Liga lui Dragomirez

Imaginea e tare: Becali amuşinînd prin spatele a 5 flăcăi de culoarea cafelei mai mult sau mai puţin prăjite. Rîde, dar nu e rîsul lui. Îşi loveşte ferm peste umăr noii recruţi încercînd să se convingă că şi ăştia sînt ai lui, precum în bancul acela comunist în care un reporter îl întreabă, la stînă : “Baciule, oile alea albe ale cui sînt?”, ” Ale mele”, ” Şi alea negre ? “. Omul stă şi se gîndeşte şi apoi răspunde greu, cu lehamite. “Şi ălea negre…”. Becali nu era xenofob, cel puţin nu conştient, atunci cînd spunea că vrea să cîştige Liga Campionilor cu români. Aşa ştia el poezia. Promova un sistem al reprezentării prin apartenenţă. Era autentic. Nu mai e acum, cînd a devenit cu adevărat negustor.

Oile negre sînt şi ele ale lui, iar găluşca va fi cu atît mai uşor de înghiţit cu cît ele vor produce brînză şi lînă pentru proprietar. Mendoza şi Dayro au un trecut cu nopţi grele? “Nu mă intersează”. Poţi să plîngi, Carlos! Iată cum şefii Ligii şi Federaţiei au rămas ultimii apărători al purităţii naţionale din iarbă. Lor le dă mîna, îşi permit să simtă româneşte în contul altora. Lui Becali, nu. Românii lui cei mai dragi sînt Caragiale şi Eminescu, tipăriţi zilnic în tiraje de milioane. “Aşa sînt patronii “, zice superior Mircea Sandu. Le plac banii, ce oroare! Dar le place şi fotbalul? Le-a plăcut vreodată ?

Copos vinde Rapidul, Dinamo îşi vinde perla, Becali îşi tranzacţionează principiile. Suflă un aer bursă peste puterile tradiţionale. Oamenii care se duelau în capul ştirilor acum cîţiva ani au ajuns la vremea decontului. Se încolonează spre DNA şi se fac prieteni cu samsari latino. E moda nouă a unui sport care după ce a dănţuit toată noaptea e copleşit de mirosul rînced al dimineţii. Patronii au surfat pe valul de entuziasm al publicului, a fost OK, dar nu vor să atingă fundul. Nu putem în Liga Campionilor? Ne transformăm în SRL! Sîntem luaţi la bani mărunţi? Părăsim corabia!

Apar în schimb sud-americanii şi sîrbii, cu aerul lor pierdut. Ce naiba căutam aici? Ce naiba caută bonele române în Italia? Nimic. O viaţă. Un ban în plus. Dragomir e depăşit, aceasta e adevărata lui pensie. O ligă cu cetăţeni impronunţabili şi cu români care dipar peste noapte. La porţile ai stau fanii cu fiorul rătăcit. Se uită cu gura căscată la jucători ca la mersul trenurilor, şi plăcuţele se rotesc ca apucate de streche. De fapt, totul se învîrte. Nu mai contează cu cine ţii, contează doar să te ţii bine.

66 comments ↓

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 66 ingenuu on 30.01.08 at 9:40 pm

raducu, nu vad care e treaba lui mitica in toata afacerea asta. daca aveti ceva cu el (contra lui) incercati mai pe sleau.

# 65 4you on 30.01.08 at 7:46 pm

daca nu ai ce sa scrii iesi tatutu afara ,este cupa africii sunt meciuri de polo pe iarba,crichet ,s.a pentru romanica nu este bun nimic de afara petardele noastre sunt super dar usor, usor incep sa fasaie prin ce scrieti incitati lumea la rasism si la suporteri care oricum nu au multa minte asta le trebuie ,scanteia de la un prostanac ca tine poate avea un impact super negativ asupra fotbalului din romania[ziaristi de tot rahatul facuti din strungari si sculeri matriteri]meseriile de mai sus sunt mai mult decat onorabile dar unii dintre voi ati jigni si aceasta breasla

# 64 ddd on 30.01.08 at 4:42 pm

www.testareonline.lx.ro
www.testareonline.lx.ro
www.testareonline.lx.ro
www.testareonline.lx.ro
www.testareonline.lx.ro

# 63 Andu mp3pimp.net on 30.01.08 at 12:02 pm

Foarte bine scris domnule Naum.
Nu ma asteptam sa scrieti asa bine si despre fotbal.
DIn pacate viitorul nu suna bine in liga lui Dragomirez

# 62 ianis on 30.01.08 at 10:02 am

intradevar asa este dl. naum dar fotbalul nostru este inca prea sarac si tot ce avem mai de valoare (ma refer la tinerii jucatori) imediat exportam si importam jucatori slabi si lipsiti de consistenta.
la revedere si numai bine

# 61 tzoko_Radauti on 30.01.08 at 8:59 am

Ba sa ma cac pe echipa natzionala…de asta nu mai putem noi ca nu o sa aiba echipa natzionala jucatori ca au venit columbieni….ce cacat a castigat echipa natzionala sau ce finala sau semifinala de cm,ce a jucat….?
bv jiji adul si pe Carlos Villanueva…ca sa se oftice poponari astia de natzionalisti de doi lei

# 60 Bilete la EURO 2008 on 30.01.08 at 8:31 am

Incepand cu 28 Ianuarie 2008, Federatia Romana de Fotbal pune in vanzare bilete la EURO 2008 prin intermediul partenerului ei oficial - ORIGINALSPORT. Biletele pot fi comandate pe
www.originalsport.ro

# 59 ioacaz on 28.01.08 at 8:34 pm

am inceput sa citesc cartea reporterului de investigatii, englezul Jennings, despre coruptia la FIFA; la noi aceleasi procedee, doar cu mai putini bani. Cercetati doar vanzarea biletelor catre “Familia Fotbalului”!? cine sunt?

# 58 Dixit on 28.01.08 at 6:21 pm

Bine punctat.Sa vedem ce noi obiectii va avea,despre straini ,”el jefe” Mitica,in reTOUR.

# 57 Ridovano on 28.01.08 at 6:05 pm

Am citit citeva dintre comentarii si din pacate, chiar si nenea ala care te ia in bascula, dle Naum, are dreptate, in felul lui. Inainte nu era bine ca nu venea nimeni, eram prea vai de noi. Nici acum, cind valoarea jucatorilor straini care vin in campionatul nostru creste, nu e bine. I-as vrea pe Mitica, clanul Becali, Sandu la puscarie, dar cred ca ai incurcat borcanele. In ce alt campionat se duc jucatorii straini pentru altceva daca nu pentru bani? “O liga cu cetateni impronuntabili”… Diferenta fata de domnul care te lua pe unde putea e aceea ca te exprimi mai elevat. Cind e vorba sa jignim, avem cel mai tare campionat.

# 56 Parpala on 28.01.08 at 3:34 pm

Marele roman Gigi Becali, care “va construi un gard cultural si spiritual in jurul Romaniei” (nici nu stii daca sa razi sau sa plangi) nu da 2 lei pe Cupa Romaniei, din jiltul lui de la palat. Pe el il intereseaza doar Ligaaaa Campiooniiilooor …
Cand te uiti la meciurile de cupa din Anglia, la parintii care-si iau copiii de manuta la spectacol, ti se zburleste pielea! Of, neamul nostru …

# 55 UnderTakeR on 28.01.08 at 2:59 pm

Ptr Nostradamus Esti un copil foarte tampit:)) Incredibil ce prostii poti sa scri ..

# 54 parior on 28.01.08 at 2:50 pm

www.parior.blogspot.com

# 53 miller andy on 28.01.08 at 1:57 pm

@makedonu
bah baiatule am impresia ca esti cam frustrat de ai inceput sa dai note la caligrafie si exprimare. Ti-ai atras antipatiile de la primul “post”. In loc sa incepi cu o injuratura “inteligentule si cultule de nota 7″ ( cum chiar tu ai spus), puteai pur si simplu sa exprimi parerea si atat. dar se vede treaba ca la tine la tara asa se vorbeste. Decat “citit” si vulgar ca tine mai bine normali ca noi :) dar cu bun simt fatza de un om care scrie ceva(PS: daca nu iti place nu mai citi ce scrie , nu te obliga nimeni sa intri pe GSP, e o tara libera fiecare e liber sa aleaga)

# 52 Keops on 28.01.08 at 10:45 am

Cind apare Legea lui Dragomirez ?

# 51 raku on 28.01.08 at 12:22 am

@makedonu “radu naum sa-ti iau familia in pwla…..inainte ziceati ca nu puteti face fatza cu jucatorii romani in liga campionilor acu ca de ce vin sud-americani si de ce devenim o tara SRL pentru CA IN ROMANIA EXISTA MULTI ALDE LOVIN OVIDIU PETRE SAU OPRITA… care fac 1 meci f bun meciul vietii lor iar apoi pica 10 meciuri sub media de 5,5 :| ….”

ii dau drepate 100% baiatului care te-a luat la impins vagoane.Pt voi bunul simt inca nu s-a inventat pe lumea asta.

In rest subiect inutil,nu acolo e problema nr1,problema e la inceputuri,la baza,la juniori ,de acolo trebuie schimbat totul din temelii

# 50 Decebal on 27.01.08 at 10:22 pm

Ultima fraza face toti banii, sau cel putin salariul Dvs. de luna asta.

# 49 marcriss on 27.01.08 at 10:11 pm

radu,nu ti se pare ca suntem noi mai catolici decat papa?
de trebuie sa criticam acum transferurile de afara atata timc cat in interior nu mai exista materie prima..
ma rog aici se poate discuta la infnit..
dar in toata lumea fotbalul este o afacere…
de ce ii este interzis la noi?????????????’

# 48 e-pariuri.info iti da 150 RON gratis sa iti incerci norocul la pariuri! on 27.01.08 at 10:04 pm

150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!
150 RON GRATIS!!!!!!!!

Click pe titlu pentru mai multe detalii despre INCREDIBILUL bonus!!!

O zi buna tuturor!

www.e-pariuri.info

# 47 Andrei on 27.01.08 at 9:39 pm

F bun articol (si poetic), ca de obicei!

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.