Tudor Octavian

Finețea observației și meșteșugul își dau mâna în texte care pot fi citite și la berărie, și la biblioteca Academiei

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Tudor Octavian
Un articol care nu merge cu sarmale și cârnați

Un fost coleg de la filologie, devenit cercetător lingvist, a alcătuit, în paralel cu sarcinile de serviciu și, s-ar putea spune, în pofida acestora, două tomuri masive, coborând în istorie și apoi urcând “la zi”, cu cele două definiri ale […]

...

Mai bine pe tușă, decât în spital

Dacă arbitrii ar sancționa toate faulturile golănești – din spate, la glezne, la fibră și prăvălirile pe adversar – prin care cei mai mulți dintre jucătorii cu o tehnică precară și cu o genă de maidan a răzbunării, la jumătatea […]

...

Eu, noi și regalitatea

Pentru mine, cel crescut cu o istorie mincinoasă și îmbătrânind în diversiune, toate informațiile privind regalitatea și rolul ei în devenirea modernă a României, au renăscut cu un plus de sens, într-un imens vid afectiv, odată cu reîntoarcerea acasă a […]

...

O corvoadă și o pagubă-n ciuperci: Cupa României

Cu excepția lui Miriuță, condamnat să bată măcar în Cupă, până ce va ști dacă mai rămâne la Dinamo, și a unor echipe din Liga a 2-a, dar și acestea cu niște motivații în afara gloriei sportive, Cupa României la […]

...

Fotbalul cu epoleți de generali și colonei

Că, probabil, așa stau lucrurile în toată lumea. Și că nu e deloc bine să ai păreri foarte apăsate despre generalii și coloneii deveniți subiecții unor scandaluri bugetare, fiindcă orice ar face și ar drege aceștia, e pentru apărarea patriei, […]

...

Fotbalul cu epoleți de generali și colonei

Când absurdul e de lungă durată, începi să crezi că așa e normalul.

Permalink to Fotbalul cu epoleți de generali și colonei
sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 10:10

Că, probabil, așa stau lucrurile în toată lumea. Și că nu e deloc bine să ai păreri foarte apăsate despre generalii și coloneii deveniți subiecții unor scandaluri bugetare, fiindcă orice ar face și ar drege aceștia, e pentru apărarea patriei, pentru liniștea noastră.

Bugetul Armatei, chiar dacă s-ar duce tot la niște cluburi sportive sub acoperire, nu e treaba noastră, a civililor. Noi, civilii, să ne vedem de ale noastre și o să fie bine. O pace care nu se mai termină e un stres ostășesc la fel de dur ca o mobilizare. El cere niște soluții, iar fotbalul departamental, ca și fotbalul de partid și de stat, e una din ele!

Cât timp Ministerul Apărării Naționale nu vine cu niște lămuriri la zi, interesând, cu un maximum de transparență, relația sporturilor de performanță cu milităria și bugetul Armatei, vom continua să bâjbâim tot felul de păreri în afara realității. Să ne luptăm cu tot felul de prezumții, nu cu fapte și cheltuieli. Și să riscăm penalul, fiindcă și legislația situației e tot o prezumție.

S-ar putea ca aceste activități sută la sută civile – precum fotbalul, cântul, dansurile, poezia și alte distracții liberale – să fie o politică și un secret de NATO. Soldații, dacă tot n-au parte de front, trebuie să facă și ei ceva.

Numai că ocupațiile astea de umplutură și semănând a bonus pentru așteptare, oricum mai plăcute decât culesul porumbului și construcția de Transfăgărășene, au produs, în trei sferturi de veac de pas de front și „la stânga-mprejur!”, o armată paralelă de grade superioare care nu are cu ce să-și umple vegetarea. E destul să-i vezi pe burtoșii în uniformă clamându-și drepturile și trecutul în sporturi ca să devii mai prudent cu opiniile, să realizezi că situația e fără soluție. Durează de prea mult timp, ca beneficiarii acestei durate de decenii să nu clameze legitimitatea „drepturilor câștigate”. Iar mingea, adică puterea, e la ei.

