Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Mic dejun în infern

Cu paradisul aşteptând, cuminte, după colţ

Permalink to Mic dejun în infern
marți, 13 iunie 2017, 12:24

Multe vorbe frumoase pentru Halep. E posibil ca Simona să aibă nevoie de ele. Dar cel mai mult au nevoie cei care le rostesc. Ele sunt ca o mantră care trebuie să acopere şi să dizolve oroarea pe care am trăit-o toţi, de la cea care mânuia racheta până la grupul de fete dintr-un pub care reacţiona la un out sau o bandă ca la o iubire pierdută sau regăsită, cu onomatopee sfâşietoare sau izbăvitoare. Oamenii au ieşit vineţi din meci. Bătuţi rău, cu oasele frânte. Ameţiţi, cu sângele curgându-le din urechi şi din toate conceptele cunoscute. Realitatea a fost sfâşiată ca într-un SF.

În „Cowboys and Aliens” nişte tipi cu pistoale şi diligenţe se trezesc cu extratereştrii atacând din nave spaţiale dotate cu arme laser. E nedrept. E nedrept să ştii că pe serviciul doi al Simonei adversara îi va pune matematic o minge imposibil de ajuns. E abisal să vezi cum un cross presupus dificil al româncei se transformă negreşit într-unul ucigător a letonei.

E insuportabil fie numai să-ţi aminteşti cum pe serviciul doi al adversarei, Halep, perfect cabrată pentru a lovi necruţător, trimite ca hipnotizată o minge perfectă pentru ca Ostapenko să o execute. Toate aceste te lovesc la diblă. Nu termini tocmai normal un astfel de meci. Nu e corect. Nu e în regulă.

În filmul amintit – potenţial o prostie, dar în fapt nu chiar aşa – Harrison Ford găseşte până la urmă curajul să intre în gura lupului venit din altă lume şi să defecteze ceva acolo. Sigur, e doar un film. Actele artistice însă spun poveşti fantastice bazate pe principii care funcţionează universal.

Curajul. Lipsa lui a fost invocată de tatăl Simonei, contrazis de fiică la sosire. Curajul de a nu muri cuminte. Curajul de a gândi (cucu, Darren!) un plan B. Curajul de a gândi o „negândită”. Curajul de a-i spune, ca Dylan Thomas, „Do not go gentle into that good night! … Rage, rage againt the dying of the light!”.

Răscoală-te! Măcar atunci când „aia” a încetat să se mai bată singură. Fă ceva, un truc, o şmecherie, ca Şarapova, care te-a scos din mână acum trei ani! Împotriva „aberantului” raţiunea simplă, calmă, aşezată, nu funcţionează, cum n-a funcţionat Linia Maginot în faţa nemaivăzutului german.

Într-o lume răsturnată a sta în picioare înseamnă a fi cu capul în jos. Simona a fost un om deştept, civilizat, educat în faţa unei scorpii isteţe de cartier. Jelenei i-ar fi trebuit o „golancă”, să o tăvălească pe limba ei.

Poate data viitoare. Poate mai târziu. Acum e greu. Micul dejun e cel mai greu. Te trezeşti, te mişti un pic, te speli fără să poţi curăţa mai nimic, apoi rămâi cu lingura în mână şi ochii plini de zgură. Aşa e a doua zi. Şi a treia zi e tot a doua zi. Şi tot aşa.

După care, viaţa. Poate nu la fel. Alta. Halep e un om norocos. În drumul ei, sisific acum, a avut şansa să întâlnească ceva rar. Cine ştie ce va ieşi de aici? Ce frumos!

Comentarii (34)Adaugă comentariu

mihai (5 comentarii)  •  13 iunie 2017, 12:52

Radu, esti un tip educat si cu multe Tururi la activ. Sa o faci, indirect, golanca pe Ostapenko a fost total deplasat, chiar si pentru o publicatie tabloida despre sport. Statistica arata ca ea a jucat tenisul cu orice risc, iar Simona a asteptat reeditarea semifinalei cu Pliskova. Cit despre Darren(sic), poti vedea in inregistrari ca a incercat sa o faca mai agresiva pe Simona Invitatia spre mitocanie care a reiesit din articol, ce sa zic, total in pas cu vremurile...

