Teama de certitudine

Sincer să fiu, aşteptînd să văd România diseară am o strîngere de inimă. Nu ştiu dacă mai sînt şi alţii în aceeaşi situaţie, dar eu o am. Şi sînt de acord cu Piţurcă: e cel mai important joc din aceste preliminarii.

Tocmai de aceea, mie mi-e cam teamă. Mi-e teamă de lejeritatea cu care abordăm acest meci. Mi-e teamă de starea de suficienţa atît de caracteristică românilor. Mi-e teamă de euforia instalată printre noi toţi. Mi-e teamă de capacitatea legendară de a ne îneca la mal. Mi-e teamă să nu fi zis hop înainte să sărim pîrleazul. Mi-e teamă ca ironiile la adresa bulgarilor să nu se întoarcă împotriva noastră.

Mi-e teamă pentru că nu joacă Mutu, iar România fără Mutu e ca un copil fără tată. Mi-e teamă de forma proastă a lui Marica. Mi-e teamă ca el să nu se grăbească, să nu încerce să dea goluri pentru a sparge gheaţa şi tocmai de aceea să nu le reuşească. Mi-e teamă pentru Goian, să nu fie obsedat de ideea de a marca şi să uite care-i treaba lui. Mi-e teamă şi pentru Chivu, pe care încă îl doare umărul şi pe care-l aşteaptă Inter.

Mi-e teamă pentru sticlele de şampanie pe care le-am cărat pînă acolo. Mi-e teamă, pentru că nu prea ne-am mai calificat cu atîta timp înaintea finalului preliminariilor.

Să ne înţelegem. Nu mi-e teamă de Luxemburg. Cu victoria lor din Belarus cu tot. Care victorie mi s-a părut cel puţin dubioasă, mai ales după ce am văzut cum s-a dat golul. Nu-i exclus ca luxemburghezii nici să nu ştie la ora asta de ce au bătut la Minsk. Deci nu mi-e teamă de Luxemburg, deşi Olanda a bătut greu aici, Bulgaria la fel.

Mi-e teamă doar de noi. Pentru că numai noi putem să ne facem viaţa grea. Singuri. Mi-e teamă de un 0-0 la pauză şi de precipitarea ce va urma. Mi-e teamă şi de un 1-0 urmat de relaxare.

Poate că sînt nebun, poate că sînt paranoic. Dar mai bine aşa. Se spune că doar idioţii sînt populaţi de certitudini. Sper doar să nu fie cazul cu jucătorii României. Sper ca diseară să constat că m-am temut degeaba.

80 comments ↓

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 80 htp on 11.11.07 at 1:48 pm

MANAGER LEAGUE
Online multiplayer football management

Peste 27.000 manageri, mulţi români, o comunitate haioasă şi unită. Vei fi ajutat la tot pasul de câte ori ai nevoie (Ghidul utilizatorului, Manualul, FAQ, Quick start guide, Ghid despre tactici, …….., şi în special Forumurile, unde sunt online o mulţime de manageri la orice oră).

www.managerleague.com?ref=79165

E SFARSITUL TURULUI. INCEPE RETURUL. CINE PROMOVEAZĂ, CINE RETROGRADEAZĂ? GRĂBEŞTE-TE ŞI FII MANAGERUL ECHIPEI FAVORITE!!!

MANAGER LEAGUE
Online multiplayer football management

Peste 27.000 manageri, mulţi români, o comunitate haioasă şi unită. Vei fi ajutat la tot pasul de câte ori ai nevoie (Ghidul utilizatorului, Manualul, FAQ, Quick start guide, Ghid despre tactici, …….., şi în special Forumurile, unde sunt online o mulţime de manageri la orice oră).

www.managerleague.com?ref=79165

E SFARSITUL TURULUI. INCEPE RETURUL. CINE PROMOVEAZĂ, CINE RETROGRADEAZĂ? GRĂBEŞTE-TE ŞI FII MANAGERUL ECHIPEI FAVORITE!!!

# 79 Ted on 20.10.07 at 6:47 pm

www.donted.ro - cea mai buna muzica .. intra si trage acum cele mai tare melodii .. uptade in fiecare zi — intra si convinge-te .. nu ai de pierdut nimik ba chiar de castigat:
wWw.DonTed.Ro — nu uita acest site ;)

# 78 vali on 20.10.07 at 12:22 pm

prea tare articolul!Andrei esti unul din preferatii mei la comentarii.chiar dak nimeni nu-i perfect tu spui de obicei adevarul si faci comentarii pertinente.
IMI PLACE SI EMISIUNEA DE PE TELESPORT DE MARTI SEARA DAR MAI TARE ERAU COMENTARIILE DESPRE PREMIER LEAGUE DE LA VECHE EMISIUNE

# 77 www.dreamshoes.eu on 20.10.07 at 11:35 am

HAI ROMANIA!!!!

