Steaua a cumpărat mulţi fotbalişti doar ca să-i strice

Titular la Rapid, Bădoi îşi distruge cariera ca rezervă. Dacă te întrebi de ce au fost aduşi Vîtcă, Bădoi, Bicfalvi, Zaharia sau Golanski la Steaua, se impun mai multe răspunsuri, şi toate pornind de la banii lui Becali: ca să pară belşug, ca să nu-i ia alţii, din fudulie, din nepricepere, la ordin, ca să dea bine la imagine, la vreme de nervi şi de panică… Foarte buni ori extrem de utili la echipele de la care au fost cumpăraţi, fotbaliştii număraţi mai sus, dar şi Surdu, Cristocea şi Croitoru într-un regim asemănător sînt folosiţi puţin, pe alte posturi decît pe acelea care le-au făcut numele, iar cînd nu sînt trataţi ca nişte mediocri care n-au faţă de Steaua, sînt pomeniţi cu grămada. Nu mai sînt socotiţi indivizi, ci lot. O altă categorie sînt străinii cumpăraţi de Stoica din motive numai de el ştiute şi care foarte probabil nu vor deveni publice niciodată. Dar şi aceştia pentru că patronul, ca să se dea democrat şi generos, ori nu s-a uitat la ce cumpără, ori nu s-a priceput la cumpărat. Una e să faci afaceri bune cu terenuri şi alta să mergi la sigur la psihologii.

Cumpăraţi cu mare tam-tam cu onorurile şi cu onorariile cuvenite unor jucători pe care cluburile lor n-au ştiut să-i aprecieze, fotbaliştii din stoc îşi irosesc tinereţile şi talentul pentru nişte bani care nu duc nicăieri. Cînd vor fi lepădaţi de Steaua, vor trebui s-o ia de la capăt, însă cu tinicheaua de coadă că n-au fost nici ceea ce trebuiau să fie, nici ce păreau a fi. Despre ei, la Steaua se vorbeşte ca despre nişte oameni care au înşelat încrederea clubului şi a investitorului, cînd de fapt au fost înşelaţi. Cazul cel mai şocant e Bădoi.

Între Nicoliţă şi Bădoi, asemănările sînt mai multe şi mai semnificative ca deosebirile. Cea mai importantă asemănare e la constanţă. Dacă nu joacă, i-ai terminat. I-ai lovit în ce au ei mai durabil, în dîrzenie. În structura sufletească. Nicoliţă şi Bădoi sînt mecanisme speciale care, scoase din priză nu se odihnesc, ci se deteriorează. Nu ştiu ce gîndesc ceilalţi fotbalişti aduşi parcă spre a li se repeta tot timpul că n-au valoare de Steaua, dar nu-i nevoie de mai mult ca să distrugi nişte psihologii.

Nu numai Hagi a fost în permanenţă jignit. Omul care face performanţă e jignit mai rău prin faptă, decît prin vorbă. Scos cu toate promisiunile de elită din lumea lui poloneză şi ţinut pe tuşe ca un neica nimeni, căruia nu i se cuvin explicaţii, Golanski a irosit în România tot ce a dobîndit în Polonia. Steaua merge prost pentru că la Steaua există de toate, dar nu şi respect pentru individ.

Avînd domnul Becali acces la cele religioase, poate dă Dumnezeu să observe ceea ce noi, oamenii cu bani mai puţini am înţeles de mult şi prin forţe proprii, nu prin ajutor duhovnicesc şi anume că fotbaliştii sînt tot oameni, nu proprietăţi, al căror preţ trebuie speculat, că de aia sînt proprietăţi.

45 comments ↓

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 45 htp on 29.11.07 at 11:22 am

MANAGER LEAGUE
Online Multiplayer Football Management

www.managerleague.com/index.pl?ref=79165

Cel mai tare joc de manageriat echipe de fotbal!!! Peste 27000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. Incearca si tu !!!

S-a terminat sezonul, incepe unul nou… Fii antrenorul echipei favorite si poti sa devii cel mai tare antrenor din lume !!!

MANAGER LEAGUE
Online Multiplayer Football Management

www.managerleague.com/index.pl?ref=79165

Cel mai tare joc de manageriat echipe de fotbal!!! Peste 27000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. Incearca si tu !!!

