Onoare prin dezvoltare prin Sandu

Prin Platini, Blatter a pus mîna pe UEFA. Prin Naşu, Platini şi-a adjudecat Estul. Platini în fruntea UEFA înseamnă pur şi simplu apariţia lui Blatter, regizorul lui Michel cel ascultător, deasupra conglomeratului european. Blatter, un elveţian cu mari investiţii în setea de parvenire a federaţiilor mici şi exotice, adună voturi şi ani de domnie prin stratagema “democratizării”. Căci Vanuatu plus Guyana fac două voturi. Şi cu Gibraltar (în curînd), trei. Costurile sînt mici, cîştigurile fabuloase. Programul GOAL, un fel de mini-micro-PHARE, înseamnă cîteva sute de mii de dolari aducători de voturi inestimabile. Aşa a căzut FIFA în mîna lui Blatter.

Faza a doua, atacul asupra centrului european, a folosit aceleaşi tehnici. Obiectivul: federaţiile deprimate ale Estului, aflate la ora performanţei minime în Cupa Mondială, şi minifederaţiile britanice. Pentru primele: promisiunea accesului în Liga Campionilor prin micşorarea culoarului occidental. Pentru ceilalţi - galezi, scoţieni, nord-irlandezi - un Euro turneu final cu 24 de echipe şi locuri pentru comici. Ambele noutăţi au intrat în platforma electorală a lui Platini. Problema Estului l-a făcut mare şi util pe Mircea Sandu. El a livrat votul răsăritean şi a fost instalat în executivul UEFA. Rezultatul e un Mircea Sandu distins şi doct, recomandînd bună purtare infractorilor nespălaţi din îndepărtata Românie. Ne-am făcut domni!

În 17 ani, Sandu a urcat de la subsol la cer. Ştim deci cum arată viitorul, căci am încheiat o epocă şi am intrat în preambulul vremurilor noi. Ocnele fotbalului românesc trec în lojă. Se onorabilizează. Doctrina Blatter s-a dovedit utilă. Ar fi uşor de spus că hoţ la hoţ trage, dar nu e tocmai indicat în aceste timpuri de mare deschidere. Cine ştie ce proces ne paşte. Aşa că mai bine să încheiem spunînd că fotbalul românesc se afirmă, că vom avea probabil un stadion nou la Bucureşti, că pe el se va juca o finală de Cupa UEFA, recompensă pentru eforturile fostului Naş, actualul funcţionar internaţional. Ne dezvoltăm.

16 comments ↓

# 16 nascutdinpamant on 01.02.07 at 5:33 pm

E adevarat ce a-ti scris , dar atata timp cat noi ca natiune avem mai mult de castigat din programul Platini-Blatter nu vad de ce am fi carcotasi . Si asa sunt destui ! Sau poate a-ti uitat cum injuram de mama focului acum ceva timp sub vechea domnie Scandinava , sa va amintesc de meciurile cu Danemarca si Norvegia , de hentul lui Carrew si s-a acordat invers cum ca ar fi fost facut de Chivu . Eu zic mai bine sa uitam si sa spunem ca un program care ajuta estul nu e nimic anormal , chiar daca sunt alte interese la mijloc . Atata timp cat avem mai mult de castigat nu vad de ce sa nu profitam , iar Sandu asta stie cel mai bine : sa profite . In rest numai de bine !

# 15 Sam on 01.02.07 at 10:14 am

Nu stiu de ce toata lumea vorbeste despre Sandu ca fiind “eminenta cenusie” a lui Platinni in Est. “France Football” nu-i acorda nici cea mai mica importanta. Reteaua lui Platinni in Est ii cuprinde pe Mihailov si Stoicovici. Nici vorba de “Nasu”.

# 14 ioan plischi on 01.02.07 at 8:26 am

sa fie cum a cazut, dar acum macar stim ca slovacul ala imputit n-o sa dea 11 metri atunci cind vreun adversar al romanilor joaca mingea cu mina in careul acestora.

# 13 johnykas on 01.02.07 at 2:33 am

N-am inteles faza cu :recomandînd bună purtare infractorilor nespălaţi din îndepărtata Românie. Ne-am făcut domni!Adica si un ziarist care locuieste la Londra intra in categoria nespalatilor?????

# 12 Lari on 01.02.07 at 12:37 am

Cu ce deranjeaza alegerea asta graficul facut de cei din federatia noastra viitorului fotbalului juvenil,de exemplu???Eu, cel putin,ma bucur ca cineva a ajuns ,fie si pe post de ‘mazeta’,in fieful ‘Donilor’.Poate evoluam la …ceva…poate vom fi bagati in seama,poate vom avea un cuvant de spus in anumite cercuri influente.Ca e X,ca e Y,ptr. mine ca suporter roman e o realizare .

# 11 Lari on 01.02.07 at 12:28 am

Mister,chiar trebuie sa credem presupunerile D-voastra???Faceti un mega-ultra-nemaipomenit complot din interese federative ce tin de un anumit complex(cel trait de tarile ‘mici’).Nu vad cu ce impieteaza alegerea unui reprezentant roman, imaculatii care s-au pensionat sau s-au dat la fund:))).In ecuatia Europei fotbalistice si-a facut loc si o necunoscuta romaneasca!!!SI CARE-I PROBLEMA???Vorba unui celebru,viitor,etc…:))))

# 10 PETRISOR on 01.02.07 at 12:18 am

sandu,platini,blatter,fratii becali,piturca,valvis,rapid, dinamo…toate sint nume pe care de o saptamina le pomeniti,zi de zi.
de ce?eu sint cam prostut de felul meu! sau aici miroase a puslamalic!!!
gigi becali cel mai cinstit,steaua cea mai slavita si preacuviinciasa.va rog sa ma iertati, dar asa am ‘nteles eu.PS.ce timpit sint …era sa-l uit pe copos!Rusinicaaaaaaaaaa,gsp,voi cistigati bani multi,de pe urma noastra,a cititorilor, pe care ar trebui sai pretuiti mai mult.
Cu respect Petrisor!

# 9 buga on 31.01.07 at 11:43 pm

bai nene, eu d 2 zile sunt shokat d cum a FURAT VALVIS 30 MIL EURO D LA STATU ROMAN!!! asa k faptu k fura blatter d la anglia, spania si italia… ma lasa rece

# 8 pisica neagra on 31.01.07 at 11:01 pm

Sandu, un om cu doua fete, atitudine tipic romaneasca, care ne-a facut atatea deservicii in ultimii 100 de ani, acum posibil ca a facut o alianta buna, maine nu se stie. Oricum arbitrii importanti vin tot din campionatele tari ale europei, si tot ne pot lucra daca este sa gandim astfel. Schimbarea atitudinii lui Sandu, este o manevra aparent reusita sau poate i-a fortat mana noile evenimente. Da cum s-ar fi purtat Sandu daca nu era ales ?? De ce pana acum a tacut malc si n-a facut nimic, poate n-a stiut, poate nu a putut, dar daca nu a vrut dl Sandu trebuie sa stie ca o infractiune in cazul lui se poate comite si prin omisiune, nu numai prin actiune. In 17 ani de cine i-a fost frica si nu a luat nici o masura radicala, discursul lui suna cam asa ” pana astazi am furat toti de astazi gata ne pocaim” dar parca am mai auzit asta undeva, candva, si nu s-a intamplat nimic. Si in definitiv ce mare branza sa te califici intr-un CE de 24, mult mai usor, ce sadisfactie mare ai ? Globalizare globalizare, dar mai bine faci un CE mare stil campionat si gata, nu promoveaza nimeni nu retrogadeaza nimeni si esti ” calificat” asta da globalizare, cantitate in detrimentul calitatii. Si sa inchei cu o intrebare pentru Sandu, pardon doua : Cand se intoarce la Buzau sa-si plateasca strugurii ???!!!! si oare ISTORIA SE REPETA ???!!!

# 7 Rad"U" on 31.01.07 at 10:48 pm

TRU,

articolul asta e singurul in ultimii ani la care iti dau dreptate. Am mai lasat cate o replica pe site-ul asta cu acelasi mesaj. Vom asista la o “socializare” a fotbalului in detrimentul competitiilor elitiste cum sunt Champions League. Pacat. Eu dau bani pentru a vedea meciuri din CL chiar pentru ceea ce reprezinta competitia. Inainte de a incepe se joace fotbal cei de acum fac dus. De acum vor veni nespalatii.

Nemtii, pe care i-ai criticat, de cele mai multe ori nefondat, din plin, au sesizat pericolul. Au fost cei mai vehementi in atitudinea lor anit-BLATTINI.
Singurul care mai poate salva fotbalul e Kaiser Franz. Ma tem insa ca la viitoarele alegeri FIFA nu va avea nici o sansa. E prea mult proletarism la FIFA…

# 6 brambureala on 31.01.07 at 10:21 pm

Brambureala mare la FIFA in ultimul timp.
Blatter vroia CM la fiecare 2 ani, nu da cupa mondiala Italiei pentru ca ii e frica sa nu fie huiduit, Kahn e ales la pauza cel mai bun la CM 2002 inainte ca Ronaldo sa le dea 2 boabe, Zidane huligane e ales cel mai bun la CM, Materazzi este amendat si suspendat.
Acum UEFA se gandeste sa dilueze valoarea CE bagand 24 echipe ( macar asa poate ne calificam si noi )

# 5 Jairzinho on 31.01.07 at 10:06 pm

N-am inteles faza cu britanicii….galezii si nord-irlandezii spera sa ajunga la Euro daca o sa fie 24 de echipe ? Teoretic, 24 de echipe inseamna primele 3 grupe valorice din Europa….T.Galilor si Irl. de Nord sunt prin a 5-6 grupa valorica…

# 4 tmi on 31.01.07 at 9:52 pm

Bravo.
nu chiar la nivel de 22 dar merge ;)
mai vedem cat o sa asculte platini de blatter. francezii sunt fitzosi ii critica de 2 3 ori un ziar de-al lor si imediat pleaca.

# 3 kELOO on 31.01.07 at 9:43 pm

Dar mai bine zicem: hotul la hot trage, ca nu gresim!

# 2 Ripper on 31.01.07 at 9:31 pm

True…

# 1 dodo on 31.01.07 at 9:13 pm

Ca intotdeauna articolele dvs. sunt profunde si imi plac! Bine scris!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.