Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Tunelul de aur

E, poate, timpul pentru o resetare

Permalink to Tunelul de aur
marți, 22 august 2017, 12:54

Cu Halep suntem într-o paradigmă socratică. Ştim că nu ştim nimic. Pentru noi şi pentru ea, meciurile de „ultimă treaptă”, cele care ar putea să o ducă spre locul 1 mondial sau o victorie într-un turneu de Mare Şlem, sunt chinuri biblice, fără să pricepem de ce. Odată aceste cazne încheiate, destinele se despart. Jucătoarea rămâne în vacuum-ul psihologic al încă unei ratări, accentuat, paradoxal, de vorbele bune care mai mult dor. Iar noi rămânem cu dezamăgirea, lehamitea şi, după o vreme, iar cu speranţa sisifică. Pentru toţi există recursul oricărei fiinţe dotate cu inteligenţă sau măcar cu instinct de conservare: întrebările. De ce? De ce a fost aşa şi nu altfel? Până şi o vietate oarecare se obligă la un astfel de exerciţiu salutar. Trebuie să afle de ce o mănâncă lupul dacă o ia prin acea parte de pădure şi pe unde ar putea să o apuce ca să scape cu viaţă. Bine, bine, o să ziceţi, dar dacă sunt lupi peste tot? Nu ştiu, poate că te faci lup, ca să supravieţuieşti. Te transformi, evoluezi către condiţia de prădător. Simona e un fenomen. Să fii atât de mult timp în elită şi în atâtea ocazii aproape de vârf fără să-l atingi te face un om special. De aceea ea nu merită întrebări călduţe. Acelea sunt pentru oamenii obişnuiţi.

Cât de mult mai simte plăcerea de a juca tenis? Faptul că şi-a stabilit deja momentul retragerii poate însemna saturare, o alunecare către rutină mai degrabă decât o persistenţă a pasiunii. Nimic neobişnuit. Banii mulţi pe care i-a acumulat, tunelul de aur în care se mişcă, vin la pachet cu constrângeri şi încercări necunoscute nouă. Poate că nu mai poate. Între familie, fani, ţară, Darren The Wise, valuri tricolore, o dulce mare de feţe în care pare câteodată că se îneacă, poate că e timpul unei pauze. Al unei resetări, cu toate riscurile. Riscul de a pierde puncte şi bani pentru un altceva care să-i reseteze interiorul. Halep vede viaţa de la geamul unui tren de mare viteză, fără staţii. E momentul, cine ştie?, să sară din el şi să contemple orizontul. Alte întrebări. Poate să evolueze? Poate să devină lup? Putem vedea o Halep mai bună de atât, ca tenis? Fizicul e capătul ei de linie? Se poate reinventa într-un fel pe care nu îl putem gândi? Poate Cahill să scoată mai mult din ea? Îl va lăsa?

Puteţi continua. Halep, dincolo de vrajba dintre îndrăgostiţii şi haterii ei, e un caz uman extrem, extrem de interesant. După finala de la Cincinnati, Halep, dezastruoasă pe teren, a surprins. Şi-a cerut scuze. A spus că e ruşinos să pierzi aşa. A recunoscut că s-a panicat şi că n-a ştiut ce să facă. Simona a fost sinceră cu Halep, aşa cum ar trebui să fim toţi. A recunoscut că ştie că nu ştie nimic. De aici încep întrebările. Şi poate, într-o bună zi, vor veni şi nişte răspunsuri. Deocamdată, între performanţă şi popularitate, ea e în paradoxul lui Poulidor, mai tare decât cel al lui Ahile şi broaştei ţestoase.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Adrian83 (1 comentarii)  •  22 august 2017, 13:25

Ce atata teorie? Halep este una dintre cele mai bune jucatoare ale lumii, fara dubii, insa exista 2-3 jucatoare mai bune decat ea. O sa reuseasca vre-o data sa fie mai buna decat ele? Cine stie. In actuala situatie insa locul 1 mondial nu mi se pare meritat pentru ea. Nu stiu nici macar cum de este pe locul 2 in timp ce Muguruza pe un loc mai slab. Oricum este foarte bine ca avem o jucatoare la un nivel asa de ridicat. E inca tanara si poate in viitor sa le depaseasca pe cele 2-3, daca nu tot e bine unde a ajuns.