S-a terminat sezonul, incepe unul nou… Fii antrenorul echipei favorite si poti sa devii cel mai tare antrenor din lume !!!

MANAGER LEAGUE
Online Multiplayer Football Management

www.managerleague.com/index.pl?ref=79165

Cel mai tare joc de manageriat echipe de fotbal!!! Peste 27000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. Incearca si tu !!!

S-a terminat sezonul, incepe unul nou… Fii antrenorul echipei favorite si poti sa devii cel mai tare antrenor din lume !!!

# 44 Tatal Lor on 28.11.07 at 5:48 pm

DUMNEZEU bate Steaua pt ca a cumparat locul DOI si ii bat si pe Dinamo pt ca au vandut acest loc.

# 43 Tatal Lor on 28.11.07 at 5:45 pm

Superb articolul ! Acesta este adevarul !

# 42 unguru on 28.11.07 at 2:40 pm

cu pistolu da playstation..

# 41 unguru on 28.11.07 at 2:39 pm

“ce? rectific… sa-l impuste cineva pe cioban!” …daada..si io subscriu aici

# 40 mujotutun on 28.11.07 at 11:37 am

De aceea zic (sic!): sa plece Piturca!

# 39 mujotutun on 28.11.07 at 11:37 am

Dar un lucru este indiscutabil: cel mai mare dusman al Stelei de azi este dl. George Becali. Cu el in frunte, clubul din Ghencea nu va avea viata usoara.

# 38 mujotutun on 28.11.07 at 11:34 am

Nici un jucator adus cu surle si trambite, cu tobe si chimvale, cu toata pompa etc nu-si imagineaza ca va fi rezerva. Unii, cazul lui Ganea la Rapid, cer sa se stipuleze in contract, oricat de stupid ar parea, ca vor fi titulari meci de meci. Dar cazurile enumerate de dvoastra nu mi se par - poate cu exceptia lui Badoi - relevante. Iata, Rada joaca meci de meci. O echipa mare trebuie sa aiba un lot mare, daca nu si valoros. In aceste conditii este evident ca unii jucatori vor fi mai folositi, iar altii mai putin. Numarul este constrangator: unsprezece si gata. Ne amintim cu durere de cazul multor fotbalisti romani, ajunsi la cluburi de top, care faceau tusa - Hagi este cel mai proeminent. Dar a cui este vina? Exceptand conflictele directe, gen Mourinho - Mutu, numai lipsa performantei ii transforma pe acesti jucatori in rezerve eterne - cum, iata, patesc acum Sergiu Radu si Vl. Munteanu, care au zburdat sezonul precedent, titulari etapa de etapa (e drept, la alta echipa). Putini antrenori dau sansa dupa sansa, cum din fericire i s-a intamplat lui Marica. Rabdarea tehnicienilor este scurta, si asa se explica cum Contra, dupa sezoane extraordinare la Alaves a coborat constant in uitare, prin Milan si iar in campionatul spaniol. Viata fotbalistului de varf nu este usoara si lipsa de adaptare, de conectare, se platesc scump, asa cum stiu un Raducioiu, un Ilie Dumitrescu, un Marius Nicolae. Si in vremea asta, truditori mai modesti (de ex. Filipescu - Tandala) joaca bine mersi, fara girofaruri si lozinci. “Dati cate doua chile, sa ajunga la toata lumea” nu se poate aplica lotului unei echipe de fotbal. Este de inteles frustrarea unora, dar din doua, una: ori nu au valoare(a scontata) si atunci n-au ce sa astepte, ori echipa are un management dezastros si in acest caz nu au de ce mai sta la o astfel de echipa. Unde este vremea soldatilor credinciosi ai Partidului (Comunist Roman!), gata oricand pentru orice sarcina, de la cea de mare raspundere, pana la munca de jos?!

# 37 mircea on 28.11.07 at 11:13 am

Surdu , Croitoru, Bikfalvi, Badoi, Zaharia, chiar si Cristocea, Petre Marin nu mai au ce cauta la Steaua.