cristina (1 comentarii)  •  13 iunie 2017, 13:28

Sunt un om fara pretentia ca as cunoaste bine acest sport .Consider ca o decizie pe care trbuia sa o ia Simona era sa incerce sa o alerge ea pe Ostapenko si nu invers. Prea multe mingi returnate pe centru care i au dat posibilitatea adversarei sa aleaga unde sa plaseze mingea .In rest efortul si daruirea Simonei au fost exemplare

mg (115 comentarii)  •  13 iunie 2017, 13:30

Cei care ştiu tenis au observat cred că Simona a'ncercat tot ce se putea încerca, reuşind chiar s'o destabilizeze aproape decisiv pe letonă. Dar la un moment dat Ostapenko a'nceput să trimită aproape fără greşeală mingi de procentaj scăzut(pe care nici un antrenor serios nu le recomndă) ca răspuns la nişte atacuri pe care scria winner. Reuşitele astea au destabilizat-o pe Simona. Să fi început cu scurte şi veniri la fileu, în condiţiile în care nu stăpâneşti gama asta de lovituri, nu mergea. A fost victoria pickhammerului contra geometrului, după cum s-a spus la Roland Garros. Ostapenko a "marcat" ca Lăcă din penalty la Sevilia. Mie mi-a plăcut execuţia lui Balint.

simcat77 (1 comentarii)  •  13 iunie 2017, 13:38

Cand diferenta dintre "winnere" si "unforced errors" e un numar pozitiv,in sase meciuri consecutive,nu cred ca e vorba de inconstienta si nici macar de risc,Ostapenko a vrut sa faca ea toate punctele,inclusiv pe ale adversarei,fiindca vazuse ca la sfarsit ea avea mai multe.Simona nu a riscat sa iasa din zona ei de confort,oarecum de inteles fiindca jucase cel mai bun tenis al ei.Cred totusi ca d-nul C.T.Popescu ar fi sfatuit-o mai bine acum decat Darren Cahill.

Braveheart (1 comentarii)  •  13 iunie 2017, 13:39

Când o minge care ieșea 1 m afară e întoarsă în teren de banda fileului, o traiectorie inimaginabilă și irepetabilă, ce mai fâpoți spune sau face? Te resemnezi că azi, probabil, planetele s-au aliniat pentru victoria letonei. Uneori nu te poți pune cu destinul. Dar sunt convins că și pentru Simona destinul are ceva pus deoparte exact când nu ne așteptăm.

Alexandru Chis (20 comentarii)  •  13 iunie 2017, 13:40

Poate ca de prea multe ori - si, in mod sigur nemeritat! - s-a crezut ca Simona "se da lovita" sau inventeaza fel de fel de metehne medicale numai pentru a iesi din situatii, dupa unii jenante. Ei bine, tocmai acum, in meciul vietii sale (pentru ca este posibil ca o astfel de sansa sa nu mai apara asa de curand, sau chiar deloc) Simona nu a apelat la acea necesara "pauza medicala" care sa o scoata pe Jelena din ritm. Oare jucatoarea noastra nu a vazut la ce subterfugii apeleaza chiar marele si marii jucatori atunci cand vad ca adversara sau adversarul vezi ca te sufoca si nu gasesti replica de a-l scoate din ritm? Simona avea la indemana "lectia" din finalul setului doi cand Jelena a revenit de la 3-0 si 40-0 pe care - ca o jucatoare versata ce nu activeaza de iesri de azi in WTA - astfel ca "lampa de control a autoconservarii" sa nu o alarmeze si sa-i spuna, in setul 3 ca TREBUIE SA FACA CEVA! Ei bine, se pare ca nici Darren Cahill nu a exersat cu Simona acel alfabet al semnelor discrete in care sa ii transmita ca trebuie sa faca ceva ca sa intrerupa, temporar, partida si sa incerce scoaterea din transa exasperanta a celei care si-a spus, in subconstient, ca trebuie sa-si nimiceasca, cu lovituri napraznice adversara. Pacat. Oare nu putea sa invoce o durere la glezna si sa ceara interventia echipei medicale? Si, da dle Naum, Simona "a murit in picioare, dar cu capul plecat"! Sa spunem ca asa a fost sa fie? Poate, dar durerea acestei infrangeri va dainui de fiecare data cand cineva va aminti numai si prenumele Jelena, ca sa nu mai spun despre castigatoarea Grand Slam Roland Garros 2017!

boldeanu c. (1 comentarii)  •  13 iunie 2017, 13:47

Simona Halep nu cred ca va castiga macar o singura data vreun turneu de mare slame.Nu poti castiga vreun meci ca sa astepti greselile adversarei.Mai in toate meciurile adversarele mai bine cotate fac punctele atat al lor dar si ale Simonei.In finala de la Paris Ostapenko a avut peste 50 de mingi direct castigatoare ,dar si suficiente greseli,puncte ce au mers in contul Simonei,dar la pasiv.Simona a avut doar 8 puncte direct castigatoare.Ar fi fost nedrept ca rezultatul final sa fi fost altfel.Simona are de toate ;miscare,inteligenta,dar la capitolul forta este printre cele mai slabe .Aici trebuie sa lucreze,dar nu vad o schimbare.Atat poate.

