Revanşa mai aşteaptă

Plătind pentru erori defensive fatale, madrilenii lui Mourinho n-au reușit să bată nici de această dată marii rivali, care în primăvară le-au suflat titlul și i-au scos din Ligă. Real Madrid - FC Barcelona 2-2.

Ce poate fi mai frumos decît un start de sezon între Real Madrid și FC Barcelona? De acest aperitiv a avut parte aseară Spania, dar și lumea întreagă prin transmiterea meciului în 147 de țări, un record. Toți dornici să retrăiască încă un El Clasico, după seria de 4 din aprilie, și curioși să vadă dacă și cum se va consuma revanșa căutată de Jose Mourinho, mai îndîrjit ca niciodată după dezamăgirile din primăvară.

Surprize “blaugrana”
Real a început așteptat. În sistemul obișnuit din sezonul trecut și fără nici unul dintre nou-sosiți. Nici măcar Coentrao, văzut anterior în locul lui Di Maria. Mourinho a mizat pe continuitate, chiar dacă a avut exact aceeași garnitură ca la umilitorul 0-5 din noiembrie 2010, pe “Camp Nou”.

În schimb, Barca a venit cu multe surprize. Cea mai mare, prezența în primul “11″ a chilianului Alexis Sanchez, aflat la debut în “blaugrana”. Schimbări mari și în devensivă: perechea Abidal - Mascherano în centru, provocată de accidentarea căpitanului Puyol și de starea fizică a lui Pique și Busquets, reveniți cu probleme de la “națională”. Plus Thiago la mijloc, în rolul lovitului Xavi.

“Deschidere” firească
Real a început așteptat și meciul. Conștient că echipa sa e mai bine pregătită, îndeosebi fizic, Mourinho și-a pus oamenii să atace din primul minut. Iar aceștia i-au luat tare pe catalani, aruncîndu-se iute în ofensivă. Nu era decît secunda 90 cînd Benzema a tras tare, Abidal deviind în corner. Tot francezul a trimis plasat cu capul, însă Valdes a respins fantastic.
Constant, cu raiduri unul după altul, forcingul madrilen a dat roade. Lansat pe stînga, Benzema l-a amețit pe Abidal și i-a pasat ideal cu exteriorul lui Ozil, care a plasat pe lîngă Valdes. Un 1-0 normal. Presiunea a continuat, mereu cu 5 jucători “blanco” în terenul advers. Fără spații, fără curse, nici posesie, Barca suferea, era de nerecunoscut. La fel Messi, ce abia atingea mingea.

Vedete la rampă

Barca a început să respire după minutul 25. Abia atunci și-a reglat cît de cît jocul de pase, tot mai bine pe cînd Real pierdea “combustibil”. Colectiv însă n-a putut crea pericol. Atunci a ieșit la rampă inspirația starurilor. Întîi Villa. Pătruns pe stînga, David l-a întors pe Sergio Ramos și a trimis în plasă cu un șut cu boltă la colțul lung.
Apoi Messi. La prima acțiune în care a apărut, în una dintre cele mai slabe reprize catalane, argentinianul s-a descurcat în viteză între trei adversari și l-a bătut pe Casillas. Un minut mai devreme, Ronaldo (puțin participativ la jocul echipei) trimisese peste poartă din poziție bună.

Ocazii degeaba
Real și-a revenit din corzi. Nu imediat, fiindcă debutul reprizei secunde i-a aparținut Barcelonei. A ajutat-o reușita lui Xabi, care a tras pe jos din 16 metri la pasa înapoi dată de Pepe. Din acea clipă, oamenii lui Jose s-au revărsat peste careul Barcelonei. Nonstop. Ocaziile au început să se succeadă ritmic, uneori din minut în minut, aşa cum s-a petrecut între 64 și 69. Fie Valdes, fie blocajele au împiedicat însă balonul să intre în plasă.

Treptat, focul s-a stins, ceea ce i-a dat posibilitatea Barcelonei să-și etaleze din nou posesia prelungită, cu care a ținut Realul la distanță. Pînă la final, doar două episoade notabile: cîte un posibil penalty de fiecare, cînd Valdes l-a jenat cu mîna pe Ronaldo, iar Marcelo l-a împiedicat pe Pedro. Nu s-a dat nimic și a rămas 2-2. Mourinho nu s-a putut răzbuna, poate în returul de miercuri noapte.

7 comments ↓

# 7 bitza on 22.08.11 at 2:50 pm

Salut Andrei!
Crezi ca poti sa-mi faci rost de un numar de contact sau o adresa de e-mail a lui Marcel Raducanu.De foarte mult timp incerc sa gasesc,dar fara nici un rezultat.
Sper sa ma ajuti.
MUltumesc.
Cu stima,

# 6 Regiunea Centru on 18.08.11 at 10:10 am

Revansa mai asteapata si dupa retur :-)

# 5 fan barca on 18.08.11 at 9:58 am

Real s-a pregatit pentru acest meci de pe 11 iulie…Khedira si Ozil nu au fost chemati la nationala pentru amicalul de pe 10 august, iar Pique si Busquets au venit rupti inapoi…Alexis, Messi, Alves, Masherano se pregatesc doar de pe 8 august, Adriano de pe 2 august, Xavi, are 3 reprize in picioare si a mai fost si accidentat…cu toate astea Real nu a putut bate Barcelona…

# 4 Dragos on 17.08.11 at 11:49 pm

Dumneata sa inveti sa fii impartial alaturi de Socol..cred ca amndoi aveti postere cu Ronaldo..sa va fie rusine, ambele goluri ale Barcei vin dupa pase magistrale iar voi va limitati la a spune ”gol’ iar cand Ronaldo inscrie din offside, de care nu pomenisti nimic, dintr-o balbaiala zbierati de va ies ochii din cap.

# 3 Pele on 16.08.11 at 7:50 pm

Domnule Niculescu nu inteleg de ce v-ati dat in halu asta cu real.
un comentariu asa partinitor nu am mai auzit demult..gradinescu nu se poate abtine da pe el nu l-am mai auzit demult.
cum puteti sa spuneti ca o intrare putin mai energica e talpa pe fata lu abidal?si multe altele..sper sa va reveniti..
Iar finalul apoteotic..”la multi celor care si sarbatoresc ziua numelui”
Pe 15 august este Adormirea iar pe 8 e Nasterea Maicii Domnnului

# 2 Andrei Ionescu on 16.08.11 at 2:36 pm

Andrei, se mai amana prima etapa in Spania din cauza grevei jucatorilor? Ce informatii aveti despre acest subiect? Nu cumva e o speculatie?

# 1 decebal12345 on 16.08.11 at 2:29 pm

Excelent meci. Multumesc pentru articol.

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.