Giganţii joacă în această seară de la 20:00

În capitala Catalunyei se confruntă două echipe care acaparează superlativele fotbalului mondial

Diseară, între 20:00 şi 22:00 (ora României), lumea fotbalului va uita de criză şi se va uni concentrîndu-se aici, asupra Barcelonei. Mai precis, pe “Camp Nou”, unde are loc cel mai aşteptat meci al anului, între două dintre cele mai mari echipe şi cu participarea celor mai importanţi jucători din lume. Pe scurt, se joacă FC Barcelona - Real Madrid.

Cifric, în capitala Catalunyei îşi dau întîlnire actualele superlative din fotbal. Cele mai mari bugete, cele mai costisitoare transferuri, cele mai bune salarii, cele mai cunoscute vedete. Viitorul cîştigător al “Balonului de Aur”, Lionel Messi, contra prezentului deţinător, Cristiano Ronaldo. Formaţia care nu a ratat nici un trofeu în 2009 împotriva uneia ce a făcut investiţiile record ale verii, în achiziţii.

Avantaj Barca
Ultima situaţie a dus la o echilibrare. În rezultate - madrilenii tocmai au preluat şefia chiar de la catalani - şi în calitatea individuală a lotului. Ca joc însă, există un decalaj. Favorizată este Barca. Antrenorul Pep Guardiola are pus la punct un sistem care merge ca uns şi dispune de o bogăţie tactică ce-i permite să găsească mereu soluţii, ajutat de aceeaşi concepţie fotbalistică însuşită de jucătorii crescuţi în pepiniera “blaugrana”. Dintre ei, măcar 6 vor fi titulari diseară.

În schimb, Real e încă o trupă rigidă, în construcţie. Aceasta-i consecinţa faptului că Manuel Pellegrini nu a avut timpul necesar să perfecţioneze automatismele. Oamenii săi joacă adesea din memorie, nu din ce învaţă la antrenamente, iar de aici apar scurtcircuite.

“Mergem să atacăm”
Pase din prima, fotbal elaborat, viteză în circulaţia mingii, ritm ridicat şi intensitate într-un mobil 4-3-3 sînt cîteva dintre principalele caracteristici ale catalanilor cărora trebuie să le facă faţă mai lenţii madrileni. Pentru contracarare, Pellegrini a ales să evolueze curajos.

“Mergem la Barcelona să atacăm”, a promis ieri chilianul, decis să opună nestăviliţilor catalani un sistem cu trei “vîrfuri”, prin care “să ne dominăm adversarul”, cum a întărit Cristiano Ronaldo. Fiindcă, a pecetluit Benzema, “nu ne e frică nici de Barca, nici de “Camp Nou”.

“Madrilenii acordă mare importanţă păstrării mingii. Dacă nu le-o dăm, îi vom controla”
Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona

“Trebuie să evităm să-i oferim Barcelonei lovituri libere din apropierea careului nostru.”
Manuel Pellegrini, antrenor Real Madrid

258 de milioane de euro a cheltuit Real vara trecută pe achiziţii; Barca a dat numai 86,5

5 miliarde de euro însumează clauzele de reziliere ale tuturor jucătorilor de la Barca şi Real

1 miliard de euro este salariul cumulat al efectivelor celor două mari rivale

488,1 milioane de euro e valoarea de piaţă a lotului Realului, cel al Barcelonei fiind de 459,6 milioane. Topul e completat de Chelsea (429)

Fără surprize
Ambele formaţii vor beneficia de garniturile standard. Guardiola i-a recuperat pe Messi şi Ibrahimovici, avînd o singură dilemă, la “închidere”: Yaya Toure, mai organizat, dar mai lent, ori mobilul Busquets? Dincolo, Pellegrini nu contează pe Guti, Van Nistelrooy, Metzelder (accidentaţi) şi Gago (neconvocat). Unica problemă o creează Albiol, incert din cauza unor dureri musculare.

“Clasic” pe bancă
Marea absenţă din primul “11″ al Realului o reprezintă Raul. “Tatăl tuturor El Clasico”, aşa cum l-a numit ziarul catalan “El Mundo Deportivo”, atacantul “blanco” va fi ţinut pe bancă pentru a-i face loc printre titulari lui Benzema, francezul fiind avantajat de forţa fizică superioară. Pînă acum, Raul a disputat 34 din 35 de dueluri posibile cu Barca, împotriva căreia a marcat de 15 ori.

Anti-Xavi
Pellegrini consideră că una dintre cheile partidei va fi modul în care Real va distruge jocul catalanilor. De aceea, el a pus la punct un plan pentru a-l izola pe Xavi. Coordonatorul Barcelonei va fi păzit de Xabi Alonso, în ajutorul căruia, cînd va fi nevoie, vor sări Kaka şi Marcelo. Chilianul a zis: “Dacă această strategie va funcţiona, Barca îşi va epuiza repede ideile şi va deveni o pradă uşoară”.

Bilete false
“Camp Nou” va fi plin diseară. Abonaţii şi-au tăiat partea leului, iar puţinele bilete puse în vînzare s-au vîndut demult. Tentaţia de a fi la un Barca - Real e însă mare, de care s-a încercat să se profite. Poliţia a arestat ieri un chilian ce dorea să comercializeze 189 de tichete false, la un preţ de circa 14.000 de euro în total. S-a apelat şi la revînzare, un bilet “la negru” fiind de 4 ori mai scump.

2 comments ↓

# 2 corectorul on 30.11.09 at 12:04 am

A,ca era sa uit! Ai gresit-o pana si pe aia cu Abidal!A jucat tot meciul la Barcelona!Deh!,mai greseste omu´!:-)

# 1 corectorul on 30.11.09 at 12:02 am

PUYOL!PUYOL!PUYOL!Que grande es el tio! …y Ibracadabra.si gata meciul!Ce ciudat,intr-un meci cu 6 candidati la Balonul de Aur,cel mai bun sa fie unul caruia era cat pe ce sa nu i se prelungeasca contractul!Te-am cam facut la formulele de start,maestre!Am gresit-o doar cu Henry titular in locul lui Ibra,iar la Madrid am “fastidiat-o”cu pozitia in teren a lui CR9 si cu Marcelo!De aia cand vorbesc de Barca imi place ca ceilalti sa taca.Ai un 5,oricum.Ai trecut clasa!

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.