Între Lazio şi Dinamo

Am văzut cu toţii miercuri seară meciul lui Lazio cu Real Madrid. N-o să cad în capcana de a căuta cine ştie ce comparaţii savante, care încep cu dacă şi se termină cu parcă. Ce-ar fi fost DACĂ? PARCĂ era mai bine cu…

N-are rost să punem acum faţă în faţă pe Dinamo şi pe Lazio, pentru că nu-i posibil. Mai ales că ele au fost odată faţă în faţă, iar rezultatul îl ştim. Aş spune doar atît: pe Dinamo nu i-a eliminat o echipă oarecare, ci una care are într-adevăr faţă de Liga Campionilor, şi cînd spun faţă mă gîndesc la tot, la oraş, la stadion, la suporteri, la jucători.

Un singur lucru aş mai adăuga: Lazio a început la fel de timid meciul său cu Real ca şi Dinamo cu Lazio. Spre deosebire de noi, italienii şi-au dat seama că au în faţă un adversar ce poate fi surprins şi chiar bătut, că numele şi renumele nu contează atît de mult în teren. Şi au acţionat în consecinţă, profitînd de slăbiciunile madrilenilor, pe care le vom aminti un pic mai jos. Asta e ceea ce reproşez eu acum dinamoviştilor, jucători şi antrenorii de atunci. Că nu şi-au dat seama, în special la Roma, că Lazio putea fi surprinsă şi bătută. Că n-au încercat deloc să profite de slăbiciunile italienilor. Că n-au avut, într-un cuvînt, curaj sau, în alt cuvînt, n-au avut ceea ce, pentru a evita cuvinte neplăcute, obişnuim să numim “ouă”.

Asta e însă situaţia. Lazio putea fi surprinsă, dar n-a fost. Iar acum venit rîndul lui Lazio să surprindă pe Real. Să vorbim puţin şi despre echipa lui Schuster!

http://www.youtube.com/watch?v=EmFyFp5RQjs

Scriam ieri că de cîteva săptămîni lumea în Spania se întreabă prin ce miracol Real Madrid joacă prost şi cîştigă mereu. La Roma s-a găsit însă cineva care să pună în evidenţă aceste erori. Cea mai mare dintre ele îi aparţine lui Bernd Schuster, care şi-a năucit jucătorii tot schimbînd formula de start. Iar lucrul ăsta pentru o echipă cu multe noutăţi e curată sinucidere, pentru că fotbaliştii nu se cunosc atît de bine între ei încît să nu conteze. Punctual, greşelile lui Schuster au fost: componenţa liniei de fund şi plasarea lui Guti undeva în dreapta liniei de mijloc.

Apărarea a fost inedită complet. Cel puţin trecerea lui Heinze ca al doilea central, lîngă Cannavaro, a părut năucitoare pentru că Real s-a trezit fără nici un fundaş prieten cu mingea. Nici Heinze, nici Cannavaro, foarte buni apărători, n-au acea ieşire din apărare care să permită un atac rapid. Au nevoie de cîteva manevre, fiindcă mingea nu-i ascultă. Pînă şi-o potrivesc şi pasează, adversarul s-a regrupat. Iar pasele sînt oricum banale. Dacă adăugăm aici ziua proastă prinsă de Guti, constatăm că baloanele găseau cu mare greutate atacanţii în poziţii favorabile, pentru că Sneijder nu-i nici el un pasator, ci mai degrabă un om care surprinde prin urcările şi finalizările sale, iar Diarra nici atît.

Trecerea lui Guti în zona din dreapta a adus mari probleme acolo şi amintiţi-vă cîte ocazii a avut Lazio pe partea lor stîngă! Guti nu se apără, iar Sergio Ramos urcă mult, astfel că Fabio Cannavaro se vedea pus mereu în încurcătură. De fapt, ambele goluri ale lui Lazio s-au marcat după ce Guti a pierdut mingea.

Două vorbe şi despre Robben, pe care-l vom vedea la Constanţa. Ceea ce nu se va întîmpla cu Sneijder, deşi în comentariul meciului ni s-a sugerat de cîteva ori asta, care e suspendat. Robben a jucat onorabil cu Getafe, dar presa madrilenă, în clara sa manieră de a exagera, l-a văzut ca imparabil. La Roma, Robben n-a jucat mai nimic. Mai mult, a încetinit evident atacurile şi aşa lente şi previzibile ale Realului. N-a avut nici o fază notabilă şi a fost schimbat.

Alta e însă situaţia cu Van Nistelrooy. Omul e în formă maximă şi de el chiar trebuie să ne temem. Primul gol marcat e cea mai bună dovadă de atacant-ucigaş, calitate pe care puţini o au. Ar spune unii că s-a lovit mingea de el, dar eu mă întreb de ce naiba s-a lovit de el şi nu de Diarra, de exemplu? Cu băiatul ăsta trebuie să avem mare grijă, pentru că dacă e scăpat din ochi e mare pericol.

Încă un lucru de la meciurile de miercuri. Penibilul l-a atins brazilianul Dida, care s-a făcut de rîs. După ce a primit un gol din cauza lui, pe teren a intrat un fan al lui Celtic, cu siguranţă mort de beat, care l-a lovit mai degrabă în joacă peste faţă, mai mult o palmă prietenească. În primă fază, Dida s-a repezit după el, după care prin cap i-a trecut, pesemne, o idee: “Aoleu, e 2-1 pentru ei, ce-ar fi să fie 3-0 pentru noi!”. Şi s-a prăbuşit de parcă l-ar fi lovit un tramvai, continuînd circul cu ieşirea pe targă, cu gîtul imobilizat şi gheaţă pe obraz. Noroc că şefii Milanului şi-au dat seama de ridicolul situaţiei şi au declarat că nu vor face protest. Probabil însă că Celtic se va alege cu o amendă grasă, dar şi cu o suspendare a terenului.

75 comments ↓

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 75 dicanio on 14.10.07 at 6:19 pm

dinamo da chix dupa chix in europa de dupa ce-a plecat lucescu in ‘90! despre ce vorbim ca tot acest mult trambitat coeficient care permite acum unei echipe cu straini de mana a doua sa aspire la calificarea directa in grupele CL s-a facut pe spinarea Stelei care de ani de zile duce singura greul in cupele europene cu o mica exceptie rapid anul trecut ; dinamo demoleaza cu 6-1 pe otelu in campionat sau pe nu mai stiu cine a batut anii trecuti sau cate goluri a marcat , iar in cupele europene face Romania de ras de 16 ani incoace; iar in LC vor sa se califice astia care au luat bataie cu cipriotii?!! ca sa ce ? sa ne faca de ras si acolo?

# 74 Andrey on 13.10.07 at 12:43 am

http://demaio.wordpress.com/2007/10/12/sa-mi-faceti-si-mie-o-aroganta-va-rog/

# 73 rainy on 11.10.07 at 5:04 pm

SEE ALL GOALS OF BUTRAGUENO IN SPAIN-DENMARK (1986)
http://elhacha.wordpress.com/2007/10/11/videoteca-goles-de-butragueno-a-dinamarca-en-mexico-1986/

# 72 frustratu' on 11.10.07 at 1:52 pm

slab articol mosu’.
te contrazici singur cind afirmi ca lazio are fata de cl, ca apoi sa continui ca au fost timizi in fata realului.

# 71 Iulian din StEtienne on 11.10.07 at 12:12 pm

lazio milan 1-5
non vicete maii
forza magico milan

# 70 Istorie on 11.10.07 at 7:02 am

punct ochit

# 69 nobody on 11.10.07 at 12:00 am

Stii ce-mi place la voi ziaristii? Ca le stiti pe toate. Oriunde va-r pune cineva voi stiti totul. Ce bine daca si oamenii de rand ar putea scrie tampeniile pe care le scrieti voi. Cred ca am fi mai linistiti daca v-ati lasa de scris sau daca ati invata si voi de la colegii vostrii de peste hotare. Am vazut ca in Romania ziaristii incearca sa provoace numai scandaluri pentru ca altfel nu li se vand ziarele. Parerea mea ar fi ca mai intai sa va documentati bine, sa incercati sa intelegi fenomenul despre care scrieti si apoi sa scrieti, dar doar daca aveti ceva inteligibil de spus. Sau mai bine schimbati-va meseria. E mai bine si pentru voi si pentru noi.

# 68 emil mihai 1923 on 10.10.07 at 9:25 am

la sfarsit de campionat, cand deja se cunoaste ierarhia si unele echipe nu mai au pentru ce lupta, sau sunt deja in vacanta, nu va fi usor pentru ” punga de-un leu ” sa castige partidele? acestea amnate cu complicitatea FRF si a Ligii? mai ales ca le-a achitat deja, nu?

# 67 emil mihai 1923 on 10.10.07 at 9:15 am

ca o ” suveica “..dai banii acum, spui ca sunt pentru stimularea unui joc corect si a competitiei, dar de fapt sunt pentru meciul direct cedat campionatul trecut sau pentru cel ce urmeaza…
dar i se va infunde razboinicului luminii zis punga de-un leu..ca ulciorul nu merge de multe ori la apa…si deja ii calca pe bataturi pe multi cu aroganta si trufia lui…

# 66 emil mihai 1923 on 10.10.07 at 9:05 am

eu cred ca afc steaua s.a. echipa jucarie a lui becali badaranul sa nu mai dispute nici un meci in liga I..
ca ei oricum nu fac parte din partea lumeasca..ei sunt steaua de pe cer…
cum zice ” punga de-un leu ”

la sfarsitul campionatului cand afc steaua s.a., echipa vehicol electoral a lui mihai viteazul va mai avea 7,8 meciuri de disputat le va cumpara razboinicul luminii zis punga de-un leu? sau le-a cumparat deja cu banii dati in avans pentru ” apararea corecta a sanselor ” ? nu cumva acesti bani sunt pentru servicii efectuate in trecut sau pentru cele viitoare? si acum sunt incadrate la stimulare ?

# 65 Agata pe net on 09.10.07 at 6:49 pm

Agata pe net

E mai usor decat crezi sa obtii o intalnire pe net. Exista un numar mare de tipe dragute si disponibile

care isi incearca norocul prin aceasta metoda si nu e chiar atat de greu sa le impresionezi.

E adevarat ca, pe toate siturile de dating, numarul barbatilor il depaseste cu mult pe cel al femeilor.

Acest lucru nu trebuie insa sa te descurajeze, pentru ca majoritatea acestor barbati se descalifica

singuri din cursa din cauza anunturilor stupide si abordarilor infantile. Cei “valabili” sunt destul de

putini.

Ce sa faci ca sa-ti asiguri din start sanse mari de a primi un raspuns?

In primul rand, fii atent la completarea profilului. Da cat mai multe date (femeile citesc toate

detaliile), nu lasa intrari din formular necompletate. La partea in care trebuie sa te descrii, cauta

ceva haios si inteligent.

continuarea articolului pe www.idoli.ro/news100.htm

# 64 vaz on 09.10.07 at 9:13 am

Super tare idee de a face bani!!!

www.PaginaDeUnMilionRON.ro

e de miliarde

# 63 Sexul Oral on 09.10.07 at 8:11 am

Sexul oral
Pentru multa lume, sexul oral face deja parte din meniul obisnuit. Un act sexual parca nu e complet fara aceasta etapa si putine fete mai fac mofturi cand le ceri asa ceva. Problema se pune insa la calitate… atat femeile, cat si barbatii, se plang ca rareori au parte de o prestatie orala reusita.

Mai sunt insa destui care refuza sexul oral, din motive care de care mai ciudate. Auzi tot felul de povesti in jur pe aceasta tema, de stai si te minunezi pe ce lume traim. Recent, fiind chemat pentru ceva munci acasa la parintii mei, am auzit o conversatie intre mama mea si o prietena ceva mai tanara, necasatorita

continuarea articolului pe www.idoli.ro/news97.htm

# 62 grigore fara pereche on 09.10.07 at 5:34 am

nea niculescule,

vezi ce stirnesti in urma ta daca te apuci sa scrii de oua?!? te-a mincat intre ele si acuma vin toti labagii sa posteze toate frustrarile lor neimplinite. cit despre dinamo alte frustrari ale acelorasi ne-f ne-impliniti ca sa nu deranjam postatorii virgini care au umplut blogul matele!

# 61 cipicel on 09.10.07 at 4:54 am

@pentru Eu

Esti un stelist prost! Na, ca m-am repetat… ;)
Voi mai jucati doar anul asta in Ch.League! De fapt doar faceti act de prezenta… :evil:
De la anul ciobanul vostru suprem se duce la ma-sa sa mai suga putin! Campionatul il vor lua altii… ;)
Iar voi suporterii puteti sa va duceti la dracu’! La cit sunteti de boi, nici asta nu va accepta.. :D

# 60 CiPCiRiP on 09.10.07 at 1:13 am

ce tot vorbiti prosti….cand o jucat ma realu formula aia de joc….in meciul cu Zimbabue….uitate si tu la tv(daca ai)si dupaia pui tu echipa realului la comentari…si cei cu Barca si restul echipelor…au jucat prost…si…realu a profitat…ce zici tu de Villareal sau Valencia…Villareal care a luat bataie(cand zik bataie pai aia ii bataie nu 1-0)cu 5-1…..dupa care sia revenit…..Atletico ii un fel de Poli TM al nostru acuma ii sus….la sfarsit ii jos….si Dida…cei cu el…o luat o palma cand era si el baut in poarta…cine stie ce ior pus aia in sticla de apa…pacat ca dinamo na batut pe Lazio….ce ar fi facut dinamo cu RM….poate un 1-2 pt real….decat0-4 ca steaua….Andrei articolul nui prost precum zik uni care nu prea merg la scoala…..bafta all

# 59 strategii on 08.10.07 at 9:11 pm

Te invat sa castigi la PARIURI SPORTIVE! Cea mai buna oportunitate! Cea mai buna carte! intra pe freewebs.com/strategii si urmeaza instructiunile! Succes!

freewebs.com/strategii
freewebs.com/strat egii

Te invat sa castigi la PARIURI SPORTIVE! Cea mai buna oportunitate! Cea mai buna carte! intra pe freewebs.com/strategii si urmeaza instructiunile! Succes!

freewebs.com/strategii
freewebs.com/strategii

Te invat sa castigi la PARIURI SPORTIVE! Cea mai buna oportunitate! Cea mai buna carte! intra pe freewebs.com/strategii si urmeaza instructiunile! Succes!

freewebs.com/strategii
freewebs.com/strategii

Te invat sa castigi la PARIURI SPORTIVE! Cea mai buna oportunitate! Cea mai buna carte! intra pe freewebs.com/strategii si urmeaza instructiunile! Succes!

freewebs.com/strategii
freewebs.com/strategii

# 58 ovi on 08.10.07 at 1:18 pm

da… lazio e o echipa buna insa nu sunt de acord ca re fata de liga…

# 57 parior on 08.10.07 at 11:59 am

www.parior.blogspot.com

blog de pariuri sportive, ponturi, castiguri garantate!!!
din 66 de ponturi, 44 au fost castigatoare cu un profit de 63,13 %.
toti au castigat. TU ce mai astepti??

www.parior.blogspot.com

# 56 dina on 08.10.07 at 10:23 am

www.casameadevanzare.ro

Pagini: [4] 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.