Am fost incontestabili şi exacţi

Am avut ocazia să nu fim prea originali, n-o să ne necăjim şi pentru asta. Ceea ce frapează pe bune în ancheta Gazetei de la sfîrşit de an este caracterul ei incontestabil. Oricît ne displac - sper că nu numai mie - unanimităţile -, există uneori opţiunile categorice, limpezi, în care te regăseşti liniştit. Anul trecut nu fusese aşa: cu Coman şi Marica înaintea lui Dică - preferinţele mele, dar şi ale lui Radu Paraschivescu - nu am biruit. Anul acesta, Mutu şi Piţurcă s-au impus fără mari probleme pentru conştiinţa profesională, “erau mînăstire”, cum numeam pe vremuri, la agenţiile de pariuri, favoriţii detaşaţi. Tot astfel, ordinea următorilor trei fotbalişti, cu nuanţe între Chivu şi Lobonţ pentru locurile 2 şi 3, am văzut-o mai toţi, eu, personal, nimerindu-mă şi cu al cincilea, Torje, în preferinţele domnului Adrian Georgescu, recentul laureat al premiului “Ioan Chirilă”. M-am autofelicitat, bineînţeles. După cum am tresărit vesel constatînd că la antrenori am coincis în privinţa primilor 3, Piţurcă, Dan Petrescu şi Sabău, cu domnul Meme Stoica, ceea ce m-a condus la o concluzie a bunicii mele: la sfîrşit de an, te împaci cu cine vrei şi nu vrei. În fond, dacă nu am avut ocazia să fim prea deştepţi sau prea originali, am fost, prin ordinea finală, exacţi. Nu are rost să ne mai necăjim şi pentru asta.

Dacă aş obiecta ceva este absenţa unui clasament privitor la decepţiile anului fotbalistic, oricît ar fi fost el de dezechilibrat faţă de unul al satisfacţiilor. Poate că, într-adevăr, necazurile au fost prea multe şi prea evidente, cu nume precise: CFR Cluj, Oţelul, Dinamo, Rapid şi Steaua (în ordinea ieşirii de pe scena europeană). Cele 5 echipe fără de primăvară cred că se clasau în topul respectiv pe primul loc în proporţie de sută la sută, aşa cum la satisfacţii, naţionala ar fi fost unica… Prea banal? Prea elementar? Ei şi? Dar trebuia să rămînă pentru posteritate această contraperformanţă dureroasă tocmai în anul cînd naţionala s-a calificat, după o lungă secetă, într-un turneu final european. Nu insist, sîntem prea “bară în bară”….

Prefer să transmit ultima imagine rămasă pe audiovizualul meu la sfîrşit de an, ridicîndu-mi uşurel privirea spre vasta ogradă a lumii. Ce a spus Eric Gerets, antrenorul Marsiliei, un tip mai mult decît năbădăios, pus de obicei direct pe scandal - după ce a încasat un 4-0 de la Liverpool, cu care a zburat din Cupa Campionilor? Ei, ce-a spus? A tăcut. După care a explicat: “Uneori, la cald, e mai bine să taci pentru că după aceea regreţi ce ai zis. N-o să-mi bat băieţii pe umăr, fiindcă s-ar putea să le fac rău”. În aglomeraţia de pe şoselele, parkingurile şi pîrtiile patriei, nădăjduiesc că nimeni n-o să mă-ntrebe ce mi-a venit să montez printre colinde acest citat. În vijelioasa destupare a sticlelor, presimt că, deşi nu ne stă în caracter, vom avea nevoie de o tăcere sănătoasă pînă spre vara lui 2008.

11 comments ↓

# 11 Winner on 06.01.08 at 11:25 am

sincer…si eu am incercat ce a zis cridin si chiar merge….ar trebui sa incercati si voi…nu aveti nimica de pierdut…numai 6RON:)

# 10 Eugen on 28.12.07 at 11:21 am

Sanatate bunicii dumneavoastra…

www.cepanamea.ro

# 9 ADRESA DE EMAIL LA BECALI . COM on 28.12.07 at 8:59 am

FA-TI ADRESA DE EMAIL LA BECALI . COM

VVVV . BECALI . COM

FA-TI ADRESA DE EMAIL LA BECALI . COM

VVVV . BECALI . COM

FA-TI ADRESA DE EMAIL LA BECALI . COM

VVVV . BECALI . COM

FA-TI ADRESA DE EMAIL LA BECALI . COM

VVVV . BECALI . COM

FA-TI ADRESA DE EMAIL LA BECALI . COM

VVVV . BECALI . COM

FA-TI ADRESA DE EMAIL LA BECALI . COM

VVVV . BECALI . COM

# 8 senateo on 28.12.07 at 7:29 am

administratorul blogului ar trebui sa scoata urgent prostia lui cridin, care de fapt e cretin

# 7 asd on 28.12.07 at 1:51 am

cridin eshti cretin…du-te eventual pe la ceva gradinitze ca acolo poate se mai practica inca chestii din astea…dc eshti tu retardat?

# 6 Varul lu' Caritas on 27.12.07 at 11:41 pm

Bai,asta cu textul de mai sus,despre cat de usor castigi tu bani…in primul rand,daca ai duce-o atat de bine,n-ai posta anunturi dintr-astea disperate pe blog-uri,ci ti-ai numara banii acum.In al doilea rand,nu stiu cine te plateste,dar e un mare fraier.Gasiti si voi,bai,metode mai moderne de promovat jocuri piramidale (apropos,sunt ilegale,stiai?).Cu 100 de randuri pe care nu le citeste nimeni e mai greu.

# 5 Ciobby on 27.12.07 at 9:40 pm

http://ciobby.blogspot.com

# 4 Fotbaleuro2008 - www.fotbaleuro2008.com on 27.12.07 at 9:13 pm

Sanatate maestre! si LA MULTI ANI!!!
www.fotbaleuro2008.com

# 3 gicu on 27.12.07 at 8:02 pm

Sanatate maestre! si LA MULTI ANI!!!

# 2 virus on 27.12.07 at 7:52 pm

Atat de incontestabili si exacti incat mai multi din redactia GSP au votat jucatori ca Fabianni si Ljubinkovic la categoria “cel mai bun jucator roman”:))) Uite ca va contest eu si mai mult de atat, ati fost inexacti. qed

# 1 cantona on 27.12.07 at 7:13 pm

LA MULTI ANI, MAESTRE! SI LA CAT MAI MULTE ARTICOLE INSPIRATE…CA DE OBICEI!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.