Cazul Ganea e de fapt cazul Iancu

TUDOR OCTAVIAN vede lucrurile în întregul lor, iar ce vede e şi mai rău

Patronul e convins că banii pierduţi cu Poli îi dau obligatoriu drepturi la titlu

Cazul Ganea interesează psihologia şi psihiatria competiţiei. Trebuie să judecăm momentele de agresivitate clinică altfel decît golăniile. De Ganea ar fi să se ocupe un timp doctorii, nu comisiile Ligii. Înclin să cred că Ionel Ganea a păţit un soi de infarct la nervi. I s-a rupt ceva în caracter. I-a intrat autocontrolul în comă. Unii se prostesc brusc şi nu se mai repară niciodată din mult mai puţin. Progresia agresivităţii sale, manifestată exploziv încă din primele minute ale partidei, precum şi în felul în care îi sticleau ochii fixaţi în neant, ca la hipnotizaţi, în timp ce stătea încleştat pe asistent, m-au făcut să mă întreb dacă nu cumva s-a vitaminizat exagerat înaintea partidei. De altfel, şi căderea fizică a echipei timişorene mi s-a părut suspectă.

Declaraţiile finanţatorului Iancu, precum şi cele reluate de presă, mă obligă să văd în reacţia lui Ganea un efect al presiunii totale pusă de Marian Iancu pe echipă. Cînd Iancu spune că “nu e nici o diferenţă între gestul criminal al tuşierului şi cel al lui Ionel” şi că “cel care trebuie pedepsit e arbitrul”, psihiatrii şI procurorii ar trebui să ia aminte la finanţator. E ceva greşit rău în gîndirea dumisale de plătitor. Poziţia plătitorului Iancu în sport e în întregime greşită şi culpabilă. Marian Iancu e convins că pierzînd milioane peste milioane în fotbal, investiţiei sale trebuie să i se acorde totuşi un regim de privilegii.

Nu arbitrii sînt duşmanii lui Poli, ci chiar foarte iritatul Iancu. A cumpărat cu toptanul şi cu bani mulţI fotbalişti mediocri şi se miră că aceştia nu joacă nimic. Joacă şi ei săracii doar ce ştiu, iar cînd nu pot mai mult, dau ca Alexa la oase, să vadă patronul ce devotat îi este el clubului. Ganea a intrat pe teren şi cu o poliţă, numai de el şi de toată lumea ştiută, de plătit Rapidului. Ganea are unele probleme de andropauză sportivă. Unii nu acceptă ideea că balul e pe sfîrşite. Pentru Ganea, transferul la Timişoara e tot ce i se putea întîmpla mai rău, după ce a plecat cu coada între picioare de la Dinamo şi Rapid. Ganea vrea să se răzbune pe soartă, lovind la întîmplare în tot ce-i iese în cale. Cazul Ganea e de roman, dar cazul Iancu e de comisie disciplinară.

Cînd patronul, indiferent de realitatea din teren, îi aţîţă pe jucători contra arbitrilor, transferînd vina pentru eşecuri în grădina vecinilor, e normal ca jucătorii să se poarte bestial cu arbitrii şi cu adversarii. Marian Iancu n-o să accepte în ruptul capului că a investit şi a pierdut. Ca toţi investitorii români nechibzuiţI, dar fuduli nevoie mare, Marian Iancu crede că simplul fapt că a băgat milioane în fotbal ne obligă pe toţi – ziarişti, federali, public - la respect şi la plecăciuni, iar pe arbitri şi la favoruri. Unde poate să ducă psihologia aceasta de exceptat, am văzut-o. La afirmaţia penală că arbitrul bătut e adevăratul vinovat. Şi de aici la concluzia că arbitrii vinovaţi de greşeli în defavoarea lui Poli e drept să fie bătuţi, că erorile de arbitraj contra investiţiei lui nu sînt erori, ci crime.

Mi-e milă de Ganea şi mi-e silă de Iancu.

117 comments ↓

Pagini: [6] 5 4 3 21 » Afiseaza toate comentariile

# 117 Digme on 04.09.07 at 1:26 am

Voteaza cele mai tari stiri pe www.digme.ro

# 116 cris on 01.09.07 at 4:26 pm

CAT TIMP VOR MAI FI PLATITI JUCATORII CARE MAI MULT SE VAIETA PE JOS DECAT SA JOACE FOTBAL?

# 115 cris on 01.09.07 at 4:25 pm

CAT TIMP VOR MAI FI PLATITI JUCATORII CARE MAI MULT SE VAIETA PE JOS DECAT SA JOACE FOTBAL??

# 114 cris on 01.09.07 at 4:25 pm

CAT TIMP VOR MAI FI PLATITI JUCATORII CARE MAI MULT SE VAIETA PE JOS DECAT SA JOACE FOTBAL???

# 113 Schimb de linkuri on 01.09.07 at 12:43 pm

mai multe informatii aici http://download-news.blogspot.com/

# 112 Simplu..Says!!!! on 01.09.07 at 10:38 am

Spune-mi cu cine te iei ca sa-ti spun cine esti. Intelepciune izvorita din popor care-mi da dreptul sa nu fiu de acord cu cei care-l sustin orbeste si in totalitate pe “huligan”.Unde ati mai vazut fratilor atata ura ridcata la nivel de caz patologic.Argamente de genul ca nu stiu cine a facut la fel si nu a patit mai nimic pica din start - tot un golan.Interese financiare care au adormit uzul ratiunii.Acesti “combatanti”strica frumusete soprtului.Vedeti usor ca sporturile unde sunt ingaduite duritatile au spectatori si sustinatori relativ putini.
Articolul e excelent.Bravo

# 111 smoker on 31.08.07 at 10:07 pm

ptr telefoane mobile cu java, ete un site bun cu aplicatii www.j2me.info

# 110 Profesoru on 31.08.07 at 1:53 pm

excelent articol! felicitari!

# 109 dr on 31.08.07 at 9:14 am

www.bonjovi.ro

# 108 Digme on 30.08.07 at 7:08 pm

Ai o stire interesanta trimite-o pe www.digme.ro

# 107 PaSo on 29.08.07 at 10:37 pm

Daca unii n-ar investi iar altii nu si-ar rupe picioarele, alde tine ar crapa de foame. Nu tot vooi ia-ti ridicat prin medii la rang de favorizati ?
Mi-e mila de Ganea mi-e sila de voi !

# 106 MosIonRoata on 29.08.07 at 10:14 pm

Si Ganea si patronul Iancu au procedat cit se poate de corect.

Din pacate ziaristii care acum se autointituleaza jurnalisti scriu cu
lingura cu care maninca nu cu pixul asa cum s-ar cuveni….dar trebuie sa recunoastem ca sint si ei oameni si le e foame…partea proasta e ca acestia maninca …rahat.

Sanatate!

# 105 Cristian on 29.08.07 at 9:32 pm

Pt Tankistu-Tulcea

Eu cred ca nu este utila impartirea oamenilor in timisoreni , tulceni , bucuresteni etc . Mai important ar fi sa ii impartim in cei care pot sa faca diferenta intre un gest violent neprovocat si un raspuns violent la o conspiratie murdara , si cei care nu pot .
Dvs din ce categorie faceti parte , domnule Tankist ?
In ceea ce priveste evenimentul in discutie eu cred ca ar trebui sanctionati similar Ganea , Sapunaru si tusierul respectiv . Pentru ca eu nu ma duc la un meci de fotbal sa vad unii jucatorii de gatul arbitrului , alti jucatori cazand ca electrocutati fara motiv si arbitrii sincronizandu-se suspect cu acestia din urma .
In rest , asigur de respectul meu toti oamenii decenti din judetul aflat in antiteza geografica cu noi

# 104 dezamagitu' on 29.08.07 at 7:38 pm

pana azi ati fost unul din putinii (foarte putinii) ziaristi pe care ii stimam… inteleg ca din cauza domiciliului sunteti unul dintre sdr-isti. dar nu ma asteptam ca asta sa fie un motiv bun pt dumneavoastra sa murdariti Poli Timisoara. pacat

# 103 Timisoara888 on 29.08.07 at 7:20 pm

Cand la-ti auzit pe Iancu zicandu-le jucatorilor sa-i bata pe arbitrii?Mi-e sila de astfel de gazetari care inventeza, mint sau pur si simplu scriu din prostie doar sa-si ia bani pe articole.Probabil sunt platiti la numar de cuvinte sau cmp publicatie.I-am uitat pe cei care scriu la comanda pentru un loc in avion la deplasarile externe sau o vizita la palat ptr. o ciorba, un mezel acola sau o ceasca de cafea si un visichi (whiskey).De fapt la asa fotbal asa conducatori si mai ales asa presa (de Dambovita adica la mistocareala iar profesionalism ioc).Si apropo de moralitate poate ne explicitati si noua prostilor din provincie sceneta jucata de Sapunaru care se zvircolea mai abitir decat maltratatul Mudura, sceneta demna de Teatru Mic din Giulesti nu de Arena din Giulesti…

# 102 Draco on 29.08.07 at 7:17 pm

UltraMihai: in toate mesajele provoci sau injuri pe cineva. se simte de la o poshta lipsa celor 7 ani de acasa. am inteles de la tine ca noi bucurestenii 2 milioane de oameni suntem toti nespalati si vrei sa murim in chinuri. copile, asta este o problema psihica. eu sunt sigur ca esti respins si de fratii tai banatzeni pentru ideile astea paranoice. apropo de nick…nu intelegi fenomenul ultra asa ca mai bine scoate cuvantu` din nick ca numa te faci de ras

# 101 purplewhite on 29.08.07 at 6:28 pm

“TUDOR OCTAVIAN vede lucrurile în întregul lor, iar ce vede e şi mai rău” - ia vezi Octaviene p-aci ce facusi cu blog-ul tau !Te crezi mai bun acum ca Iancu?Mai ai dreptul sa ti se faca sila ???

# 100 ghionoaia on 29.08.07 at 5:20 pm

muie la timisoreni

# 99 UltraMihai on 29.08.07 at 5:10 pm

@ cr3tzuas

nici noi nu te suferim nespalatule ! sa mori si tu in chinuri, ca si autorul articolului de altfel !

# 98 Cr3tzuas on 29.08.07 at 4:56 pm

@viola ba p*i*s*a*m*s pe voi ……..ba ce nu va helsc eu ……da cine draq va credeti ma buricu pamantului ….?
hai sa’i omoram pe toti care gresesc……..ce pula mea dc nu jucati fotbal ci bambilici …….sunteti f mandri k cantati at knd erati condusi cu 8-0 ……firatai draq de milogi …..k nu va sufar nici pe voi nici pe aia de la cluj ,zice unu ceva de voi ….gata sariti k va invidiem …mei unu sincer mie mila de voi !

Pagini: [6] 5 4 3 21 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.