# 36 redknapp on 28.11.07 at 10:37 am

Badoi reprezinta intr-adevar cazul cel mai socant. Dintr-un jucator convocat cu regularitate la echipa nationala - despre statutul lui la Rapid nu mai are rost sa comentam - a ajuns umila si permanenta rezerva de pe feudul lui Becali.
Numai ca se pune intrebarea: cum a putut un jucator ajuns la maturitate sportiva sa se arunce cu capul inainte ?. Oricat de ademenitor ar fi fost contractul la vremea respectiva, cunoscand caracterul celui ce se crede creatorul bing bang-ului, Badoi trebuia sa cugete mai profund.
Mi-e teama ca regretele lui sunt tardive acum
Mecanismul lui e greu sa mai tureze la parametrii din anii anteriori

# 35 relu on 28.11.07 at 10:30 am

Domnule Tudor credeti ca DUMNEZEU pe care tot il invoca jiji il ajuta cand e prefacut? cand isi bate joc de propiul NAS mai rau ca de un alt….prefacut…olaroiu? si de ce sal ajute DUMNEZEU daca a cumparat locul 2? apropo de jocul de aseara se vede ca si Lacatus are maximele lui in profesia asta…pacat…

# 34 rezerva revizionista on 28.11.07 at 10:27 am

D-le Octavian, tot ce-am inteles din articolul dv.e ca doriti sa-l atacati pe cioban cu orice pret si n-ati gasit un motiv ca lumea.N-am priceput care-i treaba cu “cele religioase”,dar in mod sigur un ajutor duhovnicesc nu v-ar strica.

# 33 KATT on 28.11.07 at 10:20 am

Mai oameni buni, … de cate ori trebuie sa mai repet prin toate gazetele sportive caci JiJi Fecali asta nu este decat un pacalici ce vrea el zdreamtza sa arate tuturor ca el este “ALESUL” zdreamtza de el care este el zdreamtza,… si ca el stie tot si numai el poate salva tara asta de la ruina… :( poftim cum salveaza el o familie (cazul in spetza … nimeni alta decat “STEAUA”) dar alminteri o tzara …va dati seama prin cate chinuri vom trece daca ariciul asta fandosit ataca tronul tzarii? Comunismul era joca de copii pe langa ce ne pregateshte ciobanul x( smerenie si supunere… caci el v-a veni ca rege neincoronat la carma tzarii… mai dute drequ bai hahalero cu supusii tai cu tot si lasa-ne pe noi muritorii de rand sa ne traim visele ce ne-au mai ramas in liniste si pace caci ai facut din tara asta circul Europei cu mascaricii tai de angajatzi(lachei mai bine zis)!

# 32 je on 28.11.07 at 9:30 am

Mai intai, Becali a pus cruce pe autocarul Stelei, acum putem spune ca a pus cruce pe tot clubul…..

# 31 eu on 28.11.07 at 9:14 am

articolul asta nu cred ca are legatura cu fotbalul,daca ne gandim la scopul pt care a fost scris..e doar un atac la becali,ceea ce nu ma deranjeaza, dar paralel cu fenomenul fotbalului..marile echipe isi fac lot numeros si valoros ,iar unii jucatori nu reusesc sa se adapteze la noile echipe..deci nota 3 pt articol,1 pct din oficiu si 2 pcte pt ca v-ati luat de becali

# 30 Lemn on 28.11.07 at 9:10 am

@Bwana n-au valoare.

# 29 Bwana on 28.11.07 at 8:45 am

De acord ca parada de achizitii facuta mai degraba sa strice echipele altora decat sa faca Steaua o echipa competitiva si-a atins scopul.
Poate unii jucatori au fost supralicitati, nu au valoarea de care se vorbeste despre ei iar altii au fost luati din banii economisiti cand s-au dat loviti in meciul direct cu Steaua sau cand au jucat cu daruirea care le-a lipsit in general cu exceptia contracandidatelor Stelei la titlu.
Dar Dumnezeu e sus si vede in 4D asa cum BKL stie prea bine.
Ce e haios este ca desi a devenit shablon jucatorii cad in aceiasi plasa in care an de an vin cate un Badoi, Gurita,Surdu si altii ca ei.
Si daca ne uitam si la Dinamo o sa vedem ca problema nu este in cantitatea sau calitatea transferului ci in mentalitatea jucatorului mioritic.
D-aia CFR Cluj e acolo unde e..ca are portughezi mai multi in echipa. Portughezi d-aia..mai conquistadori…
Pina atunci sufar cu Rapidul care nu se dezminte si se face sistematic de ras.

# 28 kaospilot on 28.11.07 at 3:32 am

pareri personale:
- Badoi ? constant in mediocritate si la Rapid si la Steaua in putinele ocazii in care a fost folosit (vezi nenumaratele centrari in plopi + rigiditate tehnica)

- Bicvalvi ? am inteles ca a fost accidentat; trebuie sa i se acorde credit mult mai mult; nu inteleg de ce s-a inceput azi meciul cu Croitoru titular care are 30 (sau cat are) de ani degeaba; Bicvalfi putea sa faca si el ce a facut Croitoru - aproape nimic - dar macar capata incredere si stimul pentru viitor;

- Zaharia ? foarte rigid; tehnica - ioc shansa; personal nu sunt de acord cu ideea de atacant tip Pippo Inzaghi (comparatia e fortata desigur) care e menit doar sa “o bage in atze”;

- Golanski ? mi-a placut in primele jocuri cand aparuse la Steaua; pacat ca s-a accidentat; ar trebui sa i se acorde mai mult credit in continuare;

- Surdu, Cristocea, Croitoru ?? ho ho ho.. jucatori de echipe care se bat la retrogradare - cam acolo le-ar fi pozitia (nota bene: poate nu stiti dar Cristocea nici la Faru nu prea prindea primul 11 :))) )

alte pareri personale vis-a-vis de alti jucatori Stelisti:

- Emeghara - OVER-RATED - nu este nicidecum jucatorul valoros de care vorbesc toti; undeva putin peste mediocritate; aport ofensiv lipsa; pase inapoi repetate; lipsa initziativa; in schimb ceva tehnica dar nepusa in valoare;

Zapata - foarte OK.
Nesu - puteti spune ce vreti mie imi place Nesu; nu degeaba Ajax il monitorizeaza;
Goian - intr-o vadita lipsa de forma;
Rada - putin peste mediocritate;
Petre Marin - expirat;
Ov Petre, Lovin - putin peste mediocritate, cu un plus pt Petre dar buni pentru o Steaua cu aspiratii mai cu masura;
Dica - fotbalist dotat cu tehnica nativa de invidiat plus viziunea jocului bine dezvoltata (tot chestie nativa); in schimb puturos; nu se vede la el nici o evolutie in sens pozitiv la aspectele lui deficitare; de aici concluzia ca nu munceste si crede ca e suficient de fotbalist;

Neaga - a fost si va ramane circar si ratangiu in ciuda golului din meciul cu Dinamo; daca Nesu e haotic si infantil cum zic unii pai atunci chiar nu stiu in ce categorie sa-l mai pun pe Neaga! :))

Nicolita - iesit din forma de mai bine de 1 an dar fortzat in primul 11 pana la epuizare cred. Chiar si la Natzionala. Nici cand era in forma nu era cine stie ce piesa de jucator; abnegatzia, daruirea si viteza nu sunt suficiente in fotbal; poate la maraton; multe baloane pierdute; nenumarate centrari in plopi; pozitionare defectuoasa in teren, etc; o sa fie fortzat in continuare si nu pricep de ce.

- Radoi? mai traieste?

- mai sunt si altii? :)

# 27 Mihai on 28.11.07 at 2:39 am

oligofrenu` trebuia votat sa intre in parlamentu` european… scapam de el din tzara .. ii mai stresa si pe altii… pe acolo poate se gasea si vreunu` mai destept care sa-si scoata sniperu` pe fereastra cand trecea ciobanu`

# 26 arh. Gheorghe Petrescu on 28.11.07 at 1:31 am

MOTTO:ROMANIA CAMPIOANA EUROPEANA DE FOTBAL IN
2008. STEAUA SE VA REGASI IN FINAL SI VA LUA CAMPIONATUL DAR, CU ALTA ECHIPA.HAI STEAUA.
HAI ROMANIA

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.