Umilirea lui Hagi

Nu trebuie să fii neapărat stelist ca să te intereseze ceea ce se întîmplă la echipa fanion a României în aceste zile. Eu nu sînt stelist, n-am fost niciodată şi nici nu voi fi, dar duminică noapte m-am culcat cu un straniu sentiment de amărăciune în suflet. Asistasem la umilirea în direct a lui Gică Hagi. Pentru mine, care am crescut cu performanţele generaţiei lui Hagi şi mi-am început meseria scriind despre ele, ceea ce s-a întîmplat după meciul de la Cluj m-a dezgustat profund.

Acest om, care se visează conducător al României, a şters pe jos cu una din valorile acestei ţări. Acest om e Gigi Becali, evident, care oricît de multe lucruri bune a făcut şi face pentru Steaua n-are justificare pentru atacul de duminică. Cînd Hagi a fost numit antrenor la Steaua, cineva, stelist înflăcărat, mi-a spus că, prin personalitatea şi imaginea de care dispune, nu va putea coabita prea mult cu Gigi Becali, pentru că va trezi în acesta sentimentul primar al invidiei, al geloziei. Gigi Becali nu suportă să aibă în preajmă decît servitori care să accepte tot ce spune el, să rîdă la glumele lui proaste, să fie de acord cu toate deciziile păguboase pe care le ia.

OK, să admitem că patronul stelist are dreptul să aibă preferinţele lui. Orice om le are. Şi nu doar preferinţe, chiar şi interese. Orice patron le are. Însă nu-i posibil să şi le expună la modul la care a făcut-o. Dă exemplul Berlusconi, însă niciodată nu l-am auzit pe fostul premier italian ieşind în public cu astfel de declaraţii la adresa lui Ancelotti. Tocmai pentru că Berlusconi are mai multă minte şi ştie că procedînd astfel îşi pune antrenorul într-o situaţie mai mult decît jenantă în faţa jucătorilor şi a presei. Sigur, şi Belusconi are orgoliul lui, vrea să se ştie că se pricepe la fotbal şi că el conduce, dar există metode mult mai simple de a face cunoscute aceste lucruri. Nu e atît de greu să dai presei o informaţie lăsînd senzaţia că e o chestie fortuită. La Gigi Becali însă nu contează decît circul.

OK, să mai admitem, cum se aude, că jucătorii sînt nemulţumiţi de Hagi. De stilul lui, de metodele lui de lucru. Ori că sînt deranjaţi de modul cum Hagi li se adresează. Ca mulţi alţi foşti mari fotbalişti, şi Hagi păcătuieşte prin faptul că le cere jucătorilor să gîndească şi să acţioneze ca el pe vremuri. Iar acest lucru nu-i posibil, pentru că Lovin, Bănel, nici chiar Dică nu vor putea fi niciodată Hagi. Ca patron, cel mai simpu e să schimbi antrenorul, nu 20 de jucători, deşi precedentul creat devine foarte periculos. Dar nu procedînd aşa, cu atît mai mult cu cît, dincolo de faptul că e vorba de Hagi, el are deocamdată rezultate în campionat şi e aproape intrat în Liga Campionilor. Însă, cum am spus mai sus, lui Gigi Becali îi place prea mult circul.

În plus, noţiunile lui Becali despre capitalism sînt nu doar vagi, ci şi departe de realitate. Capitalismul nu e o stînă unde berbecul domină toate oile din jur. Capitalismul nu e sclavagism, angajaţii nu sînt sclavi. Capitalismul cel mai eficient este cel în care fiecare lucrează unde se pricepe cel mai bine. Şi este lăsat s-o facă, dacă tot a fost pus acolo. Dacă nu obţine rezultate, este dat afară în secunda doi, fără resentimente şi fără nepotisme. Acesta e capitalismul adevărat, nu cel impus de Becali, care crede că se pricepe la toate.

Două vorbe, pe final, despre Rădoi. Cînd un jucător simte că nu mai poate da randament pe un post, vorbeşte întîi cu antrenorul, ca să găsească o soluţie, nu se duce la patron să se plîngă. În aceste condiţii, încep să înţeleg de ce tot declară Rădoi că nu vrea să plece niciodată de la Steaua. Păi, în străinătate cui s-ar mai plînge?

173 comments ↓

Pagini: [9] 8 7 6 51 » Afiseaza toate comentariile

# 173 aciduzzu on 22.08.07 at 9:43 am

eu l-as da afara de la echipa pe Radoi in secunda doi

# 172 fan_steaua_jsa on 21.08.07 at 7:46 pm

SI DACA TOT ATI POMENIT DE MECIUL CU ROSENBORG, AMINTITI-VA SI DE MECIUL CU REAL MADRID-AUTOGOOOOL BANEL!!!
CARE A DEVENIT SUPEREROUL STELEI!!!
E BATAIE DE JOC!!!

# 171 fan_steaua_jsa on 21.08.07 at 7:31 pm

STITI CE?JOS BECALI!!!SI JOS BANEL, LOVIN SI OVIDIU PETRE!!!INLOCUITI, SI SA VEDETI ATUNCI ECHIPA STELEI, CHIAR SI CU HAGI ANTRENOR FARA EXPERIENTA!!!

# 170 Aurelian on 21.08.07 at 3:00 pm

La inceput si eu am fost sceptic in decizia lui “jiji” de al aduce ca antrenor pe Hagi la Steaua , ca, nu a avut rezultate ca antrenor la echipa nationala dar ca si imagine steaua a castigat prin aducerea lui si nu numai ca si imagine …….lasa-l d-le sa antreneze acum ! dai o sansa daca l-ai adus la Steaua.Un antrenor ca sa poata demonstra ceva are nevoie de cel putin 1 an,2 ani.Succes Hagi!

# 169 Rat on 21.08.07 at 12:06 pm

Criticu
“Ba fratilor sunteti toti niste inculti, muncitori pe santiere, care pupati talpile patronilor pe unde lucrati”

O formulare mai adevarata nici ca exista pentru voi . “Zmarandescule” HAHAHAHAHAHa

# 168 Rat on 21.08.07 at 12:02 pm

si inca ceva , pentru toate pisicutele care spun ce o sa faca ei la urmatorul meci . Va spun eu , o sa taceti malc , nu aveti tupeu sa strigati nimic de frica lu zmarandescu . “Striga unu ceva , il trimit pe zmarandescu , pac-pac, gata , hahahahahaaaaa” . Ciocu mic , singurii care au tupeu sa strige ceva nici macar nu mai au acces , voi cetatenii mai bine taceti din gura ca toti fluierati cand SUD-ul il injura pe bacali.

# 167 Rat on 21.08.07 at 11:58 am

“echipa fanion a Romaniei” - bai distrusule mai si spui ca nu esti stelist. Du-te la oi si scrie ce vrei tu , echipa fanion se face de kkt prin belarus cu o echipa de amatori care au ziua servici in fabrica si seara antrenament .

# 166 danim on 21.08.07 at 11:49 am

SA NU FIM LASI!SA LUAM ATITUDINE IMPOTRIVA CIOBANULUI SI A FINULUI SAU CARE MERITA HUIDUITZI DE TOT STADIONUL!!!

# 165 danim on 21.08.07 at 11:47 am

25000 de huiduieli pt cioban si finul sau pe ghenceea,stelisti din toata tzara uniti-va!

# 164 danim on 21.08.07 at 11:46 am

afara cu ciobanul si cu finu sau!fortza steaua!venitzi la stadion sa le dam o lectzie,venitzi cu tozii la urmatorul meci!!!

# 163 je on 21.08.07 at 10:18 am

CE POTI SA MAI AFIRMI CAND VEZI CE SE INTAMPLA IN TARA ASTA DE KAKAT… POLITICIENII ISI BAT JOC DE OAMENI … BECALI DE OAMENII LUI … ESTE TARA PE CARE O MERITAM… SI DACA NU FACEM NIMIK O SA-L VEDEM SI PE CIOBANUL SEF PRESEDINTE … PE MIREL PREMIER SI TOT ASHA… POATE ODATA O SA PLECE SI BERLUSCOI DE LA STEAUA

# 162 andru on 21.08.07 at 9:12 am

gigi sa se “pregateasca” la meciu cu panduri, o sa primeasca o noua lectie sau corectie de la suporteri.Respectam faptul ca baga bani in Steaua si a revolutionat campionatul nostru dar daca nu stii sa te porti cu oamenii frate, du-te-n puii mei de-aici de papagal si circar… :(

# 161 cily on 21.08.07 at 9:04 am

Sunteti tari azi!
toate articolele mi-au placut!

http://afaceri.true-dream.com/index1936.php

# 160 alex_stelistu on 21.08.07 at 8:18 am

sa plece ciobanul,iar odata cu el si radoi.sa faca echipa in pipera si sa joace ei.

# 159 BuBu on 21.08.07 at 8:11 am

Felicitari pentru articol.

# 158 ioan plischi on 21.08.07 at 6:29 am

finu’ - nasu’ - finu’. triunghiul bermudelor. cineva o sa dispara. ghici care nas?

# 157 unul on 21.08.07 at 3:26 am

ma, dar suparare mare pe la steaua ca n-a castigat la cluj… sa va tina tot asa, fratilor… :) http://www.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/cum-a-castigat-cfr-meciul-cu-steaua/16796/414/

# 156 zivi on 21.08.07 at 12:54 am

Eu, zic sa stea ma-i departe cu oieru, si le doresc s-o ti-na tot asa.
Astfel are ce scrie presa, si restul echipelor au liniste

# 155 zivi on 21.08.07 at 12:53 am

Eu, zic sa stea ma-i departe cu oieru, si le doresc s-o ti-na tot asa.
Astfel au ce scrie presa, si restul echipelor au liniste

# 154 Lacatus on 21.08.07 at 12:20 am

CRITICU; Si apropo sa-i dea lu mata la m–e toti muncitorii din santiere si toata galeria STELEI

Pagini: [9] 8 7 6 51 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.