Dacă am ști cum stau lucrurile în alte lumi și cum e gestionat în aceste alte lumi, mai chibzuite cu banii civililor, așa-numitul timp liber de cazarmă, poate că am avea și argumentele pentru a schimba ceva. Pe de altă parte, faptul că în competițiile continentale și internaționale ale momentului nu mai apar cluburi ale Armatei, ale milițiilor și ale unor ministere de dictatură e chiar soluția. Lucrurile amestecate duc și Armata, și sportul în fundături. Nu poți să joci un fotbal performant în poziție de drepți. Generalii și coloneii sportului cu buget militar ar trebui să înțeleagă că totul are un capăt, că vanitățile lor de „legende” ale sportului de odinioară le afectează pentru totdeauna imaginea.

Un Lăcătuș pântecos dând interviuri exaltate în Liga a patra e tot ce n-am vrea să mai vedem, în finalurile de carieră ale unor oameni pe care i-am iubit. Și dac-ar fi vorba numai de Lăcătuș!

Comentarii (38)Adaugă comentariu

ionel (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 10:48

Tot respectul,Maestre'Ma bucur sincer ca avem asemenea formatori deopinie.Perfect de acord cudomnia voastra!

Valer (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:12

Se vede un ziarist adevarat Citeste si Talpan materialul ? Dar dl Tolontan ce parere are ?!

Raz (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:13

Da ca Gigi e furat Steaua la fel cum a furat tot ce are el acuma la fel cum au furat toti in tara asta nu e clar? Nu sunt de acord deloc cu comentariile dumneavoastra.

Mircea (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:26

Corect insa buba este ca toata lumea - incl dta - critica dar nimeni nu ofera solutii. Cel mai usor lucru este sa critici fara sa te implici. Este o forma de lasitate gazetareasca.

vasglo (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:26

Asa-i, maestre! BRAVOOOO.....!

Sorin (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:28

Bravo Maestre! Civilul nu are ce cauta in treburile Armatei,si viceversa! Singura atributie a Armatei este sa apere pamintul stramosesc,si poporul,care plateste prin impozite, Popota din care fac burtile mari,salariile si pensiile unora,care lustruiesc ani de zile scaunele unor birouri, latindu-si exagerat partea posterioara,casele,masinile,si,si,si! Toti astia ar trebui sa se ocupe cu instructiile,tacticile si pregatirea combativa,pentru apararea tarii! Am vazut niste documentare despre Armata Americana,Franceza, Engleza! Am vazut acolo,Generali,deci peste 50 de ani ca virsta, cu niste brate de culturist si six-packuri de te doare mintea! Nu vorbesc de locotenenti,capitani sau colonei, ca numai unul din ei,desfiinteaza un pluton romanesc,condus de locotenenti si capitani cu gindul numai la saramura de peste! Cind ma uit,la ce burti le atirna,ma intreb automat,cum poate un asemenea ofiter sa fie un exemplu pentru soldati? Cum ar putea,sari un gard, sau alerga 30 de km.cu echipamentul de razboi,sau masca pe figura? In cazul unui razboi,in prima ora jumatate de Armata este surcele! Dar ma intreb de ce accepta asa ceva? Cine este responsabil pentru controlul armatei?Ca ministrul este si El un biet civil, venit dintr-un birou! Nu exista ofiteri, de elita,care sa stie,pe ce parte se unge felia de piine cu unt?

Nea gigi (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:37

200-300 de euro pentru articolul asta? Ca mai mult nu face... Nu va doare asa in gat dupa ce scrieti mizeriile astea? Despre cluburile primariilor cam ce opinie aveti? Sau despre jucariile personale ale unor descreierati cu foarte multi bani? Nu ati inteles pana acum faptul ca cluburile de fotbal ar trebui sa fie ale suporterilor? Cum e echipa asta departamentala de care vorbiti a unei asociatii de suporteri...

Alexandru (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:40

Da, preferam hoti dovediti si condamnati, homofobi, xenofobi si cam orice se termina in "fobi". Astia da caractere care trebuie urmarite si, in final, luate ca model de viata.

Vardasihan (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:41

S-au deschis toate robinetele posibile de sifonat banii românilor.Nu contează că e vorba de 50 de mii de euro sau de 50 de milioane.Important e să se împartă bani la,, băieții harnici"ai româniei.Clubul sportiv al armatei,e unul din acele multe robinete.Proiectul cu echipa de fotbal,e un eşec.Cum să crezi că în 2017 mai poți păcăli în halul ăsta?!?Păcăleşti doar pe cei care au ură născută pentru STEAUA,şi care au ceva de împărțit cu becali.Puțină ruşine în obraji,nu i-ar strica lui Lăcătuş.Chiar dacă el a fost,este şi va rămâne unic pentru noi,steliştii.

Viorel (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 11:50

Mulțumim mult pentru claritatea, obiectivitatea si adevarul tristei noastre realitati originale! Armata si politicienii noștri se comporta la fel ca in perioada dictaturii proletare. Nu mai exista alta tara membra UE si NATO in care armata sa intre cu cizmele de instrucție in sportul profesionist! Doar la noi in democrația asta de mucava este posibil sa se deturneze bani publici spre buzunarele uniformelor kaki cu burta, folosindu-se sportul ca pretext si paravan. O rusine naționala care in loc sa înceteze se amplifica!

Belphegor (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 12:03

Îmi plac mult articolele Dvs. , dar de data asta nu sunt de acord cu Dvs… nici o problemă bineînțeles. Dacă încep să dezvolt subiectul , la cîte ar fi de spus nu aș termina nici pînă la Crăciun și nu este nici locul , nici timpul , nici cazul. Nu voi spune decît un lucru simplist la prima vedere dar din păcate foarte adevărat (doar am spus că nu vreau să dezvolt)::::::: În țara noastră ATIPICĂ sau mai bine spus comparabilă cu țări de pe alte continente (adică CU MAJORITATEA țărilor) în nici un caz cu Franța , Anglia , Italia , Suedia…etc…etc… DACĂ pentru a SALVA sportul românesc , mîndria Națională , sănătatea spirituală (etc…etc… ) de la pieire este nevoie (și ESTE NEVOIE MARE DE TOT) de implicarea Armatei , a Miliției , a CFR-ului , a PNL-ului , a PSD-ului , a lui Johannis , a lui Trump , a lui Putin , a Sfîntului Petru , a Primăriei sau Primăriilor…. dacă e nevoie de legi speciale ale sportului… atunci AȘA să fie măi fraților. Și nu este valabil numai în sport. M-am săturat de dogmele astea care sună atît de fals , de aerele și de fițele astea (împrumutate de la alții DE LOC mai buni ca noi) care nici nu ne „prind” , nu ni se potrivesc , nici nu ne fac bine , nici nu sunt NEAPĂRAT mai morale… oh no sir , în nici un caz mai MORALE.!!! Păi dacă ar fi să urmăm calea asta…. nu numai că ar mai rămîne doar vreo 6-5 echipe în Liga I (nici atîtea de fapt) , dar într-un timp FOARTE scurt sportul românesc chiar că nu ar mai fi nici la nivel de amatorat. Mulțumim , NU!!!… Dacă altfel nu se poate că suntem noi mai săraci , mai nevoiași , mai nedoriți (de super concerne MultiNaționale , de Firme , de super Bogații Lumii care investesc în țări mai „tentante”) atunci AȘA ESTE CEL MAI BINE. Nici o problemă. Principiile astea de Operetă sunt bune cînd merg lucrurile bine…. cînd ai o țară prosperă cu oameni de afaceri prosperi și BINE intenționați ….. noi nu avem după ce bea apă (vorba vine) , dar avem principii. Ei ce să-ți povestesc. Mai lăsați-ne cu gargara asta și cu limba asta de lemn și cu „principiile înălțătoare” că ne-am săturat. Dar după cum spuneam hai să mă opresc aici că DEJA simt că „mă ia de cap”.