apoca (15 comentarii)  •  22 august 2017, 13:26

care este paradoxul lui Poulidor, va rog?

catyo (10 comentarii)  •  22 august 2017, 13:39

Labilitatea psihica, asta este marele ei handicap ce o impiedica sa ajunga mai sus decat unde este. Desi au fost cazuri in care a demonstrat ca poate surmonta. Este remarcabil ca avem o tenismena la nivelul asta, dar sa acceptam faptul ca si-a atins limita superioara si ca mai mult de atat nu poate. Sa dea Dumnezeu sa ma contrazica!

1Oarecare (3 comentarii)  •  22 august 2017, 14:19

Incredibil cum avem atatia doctori in Romania , cum avem atatia antrenori de tenis in Romania , cum avem atatia antrenori de fotbal in Romania , incredibil cum avem atatia cunoscatori despre orice domeniu dar totusi minim pe economie este de 300 de euro. Asa ceva este nemaintalnit in lume . Cum poate vorbi un om despre problemele medicale ale altui om , sau probleme psihologice sau alte probleme ... Cum ?!?!?! Inadmisibil stimati concetateni , suntem atat de avizi dupa atentie si dreptate incat incalcam orice principiu al societatii civilizate de astazi ieri si maine. Nu vom progresa niciodata , poate doar negativ. Dl. Radu Naum , referitor la dumneavoastra , de ce vorbiti atat de bani in emisiunile de la DIGISPORT? ? ? Doar atat puteti ? Sunteti printre putinii ziaristi care inca mai scriu un articol asa cum trebuie el scris . Dar dl. am ascultat si vazut emisiuni din alte tari unde cuvantul bani tradus in limba lor , apare in emisiunea lor maxim 25% din cat apare in emisiunea dvs. Fotbalul este pasiune , dragoste , fericire , tristete . Voi il transformati in bussines , dar totodata va mirati ca nu sunt spectatori in tribune , pai ce sa vada domnule in teren ? Cum alearga banii iar ei acasa au frigideru scos din priza ? Vreti spectacol in teren ca voi dati bani echipelor , maine poimaine vreti si penalty in meci ca ii aveti la pariuri. Nu doar dvs. dar 90% din ziaristii sportivi ati stricat dragostea cu si despre fotbal. "Pasiunea" suporterilor a ramas doar pentru cei platiti . Multi pleaca de acasa la meci ca sa aibe de unde sa se intoarca , dar fotbalul astazi la-ti distrus , si stici ce ma face sa spun asta ? In tarile civilizate , cu coloana vertebrala in presa sportiva au meci de meci minim 7000 de spectatori. Noi , astazi avem meciuri cu 200-300 de spectatori . Felicitari voua , distrugeti o sursa de bucurie a natiunii.

nutu viorel (1 comentarii)  •  22 august 2017, 14:38

Adrian83 perfect ai vorbit , nu putem decat sa avem rabdare, e dureros cand pierde atat pentru ea cat si pentru noi ca romani, dar nu trebuie sa o improscam cu noroi , e totusi cea mai buna tenismena romanca de pana acum .

Radu Naum (13 comentarii)  •  22 august 2017, 15:19

"apoca" popularitatea lui Poulidor crestea pe masura ce rata tot maai multe ocazii de a cistiga Turul Frantei

Fane (61 comentarii)  •  22 august 2017, 15:43

Cu fizicul cu care a inzestrat-o mama natura,are rezultate peste asteptari.Cu batacii cu care joaca rezista atat cat poate.Pentru mine Simona Halep este o mare jucatoare,care si-a depasit limitele.E ca si cum ar boxa un semigreu cu unul de la pana.Ai toata stima mea Simona!

petrache (17 comentarii)  •  22 august 2017, 16:21

Inteligent scris, domnule Naum. Inteligente comentarii de asemenea (Adrian, catyo, nutu, fane). O placere sa citesc. Sper ca obisnuitii comentaci cu osanale sau venin sa nu observe articolul asta sa-l umple de spam.

17 Nenthori (25 comentarii)  •  22 august 2017, 16:44

Domnu inginer, ma tot intreb de ce tineti cu Dinamo ? Ati avut rude in Militie ? Tenisul e mai greu decat fotbalul si amandoua mai grele decat carnea.

Ruiz (4 comentarii)  •  22 august 2017, 16:48

Exista niste concepte in statistica care se aplica in multe domenii. Si niste termeni numiti simplu "support level" and "resistance level". E vorba despre niste parametrii (teoretic aleatori) care oscileaza in cele 2 nivele si care au tendinta (pe o perioada oarecare, nu foarte lunga) de a-si schimba sensul atunci cind ating nivelul de jos (support) sau pe cel de sus (resistance). Daca nu exista un alt factor extern determinant parametrul va "sparge" la un moment dat aceste bariere. In sus sau in jos. Se aplica in orice domeniu. Atit timp cit nu se va intimpla ceva fundamental (o accidentare grava de exemplu) iar Halep isi va pastra nivelul de pregatire si seriozitate, bariera va fi sparta la un moment dat. Un exemplu foarte bun este Clijters care a pierdut 4 finale de grand slam consecutive urmind ca apoi sa cistige 4 la rind. "Nivelul de rezistenta" va fi depasit la un moment dat. Sau in cazul nefericit "nivelul de suport"

catyo (10 comentarii)  •  22 august 2017, 16:52

Avem un exemplu chiar mai recent decat "cazul" Poulidor din sportul pe care il comentati candva cu mare talent, domnule Naum. Peter Sagan, vesnicul loc doi, a carui popularitate a crescut pe masura ce rata finisurile in cursele cicliste. Numai ca pe masura popularitatii, Sagan si-a crescut si valoarea si, implicit, performantele. Sa speram ca asta se va intampla si in cazul Simonei. Merita sa o incurajam, la urma urmei nu ne datoreaza nimic, tot ce a obtinut a fost prin munca ei.

Lestie (3 comentarii)  •  22 august 2017, 17:04

Mie mi se pare ca Simona Halep trebuie sa incerce altceva. Tenisul ei e foarte limitat, faptul ca a ajuns numarul 2 mondial neinsemnand nimic, atata vreme cat lipsesc Serena Williams si Maria Sarapova. Constanteanca nu ma va convinge nici daca se catara pe primul loc, ea fiind mult inferioara Virginiei Ruzici, care nu s-ar fi lasat umilita de obscura Muguruza nici legata de maini si de picioare.

Jean-Paul (23 comentarii)  •  22 august 2017, 17:37

Trebuie o reforma profunda si in tenisul feminin, asa cum s-a facut si in alte domenii. Cred ca exista solutii pentru ca Simona sa ajunga si ea pe locul 1, sau sa castige un GS. Ba, daca ma gandesc bine, exista doua variante de reforma in acest sport. Aceste reforme ar fi, dupa cum urmeaza: 1) Tot asa cum in box nu se lupta un sportiv/a de 1,90 m si avand 85-90 kg, cu unul/a de 1 65 m si cantarind 60 kg, ar fi mai mult decat echitabil sa se reorganizeze turneele de tenis pe categorii de inaltime. Si as propune infiintarea a doar 2 categorii, prima pentru tenismenele avand inaltimea sub 1,70 m si a doua, pentru toate celelalte ce depasesc aceasta inaltime. In acest context, n-ar mai trebui ca la categoria ei de inaltime , Simona sa se simta dominata asa cum a fost in meciurile cu Svitolina si, mai ales, cu Muguruza. Si n-ar mai avea motive sa se panicheze..... 2)A doua varianta de reforma ar fi ca in momentul in care se ajunge in faza sferturi sa se treaca de la sistemul eliminatoriu, la cel "fiecare cu fiecare". In acest fel, s-ar putea compensa o "sincopa"aparuta intr-o zi, din motive de rezistenta slaba la temperatura, umiditate sau vant, etc. Chiar daca s-ar prelungi durata unui turneu, spectatorii ar avea de castigat fiindca ar vedea mai mult tenis, chiar si fetele ar fi mai relaxate in joc deoarece spectrul eliminarii ar disparea iar ele s-ar concentra pe joc. Apropo, de asta, era intr-o vreme, dar n-a durat prea mult totusi, o situatie interesanta in tenisul masculin: Borg incepuse sa-l invinga metodic pe Nastase, Ilie il invingea la fel de constant pe Connors iar Connors se "revansa" pe Borg. Mi-aduc aminte, ca s-au organizat cateva meciuri demonstrative cu cei trei mentionati mai sus si in final clasamentul se facea pe baza setaverajului sau chiar a game-urilor castigate. P.S. Chiar ma mir ca mustaciosului Tiriac nu i-a incoltit ideea reformarii tenisului feminin in sensul celor expuse mai sus. Bine ca s-a batut cu pumnii in piept pentru ideea zgurii albastre, o idee nevaccinata si cu atat mai putin acceptata de jucatori

Mircea (1 comentarii)  •  22 august 2017, 17:47

Am o rugaminte . Transmiteți comentariul Dvs , cu Dedicație , dlui. Cristian Tudor Popescu . Poate înțelege ceva si nu o sa mai bată câmpii cu inepțiile lui pe la diverse posturi TV in legatura cu Simona. Va multumesc.

nypd (5 comentarii)  •  22 august 2017, 18:05

paradoxul lui Poulidor: "dor" in "pouli" ! Altfel zis, "haideti sa haidem".

iancu (2 comentarii)  •  22 august 2017, 19:16

Raymond Poulidor ="Cu cât eram mai ghinionist, cu atât mai mult mi-a plăcut publicul, Cu atat câștigam mai mulți bani! Oamenii m-au iubit când am pierdut! Această popularitate, încă nu explic. Dar nu m-a ajutat deloc, pentru că mi-a moderat adesea ambițiile: am ajuns să mă gândesc că victoria nu mă va aduce mult mai mult. Probabil este greșit!

cris4co (2 comentarii)  •  22 august 2017, 19:28

sunt mult prea multi cei care o critica pe Halep...ca urmareste doar banii...dar cati sunt constienti de efortul pe care a ajuns Halep sa-l faca? De ce nu fac mai multi efortul pe care Halep il face? DAR DACA HALEP A PIERDUT DE FIECARE DATA PENTRU CA ADVERSARELE AU DEPUS UN EFORT MAI MARE , CAND O SA CONSTIENTIZATI? Nr.1 se ajunge doar castigand turnee ? Si daca ajunge Nr. 1 in calificari la US Open ce mai ziceti? Va pica fata? Nu va gadila orgoliu? Aveti greturi? Clasamentul vorbeste...voi nu contati. Hai Simonika.

haideusicfr (14 comentarii)  •  22 august 2017, 19:36

Sporturile individuale sunt dure.Pentru oameni puternici. Si Simona e puternica .Nu ajungea acolo sus daca nu era. Poate nu indeajuns de puternica sa fie chiar prima. Pentru noi e prima.

nicoara monica (1 comentarii)  •  22 august 2017, 19:44

bla, bla bla...imi este lehamite de acest comentariu din care nu am inteles nimic, cum nu-mi pot explica meciul Simonei din finala.Dar sa spui ca nu intelege nimic din tenis-e jignitor.Cu cuvinte elevate de mare ziarist acest articol te duce in fruntea haterilor. Aveam o alta parare despre ziaristul Naum R., asteptam niste analize pertinente-jigniri si ironii poate scrie oricine.

Nicolae (1 comentarii)  •  22 august 2017, 20:11

Felicitari pentru articol ! Halep ramane in istorie prin felul ei de-a fi ,restul nu m.ai conteaza !

pavel (2 comentarii)  •  22 august 2017, 22:03

Simona, tot respectul nostru. Nu cred ca este necesara o resetare. De ce sa se reseteze nr. 2 mondial? In ce sport mai suntem 2 mondial? Daca nationala de fotbal ar fi pe locul 2 in lume s-ar mai face atata filosofie. Oricum domnule Naum, un articol interesant...

Bog (2 comentarii)  •  22 august 2017, 22:08

Halep a jucat cu Muguruza cam cum a jucat Stephens cu Halep, a parut inainte de toate surmenata. Muguruza poate bate pe oricine cand e in forma, are 2 Grandslamuri, va fi sigur nr.1. Poate ca Simonei ii e dat sa fie nr. 2, ar trebui din toata experienta ei sa invatam cat de greu e sa ajungi NR. 1 MONDIAL, nu sa ne gandim cat de mandrii am fi fost noi a doua zi pe munca ei. Ah, ce roman sunt !

JFM (15 comentarii)  •  22 august 2017, 23:49

Halep se pare ca nu este afectata nici pe sfert cat sunt multi dintre ziaristi si aici ma refer la cei buni care nu-i sar la gat la modul isteric,aia nu se pot numi jurnalisti....Toata lumea-i trista,ii calculeaza zi si noapte sansele,oamenii o mai dojenesc,o mai incurajeaza dar ea ramane neclintita.Dupa bataia luata de la Svitolina cam in acelasi mod nu ma asteptam sa vina inca una chiar atat de repede.Eu asa judec sportul,prin prisma probabilitatilor,daca se intampla ceva neasteptat din zona asta-mi vine fara sa ma isterizez....Da,Simona este sportiva tuturor posibilitatilor mai putin cea a primului loc in lume si al unui turneu de mare slem.Luati-o asa si cu siguranta ca veti trai mai mult.

petrache (17 comentarii)  •  23 august 2017, 0:51

De ce mi-a fost teama nu am scapat. Oameni care nu stiu deosebirea intre tenis si tzurca au umplut zona de comentarii. Totusi premiul 1 din seria "putzul gandirii" trebuie sa-l dau lui Lestie cu termenul "obscura Muguruza" , care in obscuritatea ei are deja 2 grandslamuri intr-un interval de 12 luni. Din pacate se poate cenzura numai pentru injuraturi, nu si pentru ignoranta absoluta.

JZola24 (1 comentarii)  •  23 august 2017, 5:57

Sa plangem cu cei care plang si sa radem cu cei care rad, sau se bucura... asta ar trebui sa fie linia de pornire... Cand castiga ne bucuram toti, cand pierde plangem cu ea, nu sa dam in ea... Simona este o jucatoare buna, cu loc pentru imbunatatire... are apare (cand merge, este cea mai buna din lume in domeniu asta), nu are atac, fizicul nu permite sa fie mai agresiva decat joaca, psihic a aratat mult mai bine decat anii trecuti cand claca si disparea pur si simplu, acum inca da dovada ca lupta, ca poate reveni, sau chiar revine (vedeti meciul cu Konta)... Mie imi place de ea, si dau orice, oricand s-o vad jucand, este o mandria, nu numai pentru Romani, dar si pentru cei care au tangenta cu Romania (cazul meu, eu fiind Angolez, casatorit cu o Romanca)... O sustinere in plus nu strica, dar o critica mai dura in plus, sigur strica, pana la urma este om, si nu stim niciodata cand ne poate surprinde si castiga un turneul mare... Singapora oare? Sa dea Domnul

sundance kid (21 comentarii)  •  23 august 2017, 7:02

Ba asta-i "tare" . Eu ultima data am ris la cinematograful Bucuresti la un film cu Jerry Lewis !!.........." Trebuie să afle de ce o mănâncă lupul dacă o ia prin acea parte de pădure şi pe unde ar putea să o apuce ca să scape cu viaţă. "...hahahaha !!

ConstantinM (1 comentarii)  •  23 august 2017, 7:31

Simona este un fenomen pentru Romania, este talentata, munceste din greu si sunt mandru de ea.Acum a ajuns in top, s-a urcat in trenul de mare viteza de care scrieti dar nu poate sari, pentru ca a facut anumite intelegeri pe care le va respecta probabil toata cariera.Poate evolua,poate deveni lup,poate castiga un turneu de Grand Slam sau numarul unu mondial, dar trebuie sa ceara voie ,altfel va fi desfiintata de Ostapenko, Svitolina sau Muguruza

