Vine? Mai degrabă nu vine

Cu trei săptămîni înaintea meciului cu Argentina, toată lumea se întreabă dacă Messi va putea fi văzut la Bucureşti
Să vorbim din nou despre Messi. La cît de mult a fost el folosit ca scut publicitar pentru “amicalul” nostru cu Argentina din 10 august, absenţa celui mai bun fotbalist al lumii ar creşte substanţial nivelul de dezamăgire faţă de acest meci. Sigur nu se va pune problema ca stadionul să fie pe jumătate gol, însă foarte mulţi din cei care şi-au luat deja bilete, ori intenţionează s-o facă, au avut în gînd ideea de a-l vedea pe viu pe Messi.

Nimeni nu poate oferi azi un răspuns cert la întrebarea dacă Messi va veni sau nu la Bucureşti. În mod normal, deşi trebuie menţionat că el îşi doreşte să joace mereu, preferînd meciurile antrenamentelor, în mod normal deci nu va veni. Şi asta pentru că nici Barcelona nu stă degeaba. Guardiola l-ar vrea pe Messi la pregătiri undeva la începutul lui august, dar numai dacă se va fi refăcut, mental şi fizic, pînă atunci. Pentru Messi, catalanii fac orice, chiar dacă asta înseamnă o prelungire a vacanţei, căci lucrul ăsta s-a mai întîmplat. Messi e prea important pentru Barcelona, astfel că e şi tratat ca atare.

Presupunînd că Messi va ajunge în America, acolo unde Barcelona se va afla în turneu, şi va juca un pic în ultimele două partide de pregătire, cu Chivas, pe 4 august, şi cu Club America, pe 6, e destul de greu de crezut că odată aterizat în Catalunya, pe 7 august, va lua un alt avion spre Bucureşti. Sau, mai bine zis, că va fi lăsat de Barcelona s-o facă, în condiţiile în care pe 14 şi 17 august e Supercupa Spaniei. Care Supercupă s-a nimerit să fie şi cu Real Madrid, amănunt extrem de important, căci orice alt adversar ar fi adus un plus de relaxare în tratarea problemei.

Admiţînd că Messi nu va putea fi văzut la Bucureşti, destui se vor repezi la beregata federaţiei. Pentru că, nu-i aşa?, cineva trebuie să fie de vină. De data asta, chiar nu e nimeni de vină. Mai mult decît să impui clauze şi penalităţi financiare celor de la Buenos Aires, ce se putea face? Nu-l poate nimeni obliga pe Messi, mai ales pe Messi, să joace un meci dacă nu vrea. Probabil că vom plăti mai puţin argentinienilor, probabil că şi ei se vor conforma cu această situaţie, dar altceva nu ne rămîne de făcut. Decît să sperăm că Argentina va aduce la Bucureşti ceva nume cunoscute, deşi nici contingentul Inter nu va fi uşor de convins.

Un Tevez, un Aguero, un Gago, un Gabi Milito, poate un Diego Milito, un Banega, un Pastore, un Lavezzi, fotbalişti mari cu toţii, care, fiind mai mult sau mai puţin implicaţi în mercato, au interes să fie văzuţi.

Evident, fără Messi nu va fi acelaşi lucru. Argentina rămîne însă un nume greu în fotbalul mondial, iar o astfel de ocazie, de a juca împotriva lor la Bucureşti, nu vom avea prea curînd.

16 comments ↓

# 16 Jurnal Bio on 21.07.11 at 3:18 pm

astia ne bat si fara messi, poate sa il bage pe maradona in locul lui messi si pe kempes in locul lui tevez si tot ne dau de la 2 in sus

# 15 MARGELATU on 21.07.11 at 10:58 am

INTERESANTA pledoare pt apararea FRF = apararea INCOMPETENTEI!!!

Cand o sa ne dam si noi seama ca E TIMPUL!!!???

Jos cu SANDU & DRAGOMIR!

Jos cu INCOMPETENTA si HOTIA!!! E (de mult) TIMPUL!!!

# 14 Radu on 21.07.11 at 9:50 am

Cea mai buna solutie sa scapam de sursurile sandu, dragomir, naparca de piturca etc este sa lasam stadionul gol la meciul cu Argentina. Doar o mana de oameni cu un banner mare explicativ, sa vada tot mapamondul adevarul !

# 13 Cristian Pop on 21.07.11 at 8:29 am

Hai nene e o simpla smecherie din partea federatiei: la inceput ziceau ca din banii incasati pe bilete vor plati venirea Argentinei cu toate vedetele. Acum in clauza scrie ca daca nu se prezinta X si Y, Romania va plati mai putin. Stadionul va fi plin cu siguranta si vedetele nu vor fi prezente - evident. Federatia ramane cu banii de pe bilete si mai sutesc si ei ceva de acolo ca sa fie afacerea profitabila.
Mare rahat ce face federatia, mai bine chema Anglia sau Germania.
Oricum 70 de lei pentru un amical de rahat in care nu vor fi vedetele Argentinei este mult prea mult.

# 12 Gabi G on 21.07.11 at 4:19 am

Cu Chivas se joaca pe 3 de fapt-nu ca ar avea importanta, oricum nu vine la Bucuresti

# 11 unu care nu te haleste ca ziarist on 21.07.11 at 3:22 am

bha dak vezi akm comentariile produse de aricolul tau inseamna ca mi-l citesti si p al meu … cine tea facut desteptul pamantului sa creezi manipularea astea ca nu vine messi si ca multe lume sia luat bilet sa il vada p messi , cum promovezi tu fotbalul in romania mancameai soseta de ziarist obosit , facand afirmatii ca nu vine messi ca are meciuri , esti tu frasu sa stii , akm gata sa nu mai cumparam bilet ca nea zis desteptu de ziarist ca nu vine messi .. mai bine du-te si alearga si tu putin si fa si tu putin efort in viata ta de obosit

# 10 radu on 20.07.11 at 10:32 pm

Va veni selectionata divizionara nu va mai cumparati bilete nu se merita . Nici vedetele noastre, pardon vroiam sa zic lichelele, nu au fost in turneul din America de Sud si voi vreti sa vina Messi in RO?

# 9 Calu on 20.07.11 at 8:28 pm

Tata m-a dus pe Ghencea la meci oficial cand a venit Cruijff. Banuiesc ca un bilet costa pe vremea aia 5-10 lei, cand salariul era de 3000 lei. Azi, biletul e 50 lei la salariu de 3000 lei, sa-l vezi pe unul mai slab decat Cruijff. Ce ti-e si cu internetul asta, vedetele de azi sunt “mai vedete” decat cele de ieri.

# 8 cosmin on 20.07.11 at 8:06 pm

Mia bine plateau banii astia Realului si chiar puteau sa vanda biletele mai scump. Sunt sigur ca daca era vorba de Real veneau oamenii si daca cel mai ieftin bilet ar fi fost 200 RON

# 7 Jurnal Bio on 20.07.11 at 4:46 pm

E bine ca va juca si Cabral, celalalt prezentator de la Acasa TV e ocupat? Dar Dan Negru?

# 6 OLDBOYS on 20.07.11 at 3:38 pm

Pai cum sa coste biletul 50 de ron so tu dai 71 de ron?

# 5 ad on 20.07.11 at 2:59 pm

toti cumparatorii de bilet vor fi numiti “prostii romaniei”. Ati ajuns toti bataia de joc a celor din federatia romana de furt.

# 4 ba(la)nel on 20.07.11 at 2:52 pm

Daca Argentina ar fi jucat cu Germania, Anglia, Italia sau Spania, eu sunt convins ca Messi ar fi fost prezent…mai conteaza si daca tara care te invita reprezinta ceva in fotbalul mondial…ori, nu e cazul nostru…

# 3 Stefan Kiraly on 20.07.11 at 2:31 pm

Un posibil lot

Romero,Ustari,Andujar-Zanetti,Burdisso,Milito,Heinze,Samuel,Demichelis,Zabaleta,Garay,Otamendi, Coloccini-Cambiasso,Di Maria,Mascherano,Gago, D’Alessandro,Gutiérrez,Maxi Rodriguez,Pastore,Banega,Biglia-Messi,Higuain,Milito,Tevez,Aguero,Lavezzi

# 2 Robert on 20.07.11 at 2:09 pm

Vroiam sa imi i-au bilet doar pentru a-l vedea pe Messi!

# 1 el pibe noro on 20.07.11 at 1:24 pm

da ce repede sari in apararea federatiei…
nu numai messi nu va veni, copiaza lotul Argentinei de la copa america PARIU ca nici jumatate nu vor fi la bucuresti.. nu tevez nu agero… o sa jucam cu o argentina cel mult cum a jucat in polonia: Gabbarini - Zabaleta, Musacchio, Fazio, Ansaldi - Bertolo, Bolatti, Cabral, Piatti - Ruben, Cristaldo…

ce zici asta e argentina???

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.