L-a înjurat Gigi Becali!

Tudor Octavian a primit, în sfîrşit, un certificat de calitate: l-a înjurat Gigi Becali!

Cine n-a fost înjurat şi de Gigi Becali, trebuie să meargă la psihiatru. Un om cu carte, care n-a fost insultat de Vadim, nu e un intelectual veritabil. Dar dacă nu a fost bălăcărit şi de Gigi Becali, e grav. Înseamnă că are o problemă la caracter, că nu e omul întreg, care se credea. Am încercat în mai multe rînduri, e drept, nu foarte hotărît, să fiu luat în seamă de Gigi Becali, să-mi zică şi mie la televizor, la Dan Diaconescu face bani în direct, că-s un nenorocit, o jigodie sau măcar un vieme, să intru şi eu în rîndul elitelor, în partidul celor pe care Gigi Becali îi va rezolva printre primii, cînd va ajunge preşedintele României.

Ca scriitor, care n-are nevoie de pomenile lui Gigi Becali ca să-şi editeze cărţile, ştiam că am dreptul, că merit să fiu înjurat. Cînd n-ai fire de slugă, într-o lume în care o mulţime de oameni cu multă şcoală pupă mîna care-i plăteşte, în loc s-o strîngă, te simţi infirm. E frustrant să trăieşti într-un timp în care Gigi Becali înjură pe toată lumea, iar tu, deşi nu eşti mai prejos ca mulţi din cei pe care i-a făcut albie de porci, rişti să fii simpatizat. Avîndu-l ca invitat – fără să fiu prevenit - într-o emisiune tv, mi-am permis, în pauză, să-l rog cuviincios să nu mai zbiere. S-a petrecut o minune: în partea a doua a emisiunii, Gigi Becali a fost echilibrat, n-a ridicat deloc vocea, nu a ameninţat şi nu a făcut tot timpul caz de relaţia sa privilegiată cu Dumnezeu. Iar rolul acesta, de politiciant controlat şi bine crescut nu-i venea deloc rău. N-a lipsit mult să ne împrietenim.   

Cu amintirea acelui moment, cînd l-am prins că, de fapt nu-i chiar atît de isteric pe cît se arată, că joacă  rolul marelui justiţiar, că-l imită în toate celea pe Napoleonul din PRM, inclusiv în ce priveşte cadourile creştineşti, e foarte probabil că Gigi Becali s-a simţit jignit de un apropo mai abrupt de-al meu. Şi fiindcă Gigi Becali întîi înjură şi apoi se întreabă la ce-i foloseşte, m-a trecut, într-un dialog cu un coleg, pe lista duşmanilor.

Gigi Becali e un om cu o determinare sufletească majoră. Aşa sînt unii, simt mai mult. Numai că, din clipa în care i-a înjurat, toţi înjuraţii săi simt brusc mai mult ca înainte. Gigi Becali a descoperit că poate să cumpere aproape tot ce pofteşte, inclusiv istorici şi filozofi. Ce-i interesant în toată povestea asta e că aproape toţi înjuraţii de seamă ai lui Gigi Becali pun respectul pentru semeni înaintea banilor. Respectul e unul din simţămintele care nu se cumpără, se cîştigă.  N-o să-mi bat niciodată capul cu înjurăturile dumisale, mai ales că, de la o vreme,a învăţat de la parlamentari şi guvernanţi ce-i mai urît, să pupe acolo unde a scuipat. Dar fiindcă m-a înjurat şi m-a ameninţat, astfel încît să-mi ajungă la urechi tot ce a avut de zis, îi sunt recunoscător. Mi-a oferit şi un motiv personal, nu numai unul public, să-l ignor. Dar să-l ignor aşa, ca de la aromân la aromân. Dumneavoastră, dragi cititori, fiindcă sînteţi numai români, nu aveţi cum să ştiţi ce înseamnă asta, dar domnul Gigi Becali ştie. La aromâni, în absenţa respectului, e mai bună moartea.  

