Valori capitale: 21 de tărîţe

Superstarul lui Manchester a depăşit toate aşteptările, economice şi fotbalistice. Cristiano Ronaldo a încheiat săptămîna trecută două înţelegeri care i-ar putea aduce exact 31.000.400 de lire sterline. Această trupeşă masă monetară se împarte în două: trunchiul şi caracterul. Trunchiul e contractul care l-ar putea ţine sau nu pe Ronaldo, la Manchester, încă cinci ani. Asta dacă totul va merge bine, dacă Ronaldo va arăta măcar jumătatea nivelului de joc din 2007 şi dacă Real şi Barcelona vor înceta brusc să liciteze. Atunci şi numai atunci, va absorbi Ronaldo 31.000.000 de lire, pînă la ultimul penny. Trunchiul e negociabil şi anulabil. Contractul spune un singur lucru: deocamdată, Ronaldo vrea să rămînă la United.

Rămîn nenorocitele de 400 de lire. Banii din care un emigrant poate trăi, cu chiu şi cu mare vai, trei, poate patru săptămîni, de foamete cumpătată, în Anglia. Bani cu totul insuficienţi pentru o săptămînă de chirie într-un apartament cu mai mult de o cameră, în centrul Londrei. Bani puţini. La drept vorbind, o sumă ininteligibil de inexistentă pentru oameni de anvergura financiară a unui Ferguson sau Ronaldo. Însă asta e suma pe care au pariat, la începutul sezonului, Ferguson şi Ronaldo. Pariul: Ronaldo nu va marca mai mult de 15 goluri, cît a reuşit sezonul trecut. Miza: 400 de lire. Rezultatul: Ronaldo a înscris, deja, 21 de goluri. Şi n-a uitat de pariu, deşi între timp a semnat un contract care îi aduce, săptămînal, de trei sute de ori mai mult. Nici Ferguson n-a uitat. Şi a plătit. Aici, în această ţinere de minte, aparent rapace, stă garanţia de seriozitate a lui Ronaldo.

Manchester poate găsi în acest gest, care dă importanţă unei sume fără valoare pentru cîştigător, mai multe certitudini decît în contractul - trunchi, de zeci de milioane. Încăpăţînarea lui Ronaldo la bani mici e o chestiune de mîndrie profesională, ambiţia copilărească a unui puşti care e scump, ba chiar se lăcomeşte, la tărîţe, pentru că sînt ale lui şi ţine la ele. Atîtea cîte sînt: 21.

20 comments ↓

# 20 delphi on 25.04.07 at 7:59 am

daca ronaldo era englez sau american, showul mediatic era mult mai mare

vor stii si portughezii sa profite cumva?

# 19 Vand Haine / Adidasi on 23.04.07 at 8:54 pm

vand haine, adidasi, parfumuri, sepci, accesorii… mai multe detalii pe site-ul meu http://www.bital.ro

# 18 Chelu Neb1 on 20.04.07 at 1:51 am

Repet inca o data, din nou si iar. Baza fundamentului temeliei de jos consta in valoarea ieftina a scumpei culturi. Vor fi trecut ani peste secolele urmatoare cand vreun filozof somer va fi zis k omul e doar un animal ce se educa in timpul vietii. Dar daca nu are cine sa-i educe, cum sa stie sa se exprime? Unii-s avizi dupa remarci fizice, se leaga de aspectul corpului cand la om doar creierul trebuie bagat in seama, de-aici si sfatul meu, DOMNULE UNGUREANU: lasati-i sa arunce cu pietre in apa, fac doar valuri. Cu respect, Ungureanu St. Gabriel

# 17 titi preda on 19.04.07 at 6:39 pm

@ Vad ca la fotbal sinteti foarte curajosi, cu lanturi cu bite, cu cutite_sa aparati un patron sau altul,
)
))
DATI DOVADA CA SINTETI SI RESPONSABILI PENTRU TARA AIA, IESITI IN STRADA SI ALUNGATI JAVRELE COMUNISTE’FRIPTURISTE !!!!!!!!!!!
)
))P.S. Au oare maghiarii mai multa CONSTIINTA decit romanii?!!
====== SE PARE CA DA !!!!!!! ==========

