BLOG

Cu multi ani in urma “Sportul Popular” dialoga cu cititorii intr-o rubrica saptaminala intitulata “Din Joi in Joi.” Intr-o sedinta de redactie un corespondent a sugerat, foarte serios, ca Din Joi in Joi” trebuie sa apara mai des. Greu de crezut, dar s-a putut. Cu ajutorul lui Al Gore, pentru care a fost mai usor sa inventeze internetul decit sa ajunga presedintele Americii, Gazeta Sporturilor dialogeaza instantaneu, permanent, si uneori civilizat cu cititorii ei. Blogul, adevarata minune a comunicarii moderne, e presa facuta din partea cealalta, unde totul e obiectiv, dezinteresat si la obiect. (Hai Dinamo!)

Desi Gazeta are multe condeie de talent si nume grele catarate in virful profesiei, marturisesc ca uneori blogul e mai interesant chiar decit ziarul insusi, unele contributii dovedind nu doar dragoste nemarginita pentru echipa favorita ci si sensibilitate, profunzime si eruditie. (Forza Steaua!).

Opiniile exprimate sint contradictorii doar in aparenta. In esenta ele exprima adevarul gol-golut, ca si articolele care le provoaca. Citez la intimplare:

“Domnule Ovidiu, va multumim pentru calitatea ziarului pe care il conduceti. Jos palaria in fata unui adevarat monument al gazetariei sportive romanesti.” (Hai Craiova!)
“Bai nea Ovidele, lasa-ne tataie, fa loc pentru altii mai tineri. Nu mai vezi nimic prin sifoanele alea si scri de 15 ani acelasi articol, mereu contra lui Dinamo.” (Steaua rules!)

 


 
“Tolo, esti singurul ziarist cinstit din Romania. Keep writing.” (Rapid forever)
“Bai Tolontane, esti o lichea vinduta, sa-ti fie rusine. Lasa-te de scris.” (Forza Viola!)
 

 
“Bravo Maria, acum inteleg de ce dl. Ovidiu iti spune Geniala. Esti cel mai bun condei al Gazetei. (Peluza Sud)
“Mai fatuco, de cite ori sa-ti spun ca locul tau e la cratita? Nu inteleg nimic din ce scri, deci nu ai pic de talent.” (Peluza Nord)
 

 
“Excelent articol, fundamentat, corect, argumentele de bun-simt. TRU, esti cel mai tare ziarist roman.”
“Ungureanu, ramai tata la Londra si lasa-ne.”
 

 
“D.le Naum, se vede ca ai mostenit talentul de la un gazetar de prima mina.”
“Nu-mi place ba Radule, zau daca-mi place. Cu microfonul te descurci, e ok dar cu pixul….”
 

 
“Bravo, d.le Paraschivescu, Cel mai fain articol de pe gsp.”
“O fantoma bantuie prin presa romaneasca. Este fantoma lui Radu Paraschivescu. Gongoric, marginit si suficient siesi, Paraschivescu nu are dubii, numai convingeri. Nu are pareri, are verdicte. Nu are cuvinte, are sageti otravite.”
 

 
“Felicitari” Sper sa mai scrieti articole care sa sparga un pic tiparul.”
“Domnule Moraru, sunteti senil si oligofren. Plus imoral si josnic. Afara!”
“Domnule Vladimir Moraru, sper ca nu ati citit tot ce s-a scris pana acum in comentarii. Daca totusi ati facut-o atunci primiti scuzele unuia care abia asteapta articolele dumneavoastra, pentru ca nu consider normale comentariile de genul celor de mai sus.”  

 

 

Exemplele pot continua, concluzia e una singura: romanul e impartial, doar perspectiva se schimba in functie de echipa favorita. E OK sa ne trageti de urechi daca simtiti ca uneori o luam razna, nimeni nu e perfect, dar scrieti, pentru ca va citim asa cum ne cititi, si orice opinie conteaza. Daca e exprimata in cuvinte pe care le puteti rosti in fata mamei, sau in biserica. (Forza Gazeta!)

1 comment so far ↓

# 1 DomnuL Alin on 27.12.06 at 12:09 am

Intotdeauna vor exista voci care va vor acuza, precum si cei care va vor lauda. important este sa va pastrati calmul si sa va faceti treaba ca si pana acum, numai asa va veti pastra cititorii aproape de voi.
Va felicit si un an nou fericit cu cat mai mult blogging.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.