Leul lui Copos

Să presupunem prin absurd că s-ar găsi cineva să-i plătească lui George Copos leul solicitat în schimbul Rapidului. Cît oare ar valora, în realitate, leul ăla?

Astăzi de dimineaţă, în fine, cît poate fi şi dimineaţa asta de dimineaţă pentru un jurnalist, dar să lasăm detaliile minore, azi-dimineaţa, deci, o ştire mi-a cutremurat procesul de trezire. George Copos vrea să vîndă Rapidul!

Primul meu gînd a fost să văd dacă nu cumva s-a scufundat planeta. Nu se scufundase. Poate doar un pic Bucureştiul sub povara unui trafic haotic, dar să lăsăm detaliile minore, nu? Am purces imediat la căutarea detaliilor. Am descoperit relativ repede, căci o astfel de informaţie face repede înconjurul planetei, dacă tot nu se scufundase. Am descoperit că George Copos e dezamăgit. Şi el? Aşadar sîntem mai mulţi. Că a văzut ce n-a văzut niciodată. Că e o lume care nu-i a lui, că practică un sport care, de fapt, e altul, cu reguli pe care nu le cunoaşte. Aici am avut un prim semn de întrebare şi am stat puţin pe gînduri, ca emoticonul ăla de la messenger, îl ştiţi, ăla pe care-l puneţi cînd vreţi să-i arătaţi interlocutorului că sînteţi preocupat. Ce naiba de sport practică, de fapt, George Copos?! În fine, nu contează, mi-am zis, dacă el aşa crede, că e un sport, să fie sănătos! Finalul mi-a plăcut, “gustul dulce al succesului aşezat peste cel amar al unei lumi profund pervertite” m-a dus cu gîndul la meniurile chinezeşti, la sosul dulce-acrişor şi la pacheţelele de primăvară. În plină iarnă.

Dar altceva m-a făcut să-mi rotesc ochii, precum un alt emoticon de pe messenger. Cînd am aflat ce doreşte George Copos în schimbul acţiunilor sale: un leu.

Un leeeeeu!! Aşa cevaaaa!

Tot drumul spre redacţia Gazetei vestea continua să-mi macine gîndurile, ca o rîşniţă veche de cafea. Apropo, era pe vremuri un fotbalist Râşniţă la Rapid, dar şi ăsta e un detaliu minor, că nu-s convins că George Copos a auzit de el. Un leu, un leu, un leu, un leu, ceasul meu interior ticăia în ritmul acesta. De cînd îmi doream să intru şi eu în fotbal, ca investitor. Un leu e o sumă de care m-aş putea desprinde, chiar şi în această perioadă de Sărbători. Am început să fac calcule, deja aveam un plan de investiţii viitoare, scouteri, centru de copii şi juniori, marketing, un PR pentru imagine, chiar eram încîntat să lucrez cu Răzvan, ar fi fost, aşa, o întoarcere în timp la vremurile cînd amîndoi eram elevi la “Lazăr” şi eram terorizaţi de un profesor de matematică, stelist înverşunat.

Odată ajuns la redacţie, o colegă cu mai multă răbdare în găsirea detaliilor, în care eu am mare încredere, în colegă nu în detalii, mi-a mărturisit că era a 14-a oară. A 14-a oară cînd Copos vrea să vîndă Rapidul, la ce altceva vă gîndeaţi? Bun, şi ce dacă?, mi-am zis, eu îi dau omului un leu şi gata, facem afacerea. Eventual chemăm şi televiziuni, poate o să-l sune şi pe Gigi Becali, că sigur ştie ce planuri am eu mai departe.

Apoi mi-a venit în minte un gînd. Oare ce primesc eu în schimbul leului? Probabil ceva datorii la jucători. Ceva mai multe, cred. Eh, o rezolv eu, mizez pe sensibilitatea lor. Cît să fie, un milion acolo! De euro. Apoi oarece datorii la stat, impozite, taxe, chestii d-astea minore. Şi cu astea aş  rezolva, poate obţin o reeşalonare, totuşi sînt şi eu un investitor la început de drum. Pesemne că ar mai fi pe acolo, prin nişte acte, uitate într-un colţ pe etajeră, datorii la Taher, la Clubul Sportiv Rapid, la alte cluburi de unde s-au luat jucători. Mda, gluma se cam îngroşa. Dar nu m-am lăsat demoralizat. Găsesc eu o soluţie, există bănci, există credite.

Apoi m-am mai gîndit la ceva. Oare cîţi bani ar trebui să-i plătesc eu, în calitatea mea de nou proprietar al Rapidului, creditorului George Copos? Celui care, de ani buni, doar a împrumutat clubul cu diverse sume, prin diverse manevre financiar-contabile. Cred că nu-mi cedează şi aceste sume tot în schimbul unui leu! Banii ăştia va trebui să-i dau. Să tot fie cîteva milioane bune, poate chiar zeci de milioane. De euro, logic.

Offf! Şi eu care credeam că pot deveni investitor în fotbal! Visul mi-a fost spulberat. Domnule Copos, nea George, îmi pare rău. N-am cum să vă ajut. Leul meu nu e la fel ca leul dumneavoastră!

28 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 28 Iulian M. on 07.11.12 at 5:17 pm

21 de milioane de euro erau in 2011…A zis stucan la emisiune

# 27 dinArad on 25.12.11 at 7:41 pm

Dle. Niculescu , lasind la o parte bascalia , intradevar in fotbalul rominesc se intimpla multe mizerii si lucruri ciudate si aici Copos are dreptate 100% si nu Rapidul (in nici un caz) este echipa favorizata. (nu , nu sunt rapidist).
In ceea ce priveste “leul lui Copos” , toata lumea stie ca cine preia clubul sin Grant va avea de platit aprox. 30 de mil. de euro datorii. Intrebarea este: FACE Rapidul 30 de mil.? Eu zic ca face CU VIRF SI INDESAT avind in vedere istoria si traditia extraordinara(e) a clubului si valoarea lotului , plus o masa foarte consistenta de “cei mai patimasi si mai atasati de club suporteri” de la noi din Rominia DE DEPARTE. Deci “problema” nu este pusa chiar cum trebuie in articolul dvs. pentru ca daca AI acesti bani , Rapidul chiar face 30 de mil. fara discutie.
Craciun Fericit.

# 26 praf on 25.12.11 at 5:48 pm

dau eu un leu pe crapid,pana la scadenta vand toti jucatorii si imi trimit banii in alt cont nu ar fi mare paguba oricum poate asa am scapa de focarul de h1n1 din giulesti

# 25 ciupi on 25.12.11 at 2:21 pm

n-am citit nicaieri cum ca george copos ar vrea sa vanda rapidul pentru o bancnota de un leu. de unde stim ca tipul nu s-a referit la acel animal care este considerat regele junglei?! ca doar ce altceva decat o jungla este liga noastra bezmitica?!

# 24 aham on 25.12.11 at 9:35 am

bun articol. desi nu este decat un fel de subliniere a evidentei..

# 23 sprinjanul on 24.12.11 at 11:15 pm

va dau la toti dreptate despre patronul rapidului,poate ca-i zgarcit.dar oare unde o sa putem citi ceva pozitiv din partea acestor ziaristi,despre rapid?va spun eu.nicaieri.pentru ca toti acesti zisi ziaristi inclusiv autorul articolului acesta sunt stelisti.

# 22 florin on 24.12.11 at 6:35 pm

domnule autor….despre rapid numai de rau, despre steaua numai de bine, nu-i asa?

# 21 florin on 24.12.11 at 6:34 pm

pentru toti stelistii care mor de grija lui copos si a Rapidului: beheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

# 20 jules on 24.12.11 at 9:55 am

Stiu eu ce ar fi facut Niculescu la Rapid: ar fi negociat cu Pep, Iniesta si Messi!
Ma mir ca asculta si stiri din fotbalul nostru, asta de 1 leu, si isi gaseste timp sa scrie un articol despre el, chiar ma mir!

# 19 cezar prusac on 23.12.11 at 10:46 am

@Dani - are 14 incercari de a ceda clubul “gratis” - sau ma rog 1 leu (1 eur) - o problema majora raman DATORIILE catre tertzi (si-aici e bagat si nea george) - nimeni in aceasta tara nu a investit in FOTBAL (adica sa vare niste bani la inceput de ani si la final de an sa ia sau nu dividente) - cu totii au IMPRUMUTAT fotbalul - adica daca la un moment dat clubul respectiv are bani - el isi poate RECUPERA IN INTREGIME imprumutul - evident exista riscul ca acel club sa nu aiba niciodata bani si atunci el ramane cu banii imprumutati.

so - pana la urma nenea george copos vrea sa scape (adica sa-si recupereze niste banuti) de club dar nu cu 1 leu cum declara ci cu foarte multi bani - nenea porumboiu zicea ceva de vrio 30 mil (cam multi pe vremurile astea)

# 18 johnny on 23.12.11 at 10:39 am

Si eu care credeam ca rapidul e un club de 2 lei …

# 17 Nea Vanea on 23.12.11 at 8:53 am

Tableta inginereasca…

# 16 Crockiye on 23.12.11 at 1:28 am

Domnule Niculescu, îmi place cum comentați meciurile de fotbal de când erați la Sport Klub, dacă îmi aduc bine aminte, și, mai nou, îmi place și cum scrieți. Felicitări! La mai multe articole ca ăsta!

# 15 Blaustein on 23.12.11 at 1:05 am

ba, eu ma bag, ii dau 1 leu lui Copos, vand toti jucatorii imi iau banii din drepturile TV si plec… care-i problema? Sa incep sa enumar cativa d’astia? Bucsaru, Benone Lazar, Netoiu… :))

# 14 Leo Messi on 22.12.11 at 11:17 pm

MDA cine il crede pe copos ca vinde rapidu se amageste singur in plus de asta clubul are mai multe datorii decat valoreaza acum :)))).faceti un calcul simplu 3mil euro datori la ANAF,7-8 mil datorii la taher bani care trebuie platiti,aproape 1mil jumate datori la baza pro rapid ajungem undeva deja la 14mil plus salariile jucatorilor pe cel putin 1luna sigur:)) . Care Leu? asta ma intreb eu?

# 13 Dani on 22.12.11 at 8:55 pm

Dragut articolul, dar pregateste-te pentru anul viitor. Atunci va ceda clubul gratis… Sa vedem ce scuze mai gasesti !:p

# 12 Gabi on 22.12.11 at 8:34 pm

Trebuie sa scapam de acest activist de partid,fals rapidist.
Sper sa vanda de data aceasta si sa scapam de starea de nesiguranta continua astfel,asa cum posta un stelist la un alt articol,asta va repeta cazul Craiova…Doamna ajuta sa nu se intample asa.

# 11 motanul incaltat on 22.12.11 at 8:14 pm

E bine ca te-ai razgindit.Copos cere 1 leu pe Rapid.Dar gindeste-te cit a pierdut Taher si stii ca pt.el oferta a fost gratis.Si inca un sfat daca-mi permiti:NU-TI MAI IROSI DIMINETIILE SA ASCULTI SAU SA ANALIZEZI INEPTIILE COMUNISTILOR ASTORA…..Cu 2-3 ore de somn in plus esti mult mai cistigat!!!!!!!!!!!!

# 10 Ardelean SCARBIT on 22.12.11 at 6:37 pm

mai crede cineva in cuvantul cvasi-inexistent al utecistului ???
ha,ha,ha baiatul asta chiar are sentimentul ca toti sunt prosti si el este, unicul buric al pamantului…

# 9 SPIDER on 22.12.11 at 6:33 pm

D-le NICULESCU se observa faptul ca aveti criza de idei in a scrie ceva corect si concret in legatura cu fotbalul si v-ati agatat de acest subiect, in acelasi timp vrand sa fiti un pic interesant , altfel sunteti un om destept si realizati singur ca ce scrieti acum , e doar ca sa SCRIETI CEVA . Stiti la fel de bine ca toti cei care au habar de fotbal , ca daca ati lua RAPIDUL, chiar cu datoriile achitate la zi, nu-l puteti tine nici O ZI . D e ce nu le spuneti celor care citesc articolul ca intretinerea RAPIDULUI pentru o luna de zile costa cam 500.000 euro? Aveti asemenea posibilitati? Atunci asa e ca ati scris acest articol ca sa va aflati in treaba ? Cu respect, dar puteti mai mult.

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.