ROMAN (2 comentarii)  •  23 august 2017, 8:16

Simona este in aceste momente emblema noastra sportiva. Citeam odata ca V Hanescu a fost intrebat pe un aeroport din S U A pe ce loc este. Acesta a raspuns ca e pe locul 80 in ierarhia ATP. Vamesul i-a spus colegului sau ,,vezi e pe locul 80 in lume".! Pe un aeroport din Romania V Hanescu intrebat fiind a raspuns ca e pe locul 80 in lume. Vamesul i-a spus colegului sau e numai pe locul 80. SIMONA E PE LOCUL 2 DE MULTA VREME. E bulgarul nostru de aur care straluceste pe pamant. Ne face sa fim mandrii de multe ori.Nu putem fi suparati ca nu todeauna este cum am vrea. Nici noi nu suntem todeuna cum vrem, ci cum putem. Daca totul ar fi perfect viata nu ar avea nici un farmec. Hai SMONA.!

koko (1 comentarii)  •  23 august 2017, 8:59

Eu cred ca Simona are un blocaj psihic cauzat de presa si hateri. Sunt constient ca stie ca majoritatea lumii ar vedea o pe un loc 1 nemeritat. Fapt ce o poate afecta puternic. M am gandit la varianta ca i ar fi rusine sa fie pe locul 1, stiind ca n a castigat nici un turneu de mare slem( la care adaugam absentele Serennei si Sharapovei). V ati gandit ce poate fi in sufletul ei? Ii urasc pe aia care se leaga de banii ei. Un sportiv, la un asa nivel, nu se mai gandeste la bani. Se gandeste la trofee, la prestigiu, la performanta! In meciul cu Ostapenko ar fi fost culoarul perfect: castigarea G.S si urcarea pe primul loc mondial. N a fost sa fie. Sunt sigur ca va deveni numarul 1 intr un moment mult mai benefic pt ea. Tot raul spre bine!

Stan (2 comentarii)  •  23 august 2017, 9:36

Eu nu inteleg sfaturile astea cu retragea si resetarea. In cel mai bun moment al carierei, in anul in care ai adunat cele mai multe puncte, ai facut finala de slam, esti la o aruncatura de bat de locul 1, sa te retragi ca sa resetezi pentru ca ai pierdut un meci? Halep a si declarat cu ceva timp in urma ca nu o intereseaza locul 1 ci un titlu de Grand Slam insa s-a lasat prinsa aiurea in acest obiectiv al presei. Hai sa o lasam pe Simona sa se refaca pana la US Open si sa ne uitam la fetele care joaca saptamana asta. Dar Ana inca nu face rating si inca nu are atata succes cat sa apara haterii dar e a 2-a oara in decurs de o luna in care elimina o jucatoare de TOP 20.

teo (9 comentarii)  •  23 august 2017, 10:37

Te pricepi la tenis la fel ca si la fotbal ! Cind vad ce probleme existentiale iti pui,ce probleme false ridici ma intreb ce cauti in sport! Simona atata poate, la ce a dotat-o mama natura cred ca da maxim si o iubim ptr asta!

steaua-e-numai-una (1 comentarii)  •  23 august 2017, 10:56

si in ceea ce te priveste pe dumneata, tot de un paradox ne lovim, la modul ca, intre articolele surprinzator de bune pe care le scrieti si moderarea de la Fotbal Club este o diferenta semnificativa, ca sa nu zic uriasa.. parca e vorba de alta persoana.

Alex (1 comentarii)  •  23 august 2017, 11:35

Halep este un fenomen al tenisului un adevarat talent muncit pe plaiurile mioritice , este rezultatul Romaniei - lipsa unei infrastructuri a sportului de performanta din toate puncetele de vedere cat si al societati NU-ului. Halep prin prisam performantelor ei trage dupa ia o intreaga generatie de sportivi care o urmaresc si constientizeaza ca nu este imposibil sa te bati de la egal la egal cu Serena Williams sau cu oricare alta jucatoare din top 10 . Pentru un sportiv de performanta este important sa fie in top 10 mondial , trofeele sunt un Bonus. In istoria tenisului sunt o serie de jucatori care nu au castigat turnee importante dar sau clasat in top 10 toata cariera . Noi intelegem sportul diferit , daca nu ai castigat turneul nu esti bun de nimic , daca nu ai castigat acum poti castiga mai incolo , ai timp, important este sa ajungi in fazele finale . Halep este urmarita de Noi(toti cei care comentam-desi nu am ajuns in situatia asta niciodata) , noi nu am urmarit ascensiunea si momentele dificile prin care au trecut si Svitolina si Muguruza si Wozniacky si acum si Ostapenko . Trebuie doar sa ne bucuram daca aceasta ascensiune a sportivei fenomen HALEP va propulsa si alte jucatoare care intr-un final prin schimbarea mentalitati vor reusi sa ajunga acolo unde evident si Halep isi doreste mai mult decat noi toti. Haide Halep !!!

