“Să mergem să ne destrăbălăm!”

Iată o idee mult mai mobilizatoare azi decît gîndul la o grupă fericită. Susceptibil cum îl ştiu, sper totuşi ca Piţurcă să nu se încrunte cînd va citi această felicitare din partea mea. Îl felicit, cu entuziasm, fără umbră de ironie, pentru cea mai înţeleaptă vorbă rostită de dînsul imediat după meciul izbăvitor cu Albania: “Să mergem să ne destrăbălăm!”. Iată ce trebuia spus. Că nu mă aşteptam să o aud din gura lui, nu are importanţă. Greşeam sau nu, ani de zile l-am privit pe Piţurcă ca pe un antrenor serios, dar lipsit de humor. Cred că această calitate - humorul, buna dispoziţie - este esenţială în orice sport şi cu atît mai mult în această fericită belea numită fotbal. Mi se poate răspunde că, dimpotrivă, e un fleac de defect… Nu are rost să ne luăm de cap şi pentru asta.

O chemare la chef mi se pare azi o idee mult mai mobilizatoare decît gîndul la o finală sau la o grupă fericită în care să ne fie uşor. Cît de uşor? Toate grupele sînt grele de probleme pentru absolut toate echipele; nu mi se pare deloc lejeră nici măcar grupa lui Ionuţ Iordache, de ieri, din Gazetă, cu Austria, Suedia şi Turcia. Cu tot humorul necesar, ne va fi cumplit. Un gust a ce ne aşteaptă - fără a intra în panică, se cuvine spus pentru a respecta greşelile - l-am avut deja miercuri cu acel abracadabrant meci dintre Anglia şi Croaţia. De ce se omorau croaţii pe deplin calificaţi? Din orgoliu? De unde atîta metafizică? De ce nu au avut orgoliu metafizic sîmbătă, cu Macedonia? Dacă era numai fizică - fizica banilor şi maşinilor din Rusia? Se acceptă, la nivel european, becalizarea stimulentelor? Bravo nouă, iar sîntem exemplari… Şi englezii? Cînd au mai jucat aşa de nătîng? Niciodată nu am văzut în ochii lui Lampard şi Gerrard atîta tristeţe a neputinţei. Să fi ajuns şi ei la concluziile lui TRU? Nu-mi place povestea drobului de sare, dar dacă tot sîntem veseli, mă încearcă o idee: Vom putea trage vreodată timp de 90 de minute în ritmul de pe Wembley? Vi se pare că sînt prea destrăbălat dacă mă întreb de pe acum - în plină reconciliere - dacă vom reuşi, indiferent în ce grupă, să răsturnăm un scor nefavorabil? Şi asta vi se pare un fleac?

Bun, gata - turnaţi-mi un pahar ca să toastez cum ştiu, în pofida oricărui diabet: ferice de antrenorul care poate spune băieţilor săi: “Hai la un chef!”. Aşa să rămînă vorba şi după Europene.

10 comments ↓

# 10 mosu' on 25.11.07 at 12:52 pm

Fericirea copilului tau este si fericirea ta! Fa-l fericit cu o scrisoare direct de la Polul Nord, semnata chiar de Mos Craciun… cu 20 RON. Multumesc! Scuze de deranj…
www.mailtosanta.eu

# 9 gyuri on 23.11.07 at 6:34 pm

Sanatate maestre!

# 8 feri on 23.11.07 at 8:34 am

cam prapastios nea Radu, dar aveti toate motivele…
O victorie cu Albania se sarbatoreste cu Zarea.

# 7 aciduzzu on 23.11.07 at 7:03 am

englezoii s-au crezut indispensabili dpdv economic pentru tarile gazda si mai si stiau ca arbitrul va tine cu ei (ceea ce s-a si intamplat pana la urma, acesta inventand un penalty pentru ei) si au si crezut ca un egal e bun si pentru palmaresul Croatiei, dar asta nu inseamna ca poti sa stai pe banca linistit ca iese egalul singur fara sa alergi.

# 6 vladek on 22.11.07 at 7:25 pm

88, of corse

# 5 vladek on 22.11.07 at 7:25 pm

Mi-am dorit din tot sufletul sa mearga roscovanii la Europene in locul rusilor. Ca roman de la Chisinau, ii rog pe tricolori sa le traga rusilor, daca ii prind prin Elvetia, o scatoalca din aia pe care i-a administrat-o Steaua Spartac-ului in dubla din 1998. Va rog eu frumos

# 4 Joker on 22.11.07 at 5:48 pm

Eu nu cred ca e bine ce s-a intamplat. Asa a fost in vara cu marea echipa a lui Dinamo. Si totul a decazut mai apoi.

# 3 Marian Manescu on 22.11.07 at 5:39 pm

SPORTMANIA: Video,Jocuri, SUper articole,Euro 2008, Mari Romani:
www.marianmanescu.wordpress.com

# 2 razvy on 22.11.07 at 5:17 pm

Croatia merita toate felicitarile.Bravo baieti!!!

# 1 cantona on 22.11.07 at 4:57 pm

Cred ca englezii au sperat intr-un cadou al croatilor, dar, asemenea noua, s-au inecat la mal…nu spunem precum cine, ca e inflatie de asemenea apelative:))

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.