Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Ușor cu Nicușor

O bună parte din interviul de la aeroport Stanciu l-a petrecut explicându-şi nemulţumirea faţă de presa din România şi povestind, destul de întortocheat, de ce nu merita să se spună că… Să se spună ce? Că Stanciu e supărat pentru […]

...

Proştii, hoţii şi vardiştii

Pentru dl Ţiriac, care între hoţi şi proşti îi alege pe hoţi, o întrebare simplă, de prost: oare ce s-ar face hoţii fără proşti? Ar trebui, Doamne păzeşte!, să pună mâna să muncească. Sfârşitul lumii! Ieşirile în stradă de felul […]

...

Cu dinţii şi cu unghiile

Steaua n-a făcut nimic definitiv cu victoria asta. Demonii rămân. Mârâielile patron-antrenor au continuat şi după cel mai mare succes din 2017. Slăbiciunile, neînţelegerile fundamentale nu se sparg la primul val. După amărăciuni, suspiciuni, acuzaţii interne şi damf greu de […]

...

Heirup!

„Să aducem un pic de bucurie celor stau prin trafic”. Cam aşa a justificat Alin Petrache, într-o emisiune TV, transferul Cristinei Neagu. Genial! Deci la asta ar frisona bucureştenii în timp ce dau în gropi, se benoclează la semafoarele bălăngănindu-se […]

...

Treceţi pe suc!

Messi e enervant. Dar aşa erau şi Cruyff, Merckx, Spitz (Mark, nu ăla cu care trag fotbaliştii). Aşa sunt toţi cei foarte buni, care mai au şi tupeul să reziste la vârf. Absolutul lor ne sufocă. Instalarea excelenţei e percepută […]

...

Vreme de beţie

Nimic nu-i mai eficient decât ce-şi face omul lui însuşi

Permalink to Vreme de beţie
marți, 28 februarie 2017, 11:07

Se vorbeşte iar despre alcool la Steaua. Apărătorile lui Tamaş inscripţionate cu mărci de whisky. Petrecerea de la Zurich, chiar înaintea unui meci care putea băga nişte milioane în club. Dar cel mai turmentat la Steaua e chiar fotbalul. Nu numai din cauza deciziei din justiţie nu-ţi mai vine să-i spui Stelei pe nume, ci şi pentru că nu mai seamănă cu ideea de Steaua. Această instituţie avea un obicei, fanii ei recitau echipa-tip ca pe „Trei culori”, mai târziu ca pe „Tatăl nostru”. Luaţi astăzi formulele de start ale acestui sezon şi veţi ameţi. E greu de crezut că există echipă pe tot globul care să jongleze mai mult cu titularii de la un meci la altul.

Mai mult, în ciuda unor investiţii incomparabile cu ale celorlalte echipe şi a faptului că Becali a devenit un fel de sponsor al Ligii 1, totul pare făcut anapoda. Când exista o linie de mijlocaşi ofensivi cu experienţă şi calitate (Stanciu, Tănase, Adi Popa) echipa nu avea un vârf, atacantul Stelei ajungând să fie poreclit Ubovic într-atât îi lipsea golul. Acum, când Alibec a venit să umple un loc pustiu de câteva sezoane, în spatele său e vraişte. Jucători neadaptaţi, permutaţi, inadecvaţi ajung parcă piesele lipsite de voinţă ale unui experiment scăpat de sub control. Încercaţi să ghiciţi jucătorii care vor intra pe teren la următorul meci. Şi nu, nu trageţi cu urechea la Becali!

Pare ceva sinucigaş în acest demers. Se plătesc poliţe interne? Există frustrări care nasc monştri pe teren? Să pui totul în seama imixtiunii, evident contestabile, a patronului în alcătuirea echipei nu e un răspuns complet, s-a întâmplat constant în trecut fără să apară o asemenea harababură. Reghecampf, care putea avea în fostul sezon scuza că a luat echipa din mers, e acum în continuitate. Faptul că în mod constant n-a avut jucători specializaţi pe anumite posturi (de unde permanentul scărpinat cu mâna stângă la urechea dreaptă) nu îl absolvă, pentru că mereu a justificat public această politică. El a susţinut, în pofida evidenţei, că Enache şi Jakolis sunt fundaşi dreapta sau că Moke e fundaş central. Sau că Aganovici e orice ar fi pus să fie.

Acum Becali iese şi confirmă un comportament scandalos care, în alte condiţii, ar fi fost ţinut sub tăcere. Să aibă el senzaţia că e „lucrat” din interior? Că există un fel de „scapă cine poate” după o lungă istorie de certuri şi împăcări în sânul acestei mari frăţii? Atunci Steaua nu mai are nevoie de duşmani externi. E gata pentru implozie. Patronul spune că i-o va da lui Talpan dacă mai joacă aşa? Nu e nevoie. Va cădea ca o fructă coaptă.

Comentarii (6)Adaugă comentariu

vasco (88 comentarii)  •  28 februarie 2017, 15:35

Steaua nu va mai fi niciodata STEAUA daca nu scapa de clica de mafioti si impostori si incompetenti si in primul rand de...puneti voi,sa nu-mi fac pacate degeaba..

vasco (88 comentarii)  •  28 februarie 2017, 15:36

Cu caricaturi nu ajungi mai mult decat in reviste de umor...in fotbalul mare se cer oameni profesionisti si caractere de barbati,nu manelisti si scandalagii,puscariasi jalnici si betivani.

Fane (11 comentarii)  •  28 februarie 2017, 16:35

Si totusi,mai sunt unii,dar din ce in ce mai putini care isi pierd vremea cu nimic (asa-zis-ul fotbal de la noi).Dar culmea e ca unii castiga si bani multi total nemeritati,de pe urma nimicului.Numarul spectatorilor in Liga 1: cei mai putini etapa 21- 3600-media 514 spectatori de meci.Cei mai multi etapa 5- 37662-media 5380. In continuare se bate apa in piua.

antoniu (1 comentarii)  •  1 martie 2017, 7:08

reghe-anamaria @ interventiile patronului-antrenor. sabotata din exterior si interior, interese. echipa cu cele mai bune vanzari si cumparari, lipsita de suporteri, lehamite si hahaiala lui gigi, se scufunda iremediabil. NOI, cei care am tinut o viata cu steaua, nu ne putem dezice de ea, dar suntem debusolati si neincrezatori. VIATA de dupa 90* , un lung sir de fapte si acte fara speranta pentru fotbal. SI peste toate vine reghe si spune ca toti suntem prosti, numai el intelege fotbalul. dute mai reghe si lasa-ne in prostia noastra !

Alex One (21 comentarii)  •  1 martie 2017, 9:37

Steaua nu mai e Steaua ? Ce chestie, ce descoperire epocala. Dar cine mai e ce a fost ? Presa ? Ha,Ha !

pif (10 comentarii)  •  1 martie 2017, 11:33

vrajeli din astea cu steaua asi reghecmp sint simple, dar asa zisele explicatiile economice a fotbalului sustinute de autor sint tari. de exemplu misterul de ce doua echipe a unei comunitati ca si chiajna si acs poli au resurse atit de diferite e la dl. naum simpla, unii fac prostii si altii nu. poate trebuia ramas la ciclism.