# 16 skeptik on 19.04.07 at 6:19 pm

Lui MOS ION ROATA……..

mai idiotule, ai ramas in sec. 19, stai afara de fotbal ca esti depasit, ramai cu rascoala impotriva boierilor!
habar nu ai de fotbal, 99.9 % din microbisti de fotbal de pa palneta vad pe Ronaldo asa cum scrie asta, deci sute de milioane de oameni, si tu crezi ca 2 idioti ca tine cu parerea lor stupida, lipsita de logica si fapte, o sa conteze?

Esti mai prost decit crezi daca tu crezi asa ceva!

# 15 MosIonRoata on 19.04.07 at 5:57 pm

Mda…Quaresma face cit cinci Ronaldo…

Sanatate!

# 14 ALL STAR GAME on 19.04.07 at 4:11 pm

************
***********
**********
*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*
http://youtube.com/profile_videos?user=na3oom

# 13 ALL STAR GAME on 19.04.07 at 4:10 pm

************
***********
**********
*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*
http://youtube.com/profile_videos?user=na3oom

# 12 liviu1989 on 19.04.07 at 4:09 pm

cel mai tehnic si mai bun jucator din lume este RICARDO QUARESMA de la fc porto ;)…sooooper jucator…niciodata in istoria fotbalului nu a mai existat un jucator care sa aiba tehnica lui :)

# 11 reddog.constanta on 19.04.07 at 3:56 pm

DINAMO CAMPIOANA!

# 10 yakuza on 19.04.07 at 3:49 pm

http://www.articlesandstories.com/super_tare.html

# 9 Cata on 19.04.07 at 3:44 pm

Cristiano Ronaldo in 2 ani va fi uitat.

# 8 MosIonRoata on 19.04.07 at 3:44 pm

Ronaldo ala o sa incaseze 31 de rahati mari. Vine Milanul sa faca ordine, instructie si curatenie… Ronaldo ala are fata de ciochist si tu ungurene, ai fata de maimuta. Senatorul Tudor zice ca te visezi ambasador la Londra. Nu ti-e ,ma, rusine?

Sanatate!

# 7 iskander on 19.04.07 at 3:32 pm

ronaldo a dorit acesti 400euro nu fiindca ii dorea ci ce inseamna asta :ca el a vut dreptate si nu ferguson… ca a depasit asteptarile antrenorului…

# 6 aciduzzu on 19.04.07 at 3:29 pm

dar cine din astia toti a scris articolul, va e rusine sa va semnati articolele sau va considerati “nimeni” sau ce ? Si asta e tot o dovada de caracter (sau mai mult de lipsa de caracter atunci cand nu se produce).

# 5 cristian alexandru on 19.04.07 at 3:28 pm

intotdeuna o placere sa va citesc, d-le Ungureanu…

# 4 spaga on 19.04.07 at 3:22 pm

Sa nu uitam totusi ca vb de cel mai bun jucator din lume la ora actuala….Dak vor da Real sau Barca mai mult va pleca statzi calmi…Nu ia degeaba banii aia la MU…Oricum ii the best…Dak nu credetzi intrebatzil pe CHIVU:))))

# 3 Gabriel R. on 19.04.07 at 3:13 pm

Se poate spune acum cu certitudine ca portughezul a devenit mult mai celebru decat brazilianul…chiar si in timpurile lui bune…!?

# 2 xulica on 19.04.07 at 3:05 pm

Comentariile direct de la suporteri sunt cele mai obiective

# 1 Vand Haine / Adidasi on 19.04.07 at 12:10 pm

Vindem haine, adidasi, parfumuri, pentru mai multe detalii vizitati www.Bital.ro

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.