Cristian (1 comentarii)  •  13 iunie 2017, 14:01

Domnu' Mihai, da' de pamflet, de figura de stil ai auzit matale? De citit printre randuri? Vezi ca ai sapca pe ochi... Superb articol!

gilos (9 comentarii)  •  13 iunie 2017, 14:07

E usor de dat sfaturi acum, dupa meci. Probabil ca Simona este prima care se intreaba daca nu cumva era mai bine sa iasa la bataie, sa incerce s-o destabilizeze pe Jelena, sa-i strice jocul. Pe de alta parte nu avem nicio garantie ca ar fi castigat. De unde sa stim ce iesea ? Poate ar fi pierdut oricum si atunci reprosurile ar fi fost ca de ce a intrat in jocul letonei si nu a urmat planul initial. Finala de la RG ramane o performanta extraordinara, Halep putea sa plece acasa inca din sferturi, de la meciul cu Svitolina...

catyo (10 comentarii)  •  13 iunie 2017, 14:14

Frumos spus, domnule Naum! Da, cred ca Simonei i-a lipsit "rautatea" aceea buna, benefica, aceea care face marii campioni. Cand va dobandi aceasta calitate (plus un serviciu competitiv) va ajunge o mare campioana. Oricum, a facut pasi insemnati in directia asta.

Spectre (1 comentarii)  •  13 iunie 2017, 14:30

Pana la finala cu Sharapova Halepoaica juca un tenis incantator, agresiv, spectaculos, dar si riscant, cu multe, enorm de multe reveruri in lung de linie reusite, cu mingi la linii, cu passing-shot-uri uluitoare! Dupa finala din 2014 a inceput sa joace alt tenis, defensiv, temator, la siguranta, lipsit de agresivitate. Dupa aceasta nefericita finala cu Ostapenko eu cred ca trebuie sa revina la tenisul ei agresiv si spectaculos. Cu orice risc.

Carol K (52 comentarii)  •  13 iunie 2017, 14:38

Am indoieli ca alta gasea acea rautate care i-a lipsit Simonei ca s-o bata pe pustoaica de senzatie....Simona trebuia doar sa faca jocul ei din meciul cu Svitolina...Ea a facut jocul Svitolinei in meciul cu ea...La capitolul rautate si joc salbatic n-o batea nimeni pe Alona...E domeniul ei,are exclusivitate in acest moment,poate peste 2 ani nu-l va mai gasi si va deveni victima unei alte pustoaice care va veni din urma.Amintiti-va rautatea Sarapovei la 17-18 ani...Chiar si asa jocul domniosoarei a incantat,greu vezi dezinvoltura prin care cineva mai trimite asemenea trasoare de neoprit pe linie sau la 1 cm in interior

Adrin Gheorghiu (1 comentarii)  •  13 iunie 2017, 15:02

Radu, super articolul tau, este exact ce aveam nevoie: scos in evidenta cateva situatii gandite si jucate prost de Simina dar si forta adversarei de peste fileu. Forta atat fizica cat si mentala... in orice meci de tenis iti " iei soarta in maini" iar intr-o finala te duci dupa toate loviturile care iti aduc puncte, nu incerci strategii sa-l astepti pe adversar sa greseasca, mai ales cd ai o vipera dincolo de fileu. In orice caz, declaratia Siminei de la festivitate (catre echipa ei) "let's keep on working, let's keep on believing" este de pus la intrarea oricarei scoli de tenis din Romania. Hai Simona, nu te lasa, strange oamenii care te iubesc langa tine si... transpira mai mult!!!

mg (115 comentarii)  •  13 iunie 2017, 15:40

..dacă Simona juca la 80% din potenţial câştiga în 2 seturi. Să nu uităm că nu demult i-a administrat un 6:0 6:2 Serenei la turneul campioanelor. Chiar şi'aşa a fost foarte aproape, de'aici şi frustrarea ei şi a noastră.

Jean-Paul (23 comentarii)  •  13 iunie 2017, 15:59

Am citit articolul si toate mesajele postate pana la ora asta. Remarc aici mult mai multi cititori realisti, decat la alte postari pe aceeasi tema, adica la alte articole. Inainte de finala, Simona era data favorita, cred eu, doar prin prisma locului in clasament si a experientei mai mari decat avea Jelena. Eu dupa ce am vazut ceva franturi in direct precum si ceva reluari(cu Stosur si Wozniacki), apoi tot meciul cu Timea, va spun sincer, nu eram deloc convins ca Simona va castiga. Aveam unele indoieli in privina capacitatii Jelenei de a-si pastra calmul si increderea , in special, dupa ce in semifinala cu Timea, cel putin la inceput, a dovedit ca simte presiunea(asa am tradus eu greselile nefortate, mai multe decat in meciul anterior). Primele game-uri din finala nu m-au lamurit incotro se va indrepta victoria, dar cand am vazut ca atat serviciile cat si breakurile Simonei se bazau aproape exclusiv pe greselile nefortate ale letonei, eram 80% convins ca Simona nu are cum sa castige. Iar dupa ce in setul 2, Simona n-a reusit sa faca 4-0, nu mai aveam nici un dubiu. La 3-1 in decisiv pentru Simona n-am avut nici o emotie, asteptam doar sa mi se confirme ceea ce simteam in acel moment .... D-l Geambasu a spus ca Jelena a fost "primitiva", Simona a zis si ea ceva despre jocul "inconstient"si "pe alocuri norocos" al letonei. Nici unul din cei mentionati mai sus n-a avut curajul si bunul simt sa recunoasca superioritatea adversarei: 54-8 raportul la winnere mi se pare un scor zdrobitor, inhibant. Si va mai marturisesc ceva: m-au enervat comentatorii tv de pe Eurosport(cand am aflat ca pe pro tv urma sa comenteze CTP, nici prin gand nu mi-a trecut sa-i urmaresc speech-ul). Am dat sonorul pe mute cand s-a facut 3-1 in setul 2: mersul pe aratura al comentatorilor tv, paralel cu ce se intampla pe teren, devenise insuportabil. Nu stiu cat de repede se va "elibera" Simona de "oboseala mintala" dupa consumul nervos de la RG, adica nu cred ca anul acesta va avea taria sau sansa sa castige un GS. Dar, m-as bucura ca macar anul viitor sa ne faca bucuria asta: ar marca un dublu eveniment: 40 de ani de la triumful Virginiei Ruzici , respectiv 45 de ani de la castigarea GS-ului de catre Nasty, ambele trofee fiind la RG. Despre locul in clasament, acesta va veni functie de regularitatea jocului ei la nivel inalt coroborat cu cel al rivalelor.....

Jean-Paul (23 comentarii)  •  13 iunie 2017, 16:09

@mg, Acel 6-0; 6-2 cu Serena a fost mai degraba o intamplare, o zi cu totul si cu totul norocoasa, cand Serena a jucat execrabil. Ca sa te convingi ca este asa cum zic eu, te rog uita-te in arhiva sa vezi cat a fost scorul in finala TC, daca nu stii cumva, sau ai uitat. Si ca a fost o intamplare s-a confirmat, de asemenea, in intalnirile care au urmat in anii 2015, 2016, cu Serenisima.

Burebista (24 comentarii)  •  13 iunie 2017, 16:28

Slab articol ,cu jigniri ( gol anca , skorpie de cartier), cu dezinformari ( Harrison Ford nu a "defectat" nimic in interiorul navei mama a extraterestrilor, ci Olivia Wilde (Ella) a fost cea care a patruns impreuna cu Daniel Craig in inima navei... penibil

otto (2 comentarii)  •  13 iunie 2017, 16:31

jignesti ca un birjar..demisia de la DIGi!

chrys (2 comentarii)  •  13 iunie 2017, 16:37

Radu acest "***" un "fiu de *** " comunist scri mult si prost

chrys (2 comentarii)  •  13 iunie 2017, 16:40

am scris in " cu ce am gresit eu si radu nu

In (1 comentarii)  •  13 iunie 2017, 17:31

Felicitari! Un articol bravisim. Din păcate nu vom găsi în Simona puterea campioanei, care dă siguranță talentului, șlefuit de experiență.

ovidiu_3003 (159 comentarii)  •  13 iunie 2017, 18:32

...tenisul e un joc de noroc ...halepoaica a avut curaj...insa norocul a parasit o in setul doi ...un articol nonconformist ...destul de bine scris ...

sundance kid (21 comentarii)  •  13 iunie 2017, 20:30

Tolontan cel mai mare demagog . Imediat ce a afirmat Pliskova ca isi pune toti banii pe victoria lui Halep a scris articolul ala arogant !! Gata se rezolvase . Halep cistigase un Grand Slam si odata cu asta capitalismul romanesc rezolvase problema cu comunismul ! Apropo eu nu il suport pe asta de cind a ingropat familia aia in cazul hexi pharma !! Nu o sa uit pupin-curistii de serviciu care ii trimiteau mii de texte de felicitare . S-a mai auzit ceva de cazul ala ? Nimic .

MZM (40 comentarii)  •  13 iunie 2017, 21:26

Nu ma asteptam ca Simona sa invinga, asa ca am privit detasat aceasta confruntare. As fi preferat sa intalneasca in finala pe oricare alta jucatoare. In fata Jelenei nu avea nicio sansa. Faptul ca jucatoarea noastra a castigat primul set, a condus cu 3-0 in al doilea si cu 3-1 in decisiv, trebuie trecut la capitolul "minuni de vitejie", pentru care Simona merita toata stima noastra. Letona-ucraineanca joaca un tenis nemaivazut (la fete), de o agresivitate fantastica, atacand cu furie si determinare fiecare minge ca pe ultima a vietii ei, in maniera lui Nadal! Pare a tine in mana o pusca, nu o racheta! Nu-si permite nicio clipa de ragaz, nu trimite mingi de control sau de tatonare, nu umbla cu jumatati de masura, fiecare minge este punct, pentru ea sau pentru adversara, nu conteaza, bombardamentul continua, scape cine poate! Si Simona n-a scapat!

Vlad (2 comentarii)  •  13 iunie 2017, 22:00

Daca schimba strategia din mers putea sa iasa chiar mai rau. Da, putea sa incerce niste scurte, niste mingi langa tusa, dar 90% nu i-ar fi iesit. De ce? Foarte simplu, pentru ca nu era antrenata pentru asta, spre deosebire de adversara ei, care fix pentru asta era antrenata. Asadar, daca nu i-ar fi iesit schimbarea de strategie, s-ar fi frustrat la gandul ca mai bine nu schimba strategia si putea sa iasa o umilinta in toata regula. Iar dupa meci probabil s-ar fi ales cu un potop de injuraturi si sfaturi post-mortem ca era mai bine sa nu schimbe strategia. Asa macar e oarecum linistita ca si-a facut jocul pe care il stia cel mai bine.

iancu (2 comentarii)  •  13 iunie 2017, 22:42

Sugerati ca antrenorul Simonei ar fi supraapreciat? Posibil... Impresia mea a fost ca supus-o unui test, sa stie la ce sa astepte in viitor, poate nici el nu stie ce tactica ar trebui aplice cu adversare ca Ostapenko; a mai avut si nu s-a descurcat, a pierdut in fata lor - multe din ele le-a batut letona(ex. Lucic-Baroni). Simona nu a avut atata forta fizica sa reziste. Daca ar fi o jucatoare mai completa ca tehnica, ar gasi singura in teren solutia, si-ar asuma riscuri mai multe. Cu mijloacele ei putine, a luptat totusi, nu putea face 'magie'. Unii ii apara 'onestitea', fairplay-ul, dar pare ca tocmai asta i-a adus infrangerea...Cand lupti cu un Goliath, putina siretenie n-ar strica!

Bibicul (9 comentarii)  •  13 iunie 2017, 23:10

În filmul amintit – potenţial o prostie, dar în fapt nu chiar aşa – Harrison Ford găseşte până la urmă curajul să intre în gura lupului venit din altă lume şi să defecteze ceva acolo... In filmul respectiv a jucat Daniel Craig. Mai documentati-va, doar ati comentat candva o emisiune pentru cinefili. In rest, aceleasi pareri destepte de pe margine dupa fiecare meci al Simonei. Cei ce stiau ei cum trebuia sa joace in finala Simona sau in meciurile pe care le-a pierdut se bazeaza pe vasta lor experienta ca tenismeni si sportivi de fotoliu. De ce nu se ofera ca antrenori sau psihologi fara plata? Poate ca Simona nu va castiga vreodata vreun Grand Slam, nu va ajunge pe primul loc insa a o jigni aminteste de comportamentul unui parinte care isi injura copiii de fiecare data cand nu se ridica la inaltimea asteptarilor.

Lucifer (2 comentarii)  •  14 iunie 2017, 2:37

Asa greu este ca sa plecam capul jos si sa apreciem jocul lui Ostapenko pe durata intregului tuneu? Asa am ajuns aceasta natiune,sa nu mai putem fi cinstiti nici macar in sport,nici macar dupa finala in care Halep a ajuns cu mult noroc iar in finala a fost doar spectactoare?Trebuie sa ne fie rusine acestui neam,nu santem capabili sa fim sinceri...Pacat....Daca Halep ar fi fost Ostapenko si revenea si juca cum a jucat Ostapenko,cum am fi reactionat? Sau atunci spuneam ca s-a nascut o noua stea care a jucat tenis total...Pai uitati-va ce a facut cu Stosur,cu Wozniaki,cu Bacsinski,cate winners a avut Ostapenko....Dar e greu sa fim sinceri cu noi,mai ales cand vine acest Nastase care dupa meciul cu Pliskova a spus,asta e fost finala....Ce penibil om...pacat ca nu l-au suspendat pe viata de la toate evenimentele din sport...Mare jucator,genial,dar acuma a devenit un circar penibil....! E bine sa fim patrioti,nimic rau,dar Halep chiar nu stie ca in meciul cu Svetolina era 6-3 si 5-1 down...si a revenit...54 winners la Ostapenko si 8 la Halep spune totul despre acest meci,spune totul pentru cei care se pricep la acest fenomen....tenis,un spot greu ,poate cel mai complex si mai greu !

mg (115 comentarii)  •  14 iunie 2017, 11:31

@Jean-Paul, Şi victoria lui Ostapenko la RG tot o'ntâmplare este. A pierdut cu 6:3 6:1 la Kasatkina în finala de la Charleston(aprile anu' ăsta). Să lăsăm statuile pentru mai târziu. S-au mai vătut meteoriţi de genul Bouchard, Bencic, Puig(campioana olimpică) sau Muguruza care la rându' ei a dat lovitura anu' trecut la RG, după care.. Nu cred să mai domine cineva tenisul feminin aşa cum a făcut-o Serena, care'a câştigat acea finală pentru că(fair play) Simona n'a lăsat-o să "moară" în grupe.

urod (10 comentarii)  •  14 iunie 2017, 13:47

Simona are timp sa-si imbunatateasca jocul ,problema ei sunt cei 10 cm care-i lipsesc....antrenorul trebuie s-o invete sa joace mai aproape de linii , altfel nu pui in dificultate adversarul....si bineinteles trebuie sa invete jocul in forta. Daca joci pe centru cu un adversar care loveste tare ,esti terminat....sunt sigur ca vor sti ei ce sa imbunatateasca, de fapt Simona a spus ca si-ar dori sa-si upgrade-ze intregul joc.

mg (115 comentarii)  •  14 iunie 2017, 15:31

@urod Depinde unde se află adversarul şi depinde de lungimea(înălţimea, forţa efectul..etc) mingii pe care o trimiţi. Dacă adversarul e la serviciu şi tu îi trimiţi în picioare, va lovi incomod şi va greşi sau îţi va pune pe tavă o minge uşoară. În plus nu va avea unghiuri deschise pentru un ipotetic atac. Simona, şi nu numai ea, aplică cu succes tactica asta.

seba (12 comentarii)  •  15 iunie 2017, 9:24

cum e fraza asta "mic dejun in infern" si semnificatia ei. brrr... ce bine ar fi sa astepte paradisul cuminte dupa colt!

++ (18 comentarii)  •  17 iunie 2017, 23:31

unii joaca tenis in stilul asta totul sau nimic, deobicei cu un serviciu bun. cu astfel de serviciu, mai ales al doilea, nu am mai vazut sa se joace chiar tenis, nu finale. avea un psihic de fier, 50 de greseli nefortate contra 6 si sa cistigi un meci... in setul trei dupa 1-3 a facut 6 ghemuri consecutive cu cel putin 6 lovituri pe linie. halep nu a cistigat un singur raliu tot meciul, si totusi vorba lui McEnroe: Osta who? e trist sa spui ca in finala (vietii) de la RG ai avut ghinion, dar cred ca asa e, dar poate mai urmeaza una. mai stii si poate o si cistiga. de fapt si prima finala a fost cu ghinion, disparitiile lui Masa de 20 min dupa setul 2 au fost suspectate de timpul necesar ca dopingul luat sa actioneze dupa care a jucat de i-au sfiriit calciile.

fcsb (15 comentarii)  •  26 iunie 2017, 17:11

carne cu varza !articol scris de un golan !

Comentează