foarte documentat.Se spune in “lumea afacerilor” ca orice tun mare financiar are in spate alte afaceri da u abioase.Asa o fi? Dar sa analizam intai omul,un arab care a facut multe speculatii financiare in Romania care aparent au fost curate sau la limita curateniei.Ca au fost facilitati obtinute politic sau nu ,ca au fost comisioane este o alta poveste.Arabii sunt maestri in a obtine accesul la astfel de facilitati peste tot in lume. Trebuie sa recunoasteti insa ca aceste”vulpi ale desertului” miros de departe afacerile si oportunitatile oferite si nu se opresc pana nu isi ating scopul.Totusi din afacerile lui Taher trebuie sa recunoastem ca sunt unele constructive si chiar de succes cum sunt hotelurile de lux.A stiut sa atraga fonduri si mari investitori cunoscuti din lanturile hoteliere celebre.Pare sa aiba bune relatii de afaceri cu “seicii din Golf” unde sunt fonduri de investitii imense.se pare ca mai nou exista o moda printre “seici’ sa investeasca in fotbal,vezi exemplul cu echipe celebre din Anglia si Italia.Sa speram ca si rapidul ar putea intra intr-un astfel de circuit financiar -investitional.Atunci va fi un mare “boom” in fotbalul romanesc si creerea unei adevarate echipe de CL.Cred ca patronul Copos a mirosit si el afacerea si a oferit o parte din Rapid in schimbul participarii la proiect.Proiectul,finantarea,constructia si dezvoltarea sunt factorii principali ai sucesului modern.

# 49 Radu on 20.04.08 at 9:29 pm

Nea Tudore, pai unde ai fi vrut sa se duca Taher? Rapid nu este si nu a fost niciodata un club romanesc. Infiintat de comunisti, a facut campanie electorala comunistilor in 46, a luat jucatori cu pusca in spinare, vezi cazurile Marian si Stanescu, a fost si este un club strain. Un club finantat de KOMINTERN in perioada interbelica, un club tradator.
Unde vroiati sa se duca Taher?

# 48 braveheart on 20.04.08 at 7:49 pm

Nea Tudore, parca spuneai ca nu mai scri despre fotbal, ca esti scarbit de fenomen si iei o pauza. Gata pauza? Asa scurta? Pacat.

# 47 xyz on 20.04.08 at 6:57 pm

domnule Tudor, desi am 47 de postanti inaintea mea, eu tot va scriu cateva randuri. Suntem, sau speram sa fim intr-o economie de piata si sper ca aceasta sa fie rupta de ciuma politica in care ne complacem de 18 ani. In economia de piata patronii nu sunt alesi ca la alegeri, acolo unde nu avem decat lehamite. Deci nu pot fi de acord cu logica articolului dvs referitor la Taher. El a cumparat Rapidul, sau cel putin asa scriu ziarele, pentru ca ma indoiesc ca Copo a lasat jucaria care l-a facut cunoscut timp de 10 ani. Intelegerea cu Taher poate fi alta, acesta sa finanteze refacerea stadionului. Un suporter ii poate cere lui Taher NUMAI rezultate, restul problemelor sunt treaba patronului si actionarilor, nu trebuie presa (destul de lipsita de logica in ultimii ani) sa pretinda ce sa faca patronul cu echipa. Si daca ar duce Rapidul la faliment, ar fi tot problema lui Taher si nu a presei, astfel de falimente au existat mai peste tot in Europa, apoi au venit altii si au redresat echipele: Wolverhampton, Innsbruck, Fiorentina (ultimele tot falimente sunt). Deci de acord ca presa sa scrie toate gangurelile lui Becali (care pe mine nu ma intereseaza), dar nu e treaba presei ce cauta Taher in fotbal sau ce va face cu Rapidul. Sa-l lasam si sa vedem ce va urma.

# 46 rolly on 20.04.08 at 8:57 am

Blestemul, marele blestem al Rapidului este ca dupa Revolutie istoria lui se leaga in mare parte de Dinamo, una din mult blamatele echipe ceausiste! ESTE DINAMO 2! Mircea Lucescu si Razvan, Dinu Vama, Rednic, Sabau, Danut Lupu, MARELE Gigi Copos, Toma,etc Iar celalalt blestem este Gigi Copos, de care chiar nu veti scapa niciodata!!! Cine spera ca Taher este altfel decat fostul patron sau ca Gigi C. nu mai are nimic de spus la Dinamo 2 este un visator. Asa ca Rapid nu e cu nimic mai presus decat Steaua si Dinamo - una condusa de un nimeni oier, cealalta de mai multi nimeni tarani!

# 45 buyerff on 20.04.08 at 8:32 am

da nu stiu ce sa-ti spun acum vizavi de “maher-ul”taher,maher sau cum il mai pocesti tu pe acest om Taher,no fi dumnealui cel mai bun si cel mai dragutz dar cu sigurantza este un om de afaceri bun si chiar foarte bun,cu realizari mari in romania si mai presus de toate cu o foarte mare constantza in ceea ce priveste bussines-ul romanesc!!!!
din punctul meu de vedere,rapidist fiind,sper ca acest om sa aduca un pic mai mult profesionism la Rapid,sa dezvolte marketing-ul si sa faca din rapid un club mare!are toate sansele privind catre Marriot hotel,una din afacerile dumnealui.
nu inteleg iar: asociere lui taher cu haissam,zaher………..acest om este de foarte mult timp in romania din cate stiu eu de prin ‘70 sau si ceva.
sa faci referire la taxe,datori si moralitate nu tine de fotbal ci de politica”ma indoiesc ca te pricepi”iar daca nu te vei mai uita la meciurile Rapidului o faci pentru ca ai vreo aversiune asupra acestui club nu de Taher ca altfel privind Steaua,Dinamo,CFR-ul din cluj,Timisoara……………..mai la toate ar trebui sa nu te mai uiti,sa uiti fotbal!

