Barca VS Real Madrid. Se întoarce roata?

Barcelona şi Real Madrid au dus fotbalul într-o altă dimensiune. Real e acum la 3 puncte de Barcelona şi tot mai mulţi se întreabă dacă nu cumva ierarhiile s-au schimbat?

Luni dimineaţă, după splendida piesă pe care Barcelona şi Bilbao au interpretat-o pe “San Mames”, Guardiola s-a trezit cu o problemă. Una pe care n-a mai avut-o de cînd el antrenează Barcelona. Se află la 3 puncte în spatele lui Real Madrid. Catalanii au mai fost în urma rivalei în toată această perioadă, dar nu la mai mult de două puncte. Acum sînt trei, iar dacă lucrurile merg pe aceeaşi linie, “El Clasico” din 10 decembrie ar putea aduce campioana Spaniei fix în situaţia care-i convine cel mai mult rivalului din Madrid. Aceea de a ataca din obligaţie, cu stresul că un rezultat potrivnic ar deschide o breşă suficient de largă.

FC Barcelona şi Real Madrid sînt, conform tuturor statisticilor, sondajelor, audienţelor, previziunilor, cele mai urmărite echipe de pe planetă. Aşezaţi-le în ce ordine doriţi, adevărul e acelaşi. Cei doi coloşi sînt analizaţi şi dezbătuţi în orice colţ al globului. Iar concluzia, pentru oricine are o minimă doză de cunoştinţe, e limpede: nu sînt mai mult de trei echipe în lume care să le poată pună probleme în partide adevărate, cu miză.

Dezbaterea merge acum mai departe. Şi pleacă de la această premieră din clasament, cele trei puncte care despart Realul de Barcelona. Întrebarile sînt clare: s-a schimbat ierarhia? E acum Real Madrid echipa mai bună? Răspunsul final nu poate fi dat acum, îl vom afla în mai, după ce vor fi încheiat Champions League şi campionatul în Spania. Ceea ce este suficient de clar însă e că Real Madrid a făcut progrese remarcabile, ajungînd acum, aproape de jumătatea celui de-al doilea sezon al lui Jose Mourinho, să aibă propria identitate, propriul stil de joc. Complet diferit de cel al Barcelonei. La Barcelona, schimbările nu ţin de stil. Dar despre asta, puţin mai încolo în această analiză.

Real Madrid devorează
Barcelona îşi hipnotizează rivalul, obligîndu-l să basculeze dintr-o latură în alta a terenului, arătîndu-i mingea, dîndu-i senzaţia că o poate avea, dar oferindu-i o continuă senzaţie de frustrare, căci nimic nu enervează mai tare un fotbalist decît să alerge degeaba după balon.

Real Madrid devorează. Echipa lui Mourinho e ca un rechin care se aruncă asupra victimei. Şi asta din primele secunde. Sau, ca să rămînem în decorul acvatic, e ca un grup de peşti piranha, fiecare muşcînd acolo unde are posibilitatea. E meritul lui Mourinho, care a ştiut să pună fiecare jucător pe poziţia cea mai bună în fiecare partidă, într-un puzzle pe care adversarul îl ştie, dar îl ştie degeaba.

Să intrăm în detalii:
- Cel mai important, cel fizic. Echipa nu scade ritmul decît atunci cînd rezultatul e clar ireversibil.
- Apoi vine cel al mentalităţii. Acum aleargă toată lumea, inclusiv Cristiano, cu acelaşi scop, recuperarea posesiei.
- Priviţi cu atenţie meciurile Madridului şi veţi vedea o linie de 5 oameni făcînd presing în zona careului advers: Cristiano, Benzema sau Higuain, Di Maria, Ozil sau Kaka, Khedira. Nu aici e cheia succeselor, dar e o posibilă explicaţie.
- Închiderea liniilor de pase obligă rivalul să degajeze spre mijloc, acolo unde îl găsim pe “stăpînul inelelor” Xabi Alonso.
- Xabi Alonso e, de fapt, cheia atunci cînd adversarul izbuteşte, cine ştie cum, să scape de presingul iniţial. În funcţie de el se aşază toată echipa, împărţindu-se în două: 6 CU FAŢA la balon, 4 ÎN FAŢA balonului. Legătura o face Xabi, ca un veritabil quarterback din fotbalul american.