NI (1 comentarii)  •  23 august 2017, 11:51

Corect ! Tenisul ei e limitat, fara a pune mari probleme adversarelor decat prin repetivitate. Marele ei MINUS e primul serviciu, care nu are forta (viteza) si plasament, si care nu pune probleme aproape niciodata. Si nu ar trebui sa joace cei de 1,65 cu cei de peste 1,85 !! Diferenta la serviciu este evidenta (numarul asilor e foarte mic la cei scunzi ).

cbn (3 comentarii)  •  23 august 2017, 12:06

"lehamitea"... Cand scrii despre Halep, sa folosesti cuvinte de-astea... Incredibil! RN, odata cu timpul, devii mai slab. Pacat. Dar asa e tara mea: cei care se ofera publicului, sunt judecati. Judecati negativ. Cei care nu se ofera, raman cu imaginea buna, dar fac multe magarii pe ascuns. Mai bine ati scrie (de exemplu) articole despre Liga a doua de fotbal (nu exista clasament, program, etc - pe gsp), decat sa judecati la nesfarsit eforturile, munca cinstita a unei sportive fantastice. Ce daca nu e locul 1 in lume? Care e problema? Putea sa fie si pe locul 11, ca tot merita respect pentru ce face pentru noi! Merita mai mult decat merita gsp, cu toate lucrurile bune pe care le face si gsp. Dar din pacate, tot mai putine (plus ca sunt daramate de lucrurile negative - ex, articolul de ieri cu FL Coman - golan)... Inca va mai citesc, d-le RN, dar sunteti aproape de CG, CS, etc, ziaristi care nu mai merita sa fie cititi, cel putin de mine.

mg (115 comentarii)  •  23 august 2017, 12:41

Ţiriac a spus-o foarte bine, "Simona nu e megalomană". E un om cu un carcter deosebit, ceea ce include fair play, modestie şi spirit autocritic între alte. Trăsăturile astea au făcut-o cine e şi o vor ajuta să fie şi mai bună. Din păcate i-au adus şi o grămadă de denigratori care nu o înghit pentru că nu e ca ei şi pe care, în general, îi oftică succesul altora.. Atunci când Simona nu v-a mai resimţi acut presiunea celor care stau cu gura căscată, aşteptând ca ea să culeagă pentru ei para mălăiaţă din vârful pomului, atunci zic îi va fi mai uşor să izbândescă. Asta nu exclude, fireşte, îmbogăţirea paletei tehnico-tactice. Se văd deja progrese vizibile în sensu' ăsta.

apoca (15 comentarii)  •  23 august 2017, 13:32

multumesc @radu naum si @iancu pentru lamuriri. intr-adevar paradoxul se potriveste la fix aici, in special citatul din Poulidor

groparulclown (19 comentarii)  •  23 august 2017, 14:48

@Jean Paul: Stimate domn, luata ca si o gluma, ideea dumneavoastra de reformare a tenisului e buna. Daca sunteti serios, atunci sa stiti ca vreau si eu sa fumez ce fumati dumneavoastra. Ce-ar fi sa reformam si baschetul? Echipele cu jucatori mai inalti de 2m sa joace intr-o liga a lor? Sau handbalul la fel? Echipe de vitezisti si echipe fizice. Granita inte geniu si ridicol e foarte subtire. Atentie, pentru moment nu sunteti de partea buna a granitei.

Jean-Paul (23 comentarii)  •  23 august 2017, 16:41

@groparulclown, Nu credeam ca voi fi nevoit sa vin cu precizari daca sunt sau nu serios. Bine, am s-o fac aici: de acum incolo am sa pun cate un asterisc la capatul frazei cand lansez o gluma. Si da, am patit ca Ponta cu ghilimelele, si eu am uitat sa pun asteriscul la acel mesaj....

17 Nenthori (25 comentarii)  •  23 august 2017, 16:47

Domnu inginer, se modifica Legea presei nr. 3/74: numai licentiatii in drept vor mai avea voie sa scrie. Anuntati-l si pe colegu Geambaș dinamovist, anti-Stelist si non jurnalist !

Alex (1 comentarii)  •  23 august 2017, 21:22

Un tenisman nu are probleme cu psihicul pentru ca daca ar avea, inseamna ca nu ar putea sa joace tenis. Voi, jurnalisti doar cu experienta *** *** si doar pusi pe critica, in nici un caz cu experienta in sport si mai ales in sport de performanta, as doari sa stiu daca va mai plangeti mult de un sportiv care va reprezinta? Chiar incorect, mi se pare incorect ca va reprezinta si pe voi. Pe mine, ca roman, ma reprezinta fata aceasta, pentru ca tot ceea ce face este pe propriile puteri. Ar trebui doar laudata, dar pe voi va reprezinta numai prin coincidenta faptului ca este si ea de aceeasi nationalitate cu voi si aici e ghinionul. De fapt asta e singura problema, ca din generatia Romaniei de peste 40 de ani face parte o sleahta de ***, ***, *** care mai sunt si pline de nemultumiri. Hai *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lila (6 comentarii)  •  24 august 2017, 1:12

In negura vremilor ai devenit inutil precum martoaga lui Napoleon!

sorin (2 comentarii)  •  24 august 2017, 1:22

numai prostii despre Halep in legatura cu nr 1 , turnee de mare slem. mai baieti, mai ales cei din presa... Halep e cea mai buna. i se rupe de clasamentul WTA pt ca stia ca oricum va fi nr 1 incepand de luni 28 august, odata ce incepe US OPEN. va avea 5965 p, Plyskova doar 5100. exact cum a ajuns acum doua zile Nadal, batut in semifinale, in virtutea rezultatelor. daca ar castiga un turneu de mare slem, implicit 2000 puncte deodata, nu o mai da nimeni jos, un an. doar Svitolina e dupa ea, tocmai pt ca nu a castigat nici nea o pomana de 2000 de p deodata, cum au luat la noroc Plyskova, Muguruza, Kerber ^co.

sorin (2 comentarii)  •  24 august 2017, 1:50

btw.. credeti ca strategii, simulari, etc sunt doar in folbal. Halep nu a castigat finala de la Cincinatti pt ca nu trebuia sa o castige. ar fi obligat-o mai mult anul viitor anul asta a vrut doar finala pt ca anul trecut a fost in semi. urmariti rezultatele din ultimii 3 ani.. vedeti cum avanseaza treapta cu treapta turneu cu turneu. nu-i iese la unul, recupereaza punctele la urmatorul si se califica mai sus. in loc sa comentati zi de zi meciuri de folbal de doi lei, poate gasiti macar o zi pe saptamana sa studiati Halep. dar pe bune, cu oameni de tenis, dar va rog, fara Tiriac, Nastase sau CTP. Halep e singurul lucru mishto care se intampla in Romania!

LIVIU (1 comentarii)  •  25 august 2017, 9:48

Răbdarea ne caracterizează. Trăim cu emoții până la capăt si asteptam cuminti finalurile.Simona ne pregateste ceva deosebit. Ne vom bucura cu toții si vom uita răutățile. Te iubim Simona. Sigur vei reusi si iti multumim ca ne faci sa ne simtim mândri. Hai Simona Halep

Jenica (1 comentarii)  •  27 august 2017, 20:59

Cand ratezi 3 sanse pentru a deveni nr.1 mondial din care una si cu titlu de GS pe masa, este greu de crezut ca o va face acum, chiar daca ar trece de primul tur, fiindca euforia ar fi asa de mare ca in sfarsit ia tras-o Sharapovei si uitam de restul parcursului. Jenica

Comentează