238 comments ↓

Pagini: [12] 11 10 9 81 » Afiseaza toate comentariile

# 238 dorin on 15.02.08 at 3:08 pm

gigi becali

# 237 jiji la 1001 on 15.02.08 at 3:05 pm

astea da injuraturi

# 236 gjqmdjeidd on 31.01.07 at 11:29 pm

fzbxtq

# 235 Pashan on 21.12.06 at 3:45 am

ma daten gatu matii

# 234 pt JIGODIno on 20.12.06 at 6:30 pm

Ca esti retardat! -se stie!Ca nu poti sustine un dialog!-de asemeni! Ca esti o balarie,nedemna? la fel! Dar ca esti o flatulatie , un fas, care ridici nimicuri, la rang de adevar filozofic, chiar este iesit din comun, apropiindu-te de inceputurile lumii , UNICELULAR!Oricum , trebuie sa-ti spun:facand o investigatie , sa zicem, SUBTILA(oare intelegi?), in psihologia personajului “JIJIGODINO”, ori poate stancuta , desi as jigni sburatoarea respectiva, se observa un comportament, prin sesizarea trasaturilor esentiale, CARE TE DEFINESC-mojic, incult, idiot ,onanist celebru de necontestat, maestru-automasturbator,un individ care s-ar bucura de mare succes la public , daca ar aranja cu una din televiziuni, o transmisie directa a OBICEIURILOR INTIME, executate cu mandrie, profesionalism si orgasmatronic(cu orgasme multiple) in propria colivie in care vietuieste! Esti de toata jena! Oare de ce nu renunti?! Esti o stersatura , un individ, care vietuieste biologic, desi este mort spiritual, intelectual si care prin teleportare ar trebui trimis in TENEBRELE de unde a venit printr-un accident genetic! Acelasi cu stima si mila pt cei care te-au conceput intr-un moment de slaba inspiratie! AMIN ! SA NU UIT , SUNT DCNU! Amin !

# 233 pt JIGODIno on 20.12.06 at 6:28 pm

Ca esti retardat! -se stie!Ca nu poti sustine un dialog!-de asemeni! Ca esti o balarie,nedemna? la fel! Dar ca esti o flatulatie , un fas, care ridici nimicuri, la rang de adevar filozofic, chiar este iesit din comun, apropiindu-te de inceputurile lumii , UNICELULAR!Oricum , trebuie sa-ti spun:facand o investigatie , sa zicem, SUBTILA(oare intelegi?), in psihologia personajului “JIJIGODINO”, ori poate stancuta , desi as jigni sburatoarea respectiva, se observa un comportament, prin sesizarea trasaturilor esentiale, CARE TE DEFINESC-mojic, incult, idiot ,onanist celebru de necontestat, maestru-automasturbator,un individ care s-ar bucura de mare succes la public , daca ar aranja cu una din televiziuni, o transmisie directa a OBICEIURILOR INTIME, executate cu mandrie, profesionalism si orgasmatronic(cu orgasme multiple) in propria colivie in care vietuieste! Esti de toata jena! Oare de ce nu renunti?! Esti o stersatura , un individ, care vietuieste biologic, desi este mort spiritual, intelectual si care prin teleportare ar trebui trimis in TENEBRELE de unde a venit printr-un accident genetic! Acelasi cu stima si mila pt cei care te-au conceput intr-un moment de slaba inspiratie! AMIN !

# 232 roach on 20.12.06 at 5:46 pm

jimerino Says:
December 20th, 2006 at 12:28 pm

@dragos frd:
ca iti iei limba-n gura cu papa roach nu e grav.gay friendly.ca o ardeti cu dictionarul in poala ca sa va aprecieze gastele pe blog,iar nu e chiar grav.ma da’ sa nu dai si tu un google “keeley hazell”? baga acum ca e momentul.ca daca te trezesti prin ianuarie o sa-l iei la pula pe mosul ca nu ai stiut tu ce sa ceri.si uite asa ajunge bietul unches sa isi ia muia nevinovat.

2 observatii:
1. nick-ul nu vine de la formatie, mai cauta…
2. shi complexatii au fanii lor… desi se cam caznesc sa mimeze umorul si ironia, au un succes demential… la alti complexati… nu ma mir ca esti fan becali. dar iti sugerez sa nu strigi pe blog ca-i vrei banii (jiji nu citeste, o fac altii pt. el; are probleme cu literele, cunoaste doar cifrele - in special cele de pe bancnote), du-te direct la sediul partidului.

# 231 Roadrunner on 20.12.06 at 5:30 pm

@EOL
In schimb tu esti un fin intelectual :)

# 230 EOL on 20.12.06 at 5:21 pm
# 229 nelu on 20.12.06 at 4:52 pm

Nea Octave,asta e ziar de sport!

# 228 jimerino on 20.12.06 at 4:50 pm

ba v-as injura…da’ cica sa inchid pc-ul ca sa mai mergem si acasa.pai ne batem joc de scoala?!

# 227 Prietenul_lui_Octavian_Ionescu on 20.12.06 at 4:39 pm

Care fapte, frate?

Sä batjocoresti cultura romäneascä, ortodoxia, crestinismul, societatea civilä, opinia publicä, Liga I, pinä si echipa Steaua (fie ea cindva ceausistä)…

Pinä una altä: Latifundiarul e ridicol, periculosi sinteti voi, care vä ascundeti dupä el…

# 226 george on 20.12.06 at 4:33 pm

Mesajul lui mos Kaisa este : ” Bagati-ma si pe mine in seama ! ” . Pai eu iti propun sa iesi in prim-plan prin cartile dumitale , ca doar esti scriitor , si nu prin altercatii cu Becali . Becali , cat o fi el de necizelat , este mult peste voi . De ce ? Simplu : el se exprima prin fapte , matale si multi altii doar dau din gura dupa cum bate vantul , de multe ori va contraziceti singuri . Dar vad ca lumea s-a prins . Si pentru desteptul ala de Dragos care este singurul care s-a prins de ideile geniale ale lui mos Kaisa il intreb : ai avut vreodata senzatia sau pornirea de a fi gica-contra ?Sunt sigur ca da .

# 225 jimerino on 20.12.06 at 3:55 pm

forta gigi! vreau bani!

# 224 gigy_bekali on 20.12.06 at 3:47 pm

becali presedinte

# 223 Prietenul_lui_Octavian_Ionescu on 20.12.06 at 3:33 pm

Fratilor!

Dacä voi nu-l opriti repede pe nesimtitul din Pipera, o sä-l opreascä altii… Dar betele civilizate intre picioarele lui “jiji” o sä vä räneascä si pe voi…

Räu de tot…

# 222 DJAGHAH on 20.12.06 at 3:05 pm

si tu brutus? rand pe rand scrieti cate un articol in care sa va deziceti de vreo legatura sau simpatie pentru jiji. rand pe rand va dati in stamba cu articolele astea sportive…
cred ca nu e un reply pe acest blog care sa va felicite.

Bravo… ati atins varsta pensionarii…

# 221 Roadrunner on 20.12.06 at 2:43 pm

@Stava : critica e una… folosirea dictionarului “prescurtat” in aprecieri e alta chestie :)

# 220 jimerino on 20.12.06 at 2:31 pm

ma tu chiar ai pretentii de raper? stromeleag? asta e cuvantul de care esti foarte mandru? labinstein? nici asta?poate prasele… nu te superi ca te mai las singurel cate un pic,nu?

# 219 Stava on 20.12.06 at 2:27 pm

am mai vazut si comentarii ca cica noi astia care-l criticam pe mosu asta cica suntem inculti, dar pm drept sa spun si pe mine ma enerveaza becali da’ ce pm e asta sa il enervezi pe om intentionat sa te injure ca dupa aia sa ai ce sa scrii. hai frate e chestie de demnitate aici

Pagini: [12] 11 10 9 81 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.