Prima pagină internaţională 10.07.2007

Vezi primele pagini ale principalelor ziare cu profil sportiv din Europa şi America de Sud

7 comments ↓

# 7 Mihai Cristian on 11.07.07 at 12:05 pm

Ia cititi aici explicatia pentru “valoarea ” lui Chivu. Nu ca pleaca din aparare pe piciorul stang ,ca e cerebral, etc Micul TransferAdrian Prioteasa
——————————————————————————–

Aparut in editia din 11 Iulie 2007
O istorie mica din jurul Castellonului pune o altfel de lumina peste mult prea mediatizatul caz Chivu.

Daniel Barosso este directorul sportiv al lui Castellon, o echipa mica din Spania care a reusit clasarea abia pe locul paisprezece in sezonul trecut al Segundei Division. Tocmai acest statut de echipa mica il face credibil in declaratiile sale de PR dublate si de argumentul tehnic: „Avem nevoie sa achizitionam un jucator roman pentru a incerca sa atragem de partea noastra redutabila colonie de romani din oras„. Pentru povestea noastra, aproape ca nici nu mai conteaza ca acela vizat este Rosu, chiar daca vorbim despre aproape un titular al nationalei lui Piturca. Un jucator de creatie si un marcator eficient. Dar cea mai importanta calitate a sa, cel putin pentru stafful tehnic al unei trupe in plina afirmare, este faptul ca este compatriot cu citeva zeci de mii de oameni care pot fi canalizati astfel sa devina sustinatorii - de suflet, dar mai ales financiar! - ai unei echipe ce se construieste acum din temelii. Acum priviti un pic la harta Europei invadata de romanii plecati pentru o piine mai alba. Barcelona, Madrid, Roma sau Milano sint printre cele mai aglomerate colonii romanesti ale noii Europe. Sint exact orasele angrenate in licitatia Chivu. Madridul n-o spune fatis, dar conducatorii sai stiu ca cele citeva sute de mii de romani concentrati in jurul capitalei spaniole pot fi tot atiti cumparatori de tricouri sau spectatori dornici sa plateasca din greu pentru un bilet pe Bernabeu unde joaca si unul de-ai lor. Acelasi Chivu a functionat eficient ca instrument de marketing si pentru clubul din Roma si oricare dintre aceste echipe stie ca fundasul este din punctul de vedere al generarii de venituri un activ important. Sa fie clar, nu mai discutam aici despre valoarea sa fotbalistica, pentru ca asta este o cu totul alta poveste. Cind British Petroleum a semnat la vremea respectiva cel mai mare contract de sponsorizare din istoria de pina atunci a fotbalului, cu Real Madrid, se pare ca exista o clauza secreta care il transforma pe Beckham in titular de drept si impunea ca macar unul dintre ceilalti englezi, Owen sau Steve McManaman, sa fie in teren meci de meci. Astazi, la plecarea lui David catre alte galaxii, bilantul fotbalistic al lui Becks la Real nu este unul grozav fotbalistic, dar financiar este absolut exceptional. In patru ani, el a generat venituri de 440 de milioane de euro pentru gruparea madrilena. In fotbal, antrenorii si jucatorii conteaza doar nouazeci de minute. Restul de timp e tot al oamenilor din finante si marketing. Iar decizia devine tot mai mult a lor!

# 6 fmmdelebedeproastecesuntetiahahaha on 11.07.07 at 11:35 am

LEBEDELOR, a tras careva pe la voi p`acolo ;-/

# 5 stelydinamo on 11.07.07 at 9:57 am

cele mai bune preturi, cele mai bune oferte:
www.weekendtravel.ro

We’RE NEVER BUSY!!!

# 4 arh. Gheorghe Petrescu on 11.07.07 at 5:58 am

Eu cred ca Chivu va ramane la Roma.
Hai Steaua!

# 3 fanii? on 11.07.07 at 5:34 am

ce legatura au fanii cu asta?omu se gandeste ca noi toti la bani

# 2 gabriel on 11.07.07 at 1:01 am

Sunt un suporter de-al lui Civu si al Romei si nu cred in ruptul capului ca va pleca de Roma pentru ca fanii il doresc aici

# 1 Don on 10.07.07 at 6:02 pm

Salut Andrei!Ce se mai aude?Pleaca sau ramane ,CHIVU?

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.