# 44 k pax commander on 20.04.08 at 7:46 am

daca acceptati sa va duca de nas trupa asta de hoti si de ticalosi (guvernul) nu stiu daca taher merita tavalit asa de tare…
dar sint sigur ca steOAIA si dinamo trebuiau desfiintate dupa smenul din decembrie 1989!
sa auzim numai de bine!

# 43 Alterego on 19.04.08 at 10:09 pm

ne lasi naibilui ma domnule? ce te deranjeaza, defapt? el da banii, nu joaca fotbal

# 42 valy on 19.04.08 at 9:14 pm

Ai mare dreptate. Nu inteleg de ce te mira ca a venit la Rapid acest arab despre care se spune(sau se stie dar nu se vrea sa il bage in puscarie) ca are datorii mai mari decat un stat mai micut. Cine putea sa il schimbe pe copos? sau crezi ca acest cofetar, care platea arbitrii din finale de cupa cu televizoare Samsung, este mai corect decat Taher? Sa nu uitam de Loteria Nationala, de conturile U.T.C. si nu in ultimmul rand sa nu uitam ce si cine a fost copos inainte de ‘89. Cunosc bine amaratul asta de club si iti spun cu mana pe inima ca nu este nici pe departe clubul pe care il prezentati voi(ziaristii) sau suporterii. Este un club care a facut mai multe magarii si prostii decat Victoria Bucurest si o spun in cunostinta de cauza. Si ca sa fie ca cireasa de pe tortul lui copos, acum joaca pe un stadion imprumutat(sau primit de pomana), care dupa ce ca este luat de mila, il mai si lasa sa cada pe ei. Da! Rapid inseamna ceva in fotbalul din Romania: o mare pata pentru cei care cunosc fotbalul, fenomenul si suteranurile lui.

# 41 marius on 19.04.08 at 6:54 pm

ar trebui sa ti fie rusine daca crezi ca rapid ar trebui sa se cheme fc taher, el este un moment in viata clubului si nu reprezinta ceea ce a fost , este si va fi mereu rapidul…o mare echipa iubita mereu de suporterii ei pana la moarte si nu o echipa creata de institutii ale statului pe bani publici si care acum sunt doar niste echipe de plastic pline de indivizi asemanatori tie si a zeului tau becali…pa

# 40 gabriel on 19.04.08 at 4:16 pm

Ptr Lucian: ca astia ca tine, am fumat, fumez si voi fuma toata viata! cand o sa castigi de la stoaia sau dina***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat), o ciocolata de rom, sa-mi spui si mie bai, f***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) ce esti! papagal cu iz de oaie si miros de butelie! toti stoistii si dinam***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)i trebuie sa va duceti de 3 ori / zi la cimitirul lui Ciuruitu’, Stalin, lenin si a celorlalti comunisti nenorociti, ca daca nu erau aia ar fi existat din p*** cluburile voastre de hoti si***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)!

# 39 CuFuRelu' Famagusta on 19.04.08 at 4:01 pm

Urziceneanul on 19.04.08 at 2:24 pm

D-le Octavian, in peisajul autohton, in conditiile celor spuse de dvs, nu va mai ramane decat sa fiti spectator al Unirii Urziceni. Aici, la Urziceni nu veti gasi nici obscuri vanzatori de butelii, ca la Dinamo, nici dubiosi ciobenasi reconvertiti, precum la Steaua si nici romulani de Arabia rataciti prin Giulesti la vremea speculei infloritoare cu BT-uri si cinga de contrabanda.

=====================================

Aici la Urziceni il veti gasi pe Bucsaru, unul dintre ,,regii asfaltului” imbogatiti prin contracte frauduloase de catre Traienica Basinescu ;-)

# 38 Tudor(gt) on 19.04.08 at 3:35 pm

D-le Octavian , chiar credetica acest lucru conteaza , ccum nu a contata la englezi ;si ei s-au burzuluit , ca vezi doamne vin strainii sa le ocupe tara ;si ce daca , deaia nu au ei 3 echipe in semifinale ?! Altceva ma deranjeaza pe mine ; pe aia de acolo nu-i stie nimeni , pe astia ai nostri (in opinia lor ) ar trebuii sa- i stie o lume intreaga ce fac ei pentru fotbalul romanesc , vezi doamne !
Un om decent , cu bun simt si BINE EDUCAT __TACE SI FACE !
Nu suna trompeta si da prin satelit “i-a te uita bre ce facui io ” !

# 37 zau on 19.04.08 at 3:31 pm

chiar ca esti stelist! mi-a spus cineva ca gazeta se duce de rapa dar nu am crezut. o sa se duca in frunte cu tine si tolontan bolovan. se observa de la o posta cat de” obiectivi” sunteti!

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.