Tudor Octavian

Finețea observației și meșteșugul își dau mâna în texte care pot fi citite și la berărie, și la biblioteca Academiei

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Tudor Octavian
Un articol care nu merge cu sarmale și cârnați

Un fost coleg de la filologie, devenit cercetător lingvist, a alcătuit, în paralel cu sarcinile de serviciu și, s-ar putea spune, în pofida acestora, două tomuri masive, coborând în istorie și apoi urcând “la zi”, cu cele două definiri ale […]

...

Mai bine pe tușă, decât în spital

Dacă arbitrii ar sancționa toate faulturile golănești – din spate, la glezne, la fibră și prăvălirile pe adversar – prin care cei mai mulți dintre jucătorii cu o tehnică precară și cu o genă de maidan a răzbunării, la jumătatea […]

...

Eu, noi și regalitatea

Pentru mine, cel crescut cu o istorie mincinoasă și îmbătrânind în diversiune, toate informațiile privind regalitatea și rolul ei în devenirea modernă a României, au renăscut cu un plus de sens, într-un imens vid afectiv, odată cu reîntoarcerea acasă a […]

...

O corvoadă și o pagubă-n ciuperci: Cupa României

Cu excepția lui Miriuță, condamnat să bată măcar în Cupă, până ce va ști dacă mai rămâne la Dinamo, și a unor echipe din Liga a 2-a, dar și acestea cu niște motivații în afara gloriei sportive, Cupa României la […]

...

Fotbalul cu epoleți de generali și colonei

Că, probabil, așa stau lucrurile în toată lumea. Și că nu e deloc bine să ai păreri foarte apăsate despre generalii și coloneii deveniți subiecții unor scandaluri bugetare, fiindcă orice ar face și ar drege aceștia, e pentru apărarea patriei, […]

...

Omul șefului

Mihai Stoica reușește să joace perfect rolul de servitor credincios al lui Becali. Ce-i puțin lucru?

Permalink to Omul șefului
sâmbătă, 16 aprilie 2016, 9:45

Fotbalul a creat mai multe ocupații de care pare că nu se poate lipsi, dar care nu vor deveni niciodată profesii. Nu mai e fotbal, rămân pe drumuri o mulțime de oameni care nu-și găsesc alt rost în viață, oricât l-ar căuta. Sunt ocupațiile de dimprejurul jocului propriu zis cărora nu li se dă întotdeauna și un nume sau dacă au un nume acesta nu dezvăluie natura lor.

La Steaua, Mihai Stoica e „omul șefului”. Poate că nu-i chiar persoana de care șeful nu se poate lipsi, dar de afară așa se vede, iar Mihai Stoica nu pierde nicio ocazie ca să se poarte ca purtătorul de supărări și de mișto al șefului.

La echipele pe la care a trecut, Mihai Stoica a avut același rang numai că fiind echipe mici și prestația sa era anonimă. Abia la Steaua a căpătat omul șefului glas și tupeu, iar de când a ieșit din detenție pare că vrea să recupereze în mare grabă ceva. Lumea îl cam uitase pe Mihai Stoica și altul care să se remarce în același chip, prin agresiuni de-ale stadionului de toată mâna, nu se ivise. Chiar și patronul părea să nu-i simtă lipsa, iar dacă i-a dat o ocupație de îndată ce s-a liberat părea de la sine înțeles că nu mai putea să fie aceeași de dinaintea necazului cu justiția.

În anii în care Mihai Stoica a absentat din fotbal, s-au întâmplat atâtea lucruri fără dus-întors încât răbufnirile sale de om al șefului nu mai sunt nimic din ce erau cândva. Chiar și șeful s-a sesizat de nepotrivirile lui MM cu vremurile și i-a cerut să nu se mai ia în seamă ca odinioară.

Nu c-ar irita lumea, fiindcă lumea îl are acum ca giumbușlâcar de campionat pe Șumudică, dar șeful și-a primenit și el mult vechile motive de a fi supărat. Altfel spus, MM s-a despărțit un timp de un șef, iar la revenire a găsit altul care, logic,  ar vrea la rându-i  un alt MM.

Presa ar vrea ea să-l aibă pe Mihai Stoica cel care era cândva și mai mult decât atât, presa îi citează ironiile de doi lei cu îngăduință, mai face nițel și din țânțar armăsar, dar Steaua, care trage din greu de un întreg campionat de pe locul al doilea, nu mai suportă prostelile staff-ului din anii când era numai locul unu.

A apărut un climat de îngrijorare cu prezumția unor alte confruntări cu justiția pe care Mihai Stoica îl ignoră. Iar șeful nu vrea ca oamenii lui să deschidă fronturi pe care se poate și pierde. Altfel spus, nici miștoul de lingușeală și de om al șefului nu mai e ce a fost.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

nicu (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 10:51

poate o bate astra azi sa dispara *** de pe prima pagina vreo doua luni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Baspunar (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 11:33

F.C.S.B-iştii, noii rromi ai României. Sunt o generație bolnavă, contaminată de comunism şi securitate, imposibil de integrat într-o societate democratică reală. Mi.Mi. Stoica sau Gheorghe *** sunt indubitabil exemple de neam prost şi minte scurtă. Hoți dovediți, ameninţă, jignesc, sunt mincinoși şi sifon în cazul Puiu Popoviciu. Sifonul Gigel!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Robertinho (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 11:56

@Nicu - pacat ca nu te-a *** ***, ar fi fost lumea mai buna fara tine.

florin (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 11:57

Daca s-ar face ziarist ar fi mai bun ca dumneata daca s-ar face scriitor ar avea clar verb superior dumitale,ca analist sportiv nu mai vorbesc....Este probabil cel mai bun conducator in plan sportiv din fotbalul romanesc al ultimilor 10 ani,de unde si comentariile soios-vulgare *** ale sustinatorilor altor grupari sau chiar ale unor ziaristi frustrati!In alta ordine de idei, multe dintre "spiritele" dumitale sunt de doi lei.Despre articol pot spune doar ca e rautacios gratuit, tendentios, penibil uneori, incadrandu-se perfect in corul hatterilor .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 12:07

@florin: Pe ce lume trăiești?Sau e o glumă prea subtilă...

Ister (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 12:29

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

faxx (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 12:55

@dan nu cred ca este o gluma .. sunt multi ca florin la noi in tara care au drept la vot si care fac imprumuturi la banci

nea caisa (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 13:24

In linia articolelor maestrului Octavian: incomode. Dar un articol superb; si pentru ca Tudor Octavian, care are placeri de a taia cu barda, scobeste acum cu bisturiul. Nu o data injuri articolele lui Tudor Octavian, dar nu te poti lipsi de ele. Maestre Octavian, aveti dreptate, l-ati surprins bine pe Mihai Stoica. Mihai Stoica este si unul dintre motivele pentru care mi-ar place ca astazi, in meci direct, sa invinga Astra.

lucid (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 13:55

Tudore,ce te mai roade invidia.M-am lamurit cu tine de la"analize politice".E mai usor sa ataci.Sa fii sanatos!

Mihai (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 14:13

un articol scris de un editorialist frustrat pe sucesul lu MM ...cred k tu ai fost *** k MM *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Potera (2 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 14:21

Domnule Tudor Octavian, cu parere de rau va spun ca textul domniei voastre e o insiruire de afirmatii dezlanate, fara acoperire. Textul e fara zvac, mai ales ca este un text de opinie (e dreptul dvs de a avea o parere, dar care este ?) si nu trebuie sa aduceti dovezi si doar sa le argumentati. Tocmai asta e buba, faceti afirmatii dar uitati sa le argumentati. Va comportati exact ca in emisiunile politice la care participati (cand va vedeam, imi pare rau, schimbam canalul), norocul nostru este ca nu prea va mai cheama nicio televiziune. Parerea mea este, fara sa o mai si argumentez (sac!), ca sunteti *** si nimeni nu va mai considera util si incercati sa dati in aceea care sunt mai norocosi decat domnia voastra. Batranete usoara.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alexhaiducu (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 14:22

*** ***! libertatea cuvantului! haida de! sa scrieti voi orice despre oricine cum va taie capul si lumea sa ia asta de bun doar pentru ca voi sunteti ziaristii??? mari formatori de opinie??? *** ***! *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Xbotz (2 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 14:24

Ce subiect interesant de dezbătut, relatia Becali-MM Stoica în ziua în care se poate decide campionatul. Becali nu are nicio problema cu MM și fiți voi liniștiti ca în fotbal sunt multe jocuri de culise. Nu m-ar mira deloc faptul , înu cazul în care cineva ar recunoaște, ca MM știa ce urma sa zică Gigi după declarațiile lui si ca totul a fost premeditat. Sunt jocuri de culise prin care pui presiune pe adversari, pe federație, chiar pe proprii jucători. În campionatele importante jocurile astea se joaca de mai multi ani și la alt nivel în condițiile în care acolo contează imaginea jucătorilor și imaginea clubului. În românia , după cum se vede , stai 1 an în închisoare și ești șef la campioana României din ultimele 3 sezoane.

Benise (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 14:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sam Murray (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 14:36

Ei, da, asta îl deranja pe maestru, faptul că MM e ”omul șefului”. E singurul. Ceilalți , la celelalte echipe, sunt bățoși nevoie mare și-l pun la colț pe patron... Ca și în cazul lui Becali, al lui Șumudică, al lui nea Mitică, al lui Prunea și al altora, presa e cea care promovează limbajul vulgar și comportamentul mitocănesc. Trebuie să știm tot ce ”kujetă”, ce vânturi trag... De fotbal, mai puțin... Și, zău, vi se pare mai nociv MM decât Șumudică? Că văd că pe el îl alintați: ”giumbușlâcar” (așa scrieți, așa redau, deși... cuvântul de bază nu e ”giumbușlâc”...).

Ovidiu (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 14:51

Articol de umplutura intr-un ziar devenit fituica

Soos Vilmos (3 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 15:06

Servitorul este un element de mare calitate intr-o gospodarie, spre deosebire de ***, care este cel mai de jos membru al societatii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Potera (2 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 15:17

Mi s-a taiat de catre moderator "sunteti in cautare de stapan" pe motiv ca este jignitor. Dar acest articol, Doamne, cum este? Mai ales ca afirmatiile ziaristului sunt imperative.

radu (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 15:19

felicitari pentru articol domnule Tudor Octavian. Pacat ca multi sustinatori ai puscariasului isi varsa frustrarile pe aici. Multi dar ...

Adrian (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 16:03

Pe autor il respect. O pana buna in jurnalismul nostru. Pe MM nu il agreez ca personaj. Insa imi pun o intrebare. Daca ar scrie MM un text, chiar daca ar fi un text lipsit de talent, si ar spune despre Tudor Octavian ca e *** unei anumite televiziuni? In consecinta, nu cred ca relatia pidosnica a lui MM cu Jiji ar fi vreun subiect de mare meditatie sau tema de editorial serios.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tehnicu… (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 16:07

Respekt maestre!... Vad ofuscare imensa la postacii fcsbisti, care mai de care mai doct si mai cu verb, asa cum ii place lui mimi sa graiasca. Maestre, ai gresit titlul, corect era " *** puscarias al puscariasului".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 16:15

Asta e culmea! am auzit-o si pe asta - MM un bun conducator sportiv! De unde ati scos-o pe asta? Sa-mi dea cineva un singur argument, un singur exemplu de atributii sportive (sportive) pe care le are acest individ. Ca manager il poate numi doar un postac fara bac si care nu a citit nici macar o carte de management in viata lui. Acest MM are un singur rol, pe langa cel de lingusitor al stapanului si insotitor al antrenorului (si un infractor, puscarias), anume acela de a ataca si ironiza (evident fara talent...sau poate doar pt manelisti) adversarii. Este evident ca in concreto nu are nicio contributie la vreun rezultat sportiv, dovada si ca FCSB a castigat titluri (ba chiar in cel mai categoric mod) si fara el, cat a stat in puscarie. Atat!

Stelist=roman (3 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 16:40

Tudor Octava, nu ești cu nimic mai presus decât Mihai Stoica dar tu știi deja asta. ..sa nu mai vorbim despre profesionalism care la dumneata a devenit simple speculatii și atacuri la persoană.

sorin444 (4 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 16:40

Razboiul lumilor, aici... lumea oamenilor care gandesc si exprima cu stil, civilizat sau macar fara greseli ortografice ceea ce gandesc, si lumea "oamenilor de fotbal", a celor "din interiorul fenomenuluii", indignata ca "neaveniti" gen TO ar putea avea o opinie despre miraculosul meme, genialul conducator de club. Cu modestie, ca apartinand primeia dintre lumile astea, dinamovist plecat in lume sa castig o paine mai alba ca in tara, salut acest articol si pe oamenii civilizati si inteligenti care au postat opinii aici. Sigur, si fanii neconditionati ai marelui conducator (de club) meme au dreptul la lumea lor, si la opinie.

Silviu Dumitru (2 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 17:30

Da, multe meserii pe langa fotbalul asta. Cum ar fi cea de jurnalist. :)

Mana (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 17:44

Toți avem sefi domne.

ghita (6 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 17:46

El este *** perfecta,milogul nr.2,numarul unu fiind ala ca a dat norocul peste el si a aparat 4 de 11 m.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 17:52

Cata intrigare dupa ce un "atacant" cum e T O e caustic in privinta unui agresor fizic, verba, mental cum e MM. Dincolo de postura lui TO de la tv de stiri - o postura necesara dpdv financiar, articolul se refera la un om care il copiaza prost pe Buster Keaton doar ca pe langa faptul ca nu rade si daca o face, e un rictus antipatic, e vesnic incruntat (!?!) La nervi, bucurie, cand cade pe ganduri sau se concentreaza la vreo mizerie, omul MM este incruntat. Habar nu avem care sunt atributiile lui MM dar sigur sunt unele de conjunctura si probabil nou aparute in fisa postului.

cornel (2 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 18:23

Nu a existat si nu exista tripleta mai lipsita de educatie si plina de aroganta si nesimtire decat acesti mimi-gheorghe -laur , niste grobieni care nu inteleg de ce nu sunt pusi la punct ??!!! De fapt inteleg : Comitii sunt formate din indivizi cu increngaturi la clubul din Pipera via Mogosoaia-Domnesti ! Avem o presa atat de slaba si plina de neaveniti care se gudura de cuvintele pline de epitete bolnave ale acestor trepadusi si ii cauta prin parcari ! EI SUNT MORTI daca presa, prin toate pipitele-reporter si baiatasii de cancan, nu ii baga seama !!!!!!

Manu Ion (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 18:26

Stire de Doi lei de la niste jurnalisti de Doi lei !!! Alte subiecte Mai importante in legatura cu meciul nu aveti ???? Prostilor si incompetentilor !

MMihai (7 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 18:40

Indiferent ca este sau nu omul sefului, e un individ de nimic, un puscarias. Ati uitat cum s-a comportat cu suporterii, cum i-a lovit, cum l-a jignit inclusiv pe becali cand erau certati, apoi sa linga unde a scuipat. A fost bine fara el in fotbal, mai multa liniste, mai putine jigniri. Nu conteaza ca esti stelist sau tii cu alta echipa, cei care-i iau apararea sunt la fel ca el, zero barat.

Dan (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 20:11

Alceva nu ai gasit sa scrii, decit sa mediatizezi dungatii?

Naica (15 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 20:12

Cu articolul asta, nea Todorica, ai nimerit drept intr-o proaspata balega de vaca...

Anto (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 21:36

*** isi face veacul la Romania tv.M-am lamurit ce coloana vertebrala ai.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pop (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 22:03

articol facut la comanda , *** de octavian tudor vorbeste de MM un alt personaj mioritic, bleahhh....

Costel Tudor (1 comentarii)  •  16 aprilie 2016, 22:51

La echipa fără nume *** ,sunt cel putin trei indivizi fără coloana verticala ,trei *** , trei *** ,MiMi Stoica ,Valerica Argaseala si *** Dukadam .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cornel (1 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 1:28

Sunt ``stelist`` adevarat , dar ...am vazut un regal fotbalistic ...Liverpool vs Dortmundt ! Astra castiga campionatul din Romania ( pe merit )....CINE NE REPREZINTA ....sumi , care stie doar sa jigneasca...nu ca dl.Reghe ar fi departe...Burleanu recunoaste ca la 0 - 2 nu s-a mai uitat la meci...Mi-am pierdut ``sirul`` gandirii :( Sanatate sa avem...

andreicagogu (1 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 8:21

in comentariile la " superbul" dvs. se vrea eseu s-au postat destule raspunsuri critice, dar sunt convins ca nici nu vrei sa stii de ele si asta pentru ca te-ai nascut cu pixul in mana si crezi brusc , la fel ca atatia altii ca esti buricul pamantului.

Marian T (1 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 8:27

Domnule TUDOR OCTAVIAN,citesc de foarte mult timp ziarul la care scrieți,chiar nu mai aveți subiecte?Scrieți de un om care într-o lume normală nu mai are ce căuta într-un ziar de sport,sau în lumea fotbalului.Singura explicație că promovați asemenea indivizi,nu este decât faptul ***!Înseamnă că faceți parte din aceeași tagmă.Probabil ca și domnul Ioanițoaia o să ștergeți o parte din comentariu, cea care vă deranjează.Dar să dați un răspuns nu !Cred că cel mai bine este să nu vă mai citim ziarul care promovează,hoți.pușcăriași toată această elită de intelectuali ai fotbalului din care probabil faceți parte și dvs.Mulțumesc pentru articolele interesante pe care le scrieți!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mariusz (1 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 9:05

asta-i concluzia monicai tatoiu,de sex masculin.

gogu (1 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 9:11

Maestre aveti dreptate!De fapt,imi cer scuze mm este servitorul sefului!Lutu nu intra in discutie ,el fiind sofer si baiat bun la toate!Ma bucur ca lumea a vazut cit de slaba e Stoaia noastra..In curind apare si lubenitzareasa de Miami sa explice tactica omnipotentului Regheblat cel care uita sa plateasca pensia alimentara copillului din Germania...Personaje triste acest mm,cap de mop,regheblat si ceilati servitori!Servitori obraznici care trebuie altoiti regulat peste bot din cind in cind!Sper ca Jiji s-a saturat si renunta la toti...Sanatate maestre,va asteptam in continuare,sportiv,politic,aveti dreptate!

Bob (1 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 10:39

Steaua e o echipa imbolnavita pe care n-o mai poate salva decat plecarea staff-ului de ***, manageri, lingai, sfatuitori,etc,si a patronului insusi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cucul seul (1 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 11:39

In orice societate civilizata acest "MM" era de mult interzis , nu numai din fotbal, dar mai de peste tot , din orice domeniu unde se ptea face auzit sau citit de catre altii... Din pacate...nu e cazul, inca, in societatea romaneasca.

kos_tyn (2 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 13:33

parca e mai putin toxic sa fi *** lui gigi becali decat a lui sebastian ghita, nu-i asa maestre?.....sau a lui nicolae ceausescu.......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aldo_m (2 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 15:23

cand era la galati mm se ocupa cu blatuirea arbitrilor le punea tabla de la combinat pe casa si le oferea diferite atentii CUM POATE CINEVA SA SPUNA CA MM S-A SCHIMBAT a si mai punea presiune pe arbitri care nu primeau spaga ASTA E ADEVARATUL MM mare conducator ca si dinu vama ,CONDUCATORII SCOLITI LA SCOALA LUI DRAGOMIR ,nu ma mira ca sant oameni care-l iubesc pe acest mm singurul conducator de club care si-a altoit suportul echipei lui la adapostul badigarzilor ,uneori ma gandesc ca suporterii lui mm merita cate o palma de la mm ca sa se racoreasca saracul dupa puscarie

RapidCrîngași (2 comentarii)  •  17 aprilie 2016, 17:04

MM exact asta este , slugoiul perfect și de departe cel mai nesuferit om de fotbal din România , dar pe unii îi supără adevărul și ÎNDRĂZNESC să-i ia apărarea slugoiului măscărici... și spun lucruri pe care nici ei nu le cred.

Alin (1 comentarii)  •  18 aprilie 2016, 11:15

Ce articol de ***....

Cristian (1 comentarii)  •  20 aprilie 2016, 14:56

Când apăreai seară de seară la televiziunile infractorilor Voiculescu și Ghiță slujind credincios ideile acestora ce erai domnule T.O.?Nu cumva o slugă josnică?Un atârnător ahtiat după simbria oferită de turnător?Câtă ipocrizie!

Anonim (27 comentarii)  •  20 aprilie 2016, 17:33

Maestre, v-am spus ca nu-mi placea mimica lui Stanciu din fotografia anexata articolulului pe care i l-ati dedicat; de atunci, baiatul le-a aratat degetul mijlociu spectatorilor severineni si s-a fotografia cu un anume Bebe Camataru! Greu sa reziste atmosferei de la Steaua, cu un manelist de etnie germana la "timona". In alta ordine de idei, Stoica ar fi un baiat istet, insa slugarnicia, caterinca si patima polemicii il fac foarte putin apreciat! A.

Comentează