Incredibilul Ionuţ Popa

Un sentiment neexpirat: confraternitatea. De cînd mă ştiu cronicar sportiv - şi sînt cîteva decenii obsedante - studiez cu creionul în mînă, fără vanitate, cu o confraternitate radioasă, anchetele Gazetei la sfîrşit de an fotbalistic. Sînt pentru mine mai tari decît orice talk-show, mai substanţiale decît orice pamflet, mai pasionante decît un clasament. Aici, toţi sîntem polemici şi taciturni, competenţi şi sobri, decişi şi discutabili; dau icnet de satisfacţie - şi chiar telefoane - cînd mă întîlnesc în opţiuni cu cineva, fie şi un necunoscut care a votat ca mine; nu ţin să intru într-o majoritate zdrobitoare, ci să nu fiu singur ca un popîndău trist şi încrezut. Aici nu încape orgoliu, doar bucuria unei potriviri în gînd şi gust, căci fără gust nici în fotbal nu faci nimic.

Anul acesta am fost nerăbdător să aflu cu cine am mers împreună pe ideea 1 Coman, 2 Marica la jucători, 1 Mircea Rednic, 2 Mircea Lucescu la antrenori, cu naţionala de tineret la decepţii. Că au ieşit primii Dică şi Mutu nu mi-a trezit vreo antipatie şi nici vreun complex de inferioritate. De ce nu i-am pus primii? Nu sînt la ONU ca să fac motivaţia votului. M-am simţit însă vesel - aşa cum ne ura de Sărbători Caragiale: Să fiţi sănătoşi şi veseli! - că, fără să ne fi vorbit, sînt împreună cu Bergodi, cu Radu Paraschivescu şi cu Adrian Florea în votul pentru Coman number one, dar şi cu TRU şi Radu Naum pentru 1 Marica şi 2 Coman. Tot cu TRU - alături de Aurelian Botezatu şi Cătălin Gheorghiu m-am nimerit şi la antrenori, ceea ce mi-a făcut ziua şi mai bună. La decepţii - nici o decepţie: au văzut ca şi mine Sabău, Cîrţu, Paul Cazan, Rednic şi Nicolae Badea, toţi cei de la FC Naţional (mai bine se uitau la ei înşişi!) ca să nu încep cu cei ai Gazetei: Viorel Tudorache, Marius Mărgărit, Ionuţ Petrişor, oameni pe care un 1-5 cu Germania i-a durut mai mult decît eşecul lui Carlos. Dar cel care m-a copleşit a fost Ionuţ Popa, antrenorul Ieşilor: m-am potrivit cu ochiul dînsului la toate cele trei capitole! Incredibil! - am exclamat pentru prima oară în acest an. De mult mi-l fixasem drept cel mai năzdrăvan humorist dintre antrenorii noştri, foarte slabi la capitolul ăsta, hazul, pe care mai toţi îl confundă cu fudulia. Acum - şi nu cred că sînt un sentimental expirat - îl salut ca pe un confrate cu care mă simt bine şi mai competent în lume şi de Revelion.

Oricum, pe intern parcă m-am descurcat mai uşor decît pe extern: nu l-aş fi votat pe Cannavaro nici dacă mă plătea Moggi; cu “Dinţho” al meu mă torturau cîteva scrupule, după Mondialul acela nefericit; cu Zidane mă ţinea un junghi în piept. Şi atunci…? Propun să ne concentrăm asupra acestor delicioase piftii şi salate de boeuf.

79 comments ↓

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 79 dragomir dan on 02.01.07 at 4:30 pm

La multi ani, Maestre!

# 78 bogy on 29.12.06 at 3:33 pm

domle NEA POPICA E MULT PESTE OLAROIU chiar daca tin cu STEAUA dar asta e adevarul.FORZZA POLI IASI,FORZZA STEAUA!!!LAMULTI ANI!!