Real Madrid bombardează
Real Madrid nu doar devorează. Real Madrid bombardează. Are cea mai ridicată medie de şuturi şi ocazii la poarta adversă. Jocul de asociere pe care l-a impus Mourinho face ca mai mereu să existe superioritate în zonele terenului, doi contra unu, trei contra doi, patru contra trei, astfel că soluţiile de continuare sînt multiplicate. Adăugaţi aici calitatea individuală a fotbaliştilor şi descoperiţi cheia golurilor splendide.

Real Madrid reacţionează
Nu în ultimul rînd, contraatacul. Cele mai importante goluri ale Realului vin din această fază. Comparaţi contraatacurile Realului cu cele ale Barcelonei şi veţi descoperi diferenţe uriaşe. Real Madrid e cea mai reactivă echipă din lume la această oră. În 13 secunde, cum s-a întîmplat cu Ajax în Ligă, nu doar că mingea ajunge în faţa porţii adverse, dar tot acolo sînt şi 4, dacă nu cumva 5 jucători în situaţie de finalizare. Să ne amintim de primul an al lui Mourinho la Chelsea. Era cel mai rapid contraatac din lume.

Acum, la Real, viteza e şi mai mare, precizia e mai mare, execuţiile sînt mai bune, asta şi pentru că există un Cristiano, un Di Maria, un Higuain, un Benzema, un Kaka. Dar mai există ceva, un ceva care scapă majorităţii. Există Mesut Ozil. Şi pauzele sale. Decisive. Imperceptibile practic. Sînt cîteva fracţiuni de secundă, care se observă cel mai bine pe reluări, cînd mingea se opreşte în piciorul său. E de fapt pauza care facilitează golul, pentru că atunci, în acea fracţiune de secundă, adversarul nu mai e capabil să intuiască urmarea.

Real Madrid fentează
Spuneam mai devreme că Barcelona hipnotizează. Mergînd pe aceeaşi linie, putem spune că Real Madrid fentează. Păcăleşte adversarul, lăsîndu-i senzaţia că poate fi superior, făcîndu-l să creadă că poate să atace, oferindu-i mingea. Apoi vine principiul celor 3 R, recuperare, recondiţionare, refolosire, intercepţia, contraatacul, golul. Iar dacă recuperarea nu se poate face, pînă la urmă, mai există un factor care înclină balanţa: Iker Casillas. Mica problemă a Realului vine atunci cînd adversarul nu vrea şi pace să muşte momeala. S-a întîmplat cu Levante şi Racing, probabil se va mai întîmpla.

Guardiola revoluţionează
La prima vedere, cele de mai sus pot duce cu gîndul că Mourinho a reuşit ceea ce a promis, că în al doilea său sezon va face din Real o echipă mai bună ca Barcelona. Ar fi însă o judecată extrem de simplistă. Barcelona rămîne echipa cu cel mai estetic fotbal din lume. Practic, marele ghinion al lui Mourinho se cheamă Barcelona. Dacă n-ar fi existat această echipă a catalanilor, supremaţia mondială a madrilenilor ar fi fost fără echivoc.

La Barcelona, fotbalul e mereu revoluţionat, iar fiecare meci al catalanilor naşte o dezbatere pe tema modulului tactic cu care se începe. Acesta e drumul pe care Guardiola l-a ales pentru a face ca echipa să nu se plictisească, pentru a face ca jucătorii săi să simtă aceeaşi plăcere. Nu e un demers uşor să-l faci pe dublul Balon de Aur Messi (24 de ani, 3 Ligi, 5 campionate plus un Mondial al cluburilor, între altele) să aibă acelaşi entuziasm.

Înlocuiţi-l pe Messi cu Xavi, Iniesta, Puyol, Valdes, Pique (apropo, Pique are 24 de ani, vîrsta medie a debutantului român, dar are 3 Ligi, 4 campionate, cu Manchester şi Barcelona, un Mondial al cluburilor, plus un Mondial cu Spania), ideea e aceeaşi.

Destui sînt de părere, în Spania, că punctele pierdute de Barcelona reprezintă, de fapt, nota de plată a acestor continue permutări de sistem. Aici se adaugă numărul mai mare de accidentări faţă de sezoanele trecute, ghinioanele punctuale din anumite partide, gen terenul de la Bilbao, plus perioada de acumulări la nivel fizic prin care trece echipa acum, acumulări care au ca punct final decembrie, cu EL Clasico şi Mondialul Cluburilor ca obiective principale.
De fapt, “El Clasico” din 10 decembrie va fi primul moment al adevărului.

Aşa arată acum clasamentul la vîrf în Spania
1. Real Madrid 11 9 1 1 39-7 28p
2. Barcelona 11 7 4 0 34-6 25p
3. Valencia 11 7 3 1 17-9 24p
4. Levante 11 7 2 2 17-9 23p

1,80 e cota la pariuri pentru ca Barcelona să cîştige titlul în Spania. Catalanii sînt favoriţi, cota Realului fiind 2,00

60 de milioane de euro a investit Barcelona astă-vară în transferuri (Alexis Sanchez 26 mil, Fabregas 34). Real a cheltuit 55 de milioane (Sahin 10, Varane 10, Callejon 5, Coentrao 30, Altintop gratis)

Programul celor doi granzi pînă la El Clasico
Barcelona: în campionat cu Zaragoza (a), cu Getafe (d) şi cu Levante (a), în Liga Campionilor cu AC Milan (d) şi cu BATE (a)
Real Madrid: în campionat cu Valencia (d), cu Atletico Madrid (a) şi cu Gijon (d), în Liga Campionilor cu Dinamo Zagreb (a) şi cu Ajax (d)

86 comments ↓

Pagini: [5] 4 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 86 sergio on 19.01.12 at 11:26 am

“Andrei Niculescu, specialistul Gazetei în fotbal internaţional ”

doamne ce le mai plac romanilor astfel de titluri…
specialist in fotbal international… ce pompos suna…. tipic romanesc.
nu era mai simplu domnilor sa fie “Andrei Niculescu pune sub lupă dilema toamnei » Real vs Barca”
Spun asta pentru ca nu este un blog al revistei “Femeia”. Cam toti care comentam pe aici stim ce este Gazeta si cine este Andrei Niculescu.
Legat de dezbaterea de mai sus : Real v Barca : Barcelona va castiga cu siguranta titlul anul acesta. E parerea unuia care a vazut live si meciul de campionat din decembrie si pe cel recent de ieri.

# 85 caleb on 01.12.11 at 3:01 pm

prietenilor realul are 3 puncte in fatza barcelonei si un meci in minus ….deci vor fi 6:) nu va agitati ca un pepsi

# 84 Ivan Zamorano on 11.11.11 at 9:59 pm

@Andrei Niculescu
Andrei, nimic surprinzator deocamdata, cel putin pentru cei care privesc in mod realist fotbalul (si aici ar trebui sa-i includ pe toti ziaristii sportivi, dar nu stiu daca se includ ei). Inca din vara am anticipat ca va fi anul Realului, si imi mentin aceasta apreciere. Gandeste-te la un singur aspect: este al doilea an al lui MOU la Real. Gandeste-te ce s-a intamplat in al doilea an la Porto? Dar la Inter? Nu a fost sa fie la Chelsea (dupa ce a pierdut la penalties semifinala cu Liverpool, dupa un gol controversat al lui Agger in timpul regulamentar si nu a prins finala de la Atena). Tocmai de aceea, probabil, si-a dorit sa ramana si al treilea sezon si a prins finala de pe Lujniki (pe care a pierdut-o, tot la penalties, impotriva Man United). Referitor la articolul tau, nu cred ca cele 3 puncte diferenta reprezinta problema Barcelonei (teoretic, acestea ar putea fi recuperate in primul El Classico) ci trendul celor doua. In timp ce Real continua sa fie in crestere (a fost si pe parcursul sezonului trecut), Barca este pe panta descendenta cam de la finalul sezonului trecut. Tinand cont ca MOU e un manager “cu minte” (nu cuminte!), si chiar o minte cu bataie lunga, probabil ca urmareste ca Real sa atinga punctul de maxim in primavara, atunci cand va fi decisiv pe toate planurile. Daca se va intampla asa, Mou va putea pleca linistit spre urmatoarea destinatie (daca nu cumva nostalgiile nu il vor duce undeva pe unde a mai fost). N-ar fi prima data cand ar prelua o echipa dupa Ranieri (vezi Chelsea). We’ll see.

# 83 folladorul on 11.11.11 at 5:34 am

ce de papagali,cu”visca barca”,dar habar au ce inseamna!ati uitat “era gaspar”,cu 6 ani in “blanco”?

# 82 floryan on 10.11.11 at 5:34 pm

zau !?!?!? chiar asa sa fie !?!? dar penaltyul ratat din ultimul minut al meciului cu sevillia , ce ar fi facut din articolul tau , daca messi marca….?

# 81 Catalin on 10.11.11 at 5:24 pm

Te-am vazut la Fotbal European cand comentai cu George Dobre si Ilie Dumitrescu prestatia cu Bilbao si sunt de parere ca aici in “caderea” Barcelonei are un rol si aducerea lui Fabregas s-a schimbat tot angrenajul echipei si cred ca de abia din a doua jumatate a sezonului echipa isi va reveni, dureaza ceva pana se vor reface. Aducerea lui Fabregas nu a fost o greseala, asa cum s-a spus in mesajul citit de George Dobre, pentru ca Fabregas este de-al lor a crescut acolo stie filosofia, cunoaste echipa, antrenorul, etc. dar lucrurile nu au cum sa mearga “ca unse” din prima chiar si la nivelul lor pana la urma tot Barca va castiga campionatul si CL, sezonul este lung sunt 2 El Clasico de jucat diferenta asta de 3 puncte se poate remonta, eu nu-mi fac probleme, Barca este intr-o mica transformare acum.

# 80 miky198 on 10.11.11 at 2:51 pm

@ Andrei Niculescu
Cum spuneam intr-un post anterior, imi plac apartiile tale la TV pe langa altii, si pari sa-ti faci treaba ca un profesionist.
Totusi daca vrei sa ti-o faci si aici la fel, prin acest blog, mi se pare normal sa interactionezi cu cei care comenteaza, asa ce rost mai are blogul?! Scriai un articol, il semnai si cu asta basta…
Mai ales cand lumea incepe si acuza ca esti fan RM/Barca, ca nu stiu cum comentezi cand joaca RM/Barca, etc. Nu cred si nu vad motive de ce sa nu recunosti ca iti place echipa X/Y/Z sau jucatorul X/Y cum o faci la TV…parerea mea

# 79 je on 10.11.11 at 1:43 pm

Damaris, esti fata? =))…se vede ca nu intelegi prea bine fotbalu’…daca alea din spania sunt echipe tari, gen athletico bilbao….ce sa mai spunem de cele din anglia?…acolo poti spune ca sunt echipe tari :D…un United, Chelsea, City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Newcastle…si mai sunt…campionatul spaniei e vrajeala pe langa cel al angliei…au numai doua forte…

# 78 Toni on 10.11.11 at 7:00 am

Totul pana la Clasico. Nu stiu de ce atatea comentarii, Real a mai mers ceas in perioada asta in ultimele sezoane, si tot pe locul 2 a iesit. In afara de faptul ca Barca a trebuit sa faca fata cu echipe de start “peticite” in ultimul timp, 3 puncte reprezinta o marja aproape nula. Amandoua rivalele vor mai face pasi gresiti, dar sunt convins ca pana la finalul campionatului Barca va prevala. Bravo rivalilor ca incearca sa faca fata, cred ca ambele echipe si pana la urma spectacolul au de castigat. Visca el Barca!

# 77 xxx on 09.11.11 at 11:29 pm

am totusi o curiozitate. cu ce echipa tine niculescu. l-am auzit comentand bilbao-barcelona si mi se parea penibil cum se bucura la autogolul barcelonei, si ce parere de rau se simtea in glasul lui cand a egalat messi. am vazut ca cineva scria ca este fan barcelona, eu ma indoiesc

# 76 xxx on 09.11.11 at 11:25 pm

cred ca diferenta este urmatoarea:
- barcelona pierde puncte numai in urma unor accidente, aceasta echipa nu poate fi invinsa deoarece nu este atacata, sau nu se lasa atacata. acolo este o familie, nu conteaza banii (vezi declaratia lui messi)
- real madrid joaca din inertie, au capatat viteza, dar cred ca este genul de echipa care la cateva rateuri se va demoraliza. astept meciurile cu adevarat tari. oricum acolo este vorba de o afacere, de bani, iar unde e vorba de bani vor aparea si neintelegerile
oricum sunt foarte curios la meciul direct daca principala preocupare a madrilenilor va fi sa-i cotonogeasca pe cei de la barcelona, acest lucru urmand sa fie transformat in curand in principala tactica a realului - vezi meciurile anterioare in mandatul portughezului.
crede cineva ca real madrid va reusi sa le ia mingea celor de la bacelona. eu nu cred

# 75 nbk on 09.11.11 at 11:18 pm

Am mai vazut mii de comentarii cum ca Messi nu ar fi mai bun decat Ronaldo deoarece nu are rezultate la nationala!
Am uitat ca Portugalia e campioana mondiala si europeana en-titre! La ultimele 5 editii!
Va salut!

# 74 nbk on 09.11.11 at 11:16 pm

Pentru Iulian, fan Real Madrid din 98!
Inteleg ca cei care tin cu Barca acum sunt doar niste idioti si o facdoar fiindca Barca a cam castigat tot ce se putea in ultimii ani. Corect! Acum sa ne spuna Iulian de ce tine el cu Real Madrid! Din 98! Era Real Madrid in 98 prin Segunda Division sau era in situatia Barcei de azi?
Parerea mea e ca cei ce sunt fani Real Madrid (echipa permanent favorizata si sprijinita inclusiv politic in Spania, vezi era Franco!) sunt cu adevarat suporteri cocalari ce tin cu echipa mereu pe val!
Da ce vrei, internetul e gratis acum!

# 73 Mda on 09.11.11 at 11:06 pm

1. real o sa mai piarda meciuri, nu este desprinsa in capioana nici la 6 puncte; 2. barcelona a avut un sezon foarte incarcat + pauza de vara foarte scurta si obositoare; 3. celebrele cicluri ale lui guardiola o sa-si faca simtita prezenta si in acest sezon, totul este gandit cu bataie lunga; 4. nu uita ce spuneai ed man utd cand defila in campionat in primele etape, iar in meciul cu city a fost praf.

# 72 miky198 on 09.11.11 at 10:58 pm

@ Flavius + Alex adevarul este pe la mijloc, pentru cei care ati vazut meciul, a fost clar penalti la Bilbao (am vazut ca nu prea a comentat nimeni) dar trebuia asistentul sa semnalizeze. Cat despre Bilbao pe final, nu zic ca trebuiau eliminati, dar cu siguranta vreo 3-4 galbene la trageri evidente de tricou trebuiau acordate chiar in apropierea arbitrului…

# 71 miky198 on 09.11.11 at 10:52 pm

@ iulian Prietene, ma faceti sa zambesc astia ca voi care sunteti fani RM din anii ‘90 sau ‘80 si ati “INVIAT” si voi la viata dupa ani buni de zile….RM este si va ramane probabil cel mai mare club din lume din multe puncte de vedere, dar ce a facut Barcelona in ultimii 3 ani o sa fie greu de egalat ca sa nu mai spun ca practic a inventat un nou stil nepracticat inca de nimeni care a atras simpatie nemaivazuta pe toate continentele, si mai ales din partea celor care se pricep la fotbal. Jucatorii ei au scris si intr-o mai mare sau mai mica masura inca scriu ISTORIE.
Singurul mare noroc al RM este MOU, care dpmdv este singurul motiv pentru care nu “halesc” RM (cu toate ca imi scot palaria la cum joaca sezonul acesta). Ca tot vorbesti de “tarani”, asta e cel mai elocvent exemplu, pai frate Sir Alex Ferguson sarbatoreste un sfert de deceniu la MU si vrei sa te compari cu el, dar te comporti ca un “TARAN” si tragi antrenorii secunzi de ureche, ar fi fost tare sa-l traga pe Pep:) Sa fim seriosi, este exceptional/unic omu’ ca antrenor si are toate sansele sa fie cel mai tare ever, dar ca si caracter tot 0 barat va ramane mereu.
Asa ca lasa-i prietene in pace pe aceea care au devenit “peste noapte” suporteri ai acestei echipe fantastice si spera ca poate o sa aiba si RM aceeasi admiratie…

# 70 emil on 09.11.11 at 10:21 pm

@iulian : de ce trebuie sa gandesti asa si sa jignesti anumite persoane,ne unde stim noi ca tu nu esti un putoi?ca ti cu realul di 98…apropo cam tarziu,ai pierdut multe,de exemplu eu tin cu barca de cand figo si rivaldo jucau impreuna,nu trebuie sa ti cu o echipa cand este pe val este indeajuns sa iti placa un jucator sau stilul pe care il practica si barca mereu a jucat frumos,realul cand era pe val cate milioane de euro s-au investit?sa incepem cu figo primul din galaxie?de cand geremi si makelele au plecat de la real de atunci s-au stins cometele din galaxie,pe atunci cand tineam cu barca apreciam si realul pentru ca nu are cum sa nu-ti placa un fotbal frumos daca intreadevar iubesti fotbalul,nu poti sa urasti un club,poti sa admiri o echipa.toate cele bune

# 69 name on 09.11.11 at 9:42 pm

aia cu “rechinii” ai copiat-o din presa spaniola! oricum, un articol prematur! demn de mocirla de romanica!

# 68 c.n. on 09.11.11 at 8:47 pm

in acest moment,Realul,este cea mai puternica echipa din lume!are jocul cel mai atractiv.o combinatie intre pase,presing mai sus,joc direct,contraatacuri cu viteza supersonica.repet,au un joc,mai atractiv ochiului.tot ce scriu,se refera la jocul lor din acest an,timpul si jocul lor,imi v-a da dreptate s-au nu.in legatura cu jocul barcei,pep,se vede destul de sigur si increzut,face multe experimente,nerationale.se vorbeste mereu de posesia lor,dar este o pedalare in gol.nu au mai multe suturi la poarta,pe poarta si goluri marcate.acest tiki-taka,este excesiv,si plictiseste ochiul.si nu uitati:mai bine pierzi un meci,decat sa faci 2 egaluri.barca,4 din 11partide,este f.mult.si in acest an,barca,s-a intarit mai mult,ca Realul.cu csesc si alexis,dar uitand ca le lipseste un central de garantie.si nu uitati de messidependentia.ca daca,piticul cade pt.o perioada lunga,barca,nu miroase niciun trofeu.oricum sunt 2 echipe fantastice,dar vrem mai multe de nivelul lor.un salut.

# 67 Flavius on 09.11.11 at 8:36 pm

@Alex mie sincer mi s-a parut ca arbitrul a tras cu gazdele ca erau cat pe ce sa intre aia in teren, desi, jucatorii Barcei erau luati in brate din spate sau tineri evidente de care marele maestru Craciunescu ne explica ca trebuie sanctionate. Daca ai vazut meciul si vrei sa fii obiectiv uita-te la faulturile de la Bilbao, sincer macar 2 trebuiau eliminati, a dat in prelungiri eliminare cand ala a faultat si a mai dat si in minge dupa fluier, mi s-a parut un antifotbal total al bascilor cel putin in repriza a doua. Spre deosebire de egalul cu Valencia cand Valencia a meritat egalul, Bilbao mi s-a parut antifotbal si un mare comentator mai explica ”pana la urma un rezultat echitabil” …atat ca in comentatori chiar nu vreau sa ma bag ca e jale frate, is pe fata e jenant cu ei.

Pagini: [5] 4 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.