Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

E grea coroana, Gică?

De ce titlul Viitorului nu seamănă cu niciun altul

Permalink to E grea coroana, Gică?
marți, 16 mai 2017, 11:01

Ce entuziasm! Viitorul are puţini fani, dar mulţi admiratori. E proiectul. Şi e subiectul. Hagi e văzut, azi, ca un anti-Becali, deşi până de curând era perceput ca fiind la remorca finului din Pipera.

Curios viraj al ochiului public. Acum, destui ţin cu Viitorul cum au votat alţii la alegeri împotriva PD sau PSD. Patronul FCSB a reuşit, perseverent, să creeze un fenomen de masă: respingerea persoanei lui. Nu neapărat a demersului, a clubului, a relevanţei lui în fotbal. Nu, pur şi simplu a lui însuşi, a omului atotştiutor, atotvăzător şi, vorba altui fin/naş (Dumnezeule, câte rubedenii mai sunt în fotbal!), autostivuitor de destine.

„Da, domnule, a băgat bani, are cele mai mari şanse în Europa, da’ lasă, să nu-l ia el, să-l ia Gică!”. De câte ori am auzit fraza asta aparent paradoxală! Chiar şi de la stelişti.

Să mobilizezi împotriva ta atâtea voci nu e simplu. Trebuie vocaţie. Şi mai ales capacitatea, proprie azi şi fotbalului intern, de a nu pricepe că orice faci sau ce zici va avea repercusiuni mult, mult timp. Becali, care pare mai cumpătat ca în vremurile când sechestra oameni şi bătea jurnalişti prin restaurante, poate deveni de mâine un alt Sfânt Pafnutie, e degeaba.

Asta nu înseamnă că nu are dreptul la cuvânt sau că nu are dreptate în nimic prin definiţie. Dar există un apriori greu în privinţa sa. Unul care i-a suflat titlul de sub nas. Adevăr pe care nu-l va schimba nici un TAS.

Lumea, aşadar, se bucură pentru victoria lui Gică. Dar Gică nu are ce să facă, deja, cu bucuria. A rămas singur cu un titlu care apasă greu. Căci nu e doar al lui, e al României. Hagi e responsabil de coeficientul ţării care va pierde în curând un loc în preliminariile ChL.

Ce va face regele-soldat? Va merge pe aceeaşi idee de buget mic, vânzare de jucători, performanţe când se poate? Dar Europa nu aşteaptă, ca Liga Întâi.

Campioana ţării trebuie să ajungă în grupe, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea sezoanelor precedente. Nu e de ajuns să îl vinzi pe Coman şi să spui că vine din urmă altul la fel. Asta merge aici, în bătătură. Plus că, iată prima miză a acestui proiect generos, e vremea ca jucătorii lui să confirme cu adevărat în „afară”, să se impună, să devină titulari în echipele mari.

Hagi nu se luptă cu cei de aici, ci cu sârbii, cu croaţii, cu micii francezi sau africani. Doi, trei, patru de-ai lui trebuie să devină staruri la cluburi medii sau mari. Să bată poteca, să dreneze încrederea în români şi în Academie. Ce şantier!

Să ţii steagul sus în Europa, să continui proiectul şi să-ţi închizi sfârşiturile de lună. Iată ce-i aduce titlul lui Hagi. O noapte cu stele şi multe stele verzi.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

mihair (4 comentarii)  •  16 mai 2017, 11:34

Domnule Naum, va pare rau ca a castigat Viitorul campionatul ?

mg (115 comentarii)  •  16 mai 2017, 11:45

..are cineva curajul să spună că regele e gol ? La curentul anti-Becali au lucrat din plin şi cei doi aroganţi din staff, MM şi Reghe. Vin preliminariile CL şi ne liniştim, dar până atunci să curgă şampania ! :)

Catalin (1 comentarii)  •  16 mai 2017, 12:12

Cand "Domnul" Benzar (cum l-ati ironizat), v-a spus pe sleau celor de la Digi (Gigi) ca sunteti pro FCSB ati sarit in sus. Stiu, publiciatatea La GigiTV merge mai bine daca joaca FCSB. Si sunteti un slujbas constiicios care pana la urma are grija de veniturile postului care-i asigura salariul. Cand, peste ani, cand veti fi devenit mai intelept poate, nu va va fi rusine ? Nu mai am alte comentariu Domnule Jurnalist

biancorossi (2 comentarii)  •  16 mai 2017, 12:15

Chiar daca este cea mai nesemnificativa campioana din istoria futbolului romanesc, acest clubulet de jucarie tot merita felicitari in special pentru cum a stiut in sezonul regulat sa adune in tacere, delicat si discret, cadourile cu toate punctele necesare titlului, de la cei mici si multi. Eu ma bucur pentru Gica, mai precis pentru fotbalistul Gica, pe care il ador, intrucat el era disperat sa isi recupereze urgent banii din acest biznis riscant si fantezist. Acum poate sa plece linistit la Galatasaray.)

DDS (1 comentarii)  •  16 mai 2017, 12:20

@mg, regele nu e gol. E fals! E o impostură cum rar am văzut. Această echipă nu are valoarea necesară pentru a face față în cupele europene. Sunt curios câți dintre cei care-l perie acum pe Gică, vor avea curaj să spună că echipa lui e lipsită de valoare.

Carol K (52 comentarii)  •  16 mai 2017, 12:33

Felicitari lui Hagi pentru acest titlu binemeritat,muncit si mai ales pentru jocul spectaculos oferit asta in conditiile in care a si vandut dintre vedete ca sa supravietuiasca...Ce va face in UCL ? Mai prost decat au mers Steaua si Astra in ultimii ani nu cred ca i se va intampla dar acum discutam despre gura de aer proaspat pe care fotbalul romanesc a luat-o acum.Sa fie intr-un ceas bun.

Alexandru Chis (20 comentarii)  •  16 mai 2017, 12:37

Dle Naum, v-am avertizat ca acesti "copii neintarcati" se vor face, si ne vor face!, de ras in Europa. Cat despre coeficientul "de tara", tot in FCSB (adica tot in Steaua) va fi baza. Oare de ce nimeni, chiar si dvs, nu ati pus aceste intrebari-dilema inainte ca atatea si atatea "culoare favorabile" sa i le fi fost oferite cu nonsalanta "Regelui"? Am afirmat si, in continuare, sustin, ca Burleanu avea nevoie ca de aer de Hagi (si nu de Viitorul!) sa castige titlul de campion. De ce? Pentru ca Burleanu are nevoie de Hagi pentru iminenta lupta pe care o va declansa in 2018 cu "Generatia de Aur". Atunci o sa vedeti ca Hagi va face "vira ancora" sau "se va da dupa corcodus", deroband de la misiunea acelei "Generatii" de a-si impune in fruntea FRF un om de-al ei. Cat despre pacatosul "coeficient de tara", da-l in ma-sa!, ca de el nu este interesat nici Burleanu si, cu atat mai mult, Hagi. Chiar nu ati inteles ca Hagi este mai precupet decat Becali? Chiar atat de orbi sunt acesti "specialisti de fotbal" incat nu au vazut ca Academia lui Hagi este un "business" ca orice afacere menita a-i aduce, in primul rand, profit si numai dupa aceea ceva popularitate? Din pacate, ura impotriva tripletei Becali-Stoica-Reghecampf a fost atat de mare incat toata suflarea fotbalistica, si nu numai!, au scandat la unison: Hagi-Viitorul, campioni! Ce va urma? Evident, trezirea din betia unui vis din "1001 de nopti ovidiene" si confruntarea dura cu realitatile fotbalului nostru, cel de toate zilele. Cine va mai avea grija de "coeficientul de tara"? Astra? Nu, pentru ca ea se reformeaza! CSU Craiova? Nu, pentru ca oltenii isi trag singuri presul de sub picioare! CFR Cluj? Nu, pentru va insolventa le va atarna greu, ca o povara, pentru inca multi ani de acum inainte! Dinamo? Greu de anticipat daca dosarul lui Negoita va avea cursul normal si nu va fi "pus la sertar" prin "grija" unor persoane potente! Si, atunci, cine va duce "povara coeficientului"? Evident ca hulita si renegata FCSB, adica fosta Steaua! De ce nu am luat in calcul Viitorul? Pentru ca aceasta echipa se va ghida dupa principiul economiei de piata din fotbalul roamnesc, adica ne intarim pentru meciurile din Europa cu jucatori liberi de contract de la Concordia Chiajna, Pandurii Tg Jiu, ASA Tg Mures, FC Botosani sau alte echipe de prin Pantelimon, Voluntari, Chitila sau Piata Chibrit.

victor L (73 comentarii)  •  16 mai 2017, 13:08

Slab si tot mai "zlab", dle Naum.

drako (7 comentarii)  •  16 mai 2017, 13:12

din articol intelegem ca Viitorul e un fel de USR ! daca echipa va merge pe urmele numitului partid,e groasa ! dar,intr-un fel,e bine ca avem pe scena politico-fotbalistica ebosele mentionate...

kid (2 comentarii)  •  16 mai 2017, 13:38

Domnule Naum Radu, totul in lumea asta este dictat de matematica, si in fotbal tot matematica dicteaza. Astfel, daca Viitorul a castigat campionatul, inseamna ca este mai valoroasa decat FCSB, deci, prin deductie logica, va face mai multe puncte in UCL. Punct. Hai sa nu le dam la geoale inainte de a intra pe teren. Viitorul este cel mai bun club din Romania la ora asta, asa zice clasamentul, nu FCSB, nu Dinamo, nu Astra. Te urmaresc in fiecare seara la TV, credema esti FCSB-ist fara sa iti dai seama

Tom (7 comentarii)  •  16 mai 2017, 14:15

Sa ne amintim ce a facut Viitorul anul trecut in cupele europene! Atat!

JFM (55 comentarii)  •  16 mai 2017, 14:19

FCSB n-a jucat nimic anul asta,reghe si-a batut joc de echipa,a facut experimente,a stricat jucatori care la alte echipe au mers brici si dupa plecare au revenit la forma dinainte,a facut antijoc,a chinuit fotbalul samd Vad ca mai sunt unii care "au orbit" si nu au vazut toate aceste lucruri.Ai lui Hagi la experienta si cota lor au jucat mult mai spectaculos,mai aerisit,relaxat,au aratat ca au potential,au avut constanta pe tot parcursul campionatului.Nu stiu daca e suficient pentru a rupe gura targului in Europa dar e arhisuficient pt a spune ca AU MERITAT TITLUL....Pe supozitii lipsite de acoperire cum ca FCSB ar performa in UCL nu putem sa le dam titlul,asa daca te iei dupa coeficientii UEFA de ce s-ar mai disputa campionatul,ii nominalizam pe ei direct si gata....Doar niste romanasi obositi ar putea sa puna asa problema.

dan (5 comentarii)  •  16 mai 2017, 14:22

mie Naum mi se pare cel mai slab comentator pe Digi, e f agresiv cu interlocutorii, se vexeaza repede daca pun intrebari....si lectia nr 1 ,fii impartial.In rest un articol haotic...

DVD (1 comentarii)  •  16 mai 2017, 14:32

Ca esti un suporter al FCSB, stim cu totii. Ca postul pentru care dvs lucrati sustine FCSB in defavoarea celorlalte echipe, stim si asta. Dar totusi... iti bat obrazul, domnule "jurnalist sportiv"! La pretentiile tale in ceea ce te priveste, ma asteptam sa ai putin mai multa recunostinta pentru meritele domnului Hagi (si nu un ironic "Gica", ca nu iti vei permite niciodata sa te tragi de sireturi cu el). De asta se duce tara asta de rapa, din cauza oamenilor de 2 lei ca tine, care nu isi apreciaza valorile nationale. Acest om este un simbol, este cunoscut si laudat de o lume intreaga. Si-a investit banii pentru a cladi aceasta echipa dupa o gandire occidentala si ce crezi?... dupa munca si efort a obtinut si rezultate! Cat despre Europa.. vorba lui Carol K, mai prost decat au mers Steaua si Astra in ultimii ani nu cred ca vor merge. Hai sa apreciem mai mult valoarea prin munca si mai putin smecheriile si banii murdari. Si asa, in concluzie, am si eu o intrebare pentru nenea jurnalist asta: "E grea nesimtirea, Raducule?"

simi (3 comentarii)  •  16 mai 2017, 14:33

Daca tot faci trimitere la poltica at trebui sa stii dupa status ani ca lumea nu voteaza cu cineva anume, ci doar contra cuiva...asa so la fotbal lumea nu se bucura ca a castigat Viitorul, ci se bucura ca pierdut triplets Gigi, Meme, Reghe...Motivele sunt usor de aflat...Apropo de cei trei trei: de ce nu luati atitudine data de Meme, puscariasul care provoaca PE toata lumea, injura adversari, arbitri, tot ce prinde...Comportamentul sau in termeni juridici se numeste ultraj contra bunelor moravuri...Ce sa vada sau sa invete lumea de la acest asazis "official"?

Anonim (19 comentarii)  •  16 mai 2017, 14:36

@ Alexandru Chis Sunteti prezumtios in privinta capacitatii echipei lui Hagi de a face fata rigorilor Ch. League! De asemenea, trebuie sa va reamintesc ca Astra a fost argumentul forte al Romaniei in clasamentul coeficientilor din ultimii 2-3 ani! A.

Io (5 comentarii)  •  16 mai 2017, 14:47

@ dan....Nu este cel mai slab Naum......Mai este unul.....jalnic in opinia Mea....Dan Filoti....nu stiu daca se scrie ASA........singur e pila cuiva.......pacat digi......Dolce mi se pare mai bun.....

Andrei F (97 comentarii)  •  16 mai 2017, 14:58

De abia astept domnule sa vad cum Viitorul o sa intalneasca echipe europene care o sa refuze banii cuveniti si se vor preda...De abia astept stimabile sa vad cum pe Viitorul il arbitreaza un Petrescu,un Gaman care stiu ce si cind sa vada...Dar ce sa vad ...atunci? Acum presa se face de ras...Pe o parte o lauda pe Viitorul ca a cheltuit pe achizitii ceva mai mult de o suta de mi de euro si pe alta parte baga deja fitile ca vai Steaua iar nu va mai imvestii...Cand o sa mai calculati coeficientul european al tarii sa va arogati meritele...Si vai ati vorbit de reactii nepotrivite ale Stelei? Pai Viitorul a recuperat vartos.Astept sa vad daca reactiile lui Hagi vor fi la fel si in Europa...Si desigur ,daca Budescu ajunge la Steaua va rog nu- l mai civilizati! Asa ati facut si cu Alibec...daca ramanea la Astra nici ca va pasa ..Deontologilor!...

Fane (61 comentarii)  •  16 mai 2017, 15:00

Mai bine sa ne facem de ras,cu tineri de ai nostri decat cu mercenarii batrani ai altora,ca ,sa fim seriosi,de mult suntem oricum de ras in Europa. Nu poate fi altfel cu un campionat de un nivel mediocru.

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  16 mai 2017, 15:14

Un rege nerecunoscut dar plin de sine sfirsete mereu prost. Cum va fi primit de azi in colo pe stadione o sa vedem. Eu cred ca o sa i se faca placerea ani la rind sa merga la TAS, exact asa cum racneau in delir circarii lui. O sa vada si el cum e atunci cind nu va mai fi apreciat la justa lui valoare, cind „corona va atirna greu“, cind vecinii devin dusmani. Eu am fost pina ieri fan, desi ai mei il numeau in Ghencea „* frinaru“. Gata. S-a consacrat, a dovedit, pe merit zice el, de acum nu are decit sa dovedeasca. ----------------------------------------------------------------- Sa speram ca la meciul cu Sparta Praga o sa-i arbitreze Camelia Potec. Sa-si dea fundasii autogoluri, ori sa bage si ei juniorii ! De portari nu mai zic, speram sa sara astfel incit sa nu-i nimereasca mingea ori ca mingea sa se transforme in arici ca s-o scape toti portarii din mina !

Andrei F (97 comentarii)  •  16 mai 2017, 15:27

@ JFM Domnule,pacat ca nu pot sa- ti dau un premiu! Meriti! Si mie mi- au placut ffff mult meciurile Viitorului! Mai ales cele epice cu Steaua- unde deja comentatorii vorbeau de blat pana in min.70...pentru ca Viitorul ajunsese doar o data la poarta adversa si parca Steaua se juca numai la poarta lui Ramniceanu...- cel cu U Craiova - unde Multescu ne spune cel mai corect, nu era un meci important,,-si mai ales cel cu CFR- veniti cu 14 jucatori si unde Bud ne- a spus ca ar fi jucat daca ar fi contat pentru ei ...Sa nu uit...mai ales in aceste 3 meciuri m- am delectat urmarind cum unii jucatori al Viitorului se autoaccidentau de 3-4 ori pe meci si aici Oscarul il capata capitanul Benzar...Asta actor...Alibec a incercat o simulare si a fost eliminat la prima incercare cu CFR...Benzar cu cele 3- 4 pe meci este maestru...!

Cosu (6 comentarii)  •  16 mai 2017, 15:43

Domnule Naum, lasati frustratii balkanisti sa latre . Asa se intampla cand de peste ZECE ANI nu au un motiv de bucurie .

ADI (3 comentarii)  •  16 mai 2017, 16:03

MAI BINE RAMANEAI LA HANDBAL SAU LA MIA RADOI.

ADI (3 comentarii)  •  16 mai 2017, 16:05

TOTUSI CAT VA DA ASTA SA VORBITI ORICE ,ORICAND SI ORI UNDE???

ADI (3 comentarii)  •  16 mai 2017, 16:10

CHIAR PE TOTI VA CUMPARAT???

Udristegeorge (2 comentarii)  •  16 mai 2017, 16:10

Dl Naum ,nu ar fi corect sa se decerneze AN DE AN campionatul ,cupa super cupa ,cupa ligi fcsb????poate asa sunteti si dv mai linistit .pacat pt atitudinea pe care o aveti in ultimi ani :ridicati OSANALE unui om care nu ar avea ce sa caute intrun fotbal civilizat si unei echipe care ar fi trebuiit RETROGRADATA IN ULTIMA LIGA IN anul 1990.serios faceti un demers si sa se ofere toate trofeele fcsb si sa nu mai fi discuti chiar si de 2 ori pe an .

mg (115 comentarii)  •  16 mai 2017, 16:31

@ DDS Asta insinuam şi eu.. citiţi povestea lui Andersen (Hainele cele noi ale împăratului)

anghelescu ionel adrian (3 comentarii)  •  16 mai 2017, 16:39

pacat erai un ziarist bun pe vremea cand te ocupai de ciclism intrwe timp ai devenit doar un bufon la curtea regelui pastor , curentul anti becali a fost creat si de voi ziaristii care nu stiti cum sa il scoateti mereu in fata

Mozzie (15 comentarii)  •  16 mai 2017, 17:03

FCSB sa spuna mersi ca a prins play off-ul la ce fotbal a aratat in acest an.

adi (2 comentarii)  •  16 mai 2017, 17:33

Doar din titlu as zice ca ii cam plangeti pe cei de la fcsb. Hai sa nu ne intrebam acum ce o sa faca Viitorul in Europa; si-a castigat dreptul de a ne reprezenta acolo, iar daca altii nu au fost in stare sa fie in fata Viitorului, cu atat mai mult nu pot fi banuiti ca ar fi facut o figura mai buna doar pentru faptul ca au forta financiara, pentru ca cu toata forta lor financiara au ajuns pe locul 2... uneori mai trebuie si minte! Cat despre coroana, unde ar sta mai bine, daca nu pe capul Regelui?!

cj666 (5 comentarii)  •  16 mai 2017, 17:50

Domnule Naum... fcseb-ul dumitale e o echipa mai falsa decat viitorul. E o echipa condusi de fosti puscariasi care continua sa se comporte de parca ar fi pe coridoarele de la poarta alba, unde doar afacerile murdare te tin in viata. O echipa arbitrata vesnic "pozitiv" de vesnic aceasi arbitri delegati, o echipa la care sotia ntrenorului tupeist si ingamfat impresariaza jumate jucatorii din liga intai (cel mai bun exemplu de cum joaca astia e bezmeticul ala de la gaz metan, care e atat de prost incat nu stie nici sa simuleze), o echipa cu echipe satelit si conducatori care se ghideaza dupa zicala prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. Mai lasa-ne cu osanalele ridicate acestui club mafiot, de ce e in stare a dovedit in ultimii 10-15 ani in europa... parca rusinea europie este denumirea de glorie a acestei echipe.

Bozo (5 comentarii)  •  16 mai 2017, 18:05

Ramane de vazut cat de mult va reusi Hagi sa pregateasca Viitorul in asa fel incat sa se califice in grupele CL. Sincer gansesc asta misiune imposibila dar ii doresc succes. Insa problema acestui articol e faptul ca sugereaza sa lasam in CL numai echipa lui Gigi pe motiv ca e mai bine pozitionata si 'are bani'. Mi se pare cea mai urata sugestie posibila, e ca si cum fotbalul romanesc si liga 1 exista numai ca sa-i tina sus pe ai lui Gigi. Nu mai are rost sa organizezi competitie interna pentur ca numai ei trebuie sa mearga in Iuropa. Nu mai are nimeni voie sa spere ca sa nu mai spun ca asta ar fi slujba de inmormantare definitiva a fotbalului mioritic. Pentru ca in absenta competitiei si a motivatiei de a castiga nu va mai forma nimeni jucatori ca sa-i ia Gigi sa joace 'la masa bogatilor' si sa ii vanda pe urma in beneficiu personal. Sunt convins ca Viitorul si toate celelalte echipe care vor juca in cupele europene vor dori sa castige si sa se califice cat mai departe. Le doresc succes pentru ca asta va duce la cresterea valorica a fotbalului romanesc. Iar daca nu vor reusi sa 'intre in grupe' atunci sa fie sanatosi si sa incerce sa faca mai mult data viitoare. Poate ca banii ce-i vor lua pentru participare vor fi folositi la intarirea echipei si vor duce la o performanta mai buna in viitor. In orice caz fotbalul romanesc va castiga din asta mai mult decat daca trimitem mereu o singura echipa. CFR Cluj si Unirea Urziceni au avut parcursuri in CL mai bune decat FCSB. Si ele erau echipe noi. Astra a adunat anul trecut mai multe puncte in EL decat FCSB. Ar fi fost pacat sa nu le lasam dreptul de a juca.

constantin (18 comentarii)  •  16 mai 2017, 18:11

Hagi e responsabil de coeficientul ţării care va pierde în curând un loc în preliminariile ChL, spuneţi dumneavoastră. Dar de ce, domnule Naum? Hagi conduce fotbalul românesc? Şi de ce doar Hagi trebuie să fie responsabil în ţara asta? Ce o să facă Viitorul în ChL? Păi cam tot ceea ce făcut Steaua la prima participare în...Cupa Campionilor.... Care-i problema? Ce vă doare aşa de tare? Succesul lui Hagi? Că doar nu coeficientul... România pierde un loc, spuneţi dvs. Dar câte locuri a urcat fotbalul românesc datorită lui Hagi? Asta nu se mai vede? Hagi are dreptul să piardă la prima participare în ChL, el chiar şi-a câştigat acest drept. Când Şumudică a spus că este plină presa de stelişti, nu eram aşa convins că are dreptate, dar acum... După succesul Viitorului am început să citesc presa sportivă cu multă circumspecţie.

Alexandru Chis (20 comentarii)  •  16 mai 2017, 18:16

@ FANE, ai dreptate! Ce Real Madrid nu castiga Champions League numai cu tineri spanioli? Pai ce, cluburile engleze nu au in componenta numai jucatori englezi tineri? Tocmai de aceea se fac "de ras", an de an, echipele spaniole, germane, franceze sau engleze prin Europa pentru ca au in componenta numai jucatori autohtoni tineri!

viorel (20 comentarii)  •  16 mai 2017, 18:28

Steaua nu a ratat titlul, inca nu a fost anuntata decizia finala. Viitorul nu a castigat pe teren nimic, avand in vedere blaturile cu Astra si Craiova si cadourile primite mereu de la arbitrii, inclusiv in ultima etapa. Chiar si asa a ajuns la un numar de puncte egal cu Steaua, iar in regulament scrie clar ca departajarea se face pe baza meciurilor directe dintre cele doua echipe de pe parcursul campionatului, deci toate patru! Asa ca nu mai cantati in struna regelui Hagi, care a devenit, din pacate, beneficiarul rusinos al unei noi cooperative infiintate in fotbalul romanesc, pe motive de sentimente anti Becali si/sau anti Steaua (cumetrii, blaturi, reciprocitati, arbitrii prieteni, toate ingredientele folosite si de nea Jan Padureanu).

Mozzie (15 comentarii)  •  16 mai 2017, 18:50

in regulament scrie ca punctele din Regular se injumatatesc asa ca FCSB nu vine din prima parte a campionatului cu 6 puncte din meciurile directe ci cu 3.Asa ca ciocul mic la asta cu punctele din meciurile directe.

dude (1 comentarii)  •  16 mai 2017, 19:32

Esti un fcsb-ist trist. Hagi cred ca a fost de 4-5 ori cel mai bun forbalist roman si este invatat cu coroana. Cred ca este cea mai buna abordare pentru fotbalul roman - are cei mai multi romani in echipa si deci Romania are mai multe sanse in viitor - decat Petrolul acum cativa ani cand nu avea nici un roman sau fcsb cu mai putin de 60%.

Bogdan (2 comentarii)  •  16 mai 2017, 19:40

Proiectul Hagi, nu e pentru asa ceva, domnule Naum,proiectul Hagi e unul menit de-a face bani, nu performanţa, sa cresti si apoi sa vinzi, gen Ajax,la o scara infinit mai mica, dar in Europa nu intri cu o astfel de mentalitate vezi Gent-Viitorul 5-0,care ne scuteşte de orice comentariu, nea Radule.

sundance kid (21 comentarii)  •  16 mai 2017, 19:48

Ai o logica foarte ambilicata . Se vede de la o posta ca esti ziarist !! Nu ma pacalesti .

haideusicfr (14 comentarii)  •  16 mai 2017, 20:11

Macar Hagi n-a jignit pe nimeni. Desi e si el rasist !!! e departe de Becali. Oare e o boala sovinismul la macedoni?

Babau Bogdan (2 comentarii)  •  16 mai 2017, 20:57

Trebuia sa te rezumi la handbalul care l-ai invatat de la marele jurnalist Hristache Naum si la spumoasele comentarii alaturi de Radu Banciu din Marile Tururi Cicliste transmise de Eurosport. La fotbal esti praf si mai si sustii pe fata pe *** la un post care de fapt se numeste GigiTV.

Che Guevara (23 comentarii)  •  16 mai 2017, 21:50

Are cineva curaj sa spuna ca Hagi nu e blatist ? Nu o fi asa mare blatist ca Becali dar a facut si el meciuri strategice sau nu? Deci e un titlu mincinos la fel ca 75% din titlurile castigate Steaua sau Dinamo.

Baba (1 comentarii)  •  16 mai 2017, 21:58

Nici o echipa din Romania nu face fata in ucl dar decat sa vad FcBecali la Tv mai bine ma uit la acesti copii cum joaca in cupele europene.Cat despre articol este egal cu o....stim prea bine care sunt problemele din fotbalul romanesc asa ca domnule Naum...Lasa-ne Lasa-ne.....

alex (11 comentarii)  •  16 mai 2017, 22:30

Acest campionat furat de cooperativa hagi & co, va ramane o rusine eterna, asa cum au ramas campionatele castigate de Dinamo in anii comunismului. Era necesar sa castige machidonul si un campionat, asa cum a fost necesar sa ramana cu 35 de goluri(jumate din penalty) eternul golgeter al nationalei. De aia Mutu a fost impiedicat sa mai joace pentru Romania..se rasturna lumea daca il intrecea pe Marele, Supremul, Incredibilul, Omnipotentul, Omniscientul, Inegalabilul rege al regilor, imparat al imparatilor, geniul litoralului si Carpatilor!... In rest tacere, vorba unui nefericit print(doar print) din Elsinore (asta nu a jucat nici la Steaua, nici la Dinamo. Poate il va recruta Viitorul fcsb).

bafdea (1 comentarii)  •  16 mai 2017, 22:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucuta Sabin (1 comentarii)  •  16 mai 2017, 23:25

Nu stiu care echipa e mai buna , Steaua sau Viitorul, dar. recunosc , ca in acest final de campionat am fost fanul lui Hagi. De ce? Pentru ca sunt satul de mocirla dezbatuta pe toate posturile, sunt satul sa vad doar scandaluri si comentarii tendentioase , care poate, poate nasc alt scandal in asa fel incat ratingurile sa urce, banii sa curga si toata lumea sa fie fericita. Sunt satul sa vad ciobani , mafioti , camatari , politicieni si limbisti la TV. Sunt satul sa vad ,,antrenori'' fara pic de modestie in glas. Va rog, faceti o comparatie intre conferintele de presa ale celor de la FCSB si ale celor de la Real Madrid , intre discursurile lui Reghe si ale lui Zidane , Enrique, Guardiola etc. Oameni care au castigat campionate mondiale, ligi ale campionilor , care au numele scris in istoria fotbalului si un neica nimeni. Am tinut cu Hagi pentru ca fotbalul , sportul in general creaza povesti, povesti care creaza visuri , slefuiesc vieti , iar cei care au ambitia, nebunia necesara sa le poarte in inima ii face campioni. Sportul pentru noi, cei de pe margine, trebuie sa ne faca sa visam , sa aplaudam atat castigatorii cat si invinsii, ar trebui sa ne dea o lectie de respect , de fair-play. Am tinut cu Hagi pentru ca m-a scos in strada cand am fost copil , pentru ca m-a facut sa visez, sa alerg cu tricolorul pe strada, m-a facut sa ma simt special sa im zic ca si eu pot sa imi urmez visul. Am tinut cu Hagi pentru ca are cel mai sanatos concept despre cum ar trebui sa fie o echipa din Romania si chiar daca va pierde 5-0 iar in turul preliminar am sa tin in continuare cu el si cu orice echipa care vine cu o mentalitate clara, care investeste in copii, pentru ca doar asa putem ajunge la un nivel decent in fotbal. Nu ma intereseaza daca ramanem fara un loc in CL, vreau sa crestem iar fotbalisti, sa formam o echipa nationala puternica, vreau ca si copii mei sa iasa in strada de bucurie, vreau ca si ei sa viseze, pentru ca altfel ne vom pierde in emisiuni, oameni si fotbal fara substanta.

lord belial (19 comentarii)  •  17 mai 2017, 0:36

hai steaua! bravo hagi!

motanul incaltat (84 comentarii)  •  17 mai 2017, 2:25

Sa va zic eu ce se va intimpla:Hagi stie ce blaturi penibile a facut ca sa cistige..... Asa ca va pleca afara-unde se va face de ras ca n-are nici o treaba cu antrenoratul ca de altfel toti romanii.....Exceptie fac doar Ilie Balaci si Olaroiu care macar au reusit la Arabii dar oricum nu se pune la fotbalul mare. Viitorul va fi lasat si va acumula ZERO puncte . Adica nu va bate pe absolut nimeni.....Nu zic ca FCSB ar fi trebuit sa ia campionatul, unde dupa primul tur preliminar va fi normal eliminata si vom auzi refrenul :DU-TE DICA.....De Dinamo nu comentez ca de 10 ani se pregateste pt C.L. si i-au mai ramas 990.....

Alex One (43 comentarii)  •  17 mai 2017, 8:10

Cat de amnezici sunt romanii. Acum vreo zece zile toata lumea infiera blaturile,noncombaturile,din meciurile Viitorului cu Astra si Craiova acum nimeni nu mai zice nimic toata lumea a uitat. Traiasca *** !. Parca nici pe vremea Cooperativei nu se blatuia in halul asta , asa pe fata,in ultimele etape, se ciordea din timp. Unde era Viitorul daca se juca pe bune ? Probabil sub Dinamo. Asteptam decizia TASS poate ne vine solutia morala din Elvetia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu kioru Stiinta Craiova (26 comentarii)  •  17 mai 2017, 8:12

Da se pricepe f bine Gica la fotbal,dar mai da cu bita-n balta in exprimare si idei,chiar de multe ori1REVOLTATOR este prostia *** filantrop,cioban de meserie Becali Gheorghe zis si ...Jiji!Mare e gradina ta Doamne,DAR ATITA PROSTIE CA LA FcSBISTUL CHEF NU VAZUI NICIODATA ..MUICA!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează