Prizonieri

Sîntem ca într-un film cu cow-boy new age: ei sînt încătuşaţi dar noi stăm de fapt cu mîinile ridicate deasupra capului. Televizorul e o uriaşă ţeavă de pistol a unui super-poliţist de genul celui visat de toţi, tipul dur care îi ucide pe răufăcători (adică pe noi) chiar dacă aceştia, şmecheri, încearcă să se predea în ultima clipă ca să scape de teribila pedeapsă. Un zîmbet cinic şi… prraungh !, creierii pe perete. Apoi camera se depărteaza descoperind întreaga scenă în greaţa generală. Bine făcuţi în sînge, iată cum ne simţim după agitaţia de la Steaua-Dinamo. “Filmaţi-ne ! Deţinem rolul principal!”, aşa scria pe banner-ul supremului cinism. Sub-oamenii au înţeles perfect mesajul României moderne : cine nu e la televizor nu există ! Trăim virtual cu victime cît se poate de reale. După a n-a troglodeală care a făcut ca un meci rupt din istorie să se oprească de trei ori nu există decît o concluzie: trăim o conspiraţie. Altfel nu se explică în ce fel oamenii normali sînt controlaţi la sînge de jandarmi, eventual bătuţi de huligani, în vreme ce energumenii pot pătrunde cu zeci de torţe şi fumigene. E o enigmă mai mare decît cea a Atlantidei. Or, dacă nu e o conspiraţie în sensul cabalistic, e cel puţin o alta : a prostiei. Nu ştiu dacă avem terorişti, cum spunea Dragomir, dar e cert că trăim o teroare. Şi nu există amestec mai exploziv decît cel de la întîlnirea dintre răi şi proşti.

Multă vreme a fost ceaţă, naturală şi artificială, pe teren. Nu-i bai, că mare lucru n-a fost de văzut! Între două echipe doborîte de propriul management, a cîştigat, vorba eternului clişeu, cea care şi-a dorit mai mult victoria. Asta în accepţiunea în care cealaltă şi-ar fi dorit cîtuşi de puţin victoria. Neaga, Dică, Lăcătuş au avut ceva de demonstrat şi au împins soarta orbeşte pînă cînd mingea a intrat, plictisită de atîtea insistenţe, în poartă. Cam asta a rămas din obosita şi tîmpita expresie “marele derby”. Un meci ca un epitaf pentru Zenga, cel care s-a agăţat de bancă pînă cînd, ameţiţi, acţionarii au dat-o în bîlbe, ba că rămîne, ba că pleacă, ba c-o fi la marginea pădurii. Clar e că nimeni nu-i va purta veşnică amintire italianului, trecerea lui a fost ca o boare, multă vorbire din colţul gurii şi mai nimic în iarbă, de unde mereu vine cîte un zîmbet. Nu, Zenga va persista în memorie cu păr pe cap şi stelist. După meciul de ieri, ce ieşire mai bună din scenă ?

11 comments ↓

# 11 AfterD on 02.12.07 at 2:22 pm

Radu , incerci sa postezi niste inside-uri de la CM de handbal ?

# 10 htp on 29.11.07 at 11:23 am

MANAGER LEAGUE
Online Multiplayer Football Management

www.managerleague.com/index.pl?ref=79165

Cel mai tare joc de manageriat echipe de fotbal!!! Peste 27000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. Incearca si tu !!!

S-a terminat sezonul, incepe unul nou… Fii antrenorul echipei favorite si poti sa devii cel mai tare antrenor din lume !!!

MANAGER LEAGUE
Online Multiplayer Football Management

www.managerleague.com/index.pl?ref=79165

Cel mai tare joc de manageriat echipe de fotbal!!! Peste 27000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. Incearca si tu !!!

S-a terminat sezonul, incepe unul nou… Fii antrenorul echipei favorite si poti sa devii cel mai tare antrenor din lume !!!

MANAGER LEAGUE
Online Multiplayer Football Management

www.managerleague.com/index.pl?ref=79165

Cel mai tare joc de manageriat echipe de fotbal!!! Peste 27000 manageri, multi romani, o comunitate haioasa si unita. Incearca si tu !!!

S-a terminat sezonul, incepe unul nou… Fii antrenorul echipei favorite si poti sa devii cel mai tare antrenor din lume !!!

# 9 radu_stiinta on 26.11.07 at 7:57 pm

dl Naum frumos articol,prea putini il inteleg asta e o alta problema.Despre suporteri ,e doar inceputul,masuri se vor lua doar atunci cand cineva va muri si nu va mai dura mult pana se va pierde o viata.Derby tern,joc anost,steaua mai motivata si asta a fost tot.In rest ,tot ce imi doresc la Euro 2008 este sa fiti printre comentatori si daca se poate sa il luati si pe prietenul dvoastra Radu Banciu daca picam cu Franta in grupe.

# 8 AAA on 26.11.07 at 7:35 pm

ati vazut care e adevarul din toata marsavia de la Cluj? Se pare ca Balaj a primit o masina in schimbul servicilor sale:
Cititi aici: www.marianmanescu.wordpress.com/2007/11/26/soccum-ajungi-lider-in-liga-1-ii-dai-o-masina-lui-cristi-balaj-cfr-cluj-in-silentio-stampa/

# 7 Mujahedinu' on 26.11.07 at 4:17 pm

Puiu, tu nu muiu?

# 6 smbdy on 26.11.07 at 1:10 pm

Ma bucur foarte tare ca meciurile Romaniei nu vor mai fi la TVR si, deci, nu vom mai avea parte de comentariile dumneavoastra insipide si idioate “de experti” .
Nu stiu de ce va luati de Zenga, cand acest om a dovedit ca, in acest moment, la dinamu, la fel ca si la Steaua, nu exista jucatori si conducatori “adevarati” ci doar persoane care mimeaza fotbalul sau incearca sa faca bani de pe urma celor din urma…

# 5 Gui Ioan on 26.11.07 at 12:30 pm

Mai baiatule cred ca tu ai creierul zob sau cine stie poate asa te-ai nascut.

# 4 stlcnv on 26.11.07 at 11:55 am

bogdane, esti prost rau

# 3 bogdan on 26.11.07 at 11:46 am

d-le raud naum sunteti pe dianfara fenomenului fotbalistic.
Steaua chiar a jucat fotbal in meciul cu Dinamo si este intr-o revenire de forma..
si este o mare prostie sa spui ca zenga s-a lasat batut de steaua…
nu uita: zenga nu a fost in teren!

# 2 cetatean on 26.11.07 at 11:34 am

Super comentariul :) Pina ai intrat in detalii eram sigur ca citesc un comentariu despre referendum. Traim indiferent de domeniu aceeasi viata condusa de televizor… :(

# 1 zob79 on 26.11.07 at 12:30 am

Un mesaj pentru maidanezii labagii: unul cite unul va tirati dupa hildan, satura-m-as de sarmale la parastasele voastre

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.