# 76 www.dreamshoes.eu on 20.10.07 at 11:35 am

HAI ROMANIA!!!

# 75 www.dreamshoes.eu on 20.10.07 at 11:07 am

visul s-a indeplinit!!!!

# 74 Diaconescu Dan Eugen on 20.10.07 at 7:13 am

Observatiile din avancronica jocului au fost rezervate, dar realiste. Luxemburg a creat probleme mari si altor formatii remarcabile. Cadoul de la deschiderea de scor a fost capital. A urmat naivitatea de la golul al doilea, care ne-a eliberat finalmente de emotii.
Privind evaluarea lui Goian am alta parere. El realizeaza un lucru esential in fotbal. Marcheaza decisiv. Cota lui e sub nivelul real, fiindca nu are impresar influent.

# 73 Mihai on 19.10.07 at 2:28 pm

Sa nu uitam ca in CL nu a fost nici o echipa ajutata indiferent ca a fost inainte sau dupa comunism . Balturi se fac si acu , dar nu la vedere . Avem oameni mai corupti acu poate decat atunci : Becali , Borcea , Paszkany , Muresan , Iancu , Rosianu , Copos . Ce performante a facut CFR in Uefa si cum defileaza prin campionat se vede cu ochiul liber, sunt stelist 100% merg in deplasari etc , dar la meciu cu Cfr Dinamo a fost defavorizata in ultimul minut la o faza care nu a fost offside . Cel mai bine pt toti este sa nu li se mai dea atata credit conducatorilor de club , sunt niste inculti

# 72 mujotutun on 19.10.07 at 1:10 pm

59.@vai, ce rusine: ceea ce scrieti, cu multa manie si amaraciune, este, din pacate, prea adevarat. Steaua, ca si Dinamo si, ca si toate celelalte echipe din campionat (dupa puterile lor), au comis, in perioada comunista, abuzuri incredibile. Istoria promovarii in prima liga a unor echipe ca Scornicesti ori Fl. Moreni si evolutiile lor ulterioare (si sa nu uitam de Victoria!) sunt pilduitoare.
Dar daca, in acest context, Rapidul a fost nevoit, nu o data, sa ia calea diviziei B, ori Craiova a fost sicanata pana la destramare, este incontestabil ca Steaua si Dinamo se detaseaza printre privilegiatele regimului comunist. Rezultate trucate, transferuri cu arcanul erau chestii la ordinea zilei pentru cele doua mari cluburi ale Armatei si Internelor, lucruri cu care mai toata suflarea fotbalistica de la noi se resemnase. Escaladarea acestei situatii la o cota inimaginabila a fost promovata de Steaua Ceausestilor la sfarsitul anilor ‘80, ducand la o stare de lucruri care a dezgustat pe toata lumea peste limitele obisnuite. Meciul de la Oradea este doar un episod, ca si murdara finala de cupa cu Dinamo. Dar Steaua acelor ani, asa le intrase in cap Ceausestilor, trebuia sa fie o echipa invincibila: asa s-a facut ca trei sezoane STEAUA NU A PIERDUT NICI UN MECI! Daca asta nu a fost una din cauzele revolutiei, nu stiu ce sa zic!
Dupa “Revolutie” ar fi fost cuviincios ca aceste cluburi sa fie - nu desfiintate, dar - lasate din ghiarele ministerelor tutelare, sa se descurce pe cont propriu. Dar, ti-ai gasit! Asa cum revolta romanilor a fost deturnata si confiscata de criptocomunisti, la fel si-au pastrat mizerabilele privilegii Dinamo si, mai ales, Steaua. Dependenta Stelei de MApN avea sa-l faca pe actualul patron din Ghencea, un rasfatat outsider al regimului defunct, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, in vreme ce Dinamo, chiar si azi, este vegheata de ochiul razbatator al Internelor. Nu trebuie sa denigram performantele cinstite ale acestor echipe pentru acest background, dar nici nu putem sa-l escamotam ori sa ne prefacem ca nu-i vedem astazi implicatiile. Asa ca, intr-un top al rusinii nationale fotbalistice, Steaua are un indisputabil loc fruntas, indeaproape urmata de Dinamo. La mare distanta vin celelalte. Dar, ca un lucru surprinzator, este incredibil cum Rapidul, sub conducerea infamului Copos si intr-o perioada de indefinita tranzitie, reuseste sa urce in acest clasament al ticalosiei, mai-mai sa le detroneze pe solistele in uniforma (de altfel si CFRul poarta uniforma; si nu se lauda ei ca sunt “cea mai mare armata in timp de pace”? Ca sa nu zicem nimic despre implementarea comunismului la sate de catre ciocanarii ceferisti ai lui Gheorghiu-Dej). Concluzie: contrar opiniei lui Fukuyama, istoria nu are sfarsit; cel putin istoria aceasta marunta a oamenilor obisnuiti. Sa dea Dzeu ca nenumaratele exactiuni generate de Steaua, Dinamo si ceilalti sa ramana de domeniul trecutului si ca, macar de acum incolo, sa avem un campionat cinstit si curat. Dar te lasa alde Becali, Copos, Borcea, Iancu, Muresan (citeste Paszkany!)? Carora li se adauga, fara nici un complex, Mititelu, Porumboiu, Bosanceanu (era sa adaug -Firea)?
AMDG!

# 71 parior on 19.10.07 at 11:52 am

www.parior.blogspot.com

blog de pariuri sportive

www.parior.blogspot.com

# 70 10 tipologii feminine dorite de barbati on 19.10.07 at 11:47 am

1. Draguta - eterna optimista ce are o atitudine pozitiva, multumita intotdeauna de ceea ce are, mai exact, compania ideala. Este o persoana originala, fara urma de prefacatorie si este intotdeauna fericita sa te vada. Acest gen de femeie este greu de gasit, deoarece majoritatea sunt luate imediat ce apar “disponibile pe piata”.

2. Justitiara - adevarata feminista, dar nu una radicala, de genul celor care urasc barbatii.

continuarea pe www.idoli.ro/news212.htm

# 69 mujotutun on 19.10.07 at 11:25 am

‘Aide bre, ca v-ati temut degeaba! Dar constatarea despre absenta lui Mutu este reala. Mult mai mult decat Hagi la vremea sa, Mutu este motorul nationalei. Sa nu uitam ca s-au facu jocuri superbe FARA Hagi, mai ales cel cu Anglia de la CE; fara Mutu insa - si din pacate - selectionata noastra este sever handicapata; asta-i un lucru foarte trist! Poate n-ar fi stricat sa li se dea o importanta speciala unor Cernat ori chiar Streit; si Codrea, bine indrumat, ar fi fost o solutie. Era o vreme cand aveam prea multi jucatori de calibru, capabili de a face diferenta: Mateut, Sabau, Munteanu, Lupu, Lupescu, R. Niculescu, Timofte (amandoi), greu egalabilul Hagi etc. Acum, nici macar un nou Dan Petrescu nu avem - nici pe departe!
Echipa calificata - gratie unei grupe usoare si unor imprejurari fericite (vezi golul lui Goian!) are misiune grea la turneul final si pare foarte departe de performanta. Golul dragului si bunului de Fl. Petre nu este altceva decat un fals cantec de lebadoi. Nu vad eu cum vom zdrobi alte echipe continentale cu alde Ov. Petre ori Gigel Bucur. De mult nu am avut asa o penurie de jucatori sclipitori. Toate propunerile venite dinspre campionatul intern si putinele dinspre “stranieri” sunt modeste, chiar daca, sa zicem, Ogararu nu a jucat rau. Nu avem, o spun cu durere, baza de selectie: incredibil! Asa ca, cu tot regretul, ma vad silit sa admit ca meritul lui Piturca exista. Si a fost probat. Dar mai departe, Dzeu cu mila!

# 68 mile on 17.10.07 at 11:02 pm

gata meciul….domnule ziarist…sa nu bei de fericire pt ca tu ai fost las la meciul asta :P BV ROMANIA !!!

# 67 hank on 17.10.07 at 7:55 pm

pt. demoniq

Cretin imbecil

# 66 ovidiu on 17.10.07 at 7:49 pm

www.favorit.tk
aici vedeti meciul

# 65 Icer on 17.10.07 at 7:32 pm

Stie cineva un link, site ceva pe net sa dea meciu cu Romania online live?

# 64 canadezu on 17.10.07 at 7:28 pm

stie careva cum pot sa vad meciul pe net?Thanks

# 63 cs on 17.10.07 at 6:42 pm

spune ma in mortii matii si cum s-a infiintat Dinamo si ce “performante” si cum le-a facut!!! Eu nu tin cu Steaua sau cu Dinamo…Pentru mine ambele echipe trebuiau desfiintate dupa 89…Jegul mamii voastre de comunisti!!!

# 62 gigi78 on 17.10.07 at 6:20 pm

Sunt sigur ca o sa-i batem…sunt baietii prea disperati ca sa mai rateze o calificare. Ar fi desfiintati de presa si de public, cred ca unii s-ar lasa si de fotbal ( cel putin de nationala). Asa ca…HAI ROMANIA!

# 61 turi on 17.10.07 at 6:12 pm

http://www.monstersgame.ro/?ac=vid&vid=109006682

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.