În 4 zile Marca l-a dat jos pe preşedintele lui Real Madrid!

Ramon Calderon a fost forţat să demisioneze de la Real Madrid după o campanie dusă timp de 4 zile de Marca, ziarul cel mai citit din Spania

Ştirea seacă, ştirea care a făcut rapid înconjurul lumii, sună astfel: Ramon Calderon şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte la Real Madrid. De fapt, e ceea ce contează. Pînă în vară, fotoliul numărul unu va fi ocupat de un interimar, Vicente Boluda, vicepreşedintele lui Calderon, a cărui misiune e să ducă la bun sfîrşit un sezon plin de convulsii şi să organizeze noi alegeri. În vara aceasta sau în vara viitoare.

În spatele acestei demisii stă însă o poveste uluitoare. Un Watergate fotbalistic la nivelul cel mai înalt al acestui sport, căci Real Madrid reprezintă încă brandul numărul unu în fotbalul mondial. Ramon Calderon a fost nevoit să plece în urma unei anchete extrem de bine proporţionate şi documentate pe care cotidianul Marca a oferit-o publicului său pe parcursul a trei zile incendiare. Păstrînd proporţiile, Juan Ignacio Gallardo şi Miguel Serrano reprezintă acum pentru Calderon ceea ce, la începutul anilor 70, au reprezentat Carl Bernstein şi Bob Woodward pentru preşedintele american Richard Nixon. Este şi acest caz Calderon încă o victorie a presei de investigaţie. Iată în cele ce urmează o cronologie a scenariului care a dus la demisia celui mai important preşedinte de club din lume.

marca-0.JPGProlog: 26 decembrie
În a doua zi de Crăciun, Marca îi strică Sărbătorile lui Ramon Calderon oferind în exclusivitate informaţia că Real Madrid nu poate înscrie pentru Liga Campionilor decît unul dintre cei doi proaspăt transferaţi, Huntelaar şi Lassana Diarra, întrucît ambii jucaseră în Cupa UEFA. Ridicolul este evident, întrucît nimeni de la Real Madrid nu ştia de această prevedere din regulamentul UEFA.

Scena 1: 13 ianuarie
marca-1.jpgMarca iese pe prima pagină cu episodul unu al scandalului: Calderon a furat în Adunarea extraordinară a reprezentanţilor celor 88.954 socios cu drept de vot. Adunarea respectivă, foarte importantă, a avut loc pe 7 decembrie şi a dezbătut moţiunea de cenzură depusă împotriva lui Calderon. Preşedintele era acuzat că a infiltrat în sală persoane care nu aveau acest drept, cu ajutorul lor influenţînd procesul de votare a moţiunii. Mai mult, se avansează ideea că unii dintre cei pătrunşi fără drept nici măcar nu ar fi socios.

Paranteză. Ca şi FC Barcelona, Real Madrid este guvernat ca un stat. Cei 88.954 de socios votează o dată la 4 ani un preşedinte, după o campanie electorală ce o depăşeşte ca impact pe cea de la scrutinul parlamentar al Spaniei. În timpul celor 4 ani de mandat, preşedintele poate fi supus moţiunilor de cenzură, atît timp cît 30% din totalul votanţilor semnează oficial această solicitare. Paranteză închisă.

Scena 2: 14 ianuarieas11.JPG
marca-2.jpgMarca îşi continuă asaltul. Sînt dezvăluiţi cei 10 bărbaţi care au intrat la Adunare fără a avea acest drept. Ştirea cu cel mai mare impact: Nici unul nu e socios la Real, mai mult, unul dintre ei, Enrique Valdenebro, e socios la Atletico Madrid. Mai rău decît atît nu se putea întîmpla decît dacă era de la Barcelona.

Calderon contraatacă pe 3 fronturi. Unul mediatic, cu ajutorul concurenţei Marca în Spania, cotidianul As, care iese pe copertă forţînd un presupus transfer al lui Cristiano Ronaldo din vară, pe baza informaţiei că portughezul şi-a înregistrat brandul CR9, pentru că la Real n-avea cum să-l folosească pe cel actual, CR7, numărul 7 fiind al lui Raul. Al doilea oficial, printr-o conferinţă de presă în care se trece toată vina prezenţei celor 10 pe umerii unor subalterni, Luis Barcenas şi Mariano Rodriguez Nanin, care au şi fost destituiţi. Şi, în sfîrşit, al treilea, subteran, prin ruperea unilaterală a contractelor de marketing dintre Marca şi Real Madrid, dar şi prin presiuni la editorul publicaţiei de a-l demite pe directorul Marc Ingla.

Scena 3: 15 ianuarie

marca-3.jpgas2.JPGÎn ciuda presiunilor, Marca merge mai departe. Pagina întîi conţine informaţia că majoritatea celor intraţi fraudulos sînt amici intimi ai preşedintelui Calderon, ai fratelui acestuia, Ignacio, şi ai fiului cel mare, Jaime. Informaţiile sînt completate de pozele compromiţătoare. În acelaşi număr e dată şi replica lui Calderon: “Jur pe onoarea mea că nu-i cunosc”.

În aceeaşi zi, As simte că pierde teren şi se repliază pe acelaşi subiect, prezentînd o declaraţie a lui Calderon, “Mi-a mai rămas puţin timp”. As încearcă să inducă ideea că pentru madrileni cel mai bine ar fi ca preşedintele să rămînă în funcţie pînă la vară şi apoi să organizeze alegeri.

Scena 4: 16 ianuarie
Lovitura de graţie dată de Marca. Într-un interviu exclusiv, Mariano Rodriguez Nanin, unul dintre cei demişi, spune: “Întotdeauna am făcut ce mi s-a ordonat de sus”. Apare în premieră şi suma cu care cei doi demişi ar fi fost convinşi să tacă: 800.000 de euro. Conform ziarului, Calderon se gîndea să demisioneze, dar era convins de Pedja Mijatovici, directorul său sportiv, să n-o facă.

Scena 5: 16 ianuarie

Imediat după prînz, la presiunea membrilor Consiliului de Administraţie, Calderon demisionează. Organizează o conferinţă de presă în care, plîngînd, acuză din nou minciunile care s-au spus pe seama sa..

Viitorul sună a Florentino Perez
Noul şef, Vicente Boluda, a anunţat deja că alegerile se vor organiza în această vară. Florentino Perez, fostul preşedinte “galactic” şi principalul favorizat de evenimentele petrecute, face presiuni pentru data de 24 mai, în ziua ultimului meci de campionat, cu Mallorca, bazîndu-se evident pe nemulţumirea suporterilor după probabilul succes al Barcelonei.

Calderon, doi ani, două titluri, dar şi multe convulsii
Ramon Calderon a devenit preşedinte în 28 iunie 2006, cu doar 246 de voturi mai mult decît urmăritorul său. Rezultat contestat, Calderon fiind învinuit că a manipulat voturile venite prin poştă în folosul său. Cele mai importante rezultate ale sale sînt, fără îndoială, cele două titluri cîştigate în Spania. Cît despre păcate, sînt multe, de la transferurile promise şi ratate, la cele realizate pe bani uluitor de mulţi, cu comisioane scandaloase, dar şi deprecierea renumelui clubului. La momente penibile, la loc de cinste figurează celebra “înfrăţire” de sînge cu Gigi Becali, cu dulceaţă de vişine pe post de sînge.

Noul preşedinte e din Valencia
Interimar, pînă la noi alegeri, succesorul lui Calderon urmează să fie Vicente Boluda, unul dintre vicepreşedinţii Realului. Născut la Valencia, acesta este licenţiat în drept şi are o avere de peste două miliarde de euro. Afacerile sale sînt în domeniul maritim. Considerat un excelent administrator, Boluda (53 de ani) a realizat un holding format din 85 de societăţi şi o flotă de 340 de vapoare, cea mai mare din Europa.

Panică în fotbalul mondial
Două evenimente dau fiori în fotbalul mondial. Posibilele alegeri la Real Madrid şi transferul lui Kaka îi neliniştesc pe toţi, căci vara promite a fi una incendiară. Deja e o obişnuinţă ca alegerile la Real să deblocheze fonduri impresionante pentru transferuri mediatice. 120 de milioane în conturile lui AC Milan nu sînt nici ele de lepădat, la fel cum pasiunea şeicilor de la Manchester City în a arunca zeci de milioane de dolari pe piaţă fac ca teama să pună deja stăpînire pe toate celelalte cluburi.

55 comments ↓

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 55 io genialul on 21.01.09 at 3:42 pm

Destul de tirziu am vazut acest articol.Foarte bun sin nou.Impreuna cu Vochin esti printre pereferatii mei.Toate articolele tale sint extrem de interesante pentru ca vin din alta zona decit mizeria noastra cotidiana.
Tinerama:Ai dreptate, dar la fel de unelte nu cumva au fost la fel si ceib care au scris in America atunci cu Watergate?Si ei pimeau ibformatii,nu?

# 54 date'n porumb on 21.01.09 at 11:49 am

păi şi voi nimic?…radeţi şi voi pe careva,
nu de alta da’ vă ia lumea de blegi…

# 53 Clujean din State on 20.01.09 at 8:33 pm

Socios? Asta e cuvint romanesc? O fi “cool” sa nu traduci unii termeni, o fi prea greu si obositor…. Vai de noi.

# 52 qwerty on 20.01.09 at 8:24 pm

ceea ce se scriu marca si as e bulshit.acum vreo 2 ani era la 2 pasi de real in presa madrilena.l-am vazut si pozand in as in tricoul realului,pare-mi-se.
despre peres si campania lui:
berlusconi nu-l va vinde niciodata pe kaka unei echipe competitoare in europa,ca real,man. utd.,barcelona sau liverpool.moggi &co au vrut sa-l vanda pe zidane,man utd a vrut sa-l vanda pe beckam,figo stim prea bine ce fel de profil uman are.

marca si as sant instrumente de propaganda si de destabilizare.2 ziare de ****.cum spunea ferguson:madrid nu are si nu va avea niciodata etica barcelonei.

Forza Milan!

# 51 filip - madrid on 20.01.09 at 7:20 pm

@ motanu
;) punct ochit, punct lovit in tot ceea ce spui in ultimul comentariu. sincer nici eu nu cred ca ar fi bun perez, aparte de rasist si celelalte, la ora actuala cel mai bun manager ar fin in opinia mea villalonga (jajaja ce mia placut faza cu valencia, dar oricum a fost vina lui soler…a meritat-o ..ia luat banii si tule-o :) )…in fine perez e bun ca ridica echipa dar doar financiar nu si fotbalistic vb…
si noi barcelonisti dicutam pe aici de DREAM TEAM, dar cum ai spus si tu rezultatele tre sa acompanieze adica ar tre in vreo 3-4 sa ramana pep la echipa si sa castige cel putin 2 ligi, 2 cupe ale spaniei, 1-2 CL si pe deasupra sa se mentina stilul de joc cat de cat. atunci se poate spune u ca ia egalas, ci ca si ia depasi dar este fff greu si o sti cu totii asta caci in ziua de azi CL nu mai este ce a fost si nu se castiga e un plish plas :)…in fine vom vedea
cat priveste despre andrei, eu nu am nimic contra lui, doar am adaugat informatiile avute cat de cat la fel cum facem si pe mysport ;) salutari….
P.D
scuze de scris…

# 50 ova on 20.01.09 at 1:44 pm

pe cand si voi cu mircea sandu

# 49 Tinerama on 19.01.09 at 9:57 pm

Frate Niculescu,
Nu Marca l-a dat jos pe Calderon, adica presa, cum vrei tu sa insinuezi. Respectivul ziar a fost doar o unealta in mana cuiva. Nu ranga deschide usa, ci cel care o manevreaza. Cu alte cuvinte, Calderon a fost sapat de cineva care a turnat toate informatiile alea si respectiva ori respectivii au facut tot posibilul sa-l zboare. Ca sa iti dau niste exemple concrete, o sa iti exemplific cu doua SUPER ANCHETE GSP: 1. Scandalul transferului lui Bratu (in urma caruia Gica Popescu a iesit sifonat rau). Acolo Gigi a turnat fiindca era in razboi deschis cu verii lui. Al doilea este turnatoria lui Dragomir cu scandalul de cand s-a deschis gsptv. Cine stie cunoaste, nu mai detaliez ca si asa o sa imi moderati comentariul;). In concluzie, cred ca presa este finantata de mizeriile din fotbal si se complace in aceasta situatie pentru ca nu este o entitate, nu ar rezista fara.
Hai noroc si nu mai minti lumea, nu mai denatura adevarul ca unii, oameni ocupati cu altele, nu stau sa descoasa sa vada daca e cum zici tu! Mersi, te-am pupat!

# 48 Dinny on 19.01.09 at 12:29 pm

Tinere Niculescu !
1.Se vede ca vrei sa aduci un elogiu presei de investigatie….adica …sa va laudati ,ca voi media sunteti nemaipomeniti,dar lauda de sine,nu miroase a bine !
2.Sa dai crezare 100 % unui ziar advers,atunci cand face o ancheta in curtea “prietenui de-o viata”…este o mare dovada de “profesionalism “.
3 Sa inteleg ca doar cu cele 10 voturi s-a rezolvat votul a 40.000 de votanti ?!?..inseamna ca n-ai simtul ridicolului…
4.Cele doua titluri consecutive castigate de Real…sunt trecute la…”Diverse”….mare dovada de obiectivitate !!!
5.Ai reusit o compilatie mai mult decat aproximativa !

# 47 motanu spania on 19.01.09 at 11:55 am

FILIP AI DREPTATEA IN TOT CE SCRII…O SINGURA OBIECTIE EU NU CITESC SPORT DAR NU AVEAU CUM SA SCRIE DESPRE SSCANDALUL 7 DECEMBRIE CU DOUA LUNI IN URMA CA ASTA AR INSEMNA…INAINTE DE DATA ADUNARI…POATE DE VOTURILE PRIN CORREO SAU DE SECRETARA PUTEAU SCRIE CE AU SCRIS SI CELELALTE ZIARE…
DESPRE REAL ASEARA A FOST O RUSINE DE ARBITRAJ IAR MADRIDUL NU ARE NEVOIE DE O VICTORIE RUSINOASA…DAR SA NU UITAMSI ALTE MECIURI IN CARE AU GRESIT ARBITRI .CONSIDER CA BARCA SI REAL AR FI ULTIMILE ECHIPE CARE AR TREBUI SA SE PLINGA DE ARBITRAJ…SUNT ALTE ECHIPE IN GENERAL CELE MICI…
PE PEREZ EU NU IL DORESC DAR SE PARE CA FANI MERENGUE IL VOR…PTR MINE SI EL ESTE VINOVAT DE SITUATIA ACTUALA…A PLECAT CA UN LAS,LA DAT AFARA PE DEL BOSQUE DUPA 2 L.C CISTIGATE,A PLECAT MAKELELE SI ETOO DE LA REAL…,SE VORBESTE CA ESTE RASIST…FA O STATISCA LA CITI JUCATORI DE CULOARE AU PLECAT IN MANDATUL LUI…
BARCA ESTE LA UN NIVEL EXTRAORDINAR ESTE PESTE DREAM TEAM..DAR CUM A SPUS PEP TREBUIE SA O ACOMPANIEZE REZULTATELE
ULTIMA ACEST BAIAT ANDREI TREBUIE APRECIAT …ESTE SINGURUL CARE A SCRIS DE CIT INFORMAT VEZI CELELALTE STIRI DESPRE REAL CU CALDERON CEL PUTIN CEI DE LA PRO …AU DAT-O IN SECRETARA IN VOTURI DE PUFNESTE RISUL…

# 46 filip - madrid on 19.01.09 at 2:12 am

aaa Andrei, mai nou se zvoneste ca “KAKA” a refuzat pe Manchester City, deoarece ar fi pe fir tot Perez care se spune ca ar fi dispus sa de-a la fel ca englezii sau poate chiar mai mult si va spun de ce nu este de mirare. Cand a fost el presedinte, pe cand l-a adus pe Zidane , Figo sau Beckam el a stiut automat ca recupereaza banii de pe transfer , deoarece impactul public avea sa aduca banii dati pe transfer si mai ales ca pe vremea lui se duceau in fiecare vara la chinezi , si japonezi de ii innebuneau pe aia saracii si isi scotea impatrit asa ca era destept si stia bine ce face, ba mai mult se zvonea ca ar fi avut o firma ce facea copiile de tricouri ca si cele originale si banii ii reveneau lui sau cel putin comisioane asa ca nu este de mirare daca in vara vom auzi de KAKA transferat la madrid confirmandu-se astfel si revenirea lui Perez…….

# 45 filip - madrid on 19.01.09 at 2:02 am

@ 41 Pentru filip-madrid on 18.01.09 at 6:06 pm
cand ai scris ca cel mai bun ziar de sport din spania e “sport”, am crezut ca glumesti, dar citind mai departe ce ai scris cum ca esti fan barca, e oarecum logic.

PAI NU EXISTA ZIAR DE SPORT MAI FRUSTRAT SI COMPLEXAT DE REAL MADRID decat ziarul asta pe care il pomenesti tu. Pana si “El mundo deportivo” care e oficiosul barcelonei, e mai putin partinitor cu barca decat mizeria asta de publicatie.

Si ti-o spune cineva care citeste toate cele 4 ziare importante de sport din spania.

auzi ma pretene nu te lauda ca citesti cele 4 ziare de sport din spania ca si eu am facut-o pana acum tocmai pt a ma convinge cu adevarat cine este cel mai corect si cel adevarat care merita cumparat. asa ca am cumparat atat MARCA, AS, SPORT, sau EL MUNDO DEPORTIVO si sincer sintre toate am ramas cu SPORT si nu pt ca sunt barcelonist ci pt ca sunt singurii care spun adevarul si desvaluie lucrurile reale si ca exemplu toata tevatura cu calderon ei deja au publicat inca de acum mai bine 2 luni, saptamana de saptamana veneau cu multe detalli noi, lucru care Marca nu la facut ba dincotra ascundea …. mereu SPORT publica secretele din spatele presedentiei lui Calderon cat si ce se cocea in sptaele lui, presiunea etc de atfel ce a publicat marca zilele trecute alea 4 a fost repet pt ca Perez se afla in spatele cooperativei. 2. spun adevarul din fotbalul spaniol cat si de real si de furturile pe care le fac mereu cu arbitri, vezi cel mai recent partida de dum asta cu osasuna, cand arbitrul nu a dat 2 penaltiuri clare pt osasuna si galbene ba mai mult la eliminat pe juanfran pt simlare hahaha, la noi arbitrul ala era deja in C pt astea…apoi au publicat de MESSI spunand ca isi doreste cupa spaniei, de aceea este rezervat in campionat caci va juca in cupa pt a o cuceri si apoi in liga si multe altele… asa ca pretene mai documenteaza-te si vezi REALITATEA si nu ceea ce citesti prin ziare ca acolo se scriu f multe minciuni pt a se vinde, de atfel pe toti care ii cunosc aici atat madridisti, barcelonisi, valencieni si ceilalti sunt impotriva ziarului MARCA si deja avem si imagine anti-MARCA “bazofia deportiva, a basura”. MARCA este de al lui ATLETICO ca sa stii si tu si cei care nu o stiati, dar pt a-si vinde ziarul publica jumatate din el despre madrid caci altfel nu ar vinde mai nimic, si pe deasupra scriu ce li se dicteaza de sus …asa ca repet domenteazate bine inainte de a-ti da cu parerea….intra si tu aici si convingete….. http://es.youtube.com/watch?v=eSXHlLV4RuY&feature=related

# 44 filip - madrid on 19.01.09 at 1:37 am

@ raptor

***

eu cand am spus asta nu am zis pt ca stau in madrid, ci am spus pt ca am cunostinta cat de cat de istoria din camp. spaniol si il urmaresc an de an indeaproape de 6 ani, cunosc aproape toti juc de la toate echipele, antrenori, presedinti si cate mai vrei am prieteni multi spanioli cu care vb zilnic de fotbal, particip la concursurile de aici de fotbal, sunt manager la jocurile pe net***
pt a-ti face idee de cel mai tare joc de fotbal manager din lume) si multe altele, dar nu ma mai complic sa-ti explic pt ca faptul ca esti dinamovist spune totul si mai ales gandindu-ma la faptul ca ai ramas cu mentalitatea din Romania asa ca asta spune totul…..
P.D. din partea mea sincer poate sa castige Liverpool contra madridului;) :D de altfel am astepta 6 ani sa se implineasca asta, adica madridul sa joace impotriva lui lverpool, chelsea sau manchester si abia acum sa intamplat, dar bine si acum ;)…

# 43 filip - madrid on 19.01.09 at 1:22 am

salutari din nou la toti,
hai sa o luam pe parti:
@motanu- spania
esti singurul care stie ce am vrut sa spun si de altfel stii si tu destule dar poate nu ai vrut sa le divulgi ;). in chestia cu Perez este 90 %, alta posibilitate era cea cu Villalonga, dar ma tem caci nu are asa mare influenta deocamdata… in ce priveste cu ziarele, ai dreptate intr-un fel, dar sa sti ca eu nu am spus doar pt faptul ca sunt barcelonist si ca citesc SPORT ba dincontra in 6 ani de spanie am cumparat si citit MARCA de 90 de ori mai mult decat SPORT (tot adevarat este si pt ca joc liga fantastica si de aia ;) ), asa ca stiu ff bine ce spun. Daca nu ma bazam pe nimic nu as fi spus-o.
Iti multumesc ca recunosti autoritatea BArçei si ca disfruti cu fotbalul practicat care de altfel toata lumea este de acord ca la ora actuala Barça e cea mai tare echipa din lume …si care practica cel mai frumos fotbal. se pregateste un al doilea DREAM TEAM ;) sa vedem.. oricum ma bucur ca esti ca si mine si ca nu conteaza faptul ca esti madridist sau eu barcelonist, imporatant este fotbalul ;)……

# 42 crainic on 18.01.09 at 10:26 pm

la noi de 40 de ani presa si tv fac sluj si metenii in fata lui mitica, sandu si de peste 4 ani lui becali. la asa presa, asa fotbal, asa patroni, asa conducatori la frf si lpf, dinamo, steaua, rapid. amin.

# 41 Pentru filip-madrid on 18.01.09 at 6:06 pm

cand ai scris ca cel mai bun ziar de sport din spania e “sport”, am crezut ca glumesti, dar citind mai departe ce ai scris cum ca esti fan barca, e oarecum logic.

PAI NU EXISTA ZIAR DE SPORT MAI FRUSTRAT SI COMPLEXAT DE REAL MADRID decat ziarul asta pe care il pomenesti tu. Pana si “El mundo deportivo” care e oficiosul barcelonei, e mai putin partinitor cu barca decat mizeria asta de publicatie.

Si ti-o spune cineva care citeste toate cele 4 ziare importante de sport din spania.

# 40 saaha on 18.01.09 at 12:27 pm

Bai Filip-flip

# 39 raptor on 18.01.09 at 10:48 am

bai asta,filip madrid,de ce ai impresia ca stii mai multe chestii despre fotbalul spaniol ,doar ptr. faptul ca stai in madrid?faptul ca esti stelist si fan barcelona,ma face sa cred ca esti un mare figlio di puttana…de la unul care e dinamovist si e fan LIVERPOOL…si care sta in FLORENTA…

# 38 motanu spania on 18.01.09 at 10:44 am

IN SAMBURE DE ADEVAR ARE SI FILIP …ANDREI SE ZVONESTE CA IN SPATELE ACESTUI ATAC AR FI STAT FLORENTINO….IN RESTU CU ZIARUL …SPORT DE CASA L BARCELONEI CA SI MUNDO DEPORTIVO ….MA INDOIESC CA AR PUTEA FI OBIECTIVE IN PRIVINTA REALULUI CUM NICI AS SAU MARCA NU POT FI OBIECTIVE IN PRIVINTA BARCELONEI…..POATE AR FI O VARIANTA CIND VREI SA CITESTI CEVA CRITIC DESPRE BARCA CITESTI ZIARELE MADRILENE IAR CIND VEI CEVA CRITIC DE MADRID CITESTI ZIARELE CATALANE….DAR SI AICI DESPRE TU SINGUR SA DISECI BINE CIT E OBIECTIVISM SI CIT E SUBIECTIVISM…CRED CA IDEAL ESTE SA CITESTIIN CRUCIS…SA VEZI DOUA PARERI….
SALUTARI LUI FILIPDIN MADRID…SI FELICITARI PTR ECHIPA CARE O AVETI SI JOCUL PE CARE IL PRESTATI….
SUNT MADRILIST DE MULTI ANI DAR MAI PRESUS DE ORCE IUBESC FOTBALUL IAR JOCUL BARCELONEI MA INCANTA…FELICITARI.

# 37 filip - madrid on 18.01.09 at 5:51 am

Ma Andrei, nu este nimic adevarat, toata tevatura asta a fost mana lui Perez, el a stat in spatele cooperativei si a fortat prin MARCA caci are oameni pusi bine. Apoi gandeste-te la lucrul asta: MARCA era cu Calderon inca de la inceputul mandatului si scriau tot ce le dicta el(aminteste-ti episodul CR.Ronaldo cand toata vara au scris despre el din ordinul lui Calderon presionan astfel ca sa in trabsfere numai ca au dat de o nuca tare: SIR ALEX FERGUNSON :D), dar pb este inca de atunci si mai ales dupa ce au respins sa vina la madrid pe rand atat Cr.R cat si kaka, villa sau cazorla, a aparut Perez si a inceput presiunea, pana acum cand s-a accentuat si logic a trebuit sa demisioneze. Deci stai linistit ca nu Marca la demis pe Calderon (calculeaza si ai sa vezi in ultime ani cati presedinti au fost la madrid!!! si apoi iti vei da seama ca nu din cauza ziarului…in fine pe de alta parte si astia de la MARCA scriu ce li se dicteaza ca doar asa isi vand ziarele….totusi cel mai bun ziar din Spania este SPORT, un ziar care desi catalan de al BARCELONEI scrie numai adevarul (de altfel ei sunt cei care l-au desoperit pe Calderon cu toate astea , ci nu Marca si multe altele si pe care le-au scris de mult timp nu acum de curand) si care tot ce scrie se adevereste, in schimb Marca nu,****….ti-am spus toate asta pt ca am baza si stau in madrid desi sunt BARCELONIST :D si cunosc mai mult decat toti din redactia voastra despre fotbalul spaniol, te asigur. nu o spun ca sa ma laud nici ca o critica ci spun doar adevarul ;) si sper sa ma crezi. Salutari din madrid de la FILIP, Stelist-Barcelonist dintotdeauna si pt totdeauana si la bine si la rau ;). scuze pt eventualele greseli de otografie….

# 36 george on 18.01.09 at 2:24 am

Nu nu nu!!!pe radoi in niciun caz!!!lasati ca e bine acolo unde e acum!!!Sau ma rog,asa cum i-a spus si nasul sau…mai bine acolo decat dincolo!La Real merg fotbalistii,nu rude de-ale fotbalistilor cum e radoi asta.Si gata cu radoi,ca si-asa mi-am chinuit degetele pt el enorm,comparativ cu cat merita.Calderon?O fi facut ce zice Marca(personal nu cred),nu o fi facut…aflam noi intr-o zi.Acuma….fiind suporter(suporter este desigur o exagerare,mai degraba admirator) al Realului…ce sa spun?in “era” Perez au fost ceva rezultate,in “era” Calderon…mai putine.Mult mai putine.Printre care si o “fratie” cu…..Deci du-te cu bine Calderon,orice ai fi facut,dar la Real nu te mai intoarce.Fireste,ai realizat cate ceva in toti anii pentru club.Si,daca nu am facut-o pana acum,iti multumim.Pentru tot….

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.