Perfecţionistul

Juande Ramos este antrenorul la modă în Spania şi Europa. Se spune despre el că este antrenorul momentului în Spania. Omul capabil să se pună cu două nume grele în ale meseriei, Frank Rijkaard şi Fabio Capello. Omul capabil să facă din echipa sa o forţă a fotbalului mondial. Omul care a intrat în istorie cîştigînd de două ori consecutiv o cupă europeană, cu aceeaşi echipă. Se numeşte Juande Ramos şi pregăteşte pe FC Sevilla din 2005. Timp în care şi-a probat valoarea, demonstrîndu-şi capacitatea de a ţine închegat un vestiar deloc uşor.

Nu de mult, “Diario de Sevilla”, cotidianul cel mai apropiat de noua deţinătoare a Cupei UEFA, i-a creionat lui Juande Ramos un portret, prezentînd cîteva idei după care se conduce.

1. Dreptate în vestiar. Fotbalul e mult mai complex decît vechea teorie că joacă doar cei mai buni. Joacă cei mai buni la momentul respectiv şi toţi vor avea şansa lor. Un exemplu: în meciul pierdut în turul campionatului, chiar cu Espanol, un jucător, Puerta, nu l-a faultat pe De la Pena la faza golului decisiv de 2-1 temîndu-se că va lua galben şi va fi suspendat cu Real Madrid, în etapa următoare. Ramos nu l-a titularizat cu Real.

2. Fotbalistul trebuie să ştie de ce nu joacă. E o lege nescrisă, pentru ca antrenorul să nu piardă respectul fotbalistului. Ramos explică fiecărei rezerve motivul pentru care stă pe bancă.

3. La antrenamente, toţi sînt egali. Juande nu face diferenţe între presupuşii titulari şi rezerve, pentru a nu crea tensiuni nedorite.

4. Studiază profund fiecare adversar. FC Sevilla are angajaţi speciali care-i alcătuiesc antrenorului fişe detaliate ale echipelor cu care urmează să joace Sevilla. Ei se plîng că Ramos e antrenorul care le-a dat cel mai mult de muncă, cerîndu-le să poziţioneze camerele de luat vederi în cele mai ciudate locuri. Ramos nu stă pe gînduri cînd e vorba de adversari, de multe ori preferînd să nu participe la antrenamentele echipei pentru a-i urmări pe viu.

5. Controlează tot. De multe ori Ramos îi surprinde pe ziarişti cu echipele de start, dar el ţine cont de toate aspectele: numărul cartonaşelor, situaţia internaţionalilor, prietenia cu diverşi adversari.

6. Încredere deplină în colaboratori. Deşi este şeful, Ramos ţine cont de tot ceea ce spun asistenţii săi. În acest sezon, unul dintre oamenii de nădejde din stafful tehnic a devenit psihologul Miguel Angel Gomez.

7. Adoră fotbalul ofensiv. Adept al filozofiei lui Johan Cruyff, care spune că mingea trebuie să alerge mai mult decît jucătorii, Ramos le cere elevilor să joace cît mai rapid, din cît mai puţine atingeri şi fără să ţină prea mult de balon.

“E mult mai uşor să cîştigi atunci cînd joci bine decît atunci cînd o faci prost”

27 comments ↓

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

# 27 Roru Roru on 18.05.07 at 9:11 am

Vom vedea realitatea miercuri!
Într-adevăr e cam greu să înţelegi răbdarea englezească.

# 26 cooasha on 18.05.07 at 9:03 am

Roru Roru
fotbalul englez a fost batut la fundul gol de Milan-Manchester…….Mlan are un joc spectacuos prin tr-o tactica desavarsita…ca in sah, insa putini oameni inteleg spectacolul din sah…asa e Milan…in 5 ani 3 finale…asta e VALOARE…..aaaaa, “pomanagiul” ala de Inzaghi a batut vajnica nationala a Romanicii de-a zapacit-o! asta daca mai tii minte.!
Gerard cu Chelsea a fost chiar discret ca sa nu zic …absent!

# 25 cooasha on 18.05.07 at 8:59 am

Mesaj de la Milano
Liverpool :”You will never walk at all!”

# 24 Roru Roru on 18.05.07 at 8:52 am

LIVERPOOL YOU ARE THE BEST!

Steven Gerard, în mod cert va avea de spus un cuvânt în finala C.L. de miercuri. Italienii au distrus fotbalul spectacol şi frumuseţea lui, odată cu implementarea în el a viruşilor pariurilor şi a sumelor fabuloase de bani, mai târziu în toată Europa, în goana după jucători.
Fotbalul englez, este mai frumos decât cel italian.
Cel spaniol îşi are frumuseţea lui specifică.
Sper ca în această finală C.L. pomanagiul de Inzagi, să nu mai aibă parte de nici un gol dat din vreun offside, sau penalty fabricat.

LIVERPOOL! THE WINNER!

# 23 milan4ever on 18.05.07 at 12:14 am

MILAN - TU SEI TUTTA LA MIA VITA
Miercuri va fi zi de sarbatoare pentru toti suporterii milanisti.Milan va invingr fara probleme si va razbuna nemeritata infrangere de acum doi ani.
FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!!

# 22 Flaviu on 17.05.07 at 10:36 pm

Nu mi se pare Ramos antrenorul numarul 1. Sevilla nu este echipa capabila sa castige daca esti condusa..rar ce intampla..daca ea marcheaza prima f bine, dar daca este condusa atunci e gata totul. Parerea mea ca antrenorul numarul 1 din lume la ora actuala e Benitez. Ramos a luat cupa UEFA de 2 ori conscutiv cu Sevilla, dar Benitez are sansa(si cred k va castiga) sa ia CL de 2 ori in 3 ani cu Liverpool. A eliminat echipe mari a revenit specaculos a stiut sa-si remonteze jucatorii si cand au fost condusi cu 3-0 la pauza de milan. Mi se pare mult peste Ramos care pe deasupra este si arogant.?Pariu cu oricine k Sevilla nu trece de sferturile CL la anul.
Fortza REAL, Benitez te astept la cea mai mare echipa din istorie!!

# 21 arh. Gheorghe Petrescu on 17.05.07 at 9:04 pm

A fost un meci superb si pe deasupra cu rasturnari
surpriza ce, a dat spectacolului fotbalistic un sens si
o dorinta de a castiga. Articloul este bun, si gandesc
ca G.S.,are si oameni de valoare. Deci, putem spune:
HAI STEAUA! HAI BASESCU! HAI ROMANIA!

# 20 joe on 17.05.07 at 8:37 pm

LIVE TV - sport channels

# 19 reddog.constanta on 17.05.07 at 8:36 pm

bravo…..DINAMO CAMPIOANA!

# 18 data on 17.05.07 at 7:37 pm

scrii despre fotbal? si cu politica ce e? ce cauta mesaju de campanie electorala la tine pe blog?

# 17 tiesto on 17.05.07 at 6:53 pm

www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl www.steaua.ro.tl v

# 16 mihai on 17.05.07 at 6:47 pm

pt titi preda:

Alina Mungiu-Pippidi e o zdreanta, fara rusine si fara frica de cele sfinte. Si nu o spun cu ura, ci doar cu indignare imensa.

# 15 audiopixel on 17.05.07 at 6:32 pm

Am urmarit anul acesta Sevilla(mai ales in campionat) si am constatat ca omul roteste cumva jucatorii:joaca David nu joaca Puerta,joaca Renato nu joaca Maresca,etc.
Pana acum strategia sa se pare ca da roade.Dar Sevilla nu cred ca a ajuns aici numai datorita lui Ramos;citeam mai demult un interviu cu Del Nido care spunea ceva de genul “Juande Ramos e un antrenor extraordinar,insa Sevilla nu sta neaaprat in acesta ci intr-un sistem care functioneaza indiferent de numele antrenorilor,jucatorilor”.Si psihologul echipei am inteles ca l-a recuperat (mental) pe Navas,care avea ceva probleme la un moment dat.

# 14 cosmin on 17.05.07 at 6:31 pm

Inaintea lui Ramos a fost Mourinho… si inca mai bine, cupa UEFA si Liga cu Porto.

# 13 ionootz on 17.05.07 at 6:19 pm

am auzit comentariul cum ca Tamudo ar avea vreo 13 cantece cu numele sau. stau si ma intreb ce insemna ultra atunci?…nu cred ca unul care arunca cu petarde, loveste cameramani cu lantul si stie doar “m… dinamo”, sau “m… rapid”. nu ii mai ajungem pe vestici la civilizatie nici cu viteza luminii

# 12 de on 17.05.07 at 6:11 pm

titi preda

da,totul este nemaipomenit de bine in haznaua EU.colcaie democratia,oamenii abia isi mai cara drepturile,banii cresc in pomi,lapte si miere la robinet,vinul curge la rigola,ploua cu salam,calci pe parmezan…ce mai, rai adevarat! coruptie nu exista in pentru ca vesticii au alte treburi,toti fiind corecti nevoie mare de s-a auzit si prin alte galaxii.civilizatie nu gluma la boii vestici!
La tine se poate constata efectul emulgatorilor si a substantelor modificate genetic din alimentatia de import pe care numai din marinimie va este data de magarii din vest!

# 11 marian on 17.05.07 at 5:43 pm

frumos scris dar cred ca ar mai trebui subliniat la el si respectul lui pentru toti cei cu care ia contact,inclusiv adversari.

# 10 VIDEO:Un copil cade in cusca unei gorile. on 17.05.07 at 5:40 pm

foarte interesant am ramas surprins asta da antrenor profesionist
si ar trebui sa scrii un artico si despre oli ca se aseamana foarte mult la stil si e cel mai bun antrenor din romania tot asa gandeste fiecare meci, etc…

# 9 C. Urumeu on 17.05.07 at 5:31 pm

bravo andrei niculescu, este al doilea articol din ultimele zile pe care il citesc - inteligent

# 8 YOU'LL NEVER WALK ALONE! on 17.05.07 at 5:21 pm

Miercuri LIVERPOOL va invinge din nou Milan in finala Champions League, ca si in urma cu doi ani.

YOU’LL NEVER WALK ALONE!

Cormoranii vor invinge!

Pagini: [2] 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.