# 77 travis on 29.12.06 at 2:24 pm

ca tot era vorba de incredibilul ionut popa… ca fan al politehnicii iasi ii doresc celui mai bun antrenor( sunt fffffffffffffff subiectiv) tot binele din lume,luciditate,rabdare si inspiratie. si sa ramana acelasi antrenor cu simtul umorului…uneori reusit ,alteori nereusit. te vom iubi mereu! si sa ramai la iasi cel putin cat fergusson la macnhester united.

# 76 marius on 29.12.06 at 1:47 pm

mor de ras… dupa ce am terminat de citit comentariile am uitat despre ce era articolul……
incep sa ma conving ca dreptul la libera exprimare nu-si are locul in tara noastra…

# 75 romanasu on 29.12.06 at 1:16 pm

O sa ma muste hamicu OSIRIS “Nu am folosit fituca in sens ironic “.

Altfel, “La multi ani! ” tuturor si un 2007 bun, bun pentru toti romanii !

# 74 romanasu on 29.12.06 at 1:09 pm

Nu am folosit fituca pe post de ironie .

# 73 Haddaway on 29.12.06 at 1:04 pm

@romanasu: Catavencu nu e fituica, e revista misto

# 72 romanasu on 29.12.06 at 12:48 pm

Pt. OSIRIS :
Ironia ta “subtire” este de fapt o …. un ceva fff. ieftin ! Oi fi lucrand si tu femeie de serviciu pe la Catavencu sau ceva fituica d’asta si mai citesti ce pica…! Ideea cu majusculele pleca de la faptul ca nu poti sa scrii anumite nume proprii (intelegi ce sunt alea ? ) cu litere mici si altele cu litere mari, facand un ghiveci bun nici pentru caini (intelegi de unde si de ce folosesc combinatia asta de cuvinte ? ) ascunzandu-te sub lozinca ta ca ai face si tu ceva umor minimalizand existenta si importanta unor persoane.
Treaba cu galeria lui Dinamo la Praga si Rotterdam este reala, ne-au facut de ras ca romani, si nu o poti nega. Au vazut scenele cateva mii de romani prezenti . Indiferent cat te dai cu capu’ de pamant (intelegi de ce am folosit cuvantul “capu’ ” ?) lucrurile stau asa. Nu te obosi sa-ti mai storci neuronii . Sfat : http://news.softpedia.com/news/Cum-sa-ti-mentii-creierul-in-viata-ro-16121.shtml

# 71 Haddaway on 29.12.06 at 12:23 pm

Tutankamon e mumia lui dudu georgescu cu gheata de aur

# 70 OSIRIS on 29.12.06 at 12:18 pm

PT STELISTI,
Sunteti de toata jena! Ma plictisesc!

# 69 OSIRIS on 29.12.06 at 12:17 pm

ROMANASU,
Vorbesti de mostre! Nu ai nici un drept, reprezentand tagma fanilor stelisti! Dar daca nu intelegi, hai sa-ti explic si asta INOCENTULE MIC! Marele dar al omului, este acela de a acorda atentia cuvenita printr-o exprimare academica, sau dimpotriva “de maidan”, in functie de interlocutor, stiind ca lichelele se simt jignite daca le raspunzi cu aceeasi moneda, iar cei culturalizati daca ii “atingi” cu fraze mai mult sau mai putin mestesugite. Mai ai nedumeriri????? IATA DEJA AI INCEPUT SA FII ATENT! DACA NMAI DISCUTAM PUTIN INCEPI SA INVETI! Dar cine era TUTANKAMON? AUD?

# 68 Haddaway on 29.12.06 at 12:16 pm

@romanasu
Are dreptate mah:) inteligenta pura, neafectata de scoala ca cel mai scolit din ei are 8 clase. stie omul ce vorbeste…

# 67 OSIRIS on 29.12.06 at 12:15 pm

ROMANASU,
Vorbesti de mostre! Nu ai nici un drept, reprezentand tagma fanilor stelisti! Dar daca nu intelegi, hai sa-ti explic si asta INOCENTULE MIC! Marele dar al omului, este acela de a acorda atentia cuvenita printr-o exprimare academica, sau dimpotriva “de maidan”, in functie de interlocutor, stiind ca lichelele se simt jignite daca le raspunzi cu aceeasi moneda, iar cei culturalizati daca ii “atingi” cu fraze mai mult sau mai putin mestesugite. Mai ai nedumeriri?????

# 66 Haddaway on 29.12.06 at 12:13 pm

Osiris says

“pe vremea cand aztecii erau condusi de TUTANKAMON”
si tu imi dai mie lectii mah…:)
Il confunzi pe Tutankamon cu Montezuma, inaripato. Cred ca…..esti definitoriu pentru un suporter al cainilor.
Esti cumva in Ultras sud, aia care canta tot meciul si la sfarsit nu stiu cat a fost scorul?
Ca sa mai citesti despre nickul tau “dacic” (M… Zamolxes) iti recomand http://ro.wikipedia.org/wiki/Osiris

# 65 OSIRIS on 29.12.06 at 12:10 pm

ROMANASU,
Este o chestiune obligatorie, intrucat am remarcat cu cine discut! Initial, am crezut ca stelistii sunt oameni normali, insa am constatat ca acestia,fac elementare greseli de ortografie, si mai ales INJURA VARTOS, cand posibilitatile lor intelectuale sunt sub nivelul dialogului…am incercat sa le acord circumstante atenuante, privindu-i cu multa intelegere…DAR AM CONSTATAT ca gresesc ,intrucat PUTEREA DE INTELEGERE, a unora ca tine, este extrem de limitata, asfel incat am incercat metode obligatorii ,determinate pt bobocii care studiaza ABECEDARUL. Iata de ce folosesc majuscule! Apropos! Cand folosesti cuvantul mila, STRIGA TARE CU FATA LA OGLINA: “Esti de toata mila! Esti de toata mila!

# 64 romanasu on 29.12.06 at 12:07 pm

Mostra de inteligenta pura !

“OSIRIS Says:

December 28th, 2006 at 10:41 pm
WLM,
Fanii stelisti, sunt cele mai mari jeguri, oameni inchistati , maiestrii in prostie, minciuna, invidie, fara puterea de a sustine o idee cu argumente credibile si de bun simt. In clipa in care ii COPLESESTE INTELIGENTA PURA a vreunui DINAMOVIST “

# 63 OSIRIS on 29.12.06 at 12:00 pm

HADDAWAY,
Ti-am spus la modul prietenos ,sa nu te joci cu cuvintele. De asemeni, ti-am explicat faptul ca nu esti destul de matur pt a emite idei, argumentate, sau pt a sustine o polemica in mod inteligent si cu oarece sorti de izbanda. ESTI PREA MIC pentru un RAZBOI atat de MARE! Apoi, pari si destul de marginit(dupa cum vezi nu spun ca ai fi semianalfabet), confundand, vechii zei, zeii stramosilor tai DACII , cu zei egipteni. Trebuie sa-ti spun ca OSIRIS, a fost zeul recoltelor , la DACI, pe vremea preotului DECENEU, atunci cand trecerea dintre ani, respectiv , anul nou , se facea in MARTIE. Nu te-ai intrebat niciodata de ce toate colindele noastre ale romanilor, contin,referiri la flori, la recolta, la innoire? IMI PERMIT SA_TI SUGEREZ sa te apleci mai mult (stai! nu te speria! Nu este ceva sexual), …sa te apleci, spuneam , mai mult asupra studiului, sa inveti si tu cate ceva,din domenii diferite , sa te pui la punc d.p.d.v. all culturii generale si sa nu-ti mai pierzi timpul pe blog, rascand sa-ti imflamezi creierul, doamne fereste!….si sa te mai faci si de rasul lumii.!

# 62 romanasu on 29.12.06 at 11:48 am

Esti de toata mila !
Din cauza majusculelor .

# 61 OSIRIS on 29.12.06 at 11:45 am

Ultras, remarc, nu fara surprindere ca ai capul plin de “RASHINI” dar te asigur , ca te admir, in eforturile tale de a spune ceva. Admitand ca esti bine intentionat si ca intradevar doresti sa formulezi o idee mareata ,cu fraze zornaitoare, este dezamagitor, probabil ,nu numai pt mine, faptul ca nu reusesti decat sa macai, iar uneori sa emiti un fasait lugubru,decedat ,inainte de materializare. Oare nu iti este mai usor sa te exprimi in tonul tau zilnic, cadentat ,cu injuraturi…deoarece exista riscul deteriorarii vreunei zone din intregul ,care la oameni normali ,se defineste plastic,.. creier. Nu ai ametit? HAI NU FI TIMID! Trage o injuratura, apoi povesteste-ne cum e cu SEVILLA, cat de tare a fost steaua pe vremea TRACO-DACILOR, cum au jucat ei in SUMER sau pe vremea cand aztecii erau condusi de TUTANKAMON . Ai putea sa ne vorbesti si de faptul ca nimeni de atunci,incoace, nu are dreptul, de a mai fie plasat inaintea stelei ,oricare ar fi rezultatele actuale , contemporane. Stii ce nu intelegi tu si stimatii tai colegi-fani, ca traim in anul 2006 si ca DINAMO,repet, cf. tuturor statisticilor internationale are cele mai bune performante. Personal, consider ca MUTU este deasupra tuturor fotbalistilor romani, apoi pt. modul magnific in care si-a condus echipa in anul 2006, REDNIC este antrenorul anului, urmat de LUCESCU, cel care , asa cum spunea un distins domn pe blog , lucreaza in conditii INFERNALE, creeate cu buna stiinta de COPOS. Si as adauga faptul ca exista si alti jucatori romani , care au fost peste dica in anul 2006, MARICA, spre exemplu……Este clar pt toti cei care au putinta de a judeca in mod real, ca ceva pute, ca cineva a fost cointeresat…iar daca privim cu atentie, voturile vom concluziona , fara nici o surpriza, ca echipele care au sustinut steaua in 2005 , lasandu-se invinse, au votat in favoarea ei…De asemeni au votat in favoarea stelei, ULTRASII GSP , precum si alte persoane fara tinuta morala sau coloana vertebrala, cum doresti!. Te rog, lasa filozofia! Este greu sa treci brusc de la EXPRIMAREA DE MAIDAN la ..o exprimare normala, LA NORMALUL COTIDIAN! Esti de toata mila !

# 60 Haddaway on 29.12.06 at 11:41 am

vad ca noua moda pe blog e sa lansezi niste porcarioare si apoi sa te lauzi singur…
Vezi cazul lui Isis, sau cum il cheama pe zeul ala egiptean

Stiati ca:

1. Dinamo este de fapt acronimul unei directii din kgb care se ocupa de sport
2. a rezultat din fuziunea clubului legionar Unirea Tricolor cu cel muncitoresc Ciocanul. Ce putea rezulta altceva decat un bastard din concubinajul asta dintre proletari si extremisti de dreapta isterici, criminali si bigoti
3. dinamo e singura echipa de club din Romania eliminata de echipe din Islanda sau Albania. steaua castiga cupa campionilor si voi invatati sa numarati pana la 17 pe albaneza
4. potaile rosii ca sangele sovietelor au fost tot timpul lei in Romania si mielusei in cupele europene. Oare de ce? blat-blat-blat
5. suporterii cainilor sunt bolnavi de sindrom Stockholm. De ici ma-nifestarile lor halucinante de pe avioane sau bloguri.

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.