Popa (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 12:34

Este bine ca tolo.ro a aratat adevarata fata a clubului Armatei romane , ca altfel , il vedeam si pe Lacatus de mana cu Talpan facand coada la DNA . Probabil planul lor era sa multiplice frauda de la sectia de baschet si la sectia de fotbal .

Angus (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 12:37

Păi de ce nu vă documentați cum e la alții?
Vă dau un exemplu de campion mondial și european de ciclism. Benjamin Thomas. Echipa Armee de terre
http://www.equipearmeedeterre.fr/web/

Cosmo (5 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 12:41

Daca articolul asta apărea acum 40 de ani puteam spune’ uite dom’ne jurnalist adevarat’. Acum pare doar o idee fixă a lui jiji becali.

naica (15 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 13:25

Lacatyus a ajuns ca pentru cei 30 de arginti, sa jure cu mana pe cruce, ca este al doilea Mesia . Desi chiar si la cele doua clase pe care le-a promovat, ar trebui sa stie, de la cornetul cu seminte, ca Mesia e unic !
Armata a ajuns in sfarsit , la concluzia ca mai mult decat sa fie in NATO pe rol de lopata de infanterie nu poate sa viseze ! Vai de noi! Oare va mai exista Romania peste 50 de ani cu asemenea burtosi ?

grig (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 14:20

ca de obicei, impecabil!

Poli 21 (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 15:17

Pina cind MApN a dat bani la Steaua fotbalistica ( si mai da si acum la multe alte sporturi) nimeni nu s-a inflamat, dar daca acum finanteaza o alta echipa decit cea a lui Becali este o problema de siguranta nationala. Cam strimba logica .

Eugen Qy (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 16:22

E chiar atât de greu de înțeles ??? Daca i se va lua jucăreaua lui bg, acesta o va descompune, insusindu-si părțile componente si astfel ptroduvcand o paguba uriașă atât armatei, cat si statului roman ! BG oricum are doar interese pecuniare la clubul pe care l-a împrumutat financiar si care l-a despăgubit înzecit, după cum el însuși declara recent.

Iulian (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 16:54

Macar ne au redat bucuria de a merge la un meci. La fotbalul profesionist s a pierdut aceasta bucurie.

bucur stelian (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 18:11

Dragi suporteri stelisti, daca iubiti asa mult echipa de ce nu o sponsorizati voi? De ce sa platim bani din bugetul Romaniei pentru o echipa care nu inseamna nimic ??

Romeo (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 21:20

Analizati calitatea jocului de fotbal, analizați evoluția sportivă a echipei și lăsați poveștile „filozofice”.
Steaua înseamnă CSA!

Dani (5 comentarii)  •  18 noiembrie 2017, 22:15

Si ce facem? Sifonam bugetul armatei in favoarea unor ciobani cu dare de mina catre pseudo jurnalisti sportivi cu valente de prostututie intelectuala? Asta s-a tot facut, si am ajuns in subsolul fotbalului international. Mai bine asa, ca semiprofesionisti (ori semiamatori)…copiii aia sa munceasca fara vedetisme de liga intii, sa invete fotbal si de-abia mai apoi sa aiba pretentii. Viitorul fotbalului romanesc sta in acea divizie a patra, nicidecum in Viitorul lui Hagi.

Viorel (3 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 0:00

Romania face totul pentru a ramane la periferia Europei, a democrației reale si a civilizatiei! In nicio tara UE nu se cheltuiesc cu atata voluptate bani publici pentru sportul profesionist. La noi primăriile si armata au păstrat practicile din epoca de aur si pompează fonduri in sportul profesionist, cu scopul de a obtine avantaje materiale sau politice total necuvenite, folosind sportul ca pretext si paravan. Stopati acest comportament demn de un stat autoritar, nedemocratic si tema potrivita pentru cărțile lui G Orwell!

Anton (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 4:04

csa = club sportiv amator. . . distrugător și dezbinator.

sundance kid (5 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 5:01

Asa e maestre cum s-ar spune pe romaneste ” din lac in putz ” !! Gigi modelul de urmat pentru tinerii bucuresteni occidentali . Un om oneros calculat cerebral manierat civilizat etc .

Gabierul (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 5:44

Care tara /armata din NATO,mai are echipa de fotbal ?????!!!!

alin (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 9:20

Sa va fie rusine, d-le „ziarist”. Vă deranjează doar secţia de fotbal a CSA Steaua, văd că nu aveţi nicio problemă cu restul secţiilor, care, an de an fac performanţe majore pentru sportul românesc tot cu bani de la buget. Ca să nu mai vorbim de toate primăriile din ţară care pompează bani în multe alte echipe. Faptul că LĂCĂTUŞ a ales, alături de noi toţi, calea corectă, nemânjită de oier, nu îţi dă dreptul să vorbeşti despre el în astfel de mod! Ai îmbătrânit urât, iar talentat nu ai fost niciodată. ***

Ketas (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 9:27

Dar Csa primeste bani de la stat inca de la infiintare , dar hai sa vorbim dupa 1990:). Pana la reactivarea sectiei de fotbal de ce nu v-a interesat ca Csa primeste anual bani de la stat pt toate sectiile sportive? De ce nu va agitati sa scrieti si despre Academie (caci nu e rapid) ca si ei iau bani de la buget si inca unul dublu fata de noi. Tataie adu.ti aminte de banii pe care i.ai luat de la gigi si pe care nu i.ai returnat , chiar ciobanul dandu.te de gop acum ceva vreme pe otv parca. A venit vremea sa platesti banii inapoi prin articole ? Te rog enumara.mi si mie 10 conducatori de cluburi din liga 1 care nu au fost la puscarie pt manevre in fotbal???? Epoleti vs catuse, ce alegem?

alin (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 10:01

Aveţi dreptate doar într-o singură privinţă: absursdul a început în 2003, când societatea comercială a ciobanului a luat locul Stelei în prima ligă, cu complicitatea penală a conducătorilor fotbalului românesc. Sunt 14 ani în care presa i-a cântat în strună, iar astăzi o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei a restabilit adevărata normalitate, pe care voi, cei aflaţi sub solda fecesebistă, o ignoraţi şi înfieraţi într-o complicitate revoltătoare.

MZM (10 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 10:18

Toata stima, domnule Tudor Octavian, pentru hotarirea cu care atacati acest subiect „delicat”, de care colegii dv. ziaristi se feresc precum dracul de tamaie! Problema suscita si alte intrebari. De ce Guvernul Romaniei se comporta total diferit fata de doua foste echipe departamentale, Steaua si Dinamo? Guvernul (prin MApN) interzice Stelei aproape totul, sigla, palmares, stadion (si permite aparitia unei clone), dar acelasi guvern (prin MAI) ii permite echipei Dinamo sa foloseasca fara nicio problema sigla, palmares, stadion, baza Saftica etc. Cum e posibil ca echipa cea mai galonata din fotbalul nostru si cu prestatia europeana cea mai vizibila, echipa care se autofinanteaza si nu cere un leu de la stat, sa fie alungata de pe stadionul pe care patronul ei l-a modernizat cu 4,5 mil. de euro, iar Dinamo, o echipa cu mari probleme, cu dosare privind intrarea si iesirea din insolventa, va primi in dar, de la statul roman, un stadion modern (fara pista de atletism, nu-i asa?) de zeci de mil. de euro??!! De ce i se permite ministerului armatei sa finanteze de la buget o echipa de fotbal (clonata), desi nicaieri in lume nu exista asa ceva? Cred ca este imperios necesar sa se faca o ancheta jurnalistica pentru a se raspunde la aceste intrebari si la multe altele.

Catalynn (4 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 11:08

Poate ma insel, caz in care scuze anticipate! Insa nu era cumva domul Octavian Tudor cel căruia, in urma unui articol corect, actualul eliberat condiționat ii reproșa la OTV (da, au trecut mulți ani de atunci si memoria poate imi joaca feste) ca l-a ajutat cu bani pt tratamentul unei rude si in loc sa il perie, domnul Octavian Tudor in critica!? Nu de alta dar vad ca de la o vreme (mai precis de cand ii dau in cap becalului) tuturor le sta Steaua in gat, de parca Steaua înseamna doar fotbal. Oare domnul Tudor Octavian, fiind in domeniu de zeci de ani banuiesc, nu o fi laudat niciodata performatele sportivilor steliști!? Nu o fi fost prezent niciodata pe la Otopeni sa ii întâmpine si sa le ia interviuri!? Si daca da, nu făceau si atunci sport in poziție de drepți!? CSA e susținut din bani publici. De acord! Insa CSM si alte atâtea cluburi (repet, nu ma refer strict la fotbal) susținute tot din fonduri publice sunt OK si doar Steaua omul negru!? Pai cum asa!?

Mosu (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 13:56

Tudor Octavian , pe cand un articol si despre toti cei care au furat si distrus fotbalul romanesc?Dar sa nu uiti sa-i enumeri pe toti ca sunt multi..Asa e in Romania, vrem puscariasi nu generali.Ce v-ar face Tepes de ar ma fi e aici….

haideusicfr (16 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 18:18

Steaua in liga a 4-a nu cred ca e o problema. Si U Cluj e in a 3-a . Nu au nevoie de bani multi.Cred ca e vorba de echipe de amatori.
Doar daca ambitiile vor creste si cheltuielile la fel.

Zeciu Gabriel (1 comentarii)  •  19 noiembrie 2017, 20:05

Imi pare tare rau ca se vorbeste urat despre ceva ce v-a deveni in scurt timp o lectie despre cum ar trebui gestionat fotbalul românesc . Mai bine interesati-va de cati bani produc acei ,, socios “ care aduc bani pt aceasta echipa si dupa exprimati -va . In 2 ani o sa va doriti unii dintre cei ce blameaza acest brand sa fie ,,socios “ . …. poate nu vom mai avea nevoie de altii ..

kla2005 (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2017, 13:20

De foarte multe ori nu am fost de acord cu dvs. De foarte multe ori parerile noastre erau cel putin … antagonice.
Insa, articolul asta mi-a mers la suflet!
#respect

AMAN (2 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 10:47

Felicitari domnule Octavian Tudor pentru articol. Este incredibil cum inaltii ofiteri se gandesc sa cheltuie banii publici , ocupandu-se de fotbal sau de alte sporturi . Domnul presedinte al Romaniei s-a luptat ptr marirea bugetului armatei . Doamna Olguta s-a luptat ptr pensii speciale la armata. Amandoi au reusit .Domnii generali au bugetele armatei si familiilor lor asigurate. ei se ocupa de echipa de fotbal nu de strategii militare.Sunt o rusine!

Anonim (27 comentarii)  •  22 noiembrie 2017, 18:43

Numai din interes poti sustine ca FCSB nu este Steaua si ca se impunea aparitia altei echipe, care sa ia startul din Liga a IV-a (sau a V-a)! Un fotbalist care a castigat Cupa Campionilor, Supercupa Europei si a activat in Italia (la un club de bun nivel si intr-un oras fabulos) si in Spania nu poate fi interesat sa sustina proiectul CCA! Am mai scris-o, tot pe acest blog: persoane insignifiante, fara mare legatura cu fotbalul, dar aflate intr-o functie importanta la un moment dat isi aroga dreptul de a decide soarta unor cluburi de traditie, sau de a promova grupari din localitati obscure, cunoscute doar pe plan local (nu regional sau national). In realitate, fotbalul nostru este populat de "ciocli", care prefera sa ramana in memoria colectiva prin orice, inclusiv prin astfel de contributii (falimentarea/disparitia unor cluburi)! A.

gigimigi (3 comentarii)  •  9 februarie 2018, 15:12

Să ne lase generalii ăștia de tinichea. Huo, ***! ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează