Ronaldo sau Messi?

zur22_fifa-player-_0112_11.jpgLuni seară s-a confirmat ceea ce, de fapt, nu mai era un secret. Cristiano Ronaldo e jucătorul anului 2008, în opinia FIFA, care i-a acordat trofeul FIFA World Player pentru anul ce tocmai s-a terminat.

Imediat în spatele său, la diferenţă destul de mare însă, s-a plasat Leo Messi. Jucătorul Barcelonei a zburat spre Zurich, în avionul privat pus la dispoziţie de FIFA, avînd în spate ecoul ultimelor sale prestaţii fenomenale în tricoul Barcelonei, în particular cu golurile fantastice marcate lui Atletico Madrid şi Osasuna, cu cîteva ore înaintea decolării

Cristiano Ronaldo, la rîndul său, ducea pe umeri prima parte a anului 2008. Campion al Angliei şi cîştigător al Ligii Campionilor, cu gol marcat în finala de la Moscova. Suficient, chiar dacă la Euro n-a existat, pentru ca votanţii, selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale afiliate la FIFA, să-şi dea voturile în majoritate pentru portughez. Care, de altfel, a cîştigat la fel de clar şi Balonul de Aur.

Dezbaterea s-a iscat de mai multă vreme, dar acum ea e în plină derulare. E mai bun Cristiano decît Messi sau invers?

Dacă mă întrebaţi pe mine, voi răspunde că, în acest moment, Messi e de departe cel mai bun jucător din lume. Forma excelentă în care se află, meciurile pe care le decide, golurile pe care le marchează, felul în care-şi face simţită prezenţa pe teren în meciurile Barcelonei, faptul că reprezintă fără nici o îndoială jucătorul reprezentativ al acestei formidabile echipe construite de Guardiola, toate acestea confirmă teoria mea. Pentru că foarte puţine se regăsesc în dreptul lui Cristiano Ronaldo, care are, e adevărat, de surmontat şi lunga pauză de la începutul sezonului.

N-aş spune că e tocmai corectă ideea lansată de presa din Catalunya, “a cîştigat cel mai frumos, nu cel mai bun”. Putem spune multe despre Ronaldo, îl putem acuza că a devenit mai degrabă un star decît un fotbalist, dar nu-l putem bănui de lipsă de valoare. Dimpotrivă. Dar, parcă, nu e la acelaşi nivel cu Messi, nu e la fel de decisiv în meciuri, cu toate “floricelele” şi cursele sale, cu tot fizicul excepţional pe care-l posedă şi care-l ajută.

Voi ce părere aveţi?

P.S. Victor Piţurcă şi Chivu sînt de aceeaşi părere cu mine. Ambii l-au votat pe Messi. Mai mult, selecţionerul nici nu l-a inclus pe Ronaldo între primii trei

110 comments ↓

Pagini: [6] 5 4 3 21 » Afiseaza toate comentariile

# 110 Raul on 22.08.10 at 12:44 pm

Cel mai tare din lume este Messi Ronaldo este un nimeni pe langa El … Sa recunoastem fanii lui Ronaldo Asta e!Si eu as vrea sa fie cel mai bun din lume Torres dar Messi e Fenomenal!!!!

# 109 vio on 14.08.10 at 7:44 pm

messi este de 1000 de ori mia bun de cat ronaldo comparati doar tehnica superba a lui messi jocul incredibil nu se compara cu ronaldo care este un idividualist si care nu se va ridica la nivelul lui leo nici in 10 ani de aici in colo

# 108 tavi(ronaldo) on 21.06.10 at 6:57 pm

mai fratilor nu aveti cum sa-l comparati pe messi cu cristiano ronaldo!!!!ce aveti!!!?!?!??messi are 1 ,55 cm si ronaldo 1,80,deci ronaldo iasa in fata cu inaltimea in primul rand;).sut belea,tehnica in regim de viteza,tenacitate maxima!!!!!ce naiba messi e bun ,dar ronaldo e soper boon!!!!;)v-am pupat!si nu uitati forza real madrid in frunte cu ronaldo!!!!;)

# 107 costy on 18.05.10 at 9:07 am

ronaldo sau mesii eu aleg ronaldo pt ca mie mi se spune costy ronaldo

# 106 MADA on 10.04.10 at 2:15 pm

MESSI CEL MAI TARE JUCATOR AL ANULUI :d . EL TRECE PRINTR-O PERIOADA FOARTE FAVORABILE ESTE INTR-O FORMA FOARTE BUNA SI UNI DINTRE NOI CRED CA ESTE CEL MAI BUN JUCATOR AL BARCELONEI . EL ESTE CEL MAI BUN JUCATOR DIN LUME . EL A AVUT MULTE MOMENTE BUNA DARR ACUM TRECE PRIN CEL MAI BUN MOMENT AL CARIEREI SAL ASTA O DOVEDESC COLURILE MARCATE ,FAZELE FACUTE ,CASTIGARE CUPEI CAMPIONILOR, CASTIGARE BALONULUI DE AUR SI AJUTARE ECHIPEI SALE SA AJUNGA UNDE ESTE.
DE ACEA NOI CREDEM CA EL ESTE CEL MAI BUN JUCATOR SIN LUME.:))

# 105 Ricky on 26.12.09 at 10:36 pm

Kaka! Kaka! Kaka! Kaka! Kaka! Kaka!Kaka!

# 104 ionut on 05.12.09 at 2:04 pm

plecati ma de aici messi ii mai bun decat ronaldo de 10 ori plus ca el a decis aproape toate meciurile la barcelona
!!!!! cemai messi ii da clasa lui ronaldo!!!!!

# 103 cyp on 30.08.09 at 11:22 am

ronaldo magnific

# 102 marcel on 23.07.09 at 3:50 pm

in opinia mea Leo Messi nu poate avea adversar de acum in 10 ani! el mai poate fi doar flancat de C Ronaldo sau Zlatan Ibrahimovic singurii care mai pot emite pretentii la lunga hegemonie a argentinianului.long live Leo Messi!

# 101 alex on 24.06.09 at 11:04 am

mergeti ma de aicea ronaldo trebuie sa ieie balonul de aur ce gol o dat mesii in finala din bulan ca abea o ajuns la minge ronaldo si mesii sunt doi jucatori diferiti mesi ii mai rapid dar ronaldo are ma multe avantaje ii mai inalt da mai bine cu capu are sut mai tare deci ronaldo ar merita sa ieie balonul de aur

fan:ronaldo

# 100 petre on 13.06.09 at 12:40 am

mesi este cel mai bun in fuga si cu sutul este cel mai bun jucator din lume

# 99 raul on 28.05.09 at 2:06 pm

CRISTIANO RONALDOOO

# 98 alin on 23.05.09 at 12:50 pm

1ronaldo

# 97 lionel messi on 20.05.09 at 8:58 pm

leo mess dichiarare che: Cristiano Ronaldo è vicino a portata di mano, ma non potrà mai accadere. La finale sarà barcelonei.cred che segnerà il mio Eto’o. Ma in ogni caso, e saluto il successo se si vuole giocare a calcio!

# 96 bogdan on 20.05.09 at 5:50 pm

anul acesta barcelona ia cupa champions league.messi va da golurile victoriei scor final :barcelona 1-0
manchester united.nu sunt sigur, caci si manchester united are sanse procet: barcelona:50% iar manchester united 50% ajutati-ma ce sa aleg va rog.

# 95 bogdan on 20.05.09 at 5:45 pm

1 - messi
2 - ronaldo
3 - ronaldhinio
4 - ribery
5- kaka
6- tores
7- rooney
8- rud van nisrerloy
9 -spadacio
10 - dayro moreno

# 94 andrei on 18.05.09 at 11:26 am

eu cred ca messi si ronaldo sunt 2 jucatori diferiti ,fiecare are calitatile lui de exemplu ronaldo e mai rapid si are un sut mai bun messi este mai tehnic dar asta nu inseamna ca ronaldo nu este tehnic este chiar f.tehnic si el si are anumite driblinguri fabuloase ……….deci verdictul final:nu stiu care este mai bun :))

# 93 mariuys on 01.05.09 at 2:53 pm

messi este cel mai bun din lume face cele mi frumose scheme goluri nu mai zic cum le da asa ca ronaldo e sub messi

# 92 costy ronaldo on 17.04.09 at 10:44 pm

e mai bun ronaldo decat messi.ronaldo e mai bun cu capu messi nu.la dribling ronaldo e perfect messi aaa cam aja.la viteza nu am ce sa zic ronaldo e un cal.si ronaldo o sa ia balonul de aur si gheata de aur .hai ronaldo

# 91 fan messy on 18.03.09 at 11:42 am

bah fratilor ascultati la mn messi si ronaldo sunt la fel:mesi are fuga ronaldo are scheme.e asa? top 5 al fotbalistilor din lume: 1.MESSI……2.C.RONALDO…………3.KAKA………4.PATO………….5.FIGO

Pagini: [6] 5